Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Преди 2 часа, stoko написа:

левъридж в крипто е повече от огън според мен. колкото бързо се налапваш толко по-бързо потъваш 

Затова при такъв трейд в крипто е от изключително значение да имаш много добър risk management - да влизаш на позиции с много добър risk/reward + да държиш къс stop loss.

стоп/лос-a е задължителен с тоя ригнат пазар, колкото до риск/реуорд, ако имаш топки и на спот търговия може да стигнеш далече, стига да не се опитваш да ловиш абсолютния ботом, цял ден броиш свещите, аз така докоснах слънцето с оная си работа, само че когато много си повярваш, тогава вече 100% се наяждаш на хОй, при мене ми струваше 40% от биткойн стака ми... Все тая за това е риск мениджмънта, човек не трябва да се отнася и да забравя къде се намира.. Борсите вече не са със счупен енджин (изкл. Битмекс) така че заявките се изпълняват с точност. Един добър акаунт мениджър на конвенционалния пазар няма да ти позволи да играеш с повече от 5% от портфолиото си без значение колко си добър.

Преди 16 часа, vamp111 написа:

De7IsthU0AMh72Z.jpg

Интересна графика, но не съм съгласен с последната част... според мен все още сме в даунсуинг, защото:

1. Колебанията намаляват във времето, за смтка на периода, който се увеличава => по-малки колебания за по-голям период.

2. Както Вамп писа половината че и повече купуват дългосрочно, така че фомото вече не е такъв фактор и затова за мен стрелката сочи все още надолу.

What has caused the Flash Crash?

There is some speculation as to what caused this flash crash. Some are fingering the US Commodity Futures Trading Commission which has subpoenaed several large exchanges including Coinbase, Kraken, and Bitstamp in an ongoing price manipulation investigation.

News is also emerging that South Korean crypto exchange CoinRail has just been hacked though this exchange is currently ranked 90th in the world with just $2.6 million in daily trade volume according to Coinmarketcap.

https://www.newsbtc.com/2018/06/10/what-caused-a-flash-crypto-crash-to-wipe-15-billion-out-in-just-two-hours/

Предния път при сходни обстоятелства падна от 12000 на 6000, та да не съм лош пророк...

И на 06.06 нямаше дъно, така че това се наруши като закономерност :) както се случва с всяка една "закономерност"

колкото до Цената , само ще кажа следното. Този триъгълник с многото 6-тици, плъзна в нет-а, това означава, че всички са го гледали, на 6-ти нищо не стана даже напротив покачи се, т.е. много хора са решили, че това е дъното и са заложили да се качва още! Така се се задържа още няколко дена което даде надежди на още повече хора и понеже обикновено всички очакват кървав понеделник, то нещата се случиха по-рано, няма нищо общо нито с CFTC нитo със със изплющяната борсичка дето има 5 биткойна оборот.

2 hours ago, vamp111 said:

интересна статия за борбата м/у CME фючърсите и Биткойн

https://medium.com/@super.crypto1/scorecard-cme-shorts-vs-btc-bulls-c5e6a72c47ed

И кое е интересното? Пълни глупости са това ако питаш мен. Епична война с хвърлени в боя 13 хил. биткойна??? А автора изобщо не е наясно с това какво представлява търговията с фючърси и въобще с деривативи. Защото срещу всяка къса продажба стои дълга покупка. Има само един начин да влияят фючърсите - ако се дъмпи пазара, така че цената им да падне много под спот цената на реалните борси. И да се подлъжат хората да продават на борсите, за да купуват фючърси и да печелят от арбитража. Обаче ситуацията е обратна. Ето гледам в момента спот цена 6845, на СМЕ 6850, на СВОЕ 6855.

Тоя тъпунгер проглуши ушите на всички със статиите си как някакъв имагинерен картел натискал цената надолу. С някакви изсмукани от пръстите аргументи, които от години чета за златото. Просто въздухар, който обаче силно бие тъпана.

Преди 21 часа, Гари написа:

И кое е интересното? Пълни глупости са това ако питаш мен. Епична война с хвърлени в боя 13 хил. биткойна??? А автора изобщо не е наясно с това какво представлява търговията с фючърси и въобще с деривативи. Защото срещу всяка къса продажба стои дълга покупка. Има само един начин да влияят фючърсите - ако се дъмпи пазара, така че цената им да падне много под спот цената на реалните борси. И да се подлъжат хората да продават на борсите, за да купуват фючърси и да печелят от арбитража. Обаче ситуацията е обратна. Ето гледам в момента спот цена 6845, на СМЕ 6850, на СВОЕ 6855.

Тоя тъпунгер проглуши ушите на всички със статиите си как някакъв имагинерен картел натискал цената надолу. С някакви изсмукани от пръстите аргументи, които от години чета за златото. Просто въздухар, който обаче силно бие тъпана.

DfXLzhYVAAAlnq1.jpg

ами този GAP който се е получил, според теб как може да бъде запълнен

иначе този дето пише статия остави го настрана, няма реално нищо подплатено така е, но информацията която може сам да си отсее човек е добра

веднага отразяване от независимите медии https://www.nytimes.com/2018/06/13/technology/bitcoin-price-manipulation.html

понеже почти по едно и също време излиза тази информация, вече е ясно, че това е опит за манипулация на цената, едно последно тръшване

аз от тука очаквам да слезе още, покрай изслушването за ETFa ( нямам точна дата за сега) после едни бързи дебели зелени, близките 3-4 седмици мисля, че ще стигнем отново нива около $9К+

binance май са си оправили javascripta, в срива който върви сега има 20-30 транзакции в секунда и не ми забива, а преди ставаше мор. Хмм май е време за resurection на търговията

За вас не знам,ама бутам марджин за нагоре и каквото сабя покаже.Ако стане като декември,пишете ме аут от криптото за тази година.Втори марджикол няма да мога да понеса.

• batibon locked and unlocked this topic