Plamen Posted March 24, 2015 Report Share Posted March 24, 2015 Хареса ми Наистина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XristoA Posted March 25, 2015 Report Share Posted March 25, 2015 А какво стана с борсата на близнаците? Нали трябваше до края на Март да отвори? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Активизиране на скамерите и пъмперите в алтернативките. Старата песен на нова глас преди да полети надолу основната валута. Нищо ново и интересно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XristoA Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Мислех си, че 230$ е психологическа граница, под която няма да падне цената или поне няма да се задържи повече от час, но явно съм бъркал. Възможно ли е да се повтори случката с падането на цената до 180$? То няма невъзможни неща, но до колко би могло да е вероятно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted April 14, 2015 Report Share Posted April 14, 2015 Според bullbear analytics, които следя последните 3 месеца и които са невероятно точни с прогнозите си, шансът да не падне под $200 е минимален. Макар че първо очакват да скочи до към $240 преди това и аз вече виждам, че фундаменталните сили, които влияят на биткойн, ще бъдат мечешки, докато не се отприщи consumer adoption, а като гледам колко народ от цял свят дори не са чували никога за биткойн (трябва да им го спелувам!), май ще минат още години, преди това да се случи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petbita Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 Е чак пък толкова, какъв хардуер като не става дума за копане? Аз поне до колкото съм запознат вече не е никакъв проблем да се направи каквото и да е приложение за незабавни плащания с биткойн. Излиза ти qr кода плащаш си с портфейла и си готов за има няма 10 сек. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 Дани, ако това беше толкова просто, нямаше хората да налеят над $600 млн в биткойн компании за година и половина Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imperator Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 Време е да презаредим с евтини монети. petbita 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted April 15, 2015 Report Share Posted April 15, 2015 Разбира се, че може да бъде създаден биткойн клиент за масова употреба и то с инстанти трансакции и други екстри, все пак става дума за код, който се надгражда и променя. Основният проблем пред процеса на consumer adoption е психологията на човека. За нормалния потребител идеята за distributed trust и собствената отговорност, която носи, му се струва прекалено плашеща и абстрактна комбинация. В този смисъл няма значение значение дали говорим за биткойн, дарккойн, некст и т.н. защото всички нюанси на технологиите им няма да пречупят общата психологическата бариера на недоверие и неразбиране. Колко от познатите ви на които разказахте за биткойн разбраха от първия път за какво говорите? Колко от тях проявиха инициатива да се самообразоват по темата? Новите проекти обогатяват криптотехнологията като цяло, но също така крият и слаби место, които доста хора ще опитат да пробият, в това отношение по-старото може да не е по-добро, но е по-сигурно. flavius 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted April 16, 2015 Author Report Share Posted April 16, 2015 предполагам, че на времето като са измислили книжните пари е било същото, хората са си искали там златни монети или квото е било ценното за времето си, ама сега всеки иска зелени хартиики и би ги предпочел пред златото, дано един ден да е така и с криптото и дано да е биткони и некст коин хаха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted April 16, 2015 Author Report Share Posted April 16, 2015 в момента определно крипто не е на ниво масово потребление както и всички нови неща не са били това обаче незначи, че един ден няма да е под някаква форма която, ако я знае някои от нас да казва и да ставаме новите apple Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flavius Posted April 16, 2015 Report Share Posted April 16, 2015 Биткойна няма да го бъде. Не виждате ли? Има проблем, технологични ограничения за масово ползване. Като за начало добре, но само за начало. Някои от вас що не работи с 8 битов компютър? Ей това е биткойна. Ама въобще не си наясно с технологията на биткойн... Отделно от това, 676 милиона долара са инвестирани в нещо, което няма бъдеще нали справка: http://www.coindesk.com/state-of-bitcoin-q1-2015-record-investment-buoys-ecosystem/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted April 21, 2015 Author Report Share Posted April 21, 2015 Ами да кажем нямаш банкова сметка и решиш да си направиш за да може някой да ти преведе пари. Мислиш ли, че ще стане изваждането на сметка много по-бързо от биткоин портофейл? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petbita Posted April 21, 2015 Report Share Posted April 21, 2015 То да не говорим че едва ли някой от масовите потребители ще тръгне да си причинява синхронизация на целия блокчейн Какво ни пречи просто да си го ползваме. stoko, Shauntequok and stamen 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flavius Posted April 23, 2015 Report Share Posted April 23, 2015 1. Не, горната статия не е за инвестиции, които се правят чрез биткойн. Това са инвестирани долари във фирми, които развиват биткойн икономиката. Чувал ли си за Venture capitalists & Angel investors? Ако не, проследи малко от къде се наливат тези милиони. Нямам време и желание да го правя тук. 2. Очевидно не си чел документа, който Сатоши е написал. Тук ще ти помогна с линк: https://bitcoin.org/bitcoin.pdf Като го прочетеш ще ти стане ясно, че крайния клиент НЕ трябва да ползва локален уолет. Това е просто метод да се разпространи технологията в началния стадий на развитие и след това ще се ползват доста по-сигурни методи за съхранение на BTC. Дори се говори, че Qualcomm работят по хардуерен уолет, който ще бъде вграден в телефона. 3. Не, за редовния потребител не е важно да синхронизира целия блокчейн на локалния си компютър. 4. Транзакциите вече се изпращат не за секунди, а за по-малко от секунда и са 99.999% сигурни благодарение на огромната изчислителна мощ, която стои зад мрежата. За да се обърне транзакция веднъж пратена към мрежата са нужни към 170 петахаша мощност. Това също е заложено от Сатоши от самото начало. Отново може да прочетеш повече по темата. 5. Това "За да се присъединиш към басейн се иска майка си и баща си и не можеш да смогнеш на непрекъснато покачващите се разходи за обработка на веригата." просто не е вярно или аз не го разбирам. За да се включиш във веригата са нужни 50 лв да си купиш антмайнер с1 и почваш. Разходите "за обработка на веригата" намаляват, защото се разработват по-ефективни методи за обработка. Това е от мен по този въпрос. Горната статия е за инвестиции които се правят, чрез биткойн и не касае развитието на технологията. Няма отношение към инвестиране в самата технология. Биткойн технологията е проста. Верига от транзакции организирани в блокове. За редовия потребител е важно, че не може да синхронизира домашния си компютър и да стигна края на тази верига, защото няма терабайти дисково пространство и изчислителна мощ да мине през проверките на веригата. Това както си знаем се постига от басейни за споделяне на изчислителни ресурси. От там идва проблема с адаптирането на биткойна като масово платежно средство за потребителите. Ако една крипто валута не даде възможност да се зареди първоначално цялата верига от транзакции за няколко часа и да се провери пишете я невъзможна за масова употреба. Става въпрос за начално синхронизиране само. Просто да станеш част от мрежата и да започнеш да правиш разплащания, които се обработват за секунди, Имайте предвид, че не може от потребителят да се иска компютърът му да бъде винаги включен за да е синхронизиран. Валутата трябва да позволява включване веднага, като обработката става от мрежата и резултатът от транзакцията се потвърждава за секунди. Биткойнът това няма как да го предложи нито на потребителя, нито на ентусиаста. В момента биткойна е в ръцете на басейни от споделените изчислителни ресурси. За да се присъединиш към басейн се иска майка си и баща си и не можеш да смогнеш на непрекъснато покачващите се разходи за обработка на веригата. Няма инвеститор, който да налее пари в такава технология. Поради тази причина и цената на биткойн ще се срива, Но междувременно нищо не ни пречи да си правим разплащания през биткойн, като избягваме таксите на банките. Много полезно средство за превеждане на пари в чужбина. Докато го има ще го ползваме. petbita 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plamen Posted April 23, 2015 Report Share Posted April 23, 2015 Хм... C1 e $400 http://www.amazon.com/AntMiner-C1-~1008GH-Cooled-Bitcoin/dp/B00OKKY1ZQ S1 - $50 http://www.amazon.com/Bitmain-Antminer-S1-Blade-Bitcoin/dp/B00HL4MEG6/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1429775836&sr=1-1&keywords=antminer+s1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flavius Posted April 23, 2015 Report Share Posted April 23, 2015 eMunie... хубаво, но гледайте безпристрастно, не от погледа на поредната алтернативка.. На въпроса ще отговоря с един пример: http://www.blockstream.com/ 21 милиона Долара! http://www.coindesk.com/blockstream-21-million-seed-capital/ Зад фирмата стои http://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Back Очевидно сме от различни планети. Аз съм еMunie бета тестер и виждам как разсъждава разработчикът Дан Хюз. Повлиян съм от него. Той от време на време коментира биткойн технологията като нещо от каменната ера. Когато чета разни прехвалени неща за блокчейна и биткойна ми става смешно. Като чета тука как се било работило по технологията. Как се подобрявала не мога да не се размея. Момчета вземете се в ръце. Кой подобрява осем битови компютри? Дайте ми линка, където пише еди коя си фирма хвърли еди колко си пари да работи по подобряване на биткойн технологията. Извинявайте нищо лично. Просто за да бъде верен на истината. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted April 23, 2015 Report Share Posted April 23, 2015 И аз съм отправил поглед към светлото бъдеще, но в момента осем битовия компютър (колкото и да е тромав) е единственият който "работи", другите за сега само обещават и не могат дори и сроковете си да изпълнят. Има и още нещо, колкото и супер-дупер да е технологията им, ако няма заинтересовани институции и организации които да я набутат в лицето на обикновения човек (тоест да му я рекламират и продадат дори) тая технология ще си остане в главите на ентусиастите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted April 24, 2015 Author Report Share Posted April 24, 2015 Сравнение с хардуер е неумесно когато става дума за софтуер. Има много вариации на Linux, но кернела (ядрото) си е едно и също и ще си е open source за винаги. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted April 25, 2015 Report Share Posted April 25, 2015 Много разводнихме единствената вървежна тема у форума Данчо, къде изчезна, кажете нещо интересно за цената.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted April 26, 2015 Report Share Posted April 26, 2015 Какво да кажем ??? Цената се движи в правилната посока ==================== Но за да не бъде съвсем безсмислен поста ми , имам една идея. Хубаво би било да се направи едно примерно ръководство (или описание) как се спекулира на борсата (една примерна борса да кажем, без значение коя) Да се обяснят основните термини и похвати като за начинаещи потребители. Би било добре да се обособи като отделна статия на сайта от типа How to... Мисля, че доста хора биха оценили подобаващо едно такова начинание ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faraz_Jaka Posted April 27, 2015 Report Share Posted April 27, 2015 Кой по дяволите е тоя палячо и какво по дяволите е еMunie ? По няколкото ти последни поста виждам че изобщо не си наясно с материята.Като коментирате ,поне към уважение към другите участници се запознайте маааалко от маалко поне за какво иде реч. Не, че съм силно компетентен, но тоя Хюз ми прилича на николай бареков. Жалко, че привидно интелигентни хора му се връзват. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted May 1, 2015 Report Share Posted May 1, 2015 Както пише в тази статия Crypto.bg с един милион лева оборот, пуснахме нов тип форум в crypto.bg, който е open source, p2p based и се надяваме с неговата технология да може да подкараме по-активна и смислена дискусия за биткойн. Там има същата тема: За цената на биткойн, в която ще публикуваме най-основното от анализите на BullBear Analytics - които подариха абонамент на crypto.bg по време на конференцията в София. Ако искате, може направо там да преместим дискусията, че тази много замря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flavius Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 Bullbear analytics може да са полезни наистина Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted May 3, 2015 Report Share Posted May 3, 2015 Bullbear analytics може да са полезни наистина както се вижда от последната им оценка на пазара, доста добре виждат нещата и не разчитат само на линийките от техническия анализ да видим обаче, дали ще иде до $250-$260 и какво ще се случи там, макар че всички тези импулси идват от китайските борси, а долара само ги следва. Може да им пиша да ги питам защо не анализират с цените в йоани... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts