Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Преди 2 часа, AdamKadmon написа:

и защо го няма адреса на предполагаемия Satoshi, след като той държи 980 000 биткойна  ?

Някога като ги е копал от първите блокове директно всеки 50койна награда са били в различен адрес и не са били местени да станат на един или на няколко. 

Мисля, че е има идеята тези койни, които той е изкопал никога да не се местят и едва ли им е запазил и частните ключове. В това се състои и мистиката зад личността и ме съмнява някога да се преместят тези койни. Ако бяха на 1 адрес с идеята пак да не се местят, щеше да има голяма борба от квантовите компютри кой първи да го разбие. Но при условие, че адресите са с по 50 койна рентабилността квантов компютър да с опитва да ги разбие се отлага за далече във времето напред, може би след 2030-2040г. 

Аз си мисля че в някакъв момент ще има надпревара от Китай, Сащ, Европа, Гугъл, IBM... с техните кванотови компютри и ще започнат да ги разбиват един по един адресите... и тези койни ще влязат в обръщение. 

Разбира се това няма да застраши мрежата, понеже до тогава ще има въведени квантумо устойчиви адреси и всички койни, които се ползват ще са преместени на такива.

Преди 22 часа, ivan написа:

Някога като ги е копал от първите блокове директно всеки 50койна награда са били в различен адрес и не са били местени да станат на един или на няколко. 

Мисля, че е има идеята тези койни, които той е изкопал никога да не се местят и едва ли им е запазил и частните ключове. В това се състои и мистиката зад личността и ме съмнява някога да се преместят тези койни. Ако бяха на 1 адрес с идеята пак да не се местят, щеше да има голяма борба от квантовите компютри кой първи да го разбие. Но при условие, че адресите са с по 50 койна рентабилността квантов компютър да с опитва да ги разбие се отлага за далече във времето напред, може би след 2030-2040г. 

Аз си мисля че в някакъв момент ще има надпревара от Китай, Сащ, Европа, Гугъл, IBM... с техните кванотови компютри и ще започнат да ги разбиват един по един адресите... и тези койни ще влязат в обръщение. 

Разбира се това няма да застраши мрежата, понеже до тогава ще има въведени квантумо устойчиви адреси и всички койни, които се ползват ще са преместени на такива.

Благодаря за изчерпателният отговор !

Преди 15 часа, rippleche написа:

BTC се мъчи на 9.5к, а ЕОS лети. На 2 юни като пуснат мейннета очаквате ли да скочи още?  Има ли шанс срещу ЕТН и БТК

време му беше малко да спихне, сори за който си е купил топ-а

Според мен

EOS - ще мине 35 долара докато стане 2 юни и пуснат mainnet-a и тогава ще се успокои най-вероятно на около 30долара. Стига БТК да не направи някоя корекция 500-1000$

А до края на годината предполагам ще флипне етериума. 

цитирам на бебето първите думи: гага гугу така мине през 10К, че може да обере повече шортове, после преди 12К такаиздъмпим, че обере лонговете, слиза пак до 9К после пак нагоре и ако успее пробие 12.5К значи видим 14К до края на Месеца, ако не го пробие пак ще ни лашкат около 10К поне месец.... 

преди 1 минута, ivan написа:

Според мен

EOS - ще мине 35 долара докато стане 2 юни и пуснат mainnet-a и тогава ще се успокои най-вероятно на около 30долара. Стига БТК да не направи някоя корекция 500-1000$

А до края на годината предполагам ще флипне етериума. 

само за флипването на етериума не съм съгласен (ако говорим за цена спрямо $)

Преди 1 час, vamp111 написа:

само за флипването на етериума не съм съгласен (ако говорим за цена спрямо $)

Реално с редуцирането на наградата при етериума на 0.6 етера (от 3) може да му се вдигне цента прилично. Лично не очаквах Виталик да редуцира толкова много мислех си че ще намали до 2 или 1 етера но чак 5 пъти надолу. Явно до някаква степен и е малко отчаян ход, който ще окаже влияние в началото, но дългосрочно ме съмнява.

Блокчейна продължава да нараства, ASIC се задават, тези които копаят с 1-2 видео карти ще изчезнат, а и риговете с по 5-6, като цяло до края на годината активните фулл нодове ще станат много малко спрямо сегашните. 

А и никъде в статистиките си не показват активните нодове да ли са фулл и колко е голям блокчейна им, това се крие активно.

Преди 2 часа, ivan написа:

Поне ще флипне КЕШ-а и Roger ще се хапе, като мине на 5 място :) 

аз все още държа солидно количество БКЕШ, за моменти в които хората се паникьосват, че това е истинския биткойн....

На 4/25/2018 at 14:52, vamp111 написа:

бих казал, че ще го свалят под $9К но не чак до $8К например нещо от рода на 8800-8700 да оберат още малко позиции и после ще засилят за $10К, това би трябвало да се разиграе преди Петък 0200ч наше време

това ми хареса падна малко под 8700 и приключи малко по рано от 2часа БГ време  но все пак с беше добра прогноза

а кога ще видим 10000 ?

На 30.04.2018 г. at 18:27, Dinko написа:

това ми хареса падна малко под 8700 и приключи малко по рано от 2часа БГ време  но все пак с беше добра прогноза

а кога ще видим 10000 ?

какво значение има кога ще видим $10К това би те интересувало само ако ще продаваш на 10К, но кой би продал на 10К след като преди 5 месеца видя 20К ??

колкото до наблюденията в момента следва същото, сериозна съпротива на 9.8-10К ако пробие отива на 11.5-12К ако не ни праща пак на 8.5, не бих залагал в този ригнат пазар само си споделям мнението...

На 30.04.2018 г. at 18:27, Dinko написа:

а кога ще видим 10000 ?

за малко ?

• batibon locked and unlocked this topic