St0ky Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Добре се справят, а и "усещат" посоката на пазара, което говори за натрупан опит. С качествена селекция от прогнози ,твърди стопове и подтискане на емоциите не е трудно да си на плюс. Време е да се случи нещо ново с Биткойн, стига с тая спекула. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted May 13, 2015 Report Share Posted May 13, 2015 Ехо, everybody, да няма някакви празници, за които да не знам ?Някой следи ли китайските борси - аз го правя в последно време през tradingview (много як сайт бил) и забелязвам как действително сякаш има някой голям, който не оставя пазара да падне надолу... От няколко дни вече курсът тръгва да се срутва и първо на 1480, от скоро на 1500, някой сякаш го улавя и тръгва мъчителен и често бавен път нагоре, докато се срути отново... Горната теория се поддържа и от наскорошен анализ на bullbear analytics Питам се, дали не може и обраното да е случая - масовия пазар да вдига курса и някой постоянно да се опитва да го бутне надолу, ама да няма амунициите за това.. Аз лично клоня към първия вариант и си мисля, кой ли може да е този "голям играч". Едва ли е институционален инвеститор, по-скоро ми се чини да са китайските борси themselves... Много от нас мислеха, че те срутиха цената в края на миналата година по една или друга причина, сега може да им е светнало, че падащият курс на биткойн отблъсква много хора от него, а оттам и реже клона, от който се хранят. Следите ли цената на GBTC - движи се около $490 и то при това с обем.... И последно - както може да видите от графиките на crypto.bg, у нас инвеститорският интерес напоследък е изчезнал, хората, които продават, са доста активни на тези нива..... Дайте някакви идеи, че аз зациклям... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdelin Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Ех, Дани,Освен да бета тестваш, да бе прочел линковете, които ти пращат...Така убедено приказваш глупости, че просто се плаша. Очевидно сме от различни планети. Аз съм еMunie бета тестер и виждам как разсъждава разработчикът Дан Хюз. Повлиян съм от него. Той от време на време коментира биткойн технологията като нещо от каменната ера. Когато чета разни прехвалени неща за блокчейна и биткойна ми става смешно. Като чета тука как се било работило по технологията. Как се подобрявала не мога да не се размея. Момчета вземете се в ръце. Кой подобрява осем битови компютри? Дайте ми линка, където пише еди коя си фирма хвърли еди колко си пари да работи по подобряване на биткойн технологията. Извинявайте нищо лично. Просто за да бъде верен на истината. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted May 14, 2015 Report Share Posted May 14, 2015 Склонен съм да мисля, че до месец максимум два ще се забие на под 180$ и някъде там ще се включа активно (графики по темата в tradingview колкото искате) Също така бих го направил и на 270$+ и най-вече на 320$+ в случай, че тръгне нагоре. Без фундаментален тласък ни чакат само short opportunities . Нагоре и надолу съществуват доста тествани места и подозирам, че ще пада голямо надлъгване преди да се отмести осезателно. Причината да съм мечи настроен е ясна - от година и половина цената е в низходящ тренд и това остава в сила докато няма потвърждение за обръщане - техническо или друго такова Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Чакаме и BTC да се запъти към 220$ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Колкото и да ми е неприятно да си го призная, както и Стоки спомена май в другия форум, явно това са нивата на равновесие за цената на биткойн. Докато беше на 1500 йени ($235-$240) повечето хора продаваха, сега като падна на $225 - всички почнаха да купуват... Който като мен (и моите приятели, които убеждавах) е накупил по пътя надолу, ще трябва да почака година-две-три за фундаменталните сили да повдигнат цената. Или пък някой шок в системата на матрицата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 4, 2015 Report Share Posted June 4, 2015 Общо взето който КУПИ СЕГА ДЪЛГОСРОЧНО НЯМА КАК ДА Е НА ЗАГУБА. Данчо сцепва както винаги. Недей така, че някой може да се полакуми на едро . Цената се движи в тесни рамки и има конкретни подкрепи и съпротиви само на +-5% от текущите нива. Да купиш сега не е оправдано като risk/reward. В такива ситуации наистина е най-добре да си неутрален до появата на ясен сигнал или да влизаш/излизаш поетапно спрямо риска. Склонен съм да мисля, че до месец максимум два ще се забие на под 180$ и някъде там ще се включа активно . Нагоре и надолу съществуват доста тествани места и подозирам, че ще пада голямо надлъгване преди да се отмести осезателно. Написаното остава в сила само с разликата, че дъното може да е още по-ниско. Но това е добре защото с голяма вероятност би могло да сложи край на мечия тренд още това лято. Всичко това е леко субективно защото не отчитам фундамента, който може да разбие техниката във всеки един момент или да я потвърди, но все пак техн. анализ работи добре последната година и половина . Хубаво е, че има различни мнения и позиции, това прави дискусията по-качествена. stamen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 4, 2015 Report Share Posted June 4, 2015 Стоко,аз казвам ДЪЛГОСРОЧНО братле.3,4г + За Тех.анализ аз съм убеден че НЕ РАБОТИ.Ще го разбереш и ти след някоя година.Ако работеше ,щеше да е пълно с форекс милиардери Разбрах, че говориш за дългосрочен анализ, но ако цената е изправена пред угрозата от ново дъно съм сигурен, че 80% от хората които купят сега ще продадат на дъното просто защото такава е психологията на пазара. Нито ти нито Стамен бихте се подлъгали да го направите, но все пак трябва да се чуят мнения. Също така нужна е желязна психика да държиш инвестиция 3 години и то такава, когато тя си мени цената с порядъка на 20% на ден - нагоре и надолу . Относно техн. анализ не съм съгласен. Сам по себе си не е работещ инструмент, но съчетан с опит, фундаментален анализ и управление на риска е реална възможност за профит. За да си милардер от форекс трябва да си безгрешен или с нечовешка успеваемост. Не следя само анализите на DanV а и на други анализатори, като така си правя извод за общите очаквания. Освен това той има добри прогнози, особено за последните 6 месеца. Разбира се никой не е постоянно акуратен. Всъщност принципите на покера важат и тук. Винаги има доза хазарт, но трябва да контролираш дозата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 5, 2015 Report Share Posted June 5, 2015 Идват събота и неделя , винаги нащрек за поредната доза циркове в цената. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cryptos Voskrese Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 250! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Възможност за къса краткосрочна позиция на 256. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Възможност за къса краткосрочна позиция на 256. не може само така, дай и target Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 не може само така, дай и target Вход: 256 - 254$ target: 242 $ частично и 236$ stop: 263 $ Моята логика е, че в момента се разиграва обичайния short squeeze преди да коригира. Възможно е и да бъркам затова бих сложил стопа си дори по-ниско. Интересното е , че на дневна база не е бил толкова свръхизкупен пазара от една година. Нямам идея колко сериозно е това движение - може да си продължи нагоре с лед лека корекция а може да тръгне и за сериозна надолу. Затова позицията ми е краткосрочна. Стана малко като онези прогнози - "може и нагоре, може и надолу да тръгне" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 последните дни върви нагоре напреки всички технически показатели - например тези от една страна го върнаха два пъти рязко от 1620, ама сега се закрепи точно под 1600, та не знам, фундамента (или интереса) като почне да бута, няма спирачка чакаме да се включат и FOMO (fear of missing out) покупкйте и ще стане интересно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Не знам какво е това краткосрочна позиция ? но таргета за мен е ясен - 235 $ и ако не се достигне до 2 седмици много ще се учудя... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Не знам какво е това краткосрочна позиция ? но таргета за мен е ясен - 235 $ и ако не се достигне до 2 седмици много ще се учудя... Разбирай го както искаш. Две седмици ако стоиш с отворена позиция ще те отнесе вятъра, един такъв дето духа от Китай. Ако до 4 дни не удари и двата ми таргета затварям без да чакам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Позицията е отворена, докато не се стигне таргета... Какво неясно има тук ? ^^^ To единият ти таргет вече почти беше достигнат 247 и малко Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 17, 2015 Report Share Posted June 17, 2015 Позицията е отворена, докато не се стигне таргета... Какво неясно има тук ? ^^^ To единият ти таргет вече почти беше достигнат 247 и малко Прав си, че не съм коректен с определението краткосрочна позиция, но смисъла който влагах е, че търся възможно най-бързо постигане на целите ми. Технически може да крещи че е надолу, но ме притесняват бичите фактори извън техниката. Все пак на едночасовата може да нарисува дясно рамо и да забива пирона. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted June 19, 2015 Report Share Posted June 19, 2015 Все пак на едночасовата може да нарисува дясно рамо и да забива пирона. Не знам смисъла. Аз не съм техник, аз съм фундаменталист Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Интересна публична дискусия между предполагаемия Сатоши Накамото (Ник Шабо) и Гавин Андерсен: https://twitter.com/NickSzabo4/status/611259452402987008 Сякаш първият не одобрява покачването на размера на блока. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 20, 2015 Report Share Posted June 20, 2015 Вход: 256 - 254$ target: 242 $ частично и 236$ stop: 263 $ Изход на средна цена около 241,8. Вторият таргет е напълно възможен, но няма да го чакам защото очаквах да се срути по-грозно до сега. Интересно ми е фундаменталистите как си определят таргетите . Напълно съм сериозен. И сега накъде в близките 3 месеца? stamen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted June 21, 2015 Report Share Posted June 21, 2015 Нека първо стигнем пак 235$, ще напиша тогава какво очаквам, за да не ме обвиняt във въздухарство Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted June 22, 2015 Report Share Posted June 22, 2015 Тоя тест няма ли да задръсти мрежата с непотвърдени преводи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Ами то не е ясно за Nxt още - има огромни неизвестни относно местоположението на едни 6-7-800 милиона Nxt.... за това и цената му си седи там, където беше - просто никой не иска да се свързва с технология, която в голямата си част е собственост на (предполагаеми) подпийващи си руснаци. Иначе за иновативността и усърдието им няма две мнения, че са номер едно. Но темпът им на развитие е супер бърз според мен и ако вземат, че станат известни и скъпи, ще ги разпарчетосат.... Биткойн, който уж е толкова проста и обозрима система, е бил хакван няколко пъти, както може да се види от тази статия Историята на биткойн За това и днес се правят супер малки промени на големи интервали от време. Просто защото става въпрос за много хора и много пари. Всички други технологии от типа на Nxt не са в полезрението на хакерите, защото и 10 милиона да откраднат, няма на кой да ги продадат, заради ниската ликвидност на търговията с тях. С което ще ви помоля в ролята ми на потребител на форума да продължите спора си по другите теми, в тази уж си говорим за цената на биткойна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 В много голяма грешка си Стамене,биткойн протокола НИКОГА не е бил хакван,както и QT клиента,както и блокчейна.Ако беше хакнат ,даже и веднъж ,едва ли днес щеше да струва и един цент. виж на графиката August 6, 2010 - където всеки е можел да си направи колкото иска толкова биткойна. Може протоколът да не е хакнат, но имплементацията му от клиента, bitcoin-qt В грешка съм, че е било няколко пъти, само този проблем е открит. Имах спомени за някакъв хардфорк, ама то май беше този Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts