Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Предвид факта, че този за когото спекулират че е Сатоши е починал, надали ще мести нещо.

Това ми е ново - я кажи за каква простотия става въпрос :-)

За всички, които ме винят, че съм биткойн максималист:

много правилно помислено и казано, дано обаче Чикагската Mафия Груп не реши да си издейства дискаунт преди пазара

за мене важни дати са следващия Четвъртак и първия Петък на Декември....

Може ли да споделиш защо?....Четвъртак и първия Петък на Декември

Най-накрая намерих статия за тези тетъри и битфинекс (някой помни ли спууфи?)... https://medium.com/@bitfinexed/the-bitfinex-dilemma-blow-up-now-or-try-a-hail-mary-to-retain-in-business-10b9d989359fшантава работа...

а как знае битфинекс, че парите са наистина получени в сметката на получателя? това нещо малко ми се струва измислица.

и каква е тя?

Драпър - "Днес имаме 1.8милиона портфейла, очаквам след 10 години да са 1.8 милиярда. Все още смятам, че след 10 години когато отидеш в Старбъкс и искаш да платиш с FIAT, ще те смятат за налудничав"

Армстронг - "100 000 долара за биткойн"

След като мечите апетити на два-три пъти досега показваха ненаситност, се чудя дали вече не е дошъл моментът за стабилни нива над 8К? Ако ще се сбъдват прогнози за Коледа... Сякаш има индикации, като имаме предвид, че обикновено след уикендите идват пробивите. Ще видим.

Да купуваш за 20$/ден, това е около 600$ на месец, което си е доста сериозна сума за средния българин. Не знам дали тези прогнози по-горе ще се сбъднат, аз съм виждал и по-хард прогнози, но да речем, че се сбъднат, това ще е доходност (100,000/8,000)*100 i.e. 1250% или средно около 100% на година. Така че дори сега включилите се могат да получат доста насреща. Стига биткойн да се развива като устойчиво растящ съхраняващ стойност актив, а и дай Боже пари, което засега ми е имагинерно.

При строго ограничено количество, няма как да не расте цената на   биткойна /докато има вярващи в идеята или просто увлечени / , но съхраняващ стойност актив при децентрализация... ако някога бъде вкаран в рамка, ще стане еталон, мерило, репер на останалото,защото е първи и единствен..../тогава ще има стойност на вложение ...пиша за тези които се включват на късен етап, тези от по-ранен са просто хора които са купили нещо в което са виждали потенциал./ затова сега  се роят форкове и кой по-по-най....в търсене на истината...и всеки си мисли, че неговата истина е истинската... ако продължи да бъде нецентрализиран, цената няма да е на луната, ще е на милион парсека разстояние, в някаква друга галактика...докога ще расте? ...най-простия и естествен отговор е- докато стане непродаваем и хората изгубят интерес....или може би просто биткойн е просто прототип на нещо по-голямо което още не виждаме... Просто размисли.... иначе 8к е опипване на почвата...

Защо да стане непродаваем? Ще разменяме сатошита, пък ако трябва и тях ще делим с 8 цифри след запетаята.

Защото няма да има кой да ти продаде 1 сатоши....хм, каква е стойността на нещо което не се предлага, но се търси

Да вмъкна, cme имат политиката да обявяват какви фючърси са сключени за изминалата седмица. Така че се очаква всяка седмица мисля вторник, да се вижда обобщено за предходната какви сделки има. Възможно е за биткойна да е по друга схема. Това ми е инфо от един финансист.

Интересно ще е какви сделки ще излезат за първата седмица :)

Защото няма да има кой да ти продаде 1 сатоши....хм, каква е стойността на нещо което не се предлага, но се търси

Биткойн може да се дели неограничено. Четох някъде съвсем логично, че обема, с който стартира една блокверига е трик. Всъщност няма никакво значение милиони ли са койните или са само 2-3 - деноминация и така до безкрай. Ако след 5-6 хилядолетия остане само едно сатоши, то с еднакъв успех може да се раздели между Земята, Марс и колониите на спътниците на другите околни планети по същия начин, както и 21 милиона се разделят сега. 

• batibon locked and unlocked this topic