Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Пенсионни фондове, инвестиционни фондове, частни банки, национални банки. Ще се отвърди като нов тип валута, децантрализирана, независима от правителства или казано по друг начин легално електронно злато. Ще влезне в портфолиото на големите и ще е инструмент за диверсификация на риска.

У най вече парите, които се дават за акции. Те са много и ако може едни 5-10% от тях да влезат в криптото ще бъде супер.

Поне така си го представям и ми се иска да стане така.

Това е утопия :) Не мисля, че има пенсионен фонд или подобно, който да купи каквото и да е, което е толкова непредсказуемо, несигурно и може да си сменя цената с по 5-10% по 5 пъти на ден или с 50-100% за месец... А това скоро не го виждам да се промени.

Не виждам и как спекуланти на едро като Сорос могат да се включат. Ако някой изтропа 100 милиона цената ще литне в небесата, ако пък реши да си ги изтегли (защото Сорос на дали ходи с тениска с надпис HODL), ще иде под $1000, т.е. ще се лашка още повече, съответно - още по-несигурно за "институционалните". Много са заблуждаващи обемите по борсите - там се купуват и продават МНОГОкратно, но малки суми, реално като абсолютна стойност капиталът, който се "върти" дневно е в порядки по-малък от числото, което се вижда като дневен оборот за дадена валута.

10 hours ago, ivan said:

Пенсионни фондове, инвестиционни фондове, частни банки, национални банки. Ще се отвърди като нов тип валута, децантрализирана, независима от правителства или казано по друг начин легално електронно злато. Ще влезне в портфолиото на големите и ще е инструмент за диверсификация на риска.

У най вече парите, които се дават за акции. Те са много и ако може едни 5-10% от тях да влезат в криптото ще бъде супер.

Поне така си го представям и ми се иска да стане така.

Няма начин това да стане както си го мислиш. Има си регулации и нормативна уредба, които определят в какви активи могат да инвестират тези икономически субекти. И криптовалутите ги няма в списъка. Дори мениджмънта на някой пенсионен или инвестиционен фонд страшно да го иска, не може да вкара и цент в биткойн. Банките, които държат парите на вложителите - също. Трябва цялата регулативна рамка да се промени, за което няма дори някакви искания, камо ли дебат. Това е и основната причина да не се допуска създаването на борсово търгувани фондове, инвестиращи в криптовалути. За да няма начин публични средства да се насочат през тях към криптопазара. Сорос и такива като него могат да вкарат колкото пари искат, но институциални инвеститори на този етап не може да има.

On 4/6/2018 at 1:05 PM, orwell said:

Освен да си купуваш наркотици,друга реална полза ще кажеш ли,аз не се сещам.Картините и почивките и транзакциите с 5 нули-не виждам къде ще намерят приложение,освен ако раздадат на хората пари и всичко да върже и цъфне?

On 4/6/2018 at 1:06 PM, orwell said:

А за разхода на ток,нещо да кажеш,виж аз съм за  природата и за Земята и не бих се продал за някакъв си биткойн,ясно ли е .Щом разхищава ток и уврежда земята-биткойна е  провал.Пълен провал-ясен ли съм?

Изключително повърхностно мислене. Ако не си съгласен с нещо и мислиш обратното, постарай се да дадеш добри доводи с добър тон. Монетата има две страни и дори едната да е грешна е добре да се чуват мнения и за нея, но те да са добре обосновани. Пример със @stamat , доста често има противоположно мнение от повечето хора, но за сметка на това дава аргументи, които са валидни от негова гледна точка, а може би и не само от негова, who knows - има доста хора, които са в readonly mode. 

В спора се ражда истината, но не в махленсия спор (от типа на "ясен ли съм", "ти па си много убав"), а в такъв изпълнен с аргументи и от двете страни.

Не може след това като те цитират в коменар ти да реагираш само с емот икони или "говоря с друг хомосапиенс". Всъщнот може, както се видя, но сам си прави изводите.

Надявам се този пост да не го приемеш като обида и да започнеш да бълваш пепел и жупел, а да се замислиш. И евентуално, ако решиш да ме хейтнеш както си трябва, приеми, че го очаквам и си спести писането. 

преди 34 минути, Гари написа:

Няма начин това да стане както си го мислиш. Има си регулации и нормативна уредба, които определят в какви активи могат да инвестират тези икономически субекти. И криптовалутите ги няма в списъка. Дори мениджмънта на някой пенсионен или инвестиционен фонд страшно да го иска, не може да вкара и цент в биткойн. Банките, които държат парите на вложителите - също. Трябва цялата регулативна рамка да се промени, за което няма дори някакви искания, камо ли дебат. Това е и основната причина да не се допуска създаването на борсово търгувани фондове, инвестиращи в криптовалути. За да няма начин публични средства да се насочат през тях към криптопазара. Сорос и такива като него могат да вкарат колкото пари искат, но институциални инвеститори на този етап не може да има.

Нали точно това се мъчат няколко члена в г20 да изкарат обща регулаторна рамка, която да им даде правен статут на крипто валутите. Това ще е първата крачка. Ще се появят ETFи търгуващи върху истински биткойни. След това рискови инвестиционни фондове ще си го добавят в портфолиото, след това не толкова рискови и след време и пенсионните. Ясно ми е че това което им се иска на максималистите няма да се случи за 1г. а ще трябва повече време.

Биткойна е извървял доста тежък път и напоследък му става все по тежък пътя.

Важното е технологията да нараства - което е се случва активно последно време и заявката е да се запази темпото.

Потребителите да нарастват - което уж е така, понеже борсите се увеличават

Атакуващите (хора/институции/криптота) биткойна нарастват - което може да се окаже, че е и добре..., защото след всяка неуспешна атака става по-резистентентен към следващата и показва силата и идеята на децентрализацията.

За девет години е постигнал много, нека му даден още няколко години :) 2020 Токио, следващият халфдей

При такива ситуации е 50:50, но ще се случи нещо по-различно от това мотане около 6800 съвсем скоро. Има две доста идентични положения и след тях все голям спад е следвал - един път от 11300 на 6000 и втори от 8600 на 6600. Така че мисля, че и сега ще е подобно (има отрицателна инерция), но не бих заложил на това, затова сега по-добре да се ядат пуканки.

да ти кажа честно все по склонен съм да си мисля, че ще трябва да друснат клона още веднъж по-сериозно, то така или иначе времето е на тяхна страна (визирам ММ)

На 26.03.2018 г. at 21:52, Vlad0 написа:

Да, аз мисля като цяло по същия начин понеже EOS последната седмица забелязваме голямо вливане на капитал от Етериум в EOS, говоря за 240 милиона етара за една седмица. 

@ivan @KhanValentin 

EOS ether balance has decreased from 411146.16 ETH to 0.0 ETH

https://etherscan.io/address/0x00832A758A781055Ac19B5F9bF553Db8BB9db32D

от 09/04, мисля, че това начерта движението от началото на седмицата

Преди 11 часа, rippleche написа:

Това за EOS какво означава, че ще нашиват в него ли?

Ще има безплатни монети. На 15.04.

Цитат

The present EOS rally appears to be primarily connected to the eosDAC airdrop, whose blockchain snapshot is scheduled for April 15.

On that date — which marks the 300th day of the EOS initial coin offering (ICO) — all Ethereum wallets holding at least 100 EOS tokens will receive an equivalent number of eosDAC tokens, which will ultimately be transferred to the EOS mainnet once it launches later this year. Users holding fewer than 100 EOS tokens will eventually be able to claim their airdropped eosDAC tokens as well, though they will have to do so manually.

брейк аута да не е фалшив викам и целта му е да затвори бичетата горе и мечетата пак да пируват :)

според мен е рано за започване на алт сезона, тези +5% където се разшаваха алтовете не ми вдъхват доверие

етера вдигна малко въздух в отговор на помпата в Еос, за това го последваха няколко токена, аз така си го обяснявам

не че споря, че някой е направил пари, който хване движение халал да му е :) 

И аз споделям написаното. Аз продадох всичко, което бях купил short term и излязох в BTC и др. алтове, които смятам да държа long term. Надявам се да е било правилното решение, но като гледам в момента алтовете започнаха да се оцветяват в червено. Чичко BTC трябва да води парада, а алтовете да следват...не обратното. Ще видим:))

Чичко Биткойн му е време да си ходи по неговия си път, не всички да са вързани с него при спад/покачване. А и dominance от 44.1% падна до 42.8% за 2-3 дни, има отлив на пари от биткойн, макар и малък. Има проекти в развитие и цените им трябва да са  7-10 пъти над сегашните, ама заради биткойн всичко виси във въздуха и чака. Все едно аз да чакам някой в китай да кихне, че тогава да си купя банани... няма логика.

Мисля, че докато алтовете се търгуват главно с/у биткойн, а не срещу фиат това трудно ще стане пък и борсата с най-голям обем за алтове е Binance. To dominance-a му беше 32% Януари, но след това всички видяхме какво стана. В момента имам чувството, че на хората им писна от манипулации и разни барт формации по чартовете, та се насочиха към алтове и то главно EoS и още няколко. Капитализацията е само 271-272 милиарда, което нищо не е.

• batibon locked and unlocked this topic