Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

под "добра" имам предвид добра за спекулацията - да не би да си пропуснал че са минали някакви тегления от гокса? Точно след нея маса обнадеждени хора (включително и аз :) ) са почнали да си наливат парите и цената веднага скочи. Представете си какво ще стане ако наистина гокса почне масово да обработва тегленията, и съответно какво ще стане ако фалира.

Не знам но предполагам заради това че няма добри изгледи за гокса

http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1yrv38/lets_take_a_rational_look_at_this_for_a_second/

Последните 2 са това http://www.reuters.com/article/2014/02/24/us-mtgox-bitcoinfoundation-idUSBREA1N04W20140224 и това че са си изтрили всички туийтове от туитъра им.

Аз снощи успях да спася повечето крипто към фиат, и сега чакам някой да ми купи малкото останали кучета. Ще дебна да купувам пак ако има положително развитие.

Карпелес се е отказал от Фондацията, затова падна. Реално за мен това е много добра новина, понеже колкото по-малко е въвлечен в биткойна толкова по-добре за нас. Той е тотален кретен който постояно се осира по някакъв начин и дърпа цената надолу.

Лошото е че повечето хора го тълкуват като "стяга се да изчезва с парите", особено като го комбинираш с триенето на всичките туитове. Трябваше да продам на 650 вчера :( Тези тапаци от гокса няма да ни оставят на мира.

http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1ysaz2/sarahcoinbit_from_mtgox_support_says_there_is_no/ oще малко светлина в тунела, ако може да се вярва...

Може пък всичко да е под контрол и всичките събития и проточване да са с цел да свалят цената. Да си купуват ден след ден евтините бтц-та и като се налапат доволно пускат си тегленията, цената тръгва пак нагоре а живота им е уреден. Обаче не знам защо човек от съпорта им ще издава че не са неплатежоспособни предварително. И аз почнах да се вкарвам във филми вече, кой ги знае какво са намислили. Дайте и вие някакви теории

Моята е че изкупуват евтините монети на юзерите си и после ги продават по другите места, или пък си ги държат. Най-вероятно го правят защото някой ги е хакнал и окрал и сметките им не излизат. Така като компенсират от цената и може и да си покрият разликата и да излязат непрофесионални заради публичните си постъпки, но чисти (защото е недоказуемо че си ги купуват сами). 

И на мен на това ми мирише... Още не са ми отразили депозита, а е получен петък следобед. Едва ли имат хиляди депозити, че да им трябва време да ми го заверят. Просто те изкупуват на всеки, който пусне за продажба.

Хората при тях имат биткойн по сметките си, зад които няма нищо. Като изкупят достатъчно на ниски цени, липсата ще се покрие.

От тук идват и действията, които да ни докажат, че ще фалират - като триене на всички туитове и оставката във фондацията...

Аз за това купувам по другите борси...

Да много добре го казахте. И с тоя депозит... Представям си ако бях тръгнал и аз да си заверявам акаунта там и да депозирам. Аз ще се мъча да издебна дъното че да купя :P най много пак да се набутам :)

Мисля че още не сме стигнали дъното. Някакси чувствам че ще има още лоши новини от гокса тези дни. Дано само цената пак се вдигне до 650-700 преди тях че поне като ни ударят да не паднем под 500. 

Интересно е какво би надигнало обратно цената. Китай спъват, Руснаците също, Индия казаха нещем биткоин, тва е много народ дето е ограничен с достъпа до биткоин. Финландци, норвежци казаха добре биткоин е супер, но ще слагаме ддс и там не е лесно.. 

От друга страна тепърва навлизат АТМ, различни услуги в нета, както и все повече инвеститори гледат в биткоин бизнес възможности. 

Не разбирам грам от пазари, но не изглежда ли в момента, че спънките са повече от положителните условия за развитие?

Така изглежда да. Немога да си представя какво трябва да се случи че да има нов бум. Но ще го има по някое време тази година. Трябва Уолстрийт да влезе с милионите, само че след инцидента с гокса всички банки ще сочат с пръст и ще викат ето гледайте колко е несигурно, и големите инвеститори ще ги послушат а може би и има защо.

Да за съжаление!

Аз лично колкото и наивно да звучи ще държа всички коини който съм накупил с цел да поддържам биткоин. Нещо като част от децентрализацията, да гласувам доверието си. Малко скъпичко ми излиза, но смятам, че това е идеата на децентрализирано общество, да подкрепим кой както може дадено нещо в развитието му. 

По-голямата стойност на биткоин идва от спекулата и доста спекуланти ще гръмнат (или са гръмнали вече) и сега главно ще се държи някаква стойност от миниорите и нарко бизнеса.

Интересно е хехе

Аз не разбирам защо битстамп не дават биткоин тегления точно в този момент.

Уж застават зад дадени изказвания и се обединяват да потдържат биткоин екосистемата, пък точно в този момент няма тегления на биткоини.

Май просто е съвпадение на неприятности, който като ги преживеем ще сме още по-силни :)

Тази сутрин койнбейз беше под ддос, нищо чудно и битстамп да са ги нападнали сега и затова да няма тегления. Някой ползва момента да ги ддосва че да всее смут и да падне цената. 

Надеждата :) Поне така предполагам де... добре че вчера си купих всичко обратно. Обаче не вярвам да продължи да расте повече ако в скоро време не излязат достоверни добри новини. Даже може пак да почне леко да се смъква. Ако съдим по предните подобни развития...

Ти какъв робот ползваш ако не е тайна (може и на лс)?

не е тайна, аз съм си написал едно супер бъгаво роботче, което е на принципа, купува btc, пуска два лимит ордера buy и sell, ако падне цената и се изпълни лимит байа, пуска нов лимит селл и нов лимит бай, като се вдигне обратно цената изпълнява лимит сел, канселира лимит бай и прави ново ентри.

Пълно е с бъгчета, но не ми се оправя, а и може да нямам капацитета да го оправя. Работи само с битстамп и за сега ми е искарало към 2 биткоина с банка равностойна на около 9-10 биткоина, ама и аз като стане апокалипсис го спирам, понеже нямам "balls of steel".

Проблема, на битстамп е високата комисиона, в кракен е по-ниска, но не ми се пише пак на ново.

Aха яко, аз тия дни правя същото само че ръчно. Какви лимити му задаваш? Много е тъпо ако примерно продадеш на +5% печалба а цената продължи да расте до +15/20% примерно, или пък купиш при -5% а примерно гокса е фалирал и цената падне 20% (примерно)

Задавам му стъпка в USD и обем за стъпката в биткони, като внимавам да не е по-малка от нужната за да не губи от такси, както и да не е супер голяма, понеже няма да има много транзакции, търся някъв баланс за оптимум спрямо хисторито на движението.

Примерна стъка ми беше

$25

0.5 BTC

Като върви само нагоре,не е оптимално заради излишно патените такси, ама това да е :)

От делно в пикови моменти разликата между ASK и BID може да е над $20!!!!

Когато го правех преди няколко месеца, битстамп имаха сумати бъгове в АПИто и тряше се правят сумати лупове за да се види истинския статуса на дадена позция.

Докато го правех питах Стамен нон стоп, неговата идея беше много по-добра, а и програмирането му доста по-добро, но колкото можах толкова.

• batibon locked and unlocked this topic