Wabi Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Дай Боже да я направим тая графика до Юни!!! Иначе в момента има някакъв съпорт на 9700, има доста поръчки, дано се задържи и да тръгне нагоре скоро. Някои от алтовете вече отчитат 3-5% ръст днес. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Ако решат да маркет дъмпят по няколко хиляди койна, ще ни държат във въздуха до следващата зима, все пак съм далеч да го повярвам, но поне до лятото ще има люшкане яко. Навсякъде вървят анти-биткойн реклами и пропаганда, а войната още не е започнала, първите на практика влезли в сила регулации ще са за борсите, само трябва някой върховен съдя в Сащ да обяви криптовалутите за ценни книжа или да стане ясно кой ще ги регулира IRS, CFTC или SEC ( кажете по една молитва да са SEC) и ще видим бърз дъмп със най-сериозния байбек обем виждан някога. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Аз виждам регулациите като вход за нови милиарди $ в тоя пазар. Все пак всички останали пазари са регулирани и са мнооого по-големи от крипто. Да, ще има изгорели борси, които така или иначе не спазват правила, но коректните ще останат. Изказванията в САЩ са като цяло положителни, а и има достатъчно добри проекти и там. Колкото до тия койни от MgGox - сетили се кога да продават , ако продаваха всяка седмица от септември до декември никой даже нямаше да разбере, но явно нарочно го правят в последно време. И все пак съм оптимист (въпреки огромните пропуснати ползи и загубите), че пазарът ще тръгне и задържи над 14к в края на март - средата на април. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Преди 1 час, vamp111 написа: Ако решат да маркет дъмпят по няколко хиляди койна, ще ни държат във въздуха до следващата зима, все пак съм далеч да го повярвам, но поне до лятото ще има люшкане яко. Навсякъде вървят анти-биткойн реклами и пропаганда, а войната още не е започнала, първите на практика влезли в сила регулации ще са за борсите, само трябва някой върховен съдя в Сащ да обяви криптовалутите за ценни книжа или да стане ясно кой ще ги регулира IRS, CFTC или SEC ( кажете по една молитва да са SEC) и ще видим бърз дъмп със най-сериозния байбек обем виждан някога. https://www.newsbtc.com/2018/03/07/cryptocurrencies-are-commodities-u-s-judge-rules/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Стока, тоест накъде тръгват нещата? Ще искат касова бележка и ддс ли Сега четох из форумите, че на 19.03 има търг от ФЕД на 2,170 биткойнa и може би целта е цената да падне с известен %, за да се купят по-лесно, макар да са малка бройка все пак има 2-3-4 милиона долара разлика при 9500 и 11500 цена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 @Pistolero това за за конкретен случей, преди доста съдии са се прозинасяли с различни становища какво всъщност са виртуалните валути, но все става дума за конкретни случай, аз говоря за (не съм сигурен термина дали е така) федерален съдя. после влиза при някаква комисия, гласува се, вкарва се в парламетна, гласува се, приема се, ратифицира се, обнародва се. Когато е ясно, КОЙ ще регулира, тогава ще се успокоят нещата и ще влязат тези свежи пари, които всички чакат, а сериозните инвеститори чакат точно това, сигурната сделка.. Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 1 hour ago, Wabi said: Стока, тоест накъде тръгват нещата? Ще искат касова бележка и ддс ли Сега четох из форумите, че на 19.03 има търг от ФЕД на 2,170 биткойнa и може би целта е цената да падне с известен %, за да се купят по-лесно, макар да са малка бройка все пак има 2-3-4 милиона долара разлика при 9500 и 11500 цена. Има решение на Европейкия съд, че с ДДС не се облагат сделки с криптовалути, така че докато сме в ЕС това ще е така. Виж, за касовите бележки няма и ако някой попита идиотите в НАП, току виж дали становище, че трябва да се издават касови бележки, както искат от търговците при плащания чрез PayPal хаха Отосно цената - преди да стане 100К 1 милион или там колкото, почти съм сигурен, че ще мине през нива като 4500-3000 поне. Все пак голяма част от оборота се прави от ботове, при повечето при низходящ тренд в какъвто сме след 24.12 има заложено при осцилациите да не се надскача МА99/1D (средно аритметично за 99 дни назад), което в края на март началото на април ще е с посока надолу и ще притиска все по-надолу (този факт се вижда ясно как двата по-големи пика след 6000 спираха и обръщаха близо до тази граница). Би могло да се пробие с истерия като декемврийската, когато баба Гица също си купи биткоин, но мисля, че такава вече няма как да има. Или при нещо друго позитивно и по-малко хакове като вчерашния с Binance. hjzagf4sb, digitalpr and batibon 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 Преди 8 часа, ivan написа: трилиона или милярда ? Преди 8 часа, vamp111 написа: трилиона !! Видях и доуточнението ти "по сегашни цени", едва ли ще го смятат по-сегашни цени и ще се издължават по сегашните(просто никога няма да могат да се издължат). Но както и да е дано тези останалите 160к да се продават по-рядко и на по-малко. Още ще се сърба попарата на mtgox... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted March 8, 2018 Report Share Posted March 8, 2018 5 hours ago, stamat said: Има решение на Европейкия съд, че с ДДС не се облагат сделки с криптовалути, така че докато сме в ЕС това ще е така. Виж, за касовите бележки няма и ако някой попита идиотите в НАП, току виж дали становище, че трябва да се издават касови бележки, както искат от търговците при плащания чрез PayPal хаха Отосно цената - преди да стане 100К 1 милион или там колкото, почти съм сигурен, че ще мине през нива като 4500-3000 поне. Все пак голяма част от оборота се прави от ботове, при повечето при низходящ тренд в какъвто сме след 24.12 има заложено при осцилациите да не се надскача МА99/1D (средно аритметично за 99 дни назад), което в края на март началото на април ще е с посока надолу и ще притиска все по-надолу (този факт се вижда ясно как двата по-големи пика след 6000 спираха и обръщаха близо до тази граница). Би могло да се пробие с истерия като декемврийската, когато баба Гица също си купи биткоин, но мисля, че такава вече няма как да има. Или при нещо друго позитивно и по-малко хакове като вчерашния с Binance. Хм, те хубаво са настроени така, но това значи никога да не се излезе от тоя спадащ пазар до момента на тоталната нула. Което означава някой да вкара много милиарди и да ги изгуби с цел да затрие всичо... Малко или много ще има спад, после пак нагоре до 11-12 и така до момента в който : Опция А - появят се достатъчно много нови пари; Опция Б - големите решат, че печалбите им са много малко от купуване на 6 и продаване на 12 и решат да играят 6-20 Мисля си , че сега ще спаднем до около 8к, после нагоре до 10, пак надолу и така докато изравним границите и си проличи има ли желаещи или няма. Няколко пъти се случи последният месец това и в част от случаите цените тръгнаха нагоре с оглед липсата на новини или само добри такива. Ще видим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Ами не е съвсем така защото а) все пак има и живи хора, които действат малко по-хаотично и внасят шум в математическата логика на ботовете и хората които ползват модели и б) по-важното - даже да няма никаква търговия, средно аритметичното с напредване на времето се променя, защото преди това графиката не е била успоредна на хоризонталната ос. Така в един момент графиката въпреки, че е намаляваща, но с отрицателна втора производна (т.е. изпъкнала нагоре - като обърната наопаки лъжица) става с положителна (нормална лъжица, но все още спадаща), което е знак за промяна на тенденцията (т.е. ускорението на намаляване става от положително на отрицателно) и в този случай е ясно, че ще се стигне до обръщане и тогава ботовете имат знак за влизане и шансът за преминаване нагоре става много голям. Т.е. накратко (в графиката по-долу е червената линия) - МА99 тепърва ще отрази спада от януари, ще се получи "обърната лъжица" надолу, цената ще се възпира нагоре от нея, през това време цената ще пада и съответно ще върви все по-надолу, като в един момент ще отрази обратното движение, ще се огъне наобратно (нормална лъжица) и ако цената прескочи над нея (т.е. синята и жълтата са отгоре на червената, а не отдолу както е сега) всичко става със знак плюс и идваме на състоянието от есента 2017 и може да върви (не)ограничено нагоре, докато пак не се повтори декември и т.н. И за тест направих модели, какво би станало в следващите три месеца, в зависимост от различно дъно, като и при трите има наличие на пробив на тавана от MA99: при $4900: при $6700: при $8000: И за разнообразие още два варианта - един при който пробив не може да стане, тогава МА99 притиска цената на нива под $9000: и един при който цената хвърчи още тия дни в посока 20К НО, както казах от това, което виждам, че се случва, малко преди точката на пресичане (на зелената и червената линии) тези, които са купили евтино продават, за да реализират печалбата си - вижда се ясно при двата пика в последния месец. То е като приказката за яйцето и кокошката - продава се защото ще падне точно тогава и пада защото се продава точно тогава Така всъщност е много по-вероятно зелената линия в този момент да тръгне надолу и в крайна сметка да се постигне някой от по-предните модели: yppbusiness, Wabi, Pistolero and 1 other 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 P.S. И да уточня - синята линия е реална цена на BTC до днес, зелената линия е предполагаема за цена на BTC в следващите три месеца, а червената е изчисленo MA99. Т.е. се вижда, че какъвто и да е моделът, винаги е налично това обръщане надолу (което все още не се е случило) с изпъкналост нагоре и след това смяна с изпъкналост надолу с тенденция за смяна на посоката. А формата винаги е една и съща. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 по въпроса с мт-гокс, да вметна с последния селл-офф, който е направил този велик ум Курбаяши (нещо такова му беше името) се е изплатил на кредиторите (средна цена на за биткойн плаща на кредиторите по около $400 ако искаш....), в момента иска от Японския съд разрешение да продадат още, за да се разплатаят с адвокати, сътрудници, др. фирми намесения, самия съд и т.н. и като за капан на това ОСТАНАЛИТЕ +160 000 БИТКОЙНА може да се върнат във владение на любимия на всички Марк Керпел, да са му честити, вероятно ще го очистят... тези люшкания са резултат от спекулациите на чикаго бойс, фючурси + реалния асет, това е като едно време в покер залите като играеш с/у някой, който всъщност ти е приятел и с негова помощ обирате другите на масата... залагате "уж" с/у себе си и обратното за момента съм малко мечи настроен в шорт търм разбира се, даже не знам дали $5000 може да остане дъно....нищо чудно да видим по-голяма промоция и все пак аз нищо не разбирам и обикновено греша, това е и на което се надявам, все пак лонг търм $30К до Юли или трия форума това са резултати от гласуване на уолстриит бойс, предполагам просто ги е яд, че са изтървали влака yppbusiness and rippleche 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 7 hours ago, stamat said: Ами не е съвсем така защото Благодаря за анализа , определено ми беше полезен ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sven Biorg Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 10 hours ago, vamp111 said: това са резултати от гласуване на уолстриит бойс, предполагам просто ги е яд, че са изтървали влака Когато масата мисли едно обикновено става друго. Може тези бойс да си останат с пръст в уста. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Интересна гледна точка.... дежаву? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 На мен пък ми изглежда сякаш ще падне пак до 8800 и после нагоре до 10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 преди 41 минути, Wabi написа: На мен пък ми изглежда сякаш ще падне пак до 8800 и после нагоре до 10. Може само да гадаем... просто ми се стори интересна гледната точка... Wabi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staloun Posted March 10, 2018 Report Share Posted March 10, 2018 Не мога да намеря причина за срива на биткойна в 20 часа днес, прегледах 10-15 сайта.Ако някой намери новина,моля да пише. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tihomir Posted March 11, 2018 Report Share Posted March 11, 2018 Ludman, Sundy and hjzagf4sb 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 На бутона "бъдещи цени" в http://banki.link сложих възможност да се гледат актуални графики и да се правят експерименти като горните за BTC, ETH и LTC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 неща да ви плаша ама ТА ми проговори и положението изглежда червено в близките дни за БТК и ЕТН спрямо долар и още по зле за ЕТН спрямо БТК хубавото на крипто е, че маркета е толкова манипулиран и никога не следва това което математиката показва p.s. няма да поствам чарта тук, никой не харесва мечи графики Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Преди 1 час, vamp111 написа: неща да ви плаша ама ТА ми проговори и положението изглежда червено в близките дни за БТК и ЕТН спрямо долар и още по зле за ЕТН спрямо БТК хубавото на крипто е, че маркета е толкова манипулиран и никога не следва това което математиката показва p.s. няма да поствам чарта тук, никой не харесва мечи графики всъщност, нещата за ETH започнаха да изглеждат по-добре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 Според теб @vamp111 и твоите ТА до колко го виждаш са падне БТК Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 https://btc.com/stats/diff Трудността продължава да нараства експоненциално, съмняваме да видим 4-5-6к, според мен най-много още едно падане до 8к. След месец два ще се очертае нарастващият тренд с дъното, което беше 6к. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted March 13, 2018 Report Share Posted March 13, 2018 @rippleche снощи и днес сутринта изглеждаше по един начин сега вече по съвсем друг мисля следното: етера ще слезе до $500 после ще се качи на 740, от там 850 спрямо долар, а спрямо бтк да падне до 0.065 или 0.057 (абсолютно дъно) от там обратно на 0.079 и към 0.01 спрямо биткойн биткойна наблюдавам в момента дъното от 6300 и тази психологична граница от $10100, като както по горе е написал @ivan не мисля, че ще видим нещо по ниско от 8000 спрямо долар това говори китайската мечка у мен, долу чети бичата мисъл пробием ли 10100-10300 после отива на 11500- на мен краткосрочния ми таргет е $12600, там ще има профит тейкинг, иначе дългосрочния (под Дългосрочен разбирай до края на Май) да сме пробили предния ATH и да иде на $22К там ще има сериозна борба от 17900 до 22000 ще ни трябват тетъри за да изчисти всички селл-ове, само че Тетъра нещо е смръзнал напоследък, т.е борбата ще е безмилостно жестока, но не губете надежда, самия пробив на АТН е такъв бай сигнал, че доста сериозни свежи пари ще запалят фитила все още си държа на моето, че до Юли месец ще видим $30К+ Sundy, Wabi and rippleche 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts