stamen Posted March 9, 2015 Report Share Posted March 9, 2015 Не знам, дали е помпа хора... Значи до преди 10 дена продажбите и покупките на биткойн в crypto.bg бяха доста изравнени, дори повече продаваха хората... От петък насам само купуват. Мисля, че България до голяма степен е някакво прокси за световния пазар. Дали да публикуваме публичо статистики на crypto.bg колко % са покупките от продажбите? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Дали да публикуваме публичо статистики на crypto.bg колко % са покупките от продажбите? Възможно е в момента наистина да се налива голяма маса нови свежи пари, които отвяват спекулативния обем и разказват играта на много мечки. Очаквах силен pullback последните 2-3 часа, но явно минахме доста граници, трендлинии, пълзящи средни и какво ли още не. Този път изглежда различно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 На графиките от последните дни ми се привиждат направени 3 "вълнички" нагоре, като гледам и за "добро утро" някой китаец си обърнал DRK-to в BTC-та.. та да видим дали ще позная, че ще има корекция надолу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Грешно гледам битува мнението че след търговете,където уж ги били купували по-евтино от спота,след търга почвали да ги дъмпват по борсите. Няма такова нещо и може много лесно да се провери като се проследят койните изпратени от ФБР от всеки търг къде са отишли. На търговете участват много сериозни инвеститори с цел дългосрочна инвестиция.Те никога ,ама никога не биха депозирали в някакви смешни и полу-анонимни борсички с по 5 човека персонал и да дъмват Никъде не казвам, че ще дъмпят по нерегулираните борси. На прага на нови лицензирани такива е лесно да си гарантираш по-висока цена с леко подбутване преди да почне големия фън където китайци с по 3-4 хиляди койни вече няма да са фактор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Стоко.аз пак нещо не разбрах Тея който правят оферти за търга,пъмпват по борсите в момента ли? Като цяло питането ми беше тъпо, но ако цената от търга е била 270$ а нерегулирания пазар е лесно манипулиран с +30-40$, защо да не бутнеш цената над тази на търга зада си гарантираш зелена инвестиция в навечерието на регулациите, където с големите пари на сигурна платформа ще си цар. Пък и технически с този пуш ъп буташ спекулативното стадо нагоре с много аргументи по графиката. Алабализми като цяло... важното е да се движи в правилната посока Бууум отново 300 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Ако на някой му е полезно прилагам линк с поглед върху графиките на Bitfinex Huobi Bitstamp BTC-e в едни прозорец. Според мен тръгваме надолу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted March 10, 2015 Report Share Posted March 10, 2015 Аз от сутринтта чакам да тръгнем надолу .. сега гледам, че на някой графики се вижда и "двоен връх", но ще видим към 3 часа, като се размърдат китайчетата какво ще стане Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Данчо, дълъг ли си брат . Много меки тея мечки ...мама им старааа! . Надявах се да бутнат назад до 280 и да отскочи от 100 EMA, но не би..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Аз чакам утре, да видим дали ще си приберат печалбите и да рипнем малко "на доле" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Седмичните фючърси затварят след 14 часа, а китайците се активизират към 4 сутринта наше време . Последните седмици имаше малък бултренд вследствие на всичко това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted March 12, 2015 Report Share Posted March 12, 2015 Не звучи добре, така както го казваш... Edit: Грабвайте шейнитеее... някой се провикна! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 Тази сутрин най-после дочакахме добри новини Посоката се е сменила в правилната посока Лично аз си мисля , че цената в момента е напомпана изкуствено с 20-30 $ над реалната и би било много добре да падне поне до към 260, а защо и не по-надолу ? Последните 3 седмици бяха много зле, дано тренда надолу продължи по-дълго ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 14, 2015 Report Share Posted March 14, 2015 имаш предвид, че добрата новина е падането на цената ? тя е добра за шорт-налите като теб, дано падне малко и да проумеете, че ако сте лонг и цената падне, ще е въпрос на време, да излезете на печалба. Но ако сте шорт и цената тръгне нагоре, фалирате.... stoko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Айде бе, братя китайци. Удрете едно рамо да сурнем тия пусти биткойнчета по пързалката надолу След завчерашната надежда, днес отново съм обезверен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 И аз очаквах да падне повече ама колкото-толкова, май е време да прибирам шейната Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 има ли членове на Whale Club тук: http://www.coindesk.com/inside-whale-club-the-trading-room-that-loves-bitcoin-price-declines/ St0ky? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 има ли членове на Whale Club тук: http://www.coindesk.com/inside-whale-club-the-trading-room-that-loves-bitcoin-price-declines/ St0ky? Flibbre ми туитна преди няколко месеца покана. Ограничил съм се в това само да слушам канала им, но буламача от различни акценти на английския ме побърква и поради тази причина го избягвам. Ако правят манипулации най-вероятно имат малък затворен подклуб в който влизат само проверени хора. Flibbre преди тролваше в TV чата много агресивно, което може да е някакъв техен сигнал. Същите подозрения имам и са CryptoCobain. Надявам се полека да навлезем в нов етап, в който биткойн да се използва не само от спекуланти, но и от обикновените хора. Предполагам всичките тези групички от алчни магарета усещат, че времето им скоро ще приключи и затова последните 4 месеца се случиха най-грозните флуктации в цената. Смятам също, че за всички е ясно това - не е нормално една китайска борса с някакви 20x фютчърси да води койна за носа надолу и нагоре, когато си поиска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Както обещахме, на първа страница на https://crypto.bg вече може да се види как се движи мнението за цената на биткойн в България: Забележете, че графиката отразява съвкупния обем (в биткойни) купен и продаден от клиентите ни. Може 100 различни човека да са купили по 0.01 биткойна, а аз да съм продал 4 биткойна, тогава ще видим 80% продажби и 20% покупки в графиката. Ако имате идеи за друга информация, която би била интересна, моля споделете Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Хм, целта ни беше да е максимално разговорно и неофициално - за да се разграничим от банките. Той целият дизайн и сайт ще се сменят, така че няма проблем За Бали - може да живеете и за $1000 добре, може и за $500 дори Но за нормален живот с хранене в хубавите, но и уникални, места: $1500 - $2000 на месец Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Звучи повече от добре. Поздравления, че си успял да стигнеш до ниво, коeто ти позволява да работиш и печелиш независимо от локацията ти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Нещата се развиват добре, даже изненадващо добре за момента Да се надяваме , че този уикенд ще задържим в това русло положението Иначе за каква корекция на $/Е говориш ? Еврото ще започне да поскъпва вследствие на...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Виждам, че доста е паднала цената. Някой има ли наблюдения коя борса е била водеща в движението. Благодаря предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Имам следната молба - може ли някой , който е следял движението на биткойна в последните 2 дни да каже минимума, до който е стигнал. Поради естеството ми на работа бях в движение и не можах да следя ситуацията, която явно е била доста динамична в последните 48 часа. Единственото което помня е, че на 18-ти към полунощ цената беше стигнала някъде към 250 $, сега е на 262... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasial3 Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Тук може да я видиш https://bitcoinwisdom.com/markets/bitfinex/btcusd и да си избереш период и борса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Дойде времето и за моя фундаментален анализ по темата (не-експертен, разбира се) От биткойни започнах да се интересувам сериозно едва от началото на тази година . Разбира се - предните 2-3 години бях чувал или чел неща по въпроса, но не му обръщах внимание... Сега нещата се промениха. Тези дни си направих труда да извадя графики на движението на биткойн-валутата за последните 2 години (от април 2013 до наши дни). Използвал съм данни от битстамп! Естествено, че 2 години са твърде кратък срок за някакви кардинални изводи, но все пак има тенденция, която се откроява. Може да приемем, че до октомври 2013 год. курсът се колебае в малки граници, след което започват големите флуктуации. Основното, което се откроява - след всеки един срив на цената се забелязва сериозно увеличаване на търгуваните обеми. Или казано по друг начин - за всеки локален екстремум (в случая конкретно минимум) имаме сериозно наливане на количества валута на борсата. След главоломното покачване на курса от края на ноември 2013 , когато имаме пик над 1100$, следва срив до около 960$. Това е първият голям екстемум в посока надолу в цената. Следва втори такъв в началото на декември същата година - тогава обаче цената се сгромолясва от над 1100$ до под 700. В този момент имаме и най-големите обеми, които се изливат до този момент на борсата. 3-ят срив е от средата на същия месец - цената се сгромолясва от около 850$ до малко над 500. Обемите, пуснати в обръщение тогава са ненадминати и досега. Краят на февруари 2014 - цената пада с малко над 100$ до 500$ - сериозни количества са наляти на пазара. 5. - средата на април цената пада до под 400$ 6. началото на октомври вече сме на 330$ от около 400 Последният голям срив - средата на януари 2015 - цената се сгромолясва до 180$ , но получената разлика не е толкова голяма, защото сривът започва при нива от около 300$. За сметка на това налятите обеми на пазара са вторите по големина в историята. За съжаление тази статистика не е еднозначна - има и 4-5 случая, при които при сравнително големи търгувани количества горенаблюдаваните ефекти не са в сила! За мен няма съмнение, че пазарът е дирижиран (към този момент)от шепа спекуланти, разполагащи със сериозни количества биткойни , с които са в състояние да влияят глобално върху цената на валутата. Единственият начин за нормализиране на обстановката ще бъде, когато повече хора (единични потребители) излязат на борсовите пазари, но това няма да стане нито бързо, нито скоро, нито лесно. Хората са загубили доверие за момента в борсите. Ако не бъркам миналата година фалира Маунг Гокс - най-голямата до онзи момент борса за койни в света и всички , имали средства там, ги загубиха. Това определено бе голям удар по биткойн-обшността , а и по самата идея за биткойн. Единствено регулирани борси с гаранция за вложените капитали биха възвърнала доверието на масовия потребител! Нещо което сега се опитват да направят койнбейс. До края на тази година би трябвало да стъпят на всички американски щати, а от догодина да започнат да предлагат услугата си и в държави извън САЩ. Кога ще стигнат до България, е съвсем отделен въпрос. В този ред на мисли поне аз очаквам до края на годината да видим едно сериозно намаляване на цената (евентуално даже и под 180$) , последвано от мощен скок нагоре. Но аз залагам това да се случи във втората половина на годината... Не виждам достатъчно основания за очаквания , предвиждащи още тази година цената да мине 300$ за постоянно и да почне да върви само нагоре. Аргументирал съм се защо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts