Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Когато бяхме на под 200 в тролбокса ревяха хора, коrто повтаряха едно и също - "Биткойн е мъртъв" "Ще шортвам докато стане 0" , "Местя се на форекса" Cега е точно обратното - Лунатаа , 10к $ и т.н. Време е за обръщалка  да охладим страстите :) или  coinbase  ще реши друго 

Bitfinex - 84% дълги позиции 

Okcoin toptraders - късите за сега преобладават

Яко и новаторско, ама не се отваря лесно, ще е интересно да кажат после колко сесии са имали в 4 часа

Някой логна ли се, че аз имам Auth с бг телефона, а той не е в мен :(

кое е по-точно класика? и защо я шортна :)?

и кога ще вземеш профита :)?

Buy the rumor sell the news!  Шортнах защото искам повече BTC-та в портфейла. Затворих позицията и съм доволен.

На пръв поглед 274$-280$ изглежда оптимален вариант ( за Okcoin 1W futures става дума , цената движи с 3-4 долара по-високо от другите борси)

Ами добре изглежда според мен

интересно откъде са тези ордери вътре? И как обемът е над 1000 биткойна за 24 часа?

Как може да се депозира - само по банка или и с кредитна карта?

Какво стана с тия Circle.com?

Нещо и от мен. На първо четене така ми изглеждат нещата в краткосрочен план  :)

pogled.jpg

Update: До тук добре - https://www.tradingview.com/x/RzN6L2CI/ Задълбахме повече от нужното но MM(market makers) искаха да оберат маржина на повечето ентусиасти с дълги от зоната на 240$. Сега ако всичко е нормално следва баунс. За съжаление 280 ми се струва вече свръхоптимистично :) в краткосрочност.

Стоко,а в по-дългосрочен как ги виждаш ? да речем 6 месеца или за цялата 2015 ?

Може и без графики само като цифри и нива

Доста е трудно в дългосрочен план да се правят прогнози. Следващите няколко месеца всичко над 380$ - 370$ за мен e сигнал за нов тренд нагоре. На базата на анализите на тези, които разбират от броене на вълни, останах с впечатлението, че се очаква ново потапяне последвано от силен импулс нагоре, който да счупи тренда към средата на годината. Разбира се съществува и негативен вариант, но предвид развитието на нещата бих заложил на нов тренд към средата на годината.

Трябва да се отчете обаче и факта, че bitcoin е изключителен спекулативен инструмент и колкото по-ниско го държат, толкова по-волативен е - доказателство са последните дни и промяната в цената от над 80% за по-малко от месец. Като огромен плюс е почти неограниченото поле от нови функционалности предлагащ протокола, а и неговата обратна корелация с долара - хартия която няма да се катери вечно. 

П.С. След малко започва презентацията на близнаците, да видим дали ще ни изненадат. Изключително грозен дъмп с 40 долара надолу.  Определено голяма част от обема е спекулативен.

Добри постинги :)

Някой замислял ли се е за worst case scenario за света - откровена война (защото в момента тя е просто добре прикрита) между САЩ и Русия, тоест световна война.

Надяваме се, че няма да пуснат атомните бомби, но всичко друго ще им е позволено. Какво ще стане с биткойн, ако ударят интернет инфраструктурата? Има проекти да изнесат nodes в космоса, но ще отнеме време, но нищо не им пречи да ги свалят тези сателити... 

И ако всички тогава почнат да бягат в биткойн, може лесно да го спрат, просто като унищожат интернет. А те може да унищожат интернет поради много други причини, освен биткойн.

Не е толкова просто да унищоват интернет, освен това не е и в ничий интерес, защото обществото ще се върне 500 години назад по простата причина, ще трябва да се унищожат всички кабели и сателити, да няма телефон и телевизия и т.н.

Т.е. биткойн няма спиране, въпросът е да се ползва повече и не само за манипулации и печелене на пари, а поради реалните ползи, които предлага.. няма да ги изброявам, че са много :)

Аз съм доста булиш настроен.Нека видим тая борса как ще заработи през близките седмици.Ако всичко е ок,и обемите са високи аз мисля че ще има много радост през 2015 :)

Гръцкия ПУК е много по-вероятен ,но руския ,макар и частичен като че ли ще има по-голям оттенък.И в двата случая,ако има ПУК, койна ще се извиси стремглаво на север така че внимателно ако шортвате .

Следващите 2-3 месеца ще ни покажат, надявам се да станеш още по-булиш. :D  

Докато сме под 300$ не препоръчвам на никой да се заиграва с ливъридж освен ако не скалпира на минутна графика и знае какво прави. С тези резки промени по 10%-15% в цената буквално не можеш да отидеш и до тоалетната без да те е страх   :D  :D  :D , а да спиш с отворена позиция е все едно да мразиш парите.

Някой замислял ли се е за worst case scenario за света - откровена война (защото в момента тя е просто добре прикрита) между САЩ и Русия, тоест световна война.

И ако всички тогава почнат да бягат в биткойн, може лесно да го спрат, просто като унищожат интернет. А те може да унищожат интернет поради много други причини, освен биткойн.

В worst case scenario да си призная бих обърнал по-голямата част от това което имам (включително и BTC) в злато,сребро  или нещо друго с непоклатим сантимент. Щом американците могат да спират нета на Северна Корея когато си поискат :ph34r: не бих рискувал да разчитам на интернет в такива моменти. Макар, че сме в епохата на валутните войни и локални конфликти нищо не се знае. 

econom.jpg

При война, единствено ценните метали, храната и суровините биха имали стойност.

Фиатните пари,биткойна, акции и каквото се сетите ще е въздух.

По време на война няма доверие, а тези неща се градят точно на това.

Недвижимите имоти, също ще загубят стойност спрямо златото, но не и спрямо "въздуха"

Може би земеделската земя единствено би запазила стойност, щото и след войната ще я има.

Може би земеделската земя единствено би запазила стойност, щото и след войната ще я има.

Да, но частната собственост при размирни времена може да се окаже само фикция и да те национализират за добро утро. Докато златото не се яде, но пък от около 6000 години винаги е имало стойност в широки граници  :)

Добри постинги :)

Надяваме се, че няма да пуснат атомните бомби, но всичко друго ще им е позволено. Какво ще стане с биткойн, ако ударят интернет инфраструктурата? Има проекти да изнесат nodes в космоса, но ще отнеме време, но нищо не им пречи да ги свалят тези сателити... 

Едва ли ще е изгодно и за двете световни сили, да има война по между им. По-скоро в наши дни единствените войни между така нар. велики сили, са икономически. :)

Биткойн и блокчейна са единствената надежда ве :)

Иначе някой може ли да сподели какви са методите за депозит в борсата на койнбейз, расте ли обема и т.н.

Пазарите  оценяват вече на 70% шанса Гърция да обяви фалит.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-01-28/greece-credit-swaps-surge-to-signal-70-probability-of-default

След изборите ,Атинската борса потъва ли потъва,като само днес са -9% http://finance.yahoo.com/echarts?s=GD.AT+Interactive#{%22scale%22%3A%22linear%22}

Ако фалират какво да очакваме, като икономически процеси в Гърция и Европа, че аз не съм запознат никак. Благодаря!

Излезе мълвата, че Coinbase всъщност нямат все още валиден лиценз и стадото се юрна надолу с 12$. Най-интересните неща се случват 4 часа сутринта наше време, когато китайците си изпият кафето и включат ботовете.

Това Huobi да е down по време на меча вълна взе да става редовна практика :)

По-горе бях споменал за обратната корелация на долара и BTC. Поствам една груба графика от която всеки може да си направи изводи - случайност или не? Зелената зона според мен е независимо движение от най-активната част на балона и затова е обвързана най-слабо с долара, който от друга страна на дневна графика има доста корава тройна дивергенция, която все някога ще се отиграе и ще видим малко кръв.

cln.jpg

Update: 75$ долара спад и никакъв ретрейс, грозотия.....220-225 $ е добро дъно. Малък long не е лоша идея тук.

Ако е толкова силна връзката между BTC, еврото и долара може би трябва следим някой топ анализатор за последните две.

Още една интересна гарафика.Оттук 220-230 би трябвало да имаме лека корекция 20-30$ и оттам е възможно да потеглим нагоре или по-вероятно да направим последно спускане за тест на дъното или даже да направим и ново дъно.Като време трябва да се е до март-април и вече да поемем нагоре.Или там някъде.

Графиката, която показваш определено е доста интригуваща. Психологията на пазара повтаря отново и отново подобни фигури, но в различни мащаби.

Update: Хайде да не пробива 220, че ще стане много грозно.

Здраейте :)

Благодаря на всички за отделените ресурси по темата. Информативна и полезна е. Усеща ентусиазмът на участниците :) Радвам се, че има и такива хора в бг.

А някой да се е пробвал да търгува в btc-e? Че и на нея съм хвърлил око...

• batibon locked and unlocked this topic