Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Аз май познах?

P.S. В момента няма никаква спирка надолу. В тези случаи (понеже няма как да пада вечно, в такива ситуации спекулантите дебнат кога да купят, че да продават след като се качи, следователно в един момент обръща) ролята на такива спирки играят по-кръглите числа - по-малко с две нули, след това 500 и накрая с три нули (и малко преди тях, защото пък се състезават кой пръв ще уцели обръщането).

Ако се получи спирка, това спасява положението (временно), получава се задържане (хоризонтално) което в един момент се достига отгоре от средната и следва пак такава ситуация като описаните по-назад в темата.

@batibon

В момента, както се е залетяло, може пак да чукне 6000, а после никой не знае, колкото е вероятно да иде на 20К, толкова и да пада още. Миньорите копаят и продават, ама спекулантите са повече и по-активни, те купуват и продават с малка разлика и им е все едно дали са купили на 6000 и продали на 6050 или на 1000 и продали на 1030 или на 20000 и продали на 20100. Самото движение поне на мен ми се струва хаотично и зависи от тези случайни точки когато е "а наляво а надясно хоп в лайното прясно" (т.е. равновесните, като се добре до средна) - тогава е 50:50 и въпрос на късмет дали ще иде нагоре или надолу. Като се съберат повече случайности с надолу, виждаме глобално спад, а като се съберат повече случайности с нагоре, виждаме глобално ръст. Изключение в това поведение донякъде беше декември с истеричния ръст и съответно януари с паническия спад - тогава при тези уж равновесни точки, предимство има съответното настроение и се нарушава 50:50-то (т.е. като се допрат 2 средни се поема по-вероятно нагоре, ако е позитивно настроението и надолу, ако е непозитивно).

Сега и на 12h, и на 1d, 25 мина под 99, инерцията е много голяма и трябва да се случи чудо да обърне сега, а не да пада поне още седмица. Да идва онзи да купува, Сорос ли щеше.

P.S. Само да сравним - дневно се правят по 2000 BTC ($15M), а се купуват и продават предимно спекулативно 425 пъти повече (но не като абсолютна стойност, а като обем - един и същ BTC може да се купи и продаде 1000 пъти, не значи че има търсене за 1000BTC). Така че падащата цена спокойно може да отвее копачите - едни за сметка на други. Който не го кефи цената, не копае, ако е голям и се махне, добре дошло за останалите и равновесие ще има винаги независимо от цената. Същото важи и за обратната посока, така че цената може да е каквато си иска и както се случи.

P.P.S. Между другото в момента има потенциал да върне до 7650-7700.

P.P.P.S. И понеже реших да си тествам твърдението, купих малко на 7500, ама... с периферното зрение мернах какво става със ZRC, с два клика в продължение на 15 секунди направих +2% и реших да се откажа да проверявам, прав ли съм за BTC. Толкова по-мудно е, BTC ряпа да яде, да живеят шиткоинс! Сега като гледам, че вече е +11% докато написах това, затварям всичко, защото не ми се започва пак зомбиране :) А, изненада, май и за BTC познах пак. Айде със здраве, аз съм въздържател вече.

Ти си вече пристрастен съм крипто stamat.... хареса ми, че редактира. Един биткойн колкото пъти да се продаде и купи си остава един биткойн, независимо от цената си. Хикс миньори копаят на ден хикс единици биткойн и други койни, които имат хикс временна стойност, препродадена хикс пъти и пълнеща хикс пъти обема на борси . 2000 биткойна и още не знам колко си хиляди други алтернативки, говоря за абсолютно реален обем изкопани единици, които са ликвидни всеки един момент,, ден след ден и година след година произвеждани.Количествено натрупване, с естестения кастинг на потребителите.Миньора си рови, произвежда, не го интересува колко пъти ще се продаде рудата му, той продава за да продължи да копае, но има и промисъл за бъдещето. Заделя примерно 30 процента на студено за резерв, останалото покрива нуждите.Цената на койн като се вдигне, всички се втурват да го копаят, и трудноста се вдига, умните или заетите копачи си копаят перспективен и анализиран койн, който има бъдеща цена. Скоба - на 14 май Gemini приеха трета криптовалута за търгуване - зи кеш, същия ден цената скочи 28 процента, следващия ден стана на 46, не знам дали го хвана, ти си по секундните трейдове.Следващите са лайткойн и биткойн кеш, но както винаги биткойн си е царя.

това са 1 милярда долара във фиат и 1.5 милярда долара в злато и накрая в биткойн :)

Dd7dAuEVAAE97he.jpg

Dd7cBu4UwAEnV83.jpg

Dd7cD4yVMAEXf5M.jpg

сега аз ако бях един контрабандист, наркобарон или какъвто и да е престъпник и под престъпници включвам находчивите бизнесмени, които изпитват физическа нужда да пренесе едни пари зад граница, кой от тези 3 варианта биха избрали? 

разбира се има го и варианта с картините, който на мен ми е любим

Salvator Mundi на Leonardo da Vinci ~ $450MM 

The Card Players на Paul Cezanne ~ $270MM

Nafea Faa Ipoipo на Paul Gaugin ~ $213MM

Pendant portraits of Maerten Soolmans & Oopjen Coppit на Rembrand ~ 2 X $180 MM (понеже са два, как да не си ги комплектоваш)

Nu Couche на Amedeo Modigliani ~ $170MM

докарах ги на милиард и нещо...

..  и диамантите за един милиард долара около 166 000 такива със средна цена от $ 6000 (казвам средна защото много варира от: категория, форма, цвят, чистота, флуоресценция и разбира се колко добре е отсечен) 

US Government Opens Criminal Probe into Bitcoin Price Manipulation: Report

Цитат

Specifically, the investigation is narrowing in on ‘spoofing’, a form of market manipulation wherein traders enter a flurry of false orders to deceive other market participants into buying or selling, as well as “wash trading” – wherein traders sells and buys with themselves to purport heightened market activity in order to stroke confidence among other investors and lure them into the market.

Цитат

News of the criminal investigation coincided with a decline in bitcoin prices, dropping 5 percent in a 90-minute period to hit a low of $7,260 this month.

Преди 1 час, vamp111 написа:

по-критично ниво от $6800 не бях виждал, лошо, че все повече хора го виждат така, дано не сложат всички там, че ММ току виж решил да ги обере

Съмнявам се,че ще се стигне до там. Аз лично очаквам утре да започне възстановяване на цените,което да продължи и през уикенда. Търгуваните обеми се увеличиха значително,а и алтовете започнаха да стават резистентни спрямо спада на цената на ВТС ,като някои дори започнаха да се възстановяват.

Screenshot_9.png

ММ какво е намислил, никой не може да каже, всичко зависи от къде какви позиции има отворени, не бързай със заключенията.

колкото до алтовете, хората разчитат на алт сезона за x10 (примерно) печалби за това слагат там, щом всичко е почнало да позеленява то значи всички очакват движение в биткойн

Преди 1 час, vamp111 написа:

ММ какво е намислил, никой не може да каже

Не казвам ,че не са възможни изненади,но има циклична повторяемост на събитията. За мен това си е продължаване на изтръскването на крушата. Аз тази седмица заложих на това и продадох малко Бкеш и етер за $ и въпреки че не хванах най-високите и най-ниски цени реализирах около 15% средно печалба по различните борси.

Screenshot_8.png

Не знам кой какво трупа, но поредното доказателство за корелация между USDT двете сметки (Tether и Bitfinex) - когато се зарежда втората се случва и сериозен спад малко след това.

18.05 нови 250М създадени
18.05 -200М към Bitfinex

Може и да е съвпадение, но е поредното.

На мен ми се струва така - поне още една вълничка, което ще рече спад до 6900-6800, връщане до 7400-7500, спад посока 6000 и после нов момент "нагоре или надолу", по-скоро пак нагоре. Но първо трябва да се изразходи инерцията на сегашния спад, още е рано.

В момента има потенциал за малко връщане до 7700 където се спира от няколко "линии на стамат" и е малко вероятно да прескочи всичките, че да стане повече.

12 minutes ago, stamat said:

В момента има потенциал за малко връщане до 7700 където се спира от няколко "линии на стамат" и е малко вероятно да прескочи всичките, че да стане повече.

би ли начертал линиите много по-нагоре ако те го спират, и да почваме сички тук да лапаме яко!

и при двете спускания има нови дъна при цените на затваряне 6900 и 6600 на дневна база, а на седмична, която аз бих гледал след една луда година  8к и 6.8к... не знам къде вижда човека отслабваща сила... не че развръзката не е близо, но всичко може да е логично, ако има изтървани детайли или умишлено прикрити... да не говорим и самата графика на трейдингвю, че не изглежда никак добре, но както и да е... определено основния тренд не е спирал да е мечи и дори да не пробие 6.6-6.8, пак не може да се каже със сигурност без потвърждение, че е приключил или че нещо отслабва... в момента крушата се издрусва бавно и оптимално... 

има сериозни позиции от 6.8 до 6.1 ММ може да е решил да обере и тях.

фючърсите дават сериозно предимство на големите играчи така че се ползват като рампа без проблем

освен това селл прешъра продължава със новини, със ботове и с какво ли не

всичко се свежда до обикновения потребител, ако той си изкара койните от пазара и реши че под еди каква си цена няма да продаде, то точно там приключва всичко

едни и същи китове разиграват едни и същи койни с цел да оберат останалите по-малки играчи 

а с тези регулации които ще последват никой не купува вече от борса а само на ръка!

много е просто, за да влязат нови сериозни играчи цената трябва да слезе до ниво което е атрактивно за тях, същото важи и за миньорите, ако цената се сведе до производствената и стойност много миньори ще превключат на бкеш (например) разбира се временно докато не промени трудността и не е по-доходоносно да се копа шитнята

освен това ако искаш истинските институциони пари за които всеки говори да влязат, то трябва да им дадеш цена, която за опеделена сума пари, които например една банка си е заделила за крипто ще и даде такъв стак, който ще представлява % от циркулиращия  съплай, такъв % който би позволил на банката да игра на пазара и тя да го диктува.

под банка не визирам банките ами институционните пари. доста финансови къщи до скоро не притежаваха реално биткойн а позволяваха само игра на фючърси, сега започнаха на тези цени да влизат в реалния асет и да позволяват на клиентите им да търгуват с него!

конвенционалната борсова търговия не е позволена за обикновения човек, директно на пазара не може да влезеш, трябва да ползваш платформа, платформата е 3ти човек, в случая той ти се явява акаунт мениджър, той има лиценз да прави залозите вместо тебе и те пази да не си проиграеш къщата. 

крипто борсите обаче позволяват на обикновения човек да участва директно в тази търговия, това нещо не се харесва на американците и те ще направят всичко възможно такива борси на тяхна територия или да паднат под регулация или да затворят, за това идва бъдещето на DEX и пак регулаторите с пръст в уста!

битман с хардуер за милиони милиони долар, реинвестира в хардуер милиони милиони долар, защо да го прави ако биткойна е обречен да отиде до 0 ????

не виждам какво толкова има човек да разсъждава накъде отива биткойна и технологията зад него като цяло ако си заложил на това, че това е технологията на бъдещето

Ако се преместят голям брой копачи към биткеш каква цена ще стигне според теб докато се вдигне много трудноста му ? 

То е ясно че до нула няма да отиде никога, но кщако тези институции наливат толкова много в биткойн... ознчава ли че напълно ще дирижират пазара

до нула ще отиде тогава когато някой за първи път успее да разбие кода, тогава отива подяволите, въпреки, че и сега хората фалшифицират евро/долари и те пак имат стойност... 

не бих могъл да отгатна ако започнат да се превключват мощности към бкеш кой какъв % + или - ще направи, но всичко ще бъде временно, защото трудност в биткойн ще се нагласи сама до 2 седмици.

освен това, това не е най големия фактор, по-голям е хората по борсите които ще спекулират с тази новина и ще свалят/помпят колкото си искат

• batibon locked and unlocked this topic