Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

2 hours ago, vamp111 said:

@rippleche

ето как ги вижда моя човек, на който съм му фен и две години съм му вярвал с парите си, а той насреща не е поискал нищо

DTvaMIkXcAAIRYe.jpg

за тези, които не могат да разчетат графиката, това означава, че мечките ОТСЛАБВАТ и трябва да обърнем нагоре, най-късно до утре!

p.s. Януарските контракти изтичат утре, не вчера както бях писал по-горе, предполагам ще се опитат да задържат под $10К поне до утре вечер!

Мхм, точно с две несъвпадащи с тренда линии на 30 минутна графика се търгува биткойна! А и с някви копи пейст фибоначита от туитър, извинете!

Който не вярва в биткойна ще го продаде , а на мен ми е все тая ако ще и 5к да падне , защото вярвям че все ще се качи рано или късно. Лично очаквам 6 цифрена цена в левове , след като пуснат лайтинг мрежата. 

2 hours ago, stamen said:

ето какво се случва за пореден път. 

Биткойн си вдигна цената много след като NO2X победи и обявиха фючърсите. Новините доведоха много нови хора. Повечето от тези хора решиха, че няма дадат маса пари за част от биткойна и се ориентираха към алтовете. От там тръгна растежа на алтовете. 

За разлика от биткойн обаче, алтовете нямат приложение - оттам няма генерично търсене за тях. Така че, когато приливът от нови хора секна, покачването в цените им спря. Забележете как това е различно от биткойн и етериум, където има едно постоянно търсене за местене на пари и ICOс.

Когато вливането на нови пари в алтове спря, новите ръце стават нервни и леко полеко почват да продават. Което завлича и другите да продават и вземат печалба. Което сваля и биткойна, защото хората продават алт за биткойн и после разкешват и биткойна.

Единственото, което се е променило последния месец, е появата на съмнение в крипто валутите в новодошлите. Които ако си спомняте бяха първопричината за резкия скок в цените на алтовете. Технически биткойн смазва откъм развитие. 

Няма как да хванете абсолютното дъно, но всичко под $10к си е bargain и аз лично купувам.

Никой не ме търси тези дни да продава (освен 1-2 приятели, които купиха последните седмици). Когато беше $20К, всички се кълняха и молеха да падне. Ето падна и то без никаква основателна причина.

ЕДИТ: Четете много внимателно горните изречения и се опитайте да намерите връзката и логиката между тях. Ако не я намирате, или не сте съгласни с взаимовръзката, моля споделете, за да се аргументирам по-подробно.

Биткойн цената се вдига много преди NO2X, вдига се заради тетера от една година
Алтовете не ги надуха новите хора, които нямали пари за някакъв скъп койн.
Биткойна също няма приложение, някои алтове имат.
Не спря покачването от липсата на нови хора, просто станаха достатъчно, че да ни купят всичките монети от ниското. Тоест като се случи това спира свежия поток на хора/инвеститори. Да не ги бъркаме тия неща!
Големите алтове са с фиатни пазари от много време, който кешва Алт --> БТц --> фиат, предполагам обича да го таксуват за повече сделки. 
Излиза, че ламерите са маркет мейкърите или как?
Айде пак да четем внимателно..

Поздрави!

всеки сам си прави сметката, който не го кефи да продава, за да се успокои, факт е, че най-голяма активност на потребители във форума има винаги при срив в цената :D:D

Аз сложих мини бай ордери на разстояние 1к и за сега вървят по план, трупам си балончета, че да има за черни дни :D, ако/като се изпълнят, ще  има и голям бай.

м/у другото довечера уж около 19:00ч БГ време се очаква от Coinbase да пуснат търговията на BCH, аз ако се казвах Roger Ver, щях добре да си подготвя нещата за днешния ден, сега е момента за атака с/у БТК

Аз с малкото ми опит в търговията научих две неща, първо върха винаги е по-високо и второ дъното е по-ниско от колкото си мислиш! От тях поуката е една, Маркет Мейкъра прави винаги това което най-малко се очаква :D

преди 32 минути, miti написа:

Мхм, точно с две несъвпадащи с тренда линии на 30 минутна графика се търгува биткойна! А и с някви копи пейст фибоначита от туитър, извинете!

@miti може би ще ни просветлиш как се търгува? 

също така ако си направил рег. във форума, за да плачеш, че си купил биткойн на висока цена и сега парите ти изгарят, напиши го в прав текст, много други ще те последват, такава е играта и не е за всеки

49 minutes ago, iWDominate said:

Сърце се иска за тая работа .... 

И топки най-вече. Повечето хора в държавичката ни се мислят за големите инвеститори, че са уцелили 3 мача в Еврофутбол и до там приключват "инвеститорските" им възможности. Странното е, че всеки плюе по биткойн и криптотата, обаче не си гледа собствената паница, че 1 въшлясала панелка върви 1000евро/квадрата пък технологии от бъдещето ги плюем щото... ем щото на хората толкова им е капацитетът ;)

Няма пазар който винаги да е нагоре или винаги надолу, пазарът качва и пада, зависи от инвеститорите колко топки имат. Повечето искат бързите пари, ама техните пари най-често отиват в ръцете на тия дето са чели и знаят какво правят. За мен в следващата седмица ще влязат много нови свежи пари, ако погледнете binance ще се видят интересни buy/sell orders за повечето койни от типа на: купувачи за 1000 биткойна, продавачи...3-ма за 4 биткойна и то на цена доста по-висока от търсената от купувачите, това се повтаря при повечето алтове. Така че скоро ще се завърти пак колелото.

И аз съм сигурен, че ще се вдигне. Но ме е яд, че не продадох малко на 19, 16 или дори 14К.

Реално влязох на 4K, ако бях продал малко щях да съм изкарал първоначалната инвестиция и да играя с печалбата, а даже щеше да има и пари сега да купувам.

Аз обаче бях твърдо HODL и в момента все едно съм няколко месеца назад.

@w-crypto шанса ако търгуваш, без опит да си изгориш парите е по-голям, ако си стоиш на гз,

аз съм бил и в платени групи и канали и каквото още се сетиш и съм изгубил 40% от първоначалния си стак в БТК

или холдваш или търгуваш, но ако намесваш чувства, т.е. сега както те е яд за пропуснати ползи, то не е за тебе търгуването повярвай ми, баш в такива моменти съм губил най-много. Най-голямата ми загуба за най кратко време беше около 50 хил евро. за около 15мин. през 2017-та щях да се разплача беше ми много зле до момента в който не изгубих пак в подобна ситуация малко над 330 хил. вече съм толкова хладнокръвен, че се смея на чужди погребения... съвсем честно ти говоря, чувства влагаш ли, просто по-добре стой далеч от пазара

И сега малко прогнози: Мисля че има още, малко до дъното докато етериума падне на малко под 700$, понеже май толкова му е "производствената цена" или ако някой знае колко да каже. Мисля, че по надолу няма падне. Биткойна не би трябвало да си стига "производствената цена".

п.с. чеша си езика, ама може и да има логика

преди 11 минути, w-crypto написа:

Ок, продължавам да държа. Няма да продавам BTC.

С квито пари имам ще купя рипъл и етер.

Аз преди малко купих малко кардано да имам , защото повече вярвам в него отколкото рипъл или етер. В рипъл не вярвам защото всеки месец печатат милиони монетии са централизирани... В ерера също изгубих вяра защото те нямат край , а и онзи Виталик може да си играе с него както иска без да иска разрешение от никой. В кардано вярвам защото все още нямат нищо работещо , но имат инвеститори което ги отведе на 5 място по капитализация. Явно хората ги харесват.  

Производствената цена на етера е около 500$ , а на биткойна не повече от 5000$ 

Да ти кажа аз много много рядко ще купя монета за да я търгувам. Не купувам от емоции защото е паднала , а чета из нета няколко дни и после я наблюдавам доста преди да се реша. Кардано като беше 2500 сатошита доста дни знаех че ще се качи но не купих. Тя стигна 8700 за кратко време. Еми шанс и си казах този път ще я чакам под 5000 да падне и пак шанс 2 пъти изтървам тези дни да купя под 4500 и сега на 4800 купих малко 4000 бройки за мен си е сума която мога да рискувам спокойно. Аз нямам десетки биткойни и капитала ми е малък. Рипъла когато се качваше само стоях без да го докосна защоъо му нямам вяра. Както и да е казвам че като повярваш в нещо сам то трябва да рискуваш независимо  който и каквото да ти казва. 

Преди 2 часа, Tihomir написа:

@ivan Падаш си по черен хумор? Първата част на песничката радва повече hahahahah :D

По-скоро прекалено вярвам в идеята, че биткойн ще стане световна резервна валута и средство за размяна на стойност, за покупка и тн.. И, че ще измести долара. Последното може би няма да е скоро но знае ли се :)

И този краш не ме шашка, аз съм влезнал с идеята да почна да си харча 2019-2020.

Преди 21 часа, stamat написа:

Да, никой не помни спада на БФБ от януари XXX година - същият балон като този. О, извинете, това беше за съседната тема.

Питам форумно-културно, да те местя ли? Може би ще се разпишеш и там и няма да има нужда...

• batibon locked and unlocked this topic