metaflute1 Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 Стабилните койни не са идеални. Под "свещен граал" се има предвид, че биха улеснили масовото влизане на хората в крипто света. Иначе ако стане един световен мазалат и долара се срине, всички прикрепени към долара стабилни крипто валути ще заминат там, където отиде той. Така, че си прав и няма противоречие. Това за мен е само нещо като ценен посредник между книжните пари и крипто стойностите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 До сега ги ползвах като "крипто офшорна зона" освободена от данъци ... за на пред ще видим за какво ще стават Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 Ще може ли и едно нестандартно мнение от мен.... ефекта на огледалото. в света на книжните пари долара е основно платежно средство и всички кредити на развиващи се държави се изчисляват според него, всички международни разплащания са пак така, при криза всичко живо бяга или в долар или в злато. Но има и други книжни валути, еврото е създадено за еврозоната като обща валута , може би като противодействие на всесилния долар.Има и български лев, и юан, и толар, и песо, и динар и т.н. В криптосвета биткойн е номер едно както винаги, етера е създаден ако не се лъжа от 28 търговски банки с явната цел като валута второ поколение да е номер едно, има и даш, и зи-кеш, и монеро и още сума валути, има даже и криптолев.... Това не ви ли прилича на оглеждане в огледалото? Има добри проекти създадени върху етер или самостоятелно, това е идентичността на огледалния образ на националните валути... Стабилните койни са просто начина за прехода и винаги ще бъдат такива....при дупка всички алткойни се отливат в биткойн а той е зависим от долар.... Както каза Гари и вамп и още много други, целта е да се вдигне процента на разплащания с биткойн, и все повече търговци и потребители да ползват този начин. Нов вид покупателна култура.. Ако всички се разплащат с криптовалути и биткойн не е зависим от сегашната си обвързаност към долар, какво ще му причинява волативност....може би единствено останалите криптовалути...свободната конкуренция... Не разбирам от финанси, горното не претендира за изчерпателност или достоверност. tziko and hpz 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 1 hour ago, batibon said: Ще може ли и едно нестандартно мнение от мен.... ефекта на огледалото. в света на книжните пари долара е основно платежно средство и всички кредити на развиващи се държави се изчисляват според него, всички международни разплащания са пак така, при криза всичко живо бяга или в долар или в злато. Но има и други книжни валути, еврото е създадено за еврозоната като обща валута , може би като противодействие на всесилния долар.Има и български лев, и юан, и толар, и песо, и динар и т.н. В криптосвета биткойн е номер едно както винаги, етера е създаден ако не се лъжа от 28 търговски банки с явната цел като валута второ поколение да е номер едно, има и даш, и зи-кеш, и монеро и още сума валути, има даже и криптолев.... Това не ви ли прилича на оглеждане в огледалото? Има добри проекти създадени върху етер или самостоятелно, това е идентичността на огледалния образ на националните валути... Стабилните койни са просто начина за прехода и винаги ще бъдат такива....при дупка всички алткойни се отливат в биткойн а той е зависим от долар.... Както каза Гари и вамп и още много други, целта е да се вдигне процента на разплащания с биткойн, и все повече търговци и потребители да ползват този начин. Нов вид покупателна култура.. Ако всички се разплащат с криптовалути и биткойн не е зависим от сегашната си обвързаност към долар, какво ще му причинява волативност....може би единствено останалите криптовалути...свободната конкуренция... Не разбирам от финанси, горното не претендира за изчерпателност или достоверност. Да, това е свободния пазар към който всички се стремим. Дано един ден стигнем. Но има 1-2 неточности: 1. Еврото никога не е било отделно от долара. Имало е претенции за такова, но това е все едно да твърдим, че САЩ иска да пороби света, а Русия да го освободи. На практика и 2-те искат едно и също - както Наполеон или дори римските императори. САЩ е произлязла от Европа доста скоро, а доларът от САЩ. Лошото е, че последните 20-30 години Европа е колония на САЩ, т.е. нещата са се обърнали. 2. Биткоин не е вързан за долара. Това е само на повърхността, защото борсите масово го причисляват към него. Но има борси го търгуват и в други валути. Ако долара се срине, това няма да повлеяе на Биткоин, просто биткоин от 6000 ще скочи примерно на 60000, като ще си запази покупателната способност без да има инфлация на BTC, каквато се наблюдава при долара. Нещата са прости - тези дето продават не пият гас, че да продават на изкуствено поддържания курс но BTC при евентуално (много вероятно) обезценяване на долара. Наздраве! Аз съм на домашно вино, а курса ми е през кур*а. Онези шматки да правят каквото си искат, или няма да падне много или ще се качи доста. Аз смятам да седя на HODL кораба и да не мърдам ако ще цунами да направят! И приятели, инвестирайте умно, или губете глупаво. Ама все тая, накрая пак всичко е един баланс. По находчивите взимат от по неподготвените. Ако някой си мисли, че парите в BTC се печелят от въздуха, сбъркал е форума... vamp111 and metaflute1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 9, 2018 Report Share Posted November 9, 2018 @hpz 1 и 2 и 3 напълно съгласен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tziko Posted November 9, 2018 Report Share Posted November 9, 2018 Преди 15 часа, hpz написа: 2. Биткоин не е вързан за долара. Това е само на повърхността, защото борсите масово го причисляват към него. Но има борси го търгуват и в други валути. Ако долара се срине, това няма да повлеяе на Биткоин, просто биткоин от 6000 ще скочи примерно на 60000, като ще си запази покупателната способност без да има инфлация на BTC, каквато се наблюдава при долара. Нещата са прости - тези дето продават не пият гас, че да продават на изкуствено поддържания курс но BTC при евентуално (много вероятно) обезценяване на долара. Не съм много съгласен с това. Ако долара тръгне на долу, това значи криза в САЩ, там са най-многото потребители, ще тръгнат да продават крипто за да преодолеят кризата (така ще се набутат още повече, но такова ще им е първосигналното действие). Просто долара за сега е твърде влиятелен и ще повлече всико, дори и крптото. След няколко години, ако се обособи някъв глобален пазар, който работи с крипто, долара ще бъде избутан към криза по естествен начин, ако може така да се каже, тогава краха на долара няма да повлияе или ще повлияе положително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted November 9, 2018 Author Report Share Posted November 9, 2018 И да и не, ако имаш твои $1м и $10м дълг към кредитори и всичко се срива, няма ли да ги обърнеш в биткоин дето никой неможе ти го вземе? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 9, 2018 Report Share Posted November 9, 2018 печаташ повече хартиики, купуваш неща със истинска стойност, прост икономически цикъл Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted November 12, 2018 Report Share Posted November 12, 2018 При криза никой не продава сигурен актив. Разбира се ще има хора дето ще го направят, притиснати от банки и т.н. В това време останалият свят ще купи (по-евтино). Малко хора биха си продали коините в дъното заради психоза. Цената би следвало изобщо да не се повлиява от долара, или да се повлиява хаотично. Но това важи във всички аспекти на бизнес, имоти, дори злато. Просто доларът е световната валута в момента. За мен обаче е по-вероятно маймуните да се прехвърлят на друг клон, голяма част в BTC. Защо казвам, че е по-вероятно? Според мен са малцина хазартните личности, които са взели кредит от банка, за да купят Биткоин. Масата които ще фалират заради "изтеглянето" от страна на Федералния резерв няма да са пряко в крипто света, по-скоро някъде посредата на веригата. Фалирането им само ще ускори разпадането на статуквото, ще мислят схеми "да ги стабилизират". Ако гледаме историята и се учим от нея, примера с Гърция беше доста красноречив. При криза започват масово да се наливат пари в крипто от собствени спестявания и средства. Т.е. цената се вдига доста. едит: Изтегляне на долара като 2008 според мен не е приложимо, с този дълг който имат към Китай. Все пак не искат всичко в САЩ да стане китайско За да се освободят от дълга, трябва да унищожат долара, което би сложило край на финансовата им империя. И както е тръгнало при нас, ако Европа утре смени режима (много вероятно) и каже: "Ние сме с Путин", онея рептили какво правят?!? AdamKadmon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 Още седмица ще се търкаля цената по резистънса, който се образува още от Февруари, който сега служи за съпорт. Краят му по моите чертежи е на 20ти, на около 6130-40$. След това среща възходящата съпорт линията която се образува от 24 Юни. Ако не издържи се връщаме в триъгълника, който се образува още от миналта година Ноември със съпорт легендарните 5800 $ и същия резистънс от Февруари. Краят му е на 4 декември. От там очаквам изтрелване което ще пробие новообразувалия се резистънс на 6150$ и ще опре в горния на 6600 $. От там проба на пробития резистънс, който вече служи за съпорт на 6200 $ и след потвърждение, пробиване на горния на 6600$, след което отскок от 200МА и гърмене на шампанско да са живи и здрави Васильовците П.п който е успял да проследи твърденията ми, честито на 1 страница сме (за добро или лошо), ако не виждате никаква логика, най-вероятно вашите чертежи са други Лека и успешна седмица ! tuzara82 and Pistolero 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 https://userinfo.servehttp.com/ BitMEX trollbox userinfo за активно търгуