Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Ако може да се вярва на западни медии повечето гърци до този момент казват не, също така BTC пазарът ми изглежда "нервен" (ако мога да се изразя така) и очевидно очаква някой или нещо да му посочи посоката.  :)  :)  Много търгуващи според мен са неутрални в момента и чакат в готовност с фиатни пари.

Edit: FOMO  :wub:

И аз като Данчо съм доста разочарован от хилава търговия. Очаквах по-сериозни обеми и много алчност  :D , но почвам да се съгласявам с това, че движещата сила на BTC пазара последните дни е лайткойн балона и събитията покрай Гърция. В очакване съм на корекция до 240+.  Трябва да уточня, че не бих търгувал по тази прогноза  :D.

https://www.tradingview.com/x/FCpYgcl2/

Полека лека ще почват да качват нагоре.Гледам и че 4форекастър вече дава и бичи варанти /но по-малко вероятен според него от мечия :) / с таргет към 900 до след 6-7 месеца

Този таргет за 6 месеца ми се струва несериозен :) (това е по-голям диапазон дори от описаната от него вълна номер 3 - принципно най-мощният импулс в броенето, отделно от това 1 и 4 се конфронтират в граничните си стойности, но това е частен случай на неговото броене може би ). Другият таргет 453 е по-реален ако приемем, че това дълго заседяване под 300 е злобна акумулация, а дано!

Защо не споменаваш стойностите и на мечия вариант - 58$  :D  :D  :D  :D. Интересен анализатор ще го следя. Благодаря.

П.С. ДанВ взе много да се нагажда според конкретните промени и е леко неадекватен последния месец  :D

Eкшън в лаиткорн

Тия са ненормалници ве човек? Явно това повдига курса на биткойна, но с условието, че лайткойна се пазарува на някоя борса директно с йоани и оттам повлича всички пазари. На коя борса оборота LTC/CNY е най-голям?

Ако не беше толкова "естествено" покачването на лайта отдавна да е коригирал. Мисля обаче, че тук  0.026 ще срещне силна съпротива  и съвсем скоро ще скъса ластика  :D  :D съответно ще дръпне и батко си назад. Ако пъмперите успеят да го добутат до над 0.03 ще откажа техниката завинаги, когато става дума за алтернативни шиткойни.

Edit: Еййй луд китаец умора няма, тея съвсем откачиха и надуха новия балон (RSI скоро ще удари 100 и всички техници ще имат нужда от нова парадигма  :D  :D  :D )

ltc.jpg

В момента всички чакат (в биткойн пространството), за това се и люшка така от ставащото при лайткойн.

Да не забравяме, че има пак спам-тестове, които забавят транзакциите с десетки часове, което ме учудва че не се отразява на цената негативно.

Случващото се с Лайткойн тези дни само доказва тезата, че това е мега балон за изстискване на балъци. Въпросът е само кога да се шортне, защото като се пукне за 2 дена ще падне под  това, което беше, преди да почне издуването му....

Стоко ,шортваш ли ЛТЦ/БТЦ ?

На ltc/btc реших да шортвам след потвърждение. Бях почти сигурен че върха е някъде 0.026 но ме подминаха с лекота, явно е че тея които си го помпят решават кога защото имат ресурса за това, но определоно  под сегашните нива има доста въздух и го подпират изкуствено и умело. За има няма два месеца лайта е близо +450% нагоре!!!  Чудя се чистата печалба след няколко дни дали няма да се извади набързо и през btc/фиат пазара и дали е съществен обем? 

Да си призная чак сега забелязах, че помпят PPC и NMC по същия модел като лайта. Почва да ми просветва цялата работа. Профита от лайта комбиниран с профита от другите две валути може да достигне до 10 пъти от началната инвестиция (ако успеят да удвоят цената на валутите във BTC-e) !! Е кое е по - лесно - да напомпиш биткойна до 2500$  или да направиш комбиниран пъмп на малки пазари.  :D  :D  :D  :D

Ако следваме тая логика би трябвало и даш/даркойн/ да го засилят 

Данчо, дарка имаше сериозен скок тази година за разлика от другите алтове, който можеха да се акумулират месеци наред на пълно спокойствие. Така че дистрибуцята на дарка пречи да го помпят. Кучето има някакви шансове да го размърдат, но само те си знаят.

Какво се случва по дяволите. 

Чиста случайност, че тук ми се размина но тази свинщина е прекалена. Ддоснаха борсите и после затвориха принудително късите на хората без те да могат да направят каквото и да е. От днес забравям за китайски борси като цяло.

Мене не ми се размина... Събуждам се сутринта и гледам че лонга ми от 7.40 вече гони $9, влизам в битфинекс да го затворя и... гледам че стопа ми на 7.45 е закачен на косъм... Сложих тилтнат нов лонг от 8.1 без стопове (за пръв път) и по 1 време към обед гледам $5... Добре че бяха малко парите.

това е проблема с тези "шумове", че няма как да знаеш, кога ще се срутят...

но се радвам, че генерално правилно преценихме нещата, че си е балон работата :)

ко речи :)? Нямаше нужда от стоп този път...

:D Сега остава да видим дали ще удари толкова ниско колкото го чакаш. В адреса на пирамидата още пращат пакети по 500 лайта от вчера и има 400к налични за кормене на пазара  :). Ако някой е наясно със схемата в детайли да драсне два реда да ни просвети.

Цялата пирамида вдига цената в йоани на биткойн, оттам в света.

Хората с пирамидата вземат лайткойни, обръщат ги веднага в биткойн, откъдето цената на биткойн в лайткойни се качва. От там арбитражните ботове правят арб-а през пазарите бтс/йоан и лтц/йоан: купуват първото и продават второто, за да държат пазара в равновесие :)

Тези 400 хиляди сигурно лека полека заминават към борсата...

Според мен това много точно обяснява пазара вчера и днес, падаща цена на лайткойн и вдигаща се на биткойн.

Това не противоречи на логиката, че когато балъците купува лайткойн от пирамидата, цената на биткойн също се вдигаше...

Странно само защо е така слаба връзката йоан, долар в биткойни. Цената на биткойн в йоани сега е 1311 в OKCoin и 297 в битстамп.

А курсът на форекс е 6.21 йоана за долар, което би трябвало да прави цена на бтс в $: $307!

• batibon locked and unlocked this topic