vamp111 Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 понеже това е най-четената тема, пускам тази статия тук, моля който има време да я прочете, ще разберете защо и колко е важно да сте си подкарали собствено нод. https://medium.com/bitstamp-blog/should-i-run-my-own-node-13c3f6a21627 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 Преди 3 часа, Wabi написа: Май форумът ще се закрива юли месец, 30к абсурд да видим за 2 седмици не ми дават паролата, иначе до сега да съм го затворил Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 На 1.03.2018 г. at 15:00, vamp111 написа: ако до началото на лятото не сме счупили предния ATH, ще изтрия форума Откакто написа това си под денонощно наблюдение от "Bulgariasat-1 GovSat-1 и "ЕндуроСат Едно" , от всички прелитащи самолети - http://www.flightradars.eu/en_radarbox24.html , 12 постоянни дрона Q303-A PRO ( FPV 5,8 GHz ) , по море от юг - http://cruisecrew.weebly.com/1055108610791080109410801103-10851072-10821086108810721073-1074-108810771072108310851086-10741088107710841077.html и спецекип от 4 малки японки, 2 блокчейново неутрални китайки, грузинка-шампионка - приз 1 място най-яката миньорка на годината, и Филип Марлоу под прикритие на просяк. А си посегнал към мишката, а сме ти резнали нета... х5 Няма как да не стане шега, хах. Sundy and Pistolero 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sundy Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 Чисто хипотетично, ако приемем че този чарт ще излезне, цената на BTC ще бъде около 250 000$ през 2020 Нека не забравяме кога влезнахме в бул рън миналата година, осладиха ни се 5 цифрени суми за BTC, има още много време. https://bircoin.top/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marina Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 9 hours ago, laboletory said: от година следя форума без да пиша в него, всеки ден. Днес вече не издържах и реших да се включа, защото това, което ми прави впечатление като набиращ тренд тук е (и не само този пост), че теориите на конспирацията взимат предел, критичното мислене е някъде встрани, губи се фокус върху голямата картинка, а се взимат отделни факти и се навързват за да се получи накриво подреден пъзел, който много бяга от реалността. Тук хора споделят своята визия за нещата и своите мнения, в което няма нищо лошо, но други хора пък четат същите тези неща и след това започват да сглобяват още по-налудничеви теории и в крайна сметка имаме място за дезинформация, отколкото за нещо полезно и градивно. Хора, много е важно да избирате внимателно нещата, които четете, защото вие сте продукт от тази среда. Тъжно, но доста вярно ... Аз също следя форума от повече от година и действително нещата вече не са такива каквито бяха. Вече единствената важна тема е кога колко ще струва валутата Кой кога влязъл, кой кога излязъл... Показателен е и факта, че хора като @stamen и @St0ky отдавна вече не са активни тук, но вероятно това е част от crypto adoption процесите в обществото. За мен самата този форум (и сайта към него) е бил доста полезен и смятам да продължа да го следя, поне за сега. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjzagf4sb Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 А в тема озаглавена "За цената на биткойн" какво да се обсъжда ? Има доста други информативни теми, в които редовно се обсъжда друго. Нищо му няма на форума и като цяло е доста полезен и информативен bbb, Гари and Sundy 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wabi Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 В крайна сметка всичко това е създадено с цел печалба. Никой не е измислил един куп криптота, за да не спечели пари или власт. Колкото и да им се иска на някои хора всичко да е с идеална цел, самият факт, че биткойн не е раздаден наляво надясно, ами трябва да се купува, то е ясно, че е създаден с цел печалба. Да не говорим за стотиците милионери, които се пръкнаха за 2-3 години от нищото. Ако някой ми каже, че не иска от 5к да направи 15 милиона и да си живее живота, то очевидно лъже или е много ограничен в мисленето си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 2 hours ago, Marina said: Тъжно, но доста вярно ... Аз също следя форума от повече от година и действително нещата вече не са такива каквито бяха. Вече единствената важна тема е кога колко ще струва валутата Кой кога влязъл, кой кога излязъл... Показателен е и факта, че хора като @stamen и @St0ky отдавна вече не са активни тук, но вероятно това е част от crypto adoption процесите в обществото. За мен самата този форум (и сайта към него) е бил доста полезен и смятам да продължа да го следя, поне за сега. Марина, не разбирам какво ти пречи да повдигнеш ти темите, които те интересуват. Нормално е с увеличаването на участниците качеството да падне. Появиха се и маса трейдъри, които чертаят малоумни графики, за да се опитват да се изфукат колко много познават. Дразнещо е, ама какво да ги правиш. Пък и масата се нуждае от някой, който да им казва, че не грешат и всичко ще се оправи. Или дори от някой, който също като тях е загубил пари, така че те да не се чувстват като най-големите тъпаци на света. Съвсем нормално е хората да развиват конспиративни теории, къде по-лесно е да обвиниш някакви митични велики сили или манипулиращи цените международни картели за загубите си отколкото да признаеш, че си взел тъпи решения. По същия начин 90% от българите смятат, че те са най-умните и работливите на света, но си остават бедни защото срещу тях са се обединили Западът, Изтокът, капитализмът, масоните, евреите и марсианците. Е как да ги пребориш. Аз в конспирации не вярвам, вярвам в нерационалността на хората и оттам и на пазарите, знам, че след градиозен бум непременно следва градниозен крах. Продължавам да вярвам, че блокчейнът е велико изобретение, а биткойнът - идеалното средство за съхранение на стойност, децентрализирано и цензуроустойчиво и по тези причини с много големи шансове след няколко години да се превърне в предпочитана валута за всякакви международни разплащания и трупане на неинфлационни валутни резерви. Някой по-горе питаше дали някой ще купува на 25 хил. или на 30 хил. Да, все още ще е добра сделка, защото вероятността биткойнът да замени златото в ролята му на световно прието парично средство според мен е може би 50/50, а печалбата в този случай би била от порядъка на 10-20 пъти! Залогът пак ще си струва. Marina, hjzagf4sb, Sundy and 1 other 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 Биткойн и блокчейн са измислени като средство за съхранение на стойност след ипотечната криза през 2007 г. В основата си идеята е чиста, подпечатана с непипнатите биткойни по сметките на създателя си, алтернатива на съществуващата монетарна и финансова система. Едно и също ли е да си милионер в крипто или такъв в евро в банка? Защо на първите биткойн миньори сметките още са им пълни, без изход към фиат? Едно нещо дали ако е скъпо ще бъде масово прието и ползвано от типичния израз - широките народни маси?Отправили сме поглед в бъдещето, но живеем в настоящето. Цената е пряко отражение на светлината на прожектора насочена към блокчейн, чистилището на приемането и стъргата към узаконяването, видя се възможност за правене на пари от всякакъв вид и род инвеститори, корпорации, борсови хиени, спекуланти и други такива, тоест - всичкия инструментариум на съществуващия финансов модел се наместват в криптосвета, Водени от алчността, се опитват да претопят идеята и да да я сегментират като - сектор Крипто-печалба еди-колко си процента за първите 6 месеца на 2018-та година....... Но в крайна сметка криптовалутите и криптопроектите започват да се вписват навсякъде където има искане за печалба .... Цената не ме вълнува чак толкова, нямам големи възможности, но искам да имам по-голям избор, искам да съм по независим, искам да съм си своята банка, а не да я избирам според рекламата по телевизора... Marina, Pistolero and Ani 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted June 16, 2018 Report Share Posted June 16, 2018 27 minutes ago, Гари said: Марина, не разбирам какво ти пречи да повдигнеш ти темите, които те интересуват. Нормално е с увеличаването на участниците качеството да падне. Появиха се и маса трейдъри, които чертаят малоумни графики, за да се опитват да се изфукат колко много познават. Дразнещо е, ама какво да ги правиш. Пък и масата се нуждае от някой, който да им казва, че не грешат и всичко ще се оправи. Или дори от някой, който също като тях е загубил пари, така че те да не се чувстват като най-големите тъпаци на света. Съвсем нормално е хората да