Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

това го казаха и за 6800 и финекс ни качиха над тази цена, но все пак си продължихме надолу, така че къде какво ще затвори няма толкова значение, ТА не работи когато ММ е пиян :D

За да има възход трябва и някви положителни събития, напимер още някоя държава да го обяви за легитимна национална валута, но трябва да е някоя развита дъжава, а не някоя африканска. Някоя от световните компании (от ранга на кока кола, алианз, порше...) да обяви, че ще прави сделките си в биткойн.

@tziko пазара вече почти не реагира на положителни новини, само на отрицателни, това подсказва настроението на тези които търгуват в момента, масата от които са хора дошли тази година, всеки шортва Понзито, до момента в който понзито не шортне теб :D 

цената има още потенцял да слиза надолу, в шорт търм по вероятно е да видим $4К от колкото $10К и все пак някой друг решава...

това за националната валута, няма как да стане, нито компаниите които си изброил, но ако чакаш подобни новини и мислиш, че от тях зависи дали ще обърнем тренда, бъркаш сериозно..

За да се качва цената, трябва да се качва използването на биткойн. Повече търговци да го приемат за разплащателно средство и повече хора да плащат с биткойн за техните стоки и услуги. Ние холдърите май не помагаме с нищо за това. Въпросът е: "Може ли нещо да стане общоприет стандарт за store of value без да стане преди това общоприето разплащателно средство?".  Доскоро си мислех, че може, но все повече се убеждавам в обратното. Няма да можем да впрегнем коня зад каруцата.

Колко компании миналата година започнаха да приемат Биткойн, ама активно, не само по документи, че видяхме 1К до 20К? Пазарът е пазар. Като се изтощо определен тренд, ще да се обърне. Реалното използване на Биткойн е минимално, всичко е спекула.

Влизаш отрано в спекулата, и излизаш, когато на обявите че продаваш крипто за кеш, ти звънят хора, които ти казват "Аз дори email не мога да си направя, какъв Биткойн адрес?"

За мен, хората които са 50/50 крипто-кеш са окей, защото са покрили и двете страни.

Единственото, което ме притеснява е финансовата криза -дано да дойде към 2021, че да видим възстановяане на корна до към 10к+ -  да го поиграем дотогава :)

Отдавна не съм писал. Дори спрях да следя цената - няма смисъл. #КОЙ смениха тактиката преди 2-3 месеца. Заради шортърите спряха да подтискат цената, сега е в режим на стагнация. Колкото и милиони да минат, ще има и обратните милиони от тях, така че цената ще стои като спряла кардиограма.

Очакванията ми са до края на ноември това да не се промени.  За нова година има малка вероятност да видим лек връх. Фазата на капитулация много се разми с фазата на стагнация. Ще се вдигне точно когато всички изгубят надежда, но и  ще се спазят традициите, т.е. неочакван връх януари-февруари е малко вероятен.
Сега е по-скоро време да се купува, като се оставят леки резерви за неочаквани дъна.

Това  е несъществено... Реален факт е че  биткойн продължава да съществува въпреки и напреки всичко  и с други алтернативни криптовалути имат капитализация над 200 милиарда... не разбирам нищо от финанси, но мисля че тази фаза не е капитулация...има несъответствия .... който знае и може ще чака, който няма нерви изчиства....

Интересно дали кризата в Европа и финансовата криза ще изпревари покачването на Биткойн...
Да не се окаже, че ако днес мога да си купя X хладилника с коините, след като чукнат 100к да мога <X...

преди 14 минути, Shmitkata написа:

Дано до тогава някой направи stable coin вързан към златото :)

Цитирам ти това мнение за да видиш, че има по-разчупени потребители и е мислено във всяка посока. Увеличени са добивите затова цената на злато е като правата линия на биткойн, все един ден ще свърши изкопаното  злато  и изкопаните биткойни, а тогава не знам кое ще е по-ценно.

На 13.02.2018 г. at 1:56, cryo13 написа:

Ако искате стабилна валута валута във времето, може да се направи единствено чрез свързването й към златото или среброто. Другото което ви трябва е трезор, най-добре много трезори, на всяка бензиностанция примерно, както са банкоматите за фиатки. А какво ще има вътре трезорите? Калибрирани Спектрографи, които проверяват златото което пускате вътре дали наистина е злато, веднъж попаднало златото вътре то си седи там, докато някой друг не го вземе срещу крипто-лев. Най- добре е да този трезор да бъде бетониран целия за да не се краде, а да има възможност само да се тегли електронно с крипто-лев чрез блокчейна на крипто-лев. Важно е във всеки трезор да има малко количество злато за да не си струват опитите за крадене. Друг важен момент е броя на изкопаното злато в световен мащаб, то не е много и трябва да се изчисли за да се приравни броя златни монети към единиците на лев-койна. Самия трезор ще служи единствено като проверяваща машина злато ли се пуска в нея или боклуци, освен че си е трезор. И така... по няколко трезора във всеки град, а защо не и 1000 трезора. Номера е да са в оживени райони и да се наблюдават с камери. Златото е най-подходящият метал, защото  е оскъден и все още не се създава по изкуствен начин. Също така не е нужно да се ползват монети, може да са цилиндърчета, топчета, или някакви други форми с логото на крипто-лев-а. Може да се изработи машината и като претопява метала и след това го излива във същата форма в която е бил преди това, не е трудно за изпълнение, има си индукционни пещи които го правят за секунди предвид малките размери на метала, като се измерва температурата на топене на метала, както и теглото, ковкоста, еластичността, по всякакви признаци може да с епровери дали е автнтичен, че дори и рентгенови лъчи, може и по електропроводимост, но резултатите биха били лесни за подправяне...според мен идеята е напълно постижима и ако имам време лично аз ще го направя много скоро. ако искате размислете се по темата, така си решаваме всички проблеми откъм дигитализиране на ФИАТ...

6 minutes ago, batibon said:

Цитирам ти това мнение за да видиш, че има по-разчупени потребители и е мислено във всяка посока. Увеличени са добивите затова цената на злато е като правата линия на биткойн, все един ден ще свърши изкопаното  злато  и изкопаните биткойни, а тогава не знам кое ще е по-ценно.

On 2/13/2018 at 1:56 AM, cryo13 said:

Ако искате стабилна валута валута във времето, може да се направи единствено чрез свързването й към златото или среброто. Другото което ви трябва е трезор, най-добре много трезори, на всяка бензиностанция примерно, както са банкоматите за фиатки. А какво ще има вътре трезорите? Калибрирани Спектрографи, които проверяват златото което пускате вътре дали наистина е злато, веднъж попаднало златото вътре то си седи там, докато някой друг не го вземе срещу крипто-лев. Най- добре е да този трезор да бъде бетониран целия за да не се краде, а да има възможност само да се тегли електронно с крипто-лев чрез блокчейна на крипто-лев. Важно е във всеки трезор да има малко количество злато за да не си струват опитите за крадене. Друг важен момент е броя на изкопаното злато в световен мащаб, то не е много и трябва да се изчисли за да се приравни броя златни монети към единиците на лев-койна. Самия трезор ще служи единствено като проверяваща машина злато ли се пуска в нея или боклуци, освен че си е трезор. И така... по няколко трезора във всеки град, а защо не и 1000 трезора. Номера е да са в оживени райони и да се наблюдават с камери. Златото е най-подходящият метал, защото  е оскъден и все още не се създава по изкуствен начин. Също така не е нужно да се ползват монети, може да са цилиндърчета, топчета, или някакви други форми с логото на крипто-лев-а. Може да се изработи машината и като претопява метала и след това го излива във същата форма в която е бил преди това, не е трудно за изпълнение, има си индукционни пещи които го правят за секунди предвид малките размери на метала, като се измерва температурата на топене на метала, както и теглото, ковкоста, еластичността, по всякакви признаци може да с епровери дали е автнтичен, че дори и рентгенови лъчи, може и по електропроводимост, но резултатите биха били лесни за подправяне...според мен идеята е напълно постижима и ако имам време лично аз ще го направя много скоро. ако искате размислете се по темата, така си решаваме всички проблеми откъм дигитализиране на ФИАТ...

ПХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХА :D

Това е най-тъпото нещо, което съм чел от месеци :D:lol:

Биткойн като: unit of account, medium of exchange и store of value 

смята ли се цената на една стока или фиатна валута например, във биткойни(сатошита) ?

служи ли биткойн за директна размяна p2p с/у стоки, услуги или фиатни валути  ?

удобен ли е за пренос на стойност, изменчива ли е тази стойност ?

волатилноста на цената спрямо долар е това което куца в момента, но това според мен няма да се промени докато не бъде изкопан и последния койн, до тогава ще е стабилно поскъпващ с/у фиатните валути

Преди 5 часа, Гари написа:

И кой се интересува от stable coin-и? Ние не искаме стабилни койни, искаме стабилно поскъпващи спрямо фиатните валути койни. 

Не е за тук темата, но понеже стана на въпрос, а и е полезно за крипто света като цяло - много изчерпателен пътеводител, ако не и най- към стабилните койни. Освен, че са класифицирани, изброени всичките (десетки са) и установени като етап на разработка, към края са обяснени ограниченията и недостатъците на всяка от трите групи.

Публикацията е от края юли 2018: https://media.consensys.net/the-state-of-stablecoins-2018-79ccb9988e63

Само един цитат от заключението:

Стабилните койни са известни като "свещния граал" на крипто валутите и могат значително да понижат (нивото на) бариерите за вход към пазарите, като по този начин да доведат до масовото въвеждане на блокчейн технологиите.

Стабилните койни и десетките нови борси, работещи с други десетки начини за "захранване на сметка" са най-добрият вход на все повече хора в крипто. Съответно и за изход. Така че колкото повече стейбъл койни и възможности за вход, толкова по-добре.

Вълната декември беше от 2-3 милиона нови потребители. А сега си представете следващата, когато влязат 40 милиона човека. Не всички ще имат много пари и може би ефектът ще е подобен като 2017, но все пак ще го има.

avg. tx fee ~$0.45 за последните 24ч

DraxI9AX4AAvhq9.jpg

важно е уолит провайдъра ви да поддържа Segwit и Bech32

бъдете в крак с модата, за да не се излъжете пак, че транзакциите на биткойн са скъпи и да си купите бкеш...... или още по лошо рипъл!

борсите печелят от големите такси за теглене, единствената която е юзърфрендли и си компресира транзакциите е Битстамп, не очаквайте скоро някой да си намали таксите. Повечето борси имат плоска такса 0,001 биткойн, при цена от $1000 за биткойн, това са $1 на теглене, но при цена от $10 000 или $100 000 ???

On 11/7/2018 at 2:06 PM, metaflute1 said:

Само един цитат от заключението:

Стабилните койни са известни като "свещния граал" на крипто валутите и могат значително да понижат (нивото на) бариерите за вход към пазарите, като по този начин да доведат до масовото въвеждане на блокчейн технологиите.

И понеже "свещения граал" никой не го е виждал, това ще стане и със "стабилните коини". Заключението (не съм го чел) вероятно е типична пропаганда за регулирани и Masternode блокчейн схеми.

21 hours ago, Wabi said:

Стабилните койни и десетките нови борси, работещи с други десетки начини за "захранване на сметка" са най-добрият вход на все повече хора в крипто. Съответно и за изход. Така че колкото повече стейбъл койни и възможности за вход, толкова по-добре.

Вълната декември беше от 2-3 милиона нови потребители. А сега си представете следващата, когато влязат 40 милиона човека. Не всички ще имат много пари и може би ефектът ще е подобен като 2017, но все пак ще го има.

Точно! Стабилността води до доверие и поскъпване. Т.е. поскъпването е пряко следствие от стабилност, което пък изключва "стабилна" цена.

Сега въпроса е дали цената няма бавно и мазно да се изплъзне нагоре като червей, или ще ни я повдигнат преди последната брадва да удари.

• batibon locked and unlocked this topic