Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн


Recommended Posts

Супер!

Може да отвориш тема спекулации и да съветваш какво да търгуваме,къде, защо и т.н.

 

Предполагам, че вие сте доста по-информирани от мен, а някои сигурно имат и добър профит от търговията :) Аз имам BTC, LTC и XPM в бтс-е, но сумите наистина са малки и недостатъчни за директна търговия btc/usd и ltc/usd, затова трейдвам само между коините. Целта ми е единия като поскъпне, да разменям от него за друг, който е поевтинял... За 2-3 седмици плюса ми е едва около 0,0007 btc, което е само около 0,50$ :D:D. С търговия btc/usd и ltc/ucd мисля, че могат да се правят доста добри пари и сигурно някои от вас са се възползвали. Поради някаква причина през уикендите и празниците (въобще почивните дни), цените на валутите падат, и с премерен риск могат да се изкарат към 30% на седмица, но тъй като едва от месец следя криптовалутите предпочитам да остана в наблюдаващ режим засега :)

Link to comment
Share on other sites

Поради някаква причина през уикендите и празниците (въобще почивните дни), цените на валутите падат...

Най-вероятно защото през уикенда копачите продават изкопаното през седмицата.

Link to comment
Share on other sites

Най-вероятно защото през уикенда копачите продават изкопаното през седмицата.

Аз, доколкото съм чувал, е защото тогава има най-малко опции за депозит. Но предполагам че Стамен е по-наясно и ще каже  :)

Link to comment
Share on other sites

Аз, доколкото съм чувал, е защото тогава има най-малко опции за депозит. Но предполагам че Стамен е по-наясно и ще каже   :)

Точно това е (притокът на депозити), но след октомври/ноември този ефект не е толкова изразен, защото много хора се усетих и пазят да купуват в неделя... :)

Но мисля, че има логика да купуваш неделя вечер и продаваш понеделник, но аз лично съм се отказал да гоня пазара :)

 

Link to comment
Share on other sites

Според мен цената на биткойна ще расте още докато се разраства сивия бизнес който с удоволстие го ползва сега. Това обаче ще е до моментът, в който правителствата ще забранят на фирмите да отчитата плащания с биткойн. Тогава мисля, че цената ще падне драстично. Не до нула, защото самата валута има стойност, и ще се задържи до едно ниво, въпроса е до кое. Според мен биткойнът сега е доста надут и бавно и трудно ще върви нагоре. Малките койни обаче имат шанс да се изтрелят в пъти нагоре.

Link to comment
Share on other sites

 Според мен биткойнът сега е доста надут и бавно и трудно ще върви нагоре. Малките койни обаче имат шанс да се изтрелят в пъти нагоре.

За цената може да се поспори. Тя е резултат от много фактори. Ако скоро гръмне някоя икономика например пет цифрена сума няма да ме учуди. Проблема е ,че утре като се събудя няма да е изненада нито пет цифрена , нито едноцифрена цена.

Link to comment
Share on other sites

Сега според мен нещата се стабилизират.... В Китай борсите затварят и там продават, а в Индия преди 2 дни отвориха огромна борса... 1 милиард срещу 1 милиард, везната изглежда уравновесена....

Link to comment
Share on other sites

http://www.coindesk.com/venture-capitalist-chris-dixon-bitcoin-will-hit-100000/ - известен инвеститор смята, че цената на биткойн можела да стигне $100,000. Има две много интересни теми в тази статия:

 

1. Най-добрата инвестиция през 1993-та би било лесните домейн имена (като casino.com)... на пръв поглед като се замисли човек, е изсмукан от пръстите аргумент, но замисляйки се, май май не е логично да даваш $100К за домейн като може да си купиш ПОДОБЕН за $12...  но се случва всеки ден едва ли не..

 

2. Човекът обяснява как биткойн, ако се разпространи сред хората, политиците нямат друг избор, освен да го подкрепят. Най-малкото защото бизнес спонсорите им ще го изискат, предвид че самите те ползват биткойн за продажби.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Интересна сметка:

Credit card companies charge gas stations a 2% transaction fee. By eliminating credit card transaction fees, gas station owners could double their profits. The US consumes 65 billion gallons of gasoline per year. At $3.60 per gallon, this could be a $234 billion dollars going through the Bitcoin economy per year. If the market cap for Bitcoin was $234 billion, each Bitcoin would be worth $34,400 dollars.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Интересно ми е някой от вас продавал ли е биткойните си с цел да избегне спадовете? Аз все повече губя надежда че в скоро време цената ще се стабилизира на $800-900+ както преди, прекалено много мръсотия се сипе всеки ден и най-лошото е че спада доверието в криптовалутите като цяло. Та се чудя дали да не обръщам всичко обрато във фиат на малка загуба докато не се повят наистина хубави новини.

Link to comment
Share on other sites

аз имам принцип само да купувам като спадне така

генералният тренд е нагоре и е добре да купуваш по малко всеки спад с 20-30%

иначе рискуваш да продадеш, пазарът да скочи и няма какво да направиш :(

Link to comment
Share on other sites

Така е, аз ако можех щях да ползвам тия моменти да вкарвам още, обаче бях ол ин още на първата ръка :) А принципно съм свикнал да спазвам банкрол мениджмънт и сега се препотявам като следя резките спадове.

Link to comment
Share on other sites

До 2-3 месеца трябва да обърне. Аз се надявам Април да е много силен. Иначе и аз като теб се чудя напоследак дали да не обърна и да чакам дъното. Но е доста рисково като цяло. Биткойна има тенденцията много бързо да се изстрелва нагоре :)

Link to comment
Share on other sites

Кажи кога си продал да знам че там е дъното :lol:

След малко ще продам всичко в кракен! Ако някой има $ там, пускайте покупки за $200-$300!

Аз съм аут докато не видя добро развитие а като гледам нещата ще зависят главно от гокса.

Link to comment
Share on other sites

Кажи кога си продал да знам че там е дъното :lol:

Така и стана :P:D

 

Добре че вчера видях общо взето на време добрата новина че да купя всичко обратно с лека загуба. Трябваше да продам на 16ти когато се бях усетил и сега да съм на + ама карай.

Link to comment
Share on other sites

  • batibon locked and unlocked this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...