развиват конспиративни теории, къде по-лесно е да обвиниш някакви митични велики сили или манипулиращи цените международни картели за загубите си отколкото да признаеш, че си взел тъпи решения. По същия начин 90% от българите смятат, че те са най-умните и работливите на света, но си остават бедни защото срещу тях са се обединили Западът, Изтокът, капитализмът, масоните, евреите и марсианците. Е как да ги пребориш. Аз в конспирации не вярвам, вярвам в нерационалността на хората и оттам и на пазарите, знам, че след градиозен бум непременно следва градниозен крах. Продължавам да вярвам, че блокчейнът е велико изобретение, а биткойнът - идеалното средство за съхранение на стойност, децентрализирано и цензуроустойчиво и по тези причини с много големи шансове след няколко години да се превърне в предпочитана валута за всякакви международни разплащания и трупане на неинфлационни валутни резерви. Някой по-горе питаше дали някой ще купува на 25 хил. или на 30 хил. Да, все още ще е добра сделка, защото вероятността биткойнът да замени златото в ролята му на световно прието парично средство според мен е може би 50/50, а печалбата в този случай би била от порядъка на 10-20 пъти! Залогът пак ще си струва. Съжалявам, че трябва да го кажа, но този пост е пълен с пропаганда и лъжи. "някакви митични велики сили или манипулиращи цените международни картели" - тези неща съществуват - следенето на всички електронни устройства, информационна война, печатане на пари, притежаване на всички големи банки, притежаване на олигополи и финансиране на правителства. Всяко едно търсене в Google, Youtube, Facebook и топ 30 сайтове се знае кой го прави, какво клика и т.н. Останалите 90% са партньорски сайтове с Google Analytics и Facebook "Like" и "comment". Резултатите които виждаме в топ 30 са цензорирани от AI специално за нас, за да ни влиаят по определен начин. Всичко след Windows XP качва всяко действие на компютъра на десетки IP адреси, Android и Apple също. Абе хора, в кой век живеете?!? Не сте ли виждали политици и общински съветници с Nokia 3310?!? Нямат пари за "SMART" телефон ли? "90% от българите смятат, че те са най-умните и работливите на света, но си остават бедни защото срещу тях са се обединили" - от много ходене по света съм се убедил в този факт, че българите са едни от най-умните. За най-работливи, ако не включим САЩ и Китай, в Европа - ОПРЕДЕЛЕНО! "идеалното средство за съхранение на стойност, децентрализирано и цензуроустойчиво" - само дето в момента има "цензура" от банките. А всчики големи са на илюминатите. Тези, които държат акциите на федералния резерв и притежават долара. Вероятно имат изключително голям дял и в копането. Не случайно Русия искаше да прави ферми, ама малко хора ще се сетят ЗАЩО. "всякакви международни разплащания и трупане на неинфлационни валутни резерви" - не беше ли Лайткоин за разплащания, а Биткоин за стойност? Знаеш ли каква е разликата в скоростта и цената на транзакцията между 2-те? Може и да си гледал филма за златото и ФИАТ-а, но вероятно не си чел статията за КАРТЕЛА. Филма за златото: Статията за КАРТЕЛА:https://medium.com/@super.crypto1/4th-dimension-bitcoin-manipulation-cartel-can-it-be-burnt-no-way-c53de65c166a За мен само едно нещо е вярно: "печалбата в този случай би била от порядъка на 10-20 пъти! Залогът пак ще си струва.", но за това трябва акъл. Малко хора са се сетили как точно да се възполват от BTC за сигурно забогатяване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 Е, точно тази мегатъпа статия на Super Crypto за картела имах предвид, онзи ден го обсъждахме с Вамп този малоумник. Такива статии излизаха десетки, когато се спука балонът на златото през 2011 г., Super Crypto просто е модернизирал малко конспиративната теория, нагаждайки я за криптовалутите. Много по-умни от мен хора вече му отговориха - например тук https://medium.com/cryptomedication/the-worlds-worst-crypto-article-of-all-time-331f337a25f8. Така че няма смисъл да го правя и аз. Препоръчвам и ти и тази статия https://medium.com/@strongbysciencebulgaria/https-medium-com-strongbysciencebulgaria-5dunningkruger-f94c5f075d5a batibon and vamp111 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 54 minutes ago, Гари said: Е, точно тази мегатъпа статия на Super Crypto за картела имах предвид, онзи ден го обсъждахме с Вамп този малоумник. Такива статии излизаха десетки, когато се спука балонът на златото през 2011 г., Super Crypto просто е модернизирал малко конспиративната теория, нагаждайки я за криптовалутите. Много по-умни от мен хора вече му отговориха - например тук https://medium.com/cryptomedication/the-worlds-worst-crypto-article-of-all-time-331f337a25f8. Така че няма смисъл да го правя и аз. Препоръчвам и ти и тази статия https://medium.com/@strongbysciencebulgaria/https-medium-com-strongbysciencebulgaria-5dunningkruger-f94c5f075d5a Гари, първата статия е точно пропаганда. Писана от тролове. И Super Crypto определено НЕ ОТРИЧА балонът на златото, дори напротив, свързва го с контрола и прави аналогия. Защото то също е добро съхранение на стойност, но така и не измества долара който е инфлационно съхранение на стойност. Цялата ти статия е само глупости, и безпочвени твърдения за "недоказано", отвсякъде лъха на поръчков материал. Как намери толкова заблудена статия, чак се чудя. Втората статия се опитваш да вкараш камъни в моята градина, че съм некомпетентен, но определено са в твоята. Като оставим настрана статията за Картела, ти явно не виждаш много очевидни факти дори в обикновения живот и политика, а относно "пазара" явно си от роботчетата, които вярват в демокрацията. Аз на тези хора им казвам коне с капаци, не "ЕКСПЕРТИ". "Четенето и следването на такива хора е опасно за вашите финанси" И да не забравяме защо всички сме тук - при BTC пилците се броят на есен. Важно е кой как ще затвори годината, независимо от всички теории. Те са само това, с някаква вероятност и очаквания. Аз съм до тук! Пишете каквото искате. Но да игнорирате част от възможните сценарии - Е ТОВА Е НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. orwell 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 Ще си ъпдейтна един стар пост: 1. Където има намесени пари има и измами (в разлочни размери). 2. Кой щял да купи на 30К... еми сега как си купуват злато. 3. Манипулации: - китове + правителства + банки - понеже на пазара има много малък % и цената се манипулира лесно, всяка новина повторена 5 пъти е +/-300 доларес Преди 1 час, Гари написа: Препоръчвам и ти и тази статия https://medium.com/@strongbysciencebulgaria/https-medium-com-strongbysciencebulgaria-5dunningkruger-f94c5f075d5a - за потока на овцете ми напомни Гари И последно, негативните коментари са плод на големи загуби според мен... но наистина въпроса е как БТК ще се пребори с негативите и ще успее ли...? Защото когато му скача цената, скачат и другите койни (дори и шиткойноте), но така се популяризират и се развиват и проекти и технологии, а ако сринат БТК целия този прогрес ще тече много по-бавно... дори може да замръзне, когато разработчиците си сменят амплоато! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobrin Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 Преди 1 час, Гари написа: Е, точно тази мегатъпа статия на Super Crypto за картела имах предвид, онзи ден го обсъждахме с Вамп този малоумник. Такива статии излизаха десетки, когато се спука балонът на златото през 2011 г., Super Crypto просто е модернизирал малко конспиративната теория, нагаждайки я за криптовалутите. Много по-умни от мен хора вече му отговориха - например тук https://medium.com/cryptomedication/the-worlds-worst-crypto-article-of-all-time-331f337a25f8. Така че няма смисъл да го правя и аз. Статията за Картела преди време Вамп я публикува във форума. Аз лично намирам много логика в нея. Дали всичко това е вярно едва ли ще разберем някога,защото ако такъв Картел съществува,той няма да афишира своето присъствие. Това което е безспорен факт е че манипулации на пазара с цел подтискане цената на Биткоин има дори и в момента и това може да стане ясно без четене на каквито и да било статии. Нужно е само да се наблюдава пазара и начина по който се случват нещата. В първата статия която Гари публикува авторът задава въпроса защо ако такъв картел съществува и иска да унищожи Биткоин не го е направил в началото на 2017, когато е струвал $900. Отговорът е елементарен: Защото тогава никое правителство или съществуващата финансова система не го възприемаха като заплаха. Предстоят регулации за крипто валутите в ЕС .Г-20 и САЩ. Една от възможните причини за пресата върху цената (което си е лично мое мнение) е че това се прави от големите борси и играчи с цел да се притъпи чувството за заплаха от Крипто в законодателите. И ако цената ще скача това едва ли ще се случи преди да стане ясно какви ще бъдат тези регулации. Sundy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobrin Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 Billionaire Investor Explains Why Bitcoin Price Will Hit $250,000 by 2022 Цитат “I expect that since cryptocurrencies will increase the velocity of money, the current $86 trillion global market for currency will grow to be about $140 trillion in the next 10 years, and that growth will be in crypto. In fact, I estimate that fiat currencies will actually decrease in use, and that crypto will become as much as $100 trillion of that market. I expect Bitcoin to be about 10% of that market, or $10 trillion. There is a lot of room to grow there.” Sundy and orwell 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 3 minutes ago, Dobrin said: В първата статия която Гари публикува авторът задава въпроса защо ако такъв картел съществува и иска да унищожи Биткоин не го е направил в началото на 2017, когато е струвал $900. Отговорът е елементарен: Защото тогава никое правителство или съществуващата финансова система не го възприемаха като заплаха. Наистина ли смяташ, че ние тук от години сме осъзнали, че биткойн заплашва финансовата система, а тъпият финансов елит е загрял за това чак през декември миналата година? Говорим за най-богатите хора в света, които са такива, защото не са глупаци. Вероятно отдавна са закупили количествата биткойни, за които са преценили, че са им достатъчно, за да останат най-богатите в света и в този случай. Ако имах няколко милиарда долара през 2014 г., когато за пръв път прочетох нещо за биткойн, щях да отделя един милион, за да си купя 10 000 бройки. Няма начин да не са го направили и те. А големите играчи винаги са манипулирали пазарите, просто с цел да изтръскат стадото и да спечелят повече пари, понякога нагоре, понякога надолу, защото волатилността е това, което плаши масата. И тя продава активите си, често на загуба, за да я изкупят акулите. Но целта на акулите е да притежават повече от всички активи - компании, акции, суровини, криптовалути, не да унищожават този или онзи актив, което ще ги направи по-бедни, а не по-богати. zzzz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzzz Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 кой подтиска цената бе момчета... аз пък твърдя, че картела я подпира, с цел по-оптимално източване и по-евтина акумулация всичко зависи от свежите пари в системата... ако не е картела, тетъра, фиата, етер-а, high frequency trading-a и т.н... цената на биткойн нямаше да е минала и 200 долара... системата се нуждае от всяко звено за да функционира и за да се развива и ценово и технологично... спада е убил много хора, които са купили на 15-20к, с цел правене на някакъв добър процент за кратко време и естествено непродали при явното предстоящо сгромолясване... ще направи и много доволни, които пък ще купят в следващите няколко месеца... не се вкарвайте във филми, най-нормалното нещо след едно голямо надуване, е да има голямо спатъхване... винаги има конспирация, но тя не е задължително заговор срещу нещо, може да е и за него ... наблюдавайте как, защо и накъде се движи цената, и подлагайте на повече съмнение всяка информация... разгледайте други големи балони, вижте предишният такъв на btc, вижте какъв е ръста на btc средно на година... и като цяло четете повече и не вярвайте на нищо, проверявайте и т.н... и най-важното... оценете правилно познанията си за историята, политиката, парите, икономиката, пазарите и т.н... ще е от голяма помощ на всеки, който иска да се занимава с прогнозиране на каквото и да е... разбира се и за самият трейдинг по-лесен пазар от този на криптото в момента няма да има никога... в основата на който са мераклии за богатство без труд и познания, най-вещите лица за търговията и парите в крипто средите в добрият случай са програмисти на сравнително добро ниво... и разбира се властта е благосклонно настроена, и за момента не показва никакви признаци, че нещо и пречи в цялата работа, а точно обратното... да не помисли някой, че се правя на много умен, просто констатирам фактите и това как мисля, че трябва да се процедира... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobrin Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 преди 32 минути, Гари написа: Наистина ли смяташ, че ние тук от години сме осъзнали, че биткойн заплашва финансовата система, а тъпият финансов елит е загрял за това чак през декември миналата година? През 2014 - 2016 Биткоин беше много далеч от това да е заплаха за нарушаване на статуквото. Тогава наистина изпълняваше това за което е замислен - бързи и евтини транзакции - най-лесният и бърз начин да движиш пари из нета без ограничения,лимити и плащане на високи такси на платежните процесори от рода на Пей Пал,Пейза,СТП,адванс кеш и др. Това беше и причината за моят пръв досег с Биткоин през 2014. Тогава цена от $1000 изглеждаше далечна мечта. P.S. : Само искам да допълня че към момента транзакциите са отново евтини и сравнително бързи. Скоро изпащах ВТС към адрес от Базата и таксата беше под 1500 сатоши, а три потвърждения имах след 7 минути. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 Понеже историята почти винаги се повтаря, да си припомним 2011 г. и цената на златото. Тогава бе достигната цена 1915 долара за унция, което даваше капитализация от 11,7 трилиона долара на всичкото злато по света. Тогава всички пари - банкноти и монети, в света бяха някъде към 5 трлн. долара. Така че алтернативата на хартиените пари бе надценена повече от два пъти. И балонът се спука - цената на тръгна надолу. Започнаха да излизат ей такива статии за картела, който манипулирал цената и я натискал надолу: https://goldsurvivalguide.co.nz/fear-panic-are-the-banking-cartels-weapons-v-the-gold-silver-bull/ https://jaytaylormedia.com/what-can-stop-big-bank-gold-price-suppression-2/ http://news.goldseek.com/GoldSeek/1355425200.php http://www.gata.org/files/ThunderRoadReport-03-28-2012.pdf Цената падна докъм 1100 долара за унция, но междувременно централните банки напечатаха маса нови пари и към края на миналата година фиатът вече стигна 7,7 трлн. долара. И цената на златото се придвижи в синхрон нагоре, така че капитализацията му да ги настигне. http://money.visualcapitalist.com/worlds-money-markets-one-visualization-2017/ През миналата година в тази игра се включи и биткойн, засега със скромна капитализация малко над 100 млрд. долара. Въпросът е колко бързо биткойн ще замести златото като много по-удобна за ползване от златото алтернатива за съхранение на стойност. Предимствата му са очевидни и е въпрос само на време. Но аз лично не очаквам златните буболечки да си разпродават златото, за да си купуват биткойн. Просто все по-голяма част от новонапечатаните пари ще преливат към биткойн. Равновесието ще се достига при MCap (Gold) + MCap (BTC) = M0 Global Money Supply. Очаквам M0 Money Supply да продължи да расте и второто събираемо да се увеличава много по-бързо от първото. Като има и моменти за значително отклонение от равновесието. Волатилността обаче ще намалява с увеличаване на капитализацията. Сега дори една микроскопична промяна в другите части на уравнението води до големи промени в пазарната капитализация на биткойна. hjzagf4sb, Pistolero, zzzz and 2 others 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 Много добро разсъждение! Браво! Аз приемам че биткойна ще се намести в световната финансова система, много стабилно и даже в един момент ще започне да измества фиата. В общи линии това, което се заключва в LN (сега само 25 бтк) може да се сметне, като част от другата страна на уравнението (на фиата). И с годините фиата ще остане за старите хора и тези със стари мисления. Ако сега едно дете се роди на 18 годишнинанта му бтк то ще бъде нещо, като еврото както е сега. На 30 години фиата ще му е като вестниците по бутките към днешно време. Относно уравнението най вероятно до 2024 ще се изравни като бтк ще е поне 50% от неговата си страна и поне едно 10% LN мрежата от страна на фиата. Все си мислех, че по някакъв начин бтк то ще хеджира фиата, с това уравнение мисля че си в дестака @Гари Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 Доста смели и конкретни предположения виждам, а никове като Nostradamus или Vanga - не. Мисленето ви е някак наопъки, тръгвате от база Долара и свободни независими капитали. Ностройте си ума, че парите са едни числа, а валутите хартийки оценени с някаква стойност и определен завод производител, който не е държавна собственост. Когато спре да ти пука за пари, те идват при теб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted June 17, 2018 Author Report Share Posted June 17, 2018 On 6/16/2018 at 3:24 PM, hpz said: Има ли някой тук, който би купувал при цена 25k? А при 30k? Колко хора по света биха го направили? Много по-добре е за спестовна сметка да се ползва биткойн от колкото която и да е банка. Свободата и сигурноста, която дава биткойн е безценна. За това да, всичко в биткой и понеже не е с цел бърза спекула цената е без значение. За спекулантите, дали е биткойн, петрол, злато, ценни книжа, акции, форекс е все тая (не че те го осъзнават!) и за тях е много важна цената, но не и за тези който са разбрали какво точно дава биткойн. Аз лично не мога да разбера как има все още супер богати хора, който не искат да си вкарат част от парите в биткой и един ден като сгазят лука (всеки го обрулват по един или друг начин, особено в България) и се чудят на кой какво да прехвърлят за да не им го вземат!!!! А биткойн е бил винаги пред очите им. orwell, Sundy and metaflute1 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted June 17, 2018 Report Share Posted June 17, 2018 Е то това е една от причините да се пънат с тия регулации... за едните е добре да скътат нещо ама за другите не Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 18, 2018 Report Share Posted June 18, 2018 На 16.06.2018 г. at 20:23, Marina написа: Тъжно, но доста вярно ... Аз също следя форума от повече от година и действително нещата вече не са такива каквито бяха. Вече единствената важна тема е кога колко ще струва валутата Кой кога влязъл, кой кога излязъл... Показателен е и факта, че хора като @stamen и @St0ky отдавна вече не са активни тук, но вероятно това е част от crypto adoption процесите в обществото. За мен самата този форум (и сайта към него) е бил доста полезен и смятам да продължа да го следя, поне за сега. и двамата емигрираха, единия си гледа семейството, а другия образованието, добре са, не ги мислете, като започне следващия бул рън, пак ще чувате от тях. колкото до сайта/форума, не мисля, че има тема, която да не е покрита с актуално инфо, даже напротив, друг БГ сайт с толкова съдържание на мен не ми е познат темата с цената на биткойн винаги е била най-обсъждана, мисля че е нормално и в hash.bg и в bitcoinbg.eu и в hardwarebg.com няма по разисквана тема от тази с цената обема на ежедневно активните потребители е паднал, но пък никога не са се създавали толкова много НОВИ профили. обема и по борсите е паднал, даже активността на крипто-туитър е паднала, когато обърнем тренда, ще видиш, че пак ще има дискусии на рояци възможно е някой хора да са се депресирали от цените последните 6 месеца, не губете надежда, всичко това вече се е случвало Marina 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted June 18, 2018 Report Share Posted June 18, 2018 На 16.06.2018 г. at 17:53, batibon написа: Откакто написа това си под денонощно наблюдение от "Bulgariasat-1 GovSat-1 и "ЕндуроСат Едно" , от всички прелитащи самолети - http://www.flightradars.eu/en_radarbox24.html , 12 постоянни дрона Q303-A PRO ( FPV 5,8 GHz ) , по море от юг - http://cruisecrew.weebly.com/1055108610791080109410801103-10851072-10821086108810721073-1074-108810771072108310851086-10741088107710841077.html и спецекип от 4 малки японки, 2 блокчейново неутрални китайки, грузинка-шампионка - приз 1 място най-яката миньорка на годината, и Филип Марлоу под прикритие на просяк. А си посегнал към мишката, а сме ти резнали нета... х5 Няма как да не стане шега, хах. ползвам това: https://github.com/CellularPrivacy/Android-IMSI-Catcher-Detector да не ми слушаш телефона, а ако забележиш от едно известно време насам ip-to ми показва винаги г. Пловдив и някой път София като се прецака де, но предимно Пловдив, пък аз съм от Варна, но пък живея в Мюнхен, къде по точно ти прелитат китайските дроновете ? скоро ,когато samourai пуснат апп, който в момента правят с goTenna, който няма да изисква и-нет, за да си ползваш биткойн портфейла, да получаваш и излъчваш транзакции, няма да може да ме откриете никога Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts