Jump to content
hash.bg - биткойн форум

Място за вашите въпроси...

batibon
 Share

Recommended Posts

не е малко, просто има прекалено много търсене на биткойн транзакции, прекалено малко блокчейн спейс, както и малко adoption на SegWit

Според мен има и сериозен спам от миньорите, вероятно с оглед на помпата на BCH вчера...

Здравейте,

Едно питане имам. Свалих си Самурай портфейла и вкарах 12те думи от blockchain.инфо в Самурая. Мина като по вода само, че се получи разлика в доларовата стойност в полза на Самурай имам там 35$ повече, а биткойн стойността си е същата. Защо така? Забелязах също, че мога да изпратя всичките койни минус таксата за миньорите, а в blockchain.инфо винаги ми оставаха тези 35$ и не можех да ги пратя. Дали това се дължи на Segwit поддръжка на Самураите или блокчейн.инфо се е*ават нещо? 
И последно, получавам койни ежедневно и дали ако дам 1 адрес за получаване от Самурайския портфейл ще си получавам ежедневните койни в него? (нали адресите за получаване се променят след всяка транзакция)

И вече наистина последно :D Как да "откача" 12те думи от блокчейн.инфо и да ги оставя само при самураите?

Благодаря :)

Така и така питам сетих се още нещо. 
Да речем имам PrivateKey на даден BTC адрес в който има някакво количество BTC. Опцията Sweep Private Key ще прехвърли това количество BTC в нов адрес на Самурай порфейла с нов PrivateKey или нещо ми убягва тази функция?

Благодаря отново.

Разликата в доларовата стойност се дължи на това, че двата портфейла ползват различен курс за биткойна. Иначе койните са ти същите и в двата портфейла.

6 hours ago, Sashkin said:

получавам койни ежедневно и дали ако дам 1 адрес за получаване от Самурайския портфейл ще си получавам ежедневните койни в него? (нали адресите за получаване се променят след всяка транзакция)

да

Как да "откача" 12те думи от блокчейн.инфо и да ги оставя само при самураите?

не можеш да ги "откачиш". Те не са собственост на blockchain.info, само ти си ги знаеш. Blockchain.info и Samurai са две различни програми за достъп до койните, които притежаваш с тях във веригата на биткойн.

Ако искаш, си отвори нов портфейл на Samourai и си прехвърли койните от блокчейн.инфо там, чрез една биткойн транзакция (сега са доста скъпи)

Да речем имам PrivateKey на даден BTC адрес в който има някакво количество BTC. Опцията Sweep Private Key ще прехвърли това количество BTC в нов адрес на Самурай порфейла с нов PrivateKey или нещо ми убягва тази функция?

не ти убягва, така ще направи, но ще платиш такса за транзакцията

Опитвам се вече половин час да пратя малко етер от Jaxx към Kraken, ама нещо не става. Сканирам QR кода и натискам SEND и просто си стои - не зарежда и не изпраща. Някой с подобен проблем? Изобщо не тръгва транзакцията дори, все едно бутона SEND не работи.

Just now, w-crypto said:

Опитвам се вече половин час да пратя малко етер от Jaxx към Kraken, ама нещо не става. Сканирам QR кода и натискам SEND и просто си стои - не зарежда и не изпраща. Някой с подобен проблем? Изобщо не тръгва транзакцията дори, все едно бутона SEND не работи.

И при мен е така от известно време. 

Решение: вземаш си частния ключ от jaxx, и го ползваш с myetherwallet.com

Доста скъпи ми се виждат преводите от coinbase към борсите.Имате ли представа колко излиза депозита от jaxx към poloniex например?Препоръчайте портфейл,с който изглеждат най-изгодни депозитите

Извинявам се предварително за тъпия въпрос,но за 1-ви път се занимавам с покупка на такива неща.Та днес само за да пробвам как стават нещата си вкарах в coinbase 50лв и взех съответното количество биткойни,но когато тръгна да ги прехвърлям в binance или която и да е борса ми пише,че нямам достатъчно средства за да ги прехвърля .Какво трябва да направя ?

yyy.jpg

Пробвай да ги смениш с лайткойни и ако пак не стане пробвай да вкараш още поне едно 100лв , защото ако прехвърляш биткойни само за транзакцията ще ти вземат едно към 50лв като гледам какво пише. Ако прехвърляш лайткойни ще е много по евтино не повече от няколко лева

Здравейте,
Бихте ли описали цялата процедура при покупката на биткойн от физическо/частно лице.
Няма да питам дали има, ще попитам как е вероятно да ни излъжат? :D

трябва ти андроид телефон с интернет при срещата с човека от който ще купуваш. Преди това сваляш някой портфейл като electrum , mycelium и си записваш 12-те думи и ги пазиш само и единствено за теб, преписани на лист хартия - не на компютър и скрити/заровени ако щеш някъде! Отиваш при човека и му даваш адрес от портфейла на телефона на който да ти изпрати биткойните и докато не получиш нещо в портфейла пари не даваш, защото може и да не видиш после нищо. Изключваш всякакъв друг вид изпращане на биткойните било то по поща/еконт/email защото 99% ще те измамят. 

2 hours ago, StanchoBS said:

Еми от евро после купуваш лайткойни , както си купил биткойни , но повече незнам защото не ползвам този сайт

Мерсии много с лайткойни стана транзакцията 0.62$ fee ми взе.

wqqq.jpg

Здравейте, тъй като Крипто не работи  пиша тук.

За първи път направих заявка за покупка на бтк  на  21.12.17  в Крипто и зададох многократен код. Не ми изписа  цена и количество, което да въведа като покупка. Така стана , че не можах да  отида до Кеш терминала и не купих. Проблем ли ще бъде ако сега закупя по кода, който ми пратиха  на имейла?

Поздрави:)

Преди 1 час, paris написа:

Здравейте, тъй като Крипто не работи  пиша тук.

За първи път направих заявка за покупка на бтк  на  21.12.17  в Крипто и зададох многократен код. Не ми изписа  цена и количество, което да въведа като покупка. Така стана , че не можах да  отида до Кеш терминала и не купих. Проблем ли ще бъде ако сега закупя по кода, който ми пратиха  на имейла?

Поздрави:)

@stamen

• ivan unpinned and locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...