Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Другата седмица започва Consensus 2018, ако по време на събитието + 1 седмица след това няма скок с поне 50% на цената на биткойн нещата могат да се оценят като катастрофални. Ако най-голямото събитие с най-много новини и обявления не раздвижи пазара нагоре не виждам кое би могло. Стискаме палци.

А сегашната цена - предполагам могат и до 8к да я смъкнат, предполага се , че под 8.6к сме пак в bear market, което би уплашило много хора. Та тая седмица ще е интересна :D

Преди 6 часа, vamp111 написа:

в следващите часове, ще стане ясно дали ще ни свалят под $8,5-8,6К до края на седмицата и ще продължи да потъва и все пак аз мисля, че това няма да се случи и най много от тези нива ще отскочи малко над $10К отново да обере мечо настроените

май ни се размина потъването, малко напън трябва да се пробие 9.4 и там да се заформи съпорт, ако не го пробие пак слизаме под 9

Преди 20 часа, Wabi написа:

Някой в Кракен отново натиска цените надолу... вече 6-та седмица.

234.jpg

Jesse Powell & Nobuaki Kobayashi, новата омразна комбина редом с Jihan Wu & Roger Ver......

На 9.05.2018 г. at 14:20, vamp111 написа:

май ни се размина потъването, малко напън трябва да се пробие 9.4 и там да се заформи съпорт, ако не го пробие пак слизаме под 9

едвам проби 9.4 съответно съпорт не се оформи, сериозен сел прешър отвсякъде, сериозен съпорт на 8.4- 8.5 мисля, така че според мен на 8.6 ще има баунс, това е сел оф преди Консенсус 2018 който почва в Понеделник

На 9.05.2018 г. at 11:04, Wabi написа:

Другата седмица започва Consensus 2018, ако по време на събитието + 1 седмица след това няма скок с поне 50% на цената на биткойн нещата могат да се оценят като катастрофални. Ако най-голямото събитие с най-много новини и обявления не раздвижи пазара нагоре не виждам кое би могло. Стискаме палци.

А сегашната цена - предполагам могат и до 8к да я смъкнат, предполага се , че под 8.6к сме пак в bear market, което би уплашило много хора. Та тая седмица ще е интересна :D

Dc4p76gW0AEK2Kr.jpg

Добре няма да пиша повече. Само да спомена (за който му е наистина интересно и търгува), че събитията последната седмица (качване до точно 10К, спад и задържане за малко на 9.2К и след това спад) много точно отговарят на написаното до тук от мен, така че който иска (и е разбрал какво съм написал) - да се възползва от споделената информация, който мисли, че "той" (някой с много BTC или кеш) или "те" правят конспирации или някой вездесъщ натиска пазара насам натам да вярва на митове и легенди.

Добре @stamat доизкажи се. Какво мислиш че следва сега ? Няма ли капка съмнение в теб, че някой го побутва пазара? 

Едит: Ако падне под 8.3к накъде сме след това ? А ако върне сега над 9.4к?

не мисля, че маркет манипулациите са в категорията митове и легенди, но няма значени, а дали това са гокс койни или не, също няма значение

за мен всичко е нормален маркет цикъл

@stamat не виждам някой да ти е казал, да спреш да пишеш

В момента 8300 -> 8800 в тези граници осцилация (нагоре-надолу, като постепенно се стеснява). Ако падне под 8300 втора спирка ще е 8000. После вече зависи как са се подредили нещата дотогава. Ключовото е 8800. Ако се задържи по-дълго време (примерно 1-2 седмици) под 8800 трудно после ще може да го надскочи и ще върви пак надолу по-сериозно. Ако го надскача обаче, ще се натрупа инерция за ръст и може това да е краят на спадовете и да започне по-сериозен ръст. Т.е. до 4-7 дни мисля, че ще е ясно дали се поема път нагоре или надолу отново. А ако някак си набързо мине над 9300 даже и аз бих си обърнал всичко в BTC за по-дълго, защото ще се качи с още поне с 15-20%. 9300 в момента е стойността над която както и да се гледа, всичко би било на +. Същото важи за под 8000 и път надолу до и под 7К.

