Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

И сега правилно ли разбирам:

Сякаш Борсите решиха да им го на*ук*ат на фючърсите и който се занимава с тях. Един вид от една страна акулите от WS купуваха защото тренда вървеше нагоре и залагаха днеска да е 20к$ а Борсите(тези които ги владеят и могат да манипулират цената) продаваха (шортиха). Дойде датата Борсите свалиха цената. Борсите спечелиха от фючърсите, показаха на WS, че не трябва да са им конкуренция и който иска да купува и продава трябва да си ходи на истинските борси там да плаща комисионни.

Преди 13 часа, edm написа:

да не забравяме, че собствениците на bitconnect трябва да кешират биткойн на стойност 2.5млрд в кратък срок

точно обратната, не си ли гледал по филмите като оберат банка, кой ги издава ? този дето първи си купи мерцедес!

шортвам си хилядите биткойни на добра цена, същевременно сривайки я, а на фючърсите съм играл надолу и после си купувам обратно биткойните на по-ниска цена, хем правя пари на фючърсите, хем с реалния асет, уин уин ситюейшън, за 2-ри път го пиша, няма да го пиша повече, но ако бях джейми димон, само това щях да правя цял живот и да стаквам повече и повече бтк

Предполагам, след това явно "прецакахме ви" няма да има други мераклии да влизат, защото много изгубиха. Обемите може и да се задържат малки продължително време.

Малко са преекспонирани тези конспиративни теории за борсите: 

1. Когато някоя банка продава там, някоя друга трябва да ги купи. Защо другата да е по-малък гявол?

2. Ако това с обемите горе е вярно (само 50 млн на фючърси), те нямат нищожно влияние на цената

На въпроса, защо тогава съвпадна дъното (дано да е дъното де) с деня на фючърсите, съм по-склонен да  мисля, че е заради self fulfilling expectations отколкото на дирижиран пазар... Казвам по-склонен, не сигурен

И на мене ми се струва нелогична тази конспиративна теория. Едва ли акули от Уолстрийт са купували фючърси, не са толкова тъпи те. По-скоро разни дребни спекуланти. Не може да има такъв съгласуван шорт по всички борси и то само за да свалят фючърсите, които все още са с някакви смешни обеми. Хайде де, наистина ли го вярвате? Би имало смисъл обратното - да се тикне цената нагоре тоя месец, за да се набие повече народ във фючърси и тогава да шортят. Пък и кой има толкова биткойни по основните борси, че да е сигурен в успеха на такава операция - трябва да държи много съществен процент от пазара. И в крайна сметка ще обезценява собствения си актив. Има логика да се изшорти мощно, за да се купи после обратно по-евтино, но тази логика си я имало винаги, със или без фючърси. 

CBOE Bitcoin Futures Contract Settles at $10,900 и това е на което са заложили, $20К беше твърде очевиден връх...... подценявате мощноста на тези хора, които правят това от хиляда осемстотин и някоя година...... просто е, печелят когато цената се срива, защото това им помага да увеличат стака си, а и знате ли какво са  за средностатистическия американец 20 хил. долара?  фючърсите са един от основните инструменти за манипулация на пазара, който се занимава с търговия на стоки или форекс, да каже че не е така !?!?? 

ами според мен ще е възходяща със сигурност, бавна и да по-предвидима и логична или поне така ми се иска, в не регулирания пазар виждате какво правят тетърите, какво прави койнбейс/финекс и вс. останали... ММ си знае неговото и винаги прави това което най-малко очаква масата, така се стаква...

като цяло ще е добре да отскочим днес, че много хора ще загубят варя, очакваше се отскока да е мега голям, за да изяде повече хора, но за сега не виждам нищо подобно...

масата свежи пари които влязоха по и след празниците вместо да отидат в бтк, влизаха в шитни с по-добра реклама, като рипал, кеш, кардано, трон и т.н..... това не е добре...това са пари които принадлежаха на биткойн...

ПРИНАДЛЕЖАТ на бикойн, ще се върнат, макар не всичките и не сега. Но определено бързат с LN и си мисля, че на пролет еклер портфейла ще го видим в реална среда с работещ LN

3 hours ago, vamp111 said:

ами според мен ще е възходяща със сигурност, бавна и да по-предвидима и логична или поне така ми се иска, в не регулирания пазар виждате какво правят тетърите, какво прави койнбейс/финекс и вс. останали... ММ си знае неговото и винаги прави това което най-малко очаква масата, така се стаква...

като цяло ще е добре да отскочим днес, че много хора ще загубят варя, очакваше се отскока да е мега голям, за да изяде повече хора, но за сега не виждам нищо подобно...

масата свежи пари които влязоха по и след празниците вместо да отидат в бтк, влизаха в шитни с по-добра реклама, като рипал, кеш, кардано, трон и т.н..... това не е добре...това са пари които принадлежаха на биткойн...

Съгласен съм донякъде с изброените от теб проекти. Но има и доста стойностни проекти като Ethos(no shilling!). Малко е пресилено, че парите трябваше да отидат в биткойн :) Основния проблем е, че всеки новак като види $12,000 за 1 BTC и си мисли "това е много скъпо, не мога да го купя" без да знае, че е делимо и ако иска може да си купи BTC и за $10. Съответно се наляха пари в много шитни, да, TRON и др, защото всеки търси следващия "bitcoin" без да проучи отбора и технологията зад дадена монета/token, circulating supply и др.
Мисля, че с времето добрите проекти ще се надигнат от плявата и всеки с IQ над 90 ще осъзнае стойността на това, в което инвестира. Има място за всички под слънцето, но в момента са малко диви времена.

@hjzagf4sb То точно заради такива тъпни и хора се изгуби като че ли смисъла на добрите проекти ... хората които влагат и наистина имат някаква идея. Като твоя пример Ethos и ОМГ за пример. Но не те много добре знаят, че БТК може да се дели просто си казват... за кво да купувам 0.1 биткойн да дам 1200$ като мога да купя за 1200$ толкова много други, които да ми донесът печалба. А в интерес на истината ... 0.1 БТК края на 2018 ще си сигурен и не нещо от рода на Дентакойн или Биткънект :D 

Винаги съм си мислил, че лоша реклама няма. Колкото повече се треби по едно нещо толоква по известно става и интересно. Това според мен ще повлия на цената ... нямам идея надолу или нагоре, но гледам започват да говорят за крипто и Биткойн по новините как могат да ни измамят с крипто валута ( УанКойн даваха) 

повечето от вас надявам се знаят кой е Грег и какво е направил за БТК е явно са намерили и неговата цена...

няма да се учудя ако се заформи нова атака с/у БТК

коментара ми по повод туита му: another one bites the dust..

малко да пре-фъд-на

краят на непробиваемия код на биткойн (или как кванотвия компютър на IBM разбива ключове за IRS) очаквайте скоро такива заглавия

https://www.kaldata.com/хардуер/ces-2018-ето-как-изглежда-квантовият-компютъ-271959.html

• batibon locked and unlocked this topic