Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

веднага отразяване от независимите медии https://www.nytimes.com/2018/06/13/technology/bitcoin-price-manipulation.html

понеже почти по едно и също време излиза тази информация, вече е ясно, че това е опит за манипулация на цената, едно последно тръшване

аз от тука очаквам да слезе още, покрай изслушването за ETFa ( нямам точна дата за сега) после едни бързи дебели зелени, близките 3-4 седмици мисля, че ще стигнем отново нива около $9К+

binance май са си оправили javascripta, в срива който върви сега има 20-30 транзакции в секунда и не ми забива, а преди ставаше мор. Хмм май е време за resurection на търговията

За вас не знам,ама бутам марджин за нагоре и каквото сабя покаже.Ако стане като декември,пишете ме аут от криптото за тази година.Втори марджикол няма да мога да понеса.

23 minutes ago, Pistolero said:

Всички майнери ще спрат да копат много преди тази цена. Още някъде към 4000. Където е абсолютния минимум според мен, но не вярвам че ще стигнем дотам. 

$4340 е средната производствена цена за 1 биткойн, за 4-те най големи страни, който съставляват 80% от общия хашрейт: Китай, Швеция, Грузия, Сащ

за мен 4400 е абсолютно дъно, доста пари ще трябват, за да успее някой да свали цената до там, и разни забрани, банове, синхронизиран ФЪД, още преди тази цена доста миньори ще са превключили на нещо друго. Може би Дхихан ако реши да атакува това ще е момента, щом превключат мощностите към бкеш-а, до 2 седмици ще се регулира трудноста в биткойн и пак ще може да се върнат, през това време Кеша може да удари кьоравото аз съм ЗА такъв момент, винаги е хубаво да дадеш малко бКЕШ за БТК на добра цена :) 

Имайте в предвид че доста от хората дето продаваха от върха чакат да се включат с максимална разлика, т.е възможно най-ниското ентри

22 hours ago, Гари said:

Всички майнери ще спрат да копат много преди тази цена. Още някъде към 4000. Където е абсолютния минимум според мен, но не вярвам че ще стигнем дотам. 

При цена $6600за биткойн и и текущата трудност ултрановият ASICminer 8 Nano, появил се на пазара в последните дни, се избива за 2,5 години.  Ненормална работа е това. Трябва да си голям оптимист за покачване на цената, за да си го купиш. 

Според мен не напразно вкарват нови мощности и копачки. Президента на Китай каза, че блокчейна ще промени финансовият свят и най-вероятно ще отворят борсите  в даден момент.

Собствениците на тези големи ферми а и Bitmain имат пълен достъп до борсите и знаят какво се случва. И не напразно вкарват нови мощности. 

Със сигурност очакват следващият цикъл ->скок->спад, като предполагам този път ще бъде не толкова голяма и в двете посоки 2019-2020. И после ще дойде следващият 2024 и нещата ще се загладят ще намалеят сътресенията, капитализацията ще стане голяма може би колкото на долара. Графиката на трудността как нараства май доста по интересна от графиката за цената :) https://btc.com/stats/diff там няма корекции надолу 

като се има на в предвид, че вчера от SEC казаха, че bitcoin и ethereum не са securities, а пазарите почти не реагираха на това, значи все още има сериозен селл прешър. 

(странно, защо ETH не е, като цяло отговаря на критериите да е) 

преди 1 минута, vamp111 написа:

като се има на в предвид, че вчера от SEC казаха, че bitcoin и ethereum не са securities, а пазарите почти не реагираха на това, значи все още има сериозен селл прешър. 

(странно, защо ETH не е, като цяло отговаря на критериите да е) 

Според мен се подготвя единна стратегия на г20 за третиране на криптото. Беше отложена за юни юли, ще видим кога ще излезе но едва ли някоя голяма икономика ще каже забраняваме банваме или да стои настрани от всичко това.

А и всички гледат да заобиколят долара.

Нещо се мъдри и ще се разбере по нова година, както миналата с фючърсите(там това решение е било взето много по-рано)

преди 39 минути, ivan написа:

Според мен се подготвя единна стратегия на г20 за третиране на криптото. Беше отложена за юни юли, ще видим кога ще излезе но едва ли някоя голяма икономика ще каже забраняваме банваме или да стои настрани от всичко това.

А и всички гледат да заобиколят долара.

Нещо се мъдри и ще се разбере по нова година, както миналата с фючърсите(там това решение е било взето много по-рано)

там е работата човек, ако се реши какво точно е крипто и като какво ще се третира, ще стане ясно и кой трябва да го регулира, а стане ли ясно кой ще го регулира тогава по-големите инвеститори биха се пробвали да набият и там. за това нищо не решават, понеже това ще има откат с/у конвенционалната система, по-умния ход за тях беше точно да си откупуват време като нищо не решават, това може да се проточи с години

преди 21 минути, vamp111 написа:

там е работата човек, ако се реши какво точно е крипто и като какво ще се третира, ще стане ясно и кой трябва да го регулира, а стане ли ясно кой ще го регулира тогава по-големите инвеститори биха се пробвали да набият и там. за това нищо не решават, понеже това ще има откат с/у конвенционалната система, по-умния ход за тях беше точно да си откупуват време като нищо не решават, това може да се проточи с години

Така е но, това е ок за САЩ, Китай ЕУ(въпреки че тук май е решено) и за малките икономики. 

Но Япония не може да чака, Русия вижда хубава възможност да заобиколи долара, народа на Корейците го е решил и правителството няма да има избор, Швейцария искат да са сред първите. 

То е като зараза :) първо падат едни клетки и малко по малко и другите.

Според мен тези мощности се ползват, за да могат да контролират цената. Ясно се забеляза последните месеци, че копането не е за обикновените хора. Защото е на загуба. Т.е. големи капитали копаят.
Според мен най-големия капитал който копае е доларът! Те могат да си позволят всякакви мошности и всякакъв ток (без обратна печалба), за да получат BTC без да обогатяват общността (което всъщност е много важно за репресията). Новия BTC го дъмпват в ключови моменти, като вече контролират големите борси и знаят кога е много подходящо. От друга страна спират по всякакъв начин свежи капитали (чрез банките си) да влязат в борсите и да купуват евтин BTC.
Аз лично смятам, че тази репресия ще спре, като намалее дохода от копането. BTC е преброен.
Ако мислим един ход напред, когато този момент настъпи, те вече достатъчно жестоко ще са репресирали Биткоин, за да загуби популярност и да могат безпроблемно да си прокарат законите. Няколко фалшиви новини за големи измами с Биткоин (примерно хакнати борси - колко удобно) и ще прокарат всякакви международни закони за регулация.

1 hour ago, hpz said:

Според мен тези мощности се ползват, за да могат да контролират цената. Ясно се забеляза последните месеци, че копането не е за обикновените хора. Защото е на загуба. Т.е. големи капитали копаят.
Според мен най-големия капитал който копае е доларът! Те могат да си позволят всякакви мошности и всякакъв ток (без обратна печалба), за да получат BTC без да обогатяват общността (което всъщност е много важно за репресията). Новия BTC го дъмпват в ключови моменти, като вече контролират големите борси и знаят кога е много подходящо. От друга страна спират по всякакъв начин свежи капитали (чрез банките си) да влязат в борсите и да купуват евтин BTC.
Аз лично смятам, че тази репресия ще спре, като намалее дохода от копането. BTC е преброен.
Ако мислим един ход напред, когато този момент настъпи, те вече достатъчно жестоко ще са репресирали Биткоин, за да загуби популярност и да могат безпроблемно да си прокарат законите. Няколко фалшиви новини за големи измами с Биткоин (примерно хакнати борси - колко удобно) и ще прокарат всякакви международни закони за регулация.

от година следя форума без да пиша в него, всеки ден. Днес вече не издържах и реших да се включа, защото това, което ми прави впечатление като набиращ тренд тук е (и не само този пост), че теориите на конспирацията взимат предел, критичното мислене е някъде встрани, губи се фокус върху  голямата картинка, а се взимат отделни факти и се навързват за да се получи накриво подреден пъзел, който много бяга от реалността. Тук хора споделят своята визия за нещата и своите мнения, в което няма нищо лошо, но други хора пък четат същите тези неща и след това започват да сглобяват още по-налудничеви теории и в крайна сметка имаме място за дезинформация, отколкото за нещо полезно и градивно. Хора, много е важно да избирате внимателно нещата, които четете, защото вие сте продукт  от тази среда. 

31 minutes ago, laboletory said:

от година следя форума без да пиша в него, всеки ден. Днес вече не издържах и реших да се включа, защото това, което ми прави впечатление като набиращ тренд тук е (и не само този пост), че теориите на конспирацията взимат предел, критичното мислене е някъде встрани, губи се фокус върху  голямата картинка, а се взимат отделни факти и се навързват за да се получи накриво подреден пъзел, който много бяга от реалността. Тук хора споделят своята визия за нещата и своите мнения, в което няма нищо лошо, но други хора пък четат същите тези неща и след това започват да сглобяват още по-налудничеви теории и в крайна сметка имаме място за дезинформация, отколкото за нещо полезно и градивно. Хора, много е важно да избирате внимателно нещата, които четете, защото вие сте продукт  от тази среда. 

И аз го следя отдавна и за пръв път пиша. Има го и този момент с психозата. Но тези теории на конспирацията са нещото, което обяснява всичко което се случва и досега го обяснява без грешка. Нещата които написах, са неща с които съм се сблъскал в реалния живот на много нива и за съжаление са факт.
Повечето анализи от върха през 2017 насам са грешни. Но ценовата репресия на картела и старта на фючърсите + 6-то число на месеците доста добре обяснява някой необясними движения. Ако цената се движи от нагласите на хората, нямаше да пробием толкова много нива с такива резки движения.

В момента цените са на нива достатъчно ниски за влизане, ако имах кеш някакъв, а не гигантски загуби, бих влязал отново... Лошото е, че както го избутаха нагоре за 20x, така и го срутиха, а с тия темпове и манипулации може да си гледаме тоя пазар с години, докато не му дойде времето на широкото ползване на кропто.В момента само професионалните трейдъри правят пари, всички останали духат супата, затова и няма и обороти по борсите. Умряла работа от всякъде, да не кажа, че на Илиенци се въртят повече пари в момента :D:D  :D

Май форумът ще се закрива юли месец, 30к абсурд да видим за 2 седмици :D 

• batibon locked and unlocked this topic