@stamat  Съвсем не съм имал предвид да спреш да пишеш. Всеки може да изложи своето виждане,а когато повече хора го правят е по-интересно. Идеята ми беше ,ако някой се чуди защо е днешният по-рязък спад да може да си го обясни.

Цитат

Over the past 24 hours, the bitcoin price has dropped by more than 8 percent mainly due to two major factors: police raid into the headquarters of major South Korean exchange UPbit and the selloff of 8,000 bitcoin by the Mt. Gox trustee.

Преди 1 час, vamp111 написа:

за мен всичко е нормален маркет цикъл

Аз бих го нарекъл добре обмислена и планирана поредна манипулация. Поредното изтръскване на крушата преди Consensus 2018

Повече от седмица сме заливани от негативни новини за подготвяне на почвата и при този свит пазар,когато всеки чака да види на къде ще духне вятърът е лесно да се бутне цената в желаната посока. Не че липсват и позитивни новини,но те не се тиражират масово.

Цитат

Fundstrat’s Tom Lee Says that Bitcoin Could Skyrocket More than 70% in the Next Week

Всеки сам да си прави изводите. Аз лично съм малко скептичен за такъв голям скок, но точните му думи са: ""от 10 до 70%

DcskkaPXkAIKZTU.jpg large.jpg

Шегувах се, макар че оставам с впечатлението, че като говоря за разни работи не става ясно какво имам предвид и е напразно, ама както и да е :)

Та аз съм привърженик на тезата, че новините играят много по-малка роля (особено пък теориите за конспирациите), отколкото тези неща, за които говоря, поради факта, че на борсите работят огромен брой роботи, те новини не четат :) Хората се водят след тях, по обясними причини, че са по-бавни в осмислянето на движенията.

преди 6 минути, stamat написа:

на борсите работят огромен брой роботи, те новини не четат :) Хората се водят след тях, по обясними причини, че са по-бавни в осмислянето на движенията.

Може би....но роботите не продават по 8200 Биткоина по борсите,когато могат да го направят на ОТС пазарите,нито си теглят парите масово от Upbit

Цитат

“Korea: This selling is coming from people taking their funds out of Upbit as they are concerned. These people are crypto investors and won’t leave crypto — they will go to other exchanges and buy there. expect a huge bounce,” said Ran.

As the market did in previous Mt. Gox sell offs, the cryptocurrency market is expected to rebound swiftly especially if police reports that are expected to be released next week show that UPbit did not engage in any suspicious or criminal activity.

Само един последен пример за нещата, които натяквам. Графиката по минутни интервали от току що:

cherti.png.a520cd4f64f92fa6f5632f6cb1ac7881.png

жълто = 7 минути назад средна стойност, синьо - 25 минути назад средна стойност.

Т.е. да речем 2 минути преди събитието, гледайки синята линия с голяма доза точност се знае след 2 минути къде ще бъде тя (защото тази стойност е определена заради изминалите 25 минути и трудно се помества рязко), освен ако не стане огромен срив или спад, примерно на 50К или $100, което никога не става, може да се предвиди къде с голяма доза вероятно временният ръст ще спре. И хоп той спира точно там (като се опре в синьото). Тръгва надолу, там пък идва жълтата. Тя е по-маловажна, защото по-рядко играе роля на спирачка но ето и тук става същото опира се в нея и тръгва нагоре.

Тези неща се смятат от ботовете и се гледат от хората. Една част са се вторачили в минутните, друга в 5-минутните трета в часовата и т.н. Когато има съвпадение в повече от една, вероятността пък се увеличава в геометрична прогресия, тези линии да са повратни (примерно има ръст, на 30 минутната идва преграда от червената линия, на двучасовата от синята - е тогава 95% ще спре в тях и ще обърне; така човек знае кога да продаде и после кога пак да купи). Разбира се, ако няма смут от някаква грандиозна новина за трета световна война, или че Сорос купил или продал, или че хакнали Binance.

И всичко това служи не да се познава като врачка, че ще стане точно така в 100% от случаите, а да дава дори леко преимущество във вероятностите (т.е. да се познава в 55% от случаите и да се греши в 45% от случаите), следва че след достатъчно голям брой опити (и само тогава), този който го прави ще е на + винаги. Също така е полезна за краткосрочни (минута до 10) предвиждания, но на ден в такива интервали има поне по 100 промени нагоре надолу с по 0.5-1%. От 100 опита, като се тегли чертата резултатът е с 10-20 повече да са уцелените случаи и се получава 5-10% на ден почти сигурен +.

stamat го е написал, показват осреднени стойност на цената на BTC за определен изминал интервал от време

жълто = 7 минути назад средна стойност, синьо - 25 минути назад средна стойност.

т.е примерно най-новата точка на жълата линия са получава като се съберат средните цени за 7 бара назад (понеже примера е за 1 мин. графика и един бар/свещ показва изменението на цената в рамките на 1 мин.) и се дели на 7.. :)

А червената е 99. Избрани са така за да не се делят едно на друго и да са им възможно най-големи общите кратни (т.е. да не се получават съвпадения в средата, примерно ако бяха 4 и 8 не е ОК, защото цикълът реално е 4; а например на 7 и 25 е 175).

И какво... стигна $8350 :)

Ето още една прекрасна илюстрация - 30 минутните интервали:

30.png.19f836a8b2a4541657bb62078dbc2d76.png

Спира се от жълтото, а ако евентуално прескочи жълтото се спира от синьото. Работата е там, че те се знаят предварително колко ще са за определен период от бъдещето, защото като се образуват като средно аритметично на база на миналото, те не могат да бъдат кой знае колко различни от предположението. Примерно - ако гледаме синята линия, която се смята средно аритметично за 25 последователни стойности (т.е. 12.5 часа, защото всеки бар е 30 минути) и искаме да видим колко ще е след 1 час, смятаме средно аритметично за последните 23 бара. Сега имаме да добавим два неизвестни, защото нямаме идея колко ще е точно стойността в следващия час. Обаче теглото на тези 2 стойности спрямо 23, които вече знаем е 1:10, т.е. влияе съвсем малко върху средния резултат. Синята стойност след 1 час е почти известна. При жълтата има малко повече несигурност, защото е средно на 7 стойности, знаем 5, не знаем 2 и тук влиянието е по-голямо, т.е. може да я предвидим малко по-неточно. За червената пък сме почти 100% сигурни защото тя е от 99 стойности, знаем 97 остават само 2 несигурни и в крайна сметка средното аритметично на 99 е почти точно като това на 97-те. Ако взимаме предвид и текущата посока нагоре или надолу и коригираме с малко, предположението става съвсем точно.

Предполагам, че много хора като гледат тези линии си мислят, че са средни някакви или допирателни за украса, а то тайната е, че ги знаем и напред във времето как ще се движат и то доста добре, без да трябва да сме врачки, просто са предопределени от вече случилите се цени, тъй като те участват в изчислението им. Това не е онзи технически анализ където рисуват някакви триъгълници и какви ли не линии между точки назад. Това са най-обикновени средни стойности.

Факт е, че се случва така, защото се случва така. Пак - "яйцето или кокошката". На мен преди да забележа този факт, ми е идвало да си счупя монитора - гледах предимно минутната графика, расте си прекрасно и изведнъж тръгва надолу уж без никаква причина. А то каква била тайната - примерно на 15 минутната графика се опира до синята или червената линия, предполага се смяна на посоката и започва да се продава.

EDIT: Ето я пак тази горната малко по-късно докато го пишех какво се е случило: вижда се, как се спря точно на жълтата линия (най-вдясно тънката червена линия на последния бар се опира отгоре в жълтото):

30-2.png.34aa76cdc33221a661a75afd7c240523.png

Посоката ще се смени нагоре, не се притеснявай ! Стамат ги играе на дребно и циганската с неговите математически измишльотини и анализи. Ако е прав то всички, прочели форума ще станат богаташи. Няма такова нещо. Глобалните фактори сочат поскъпване на BTC, колкото и да не ви се иска.

• batibon locked and unlocked this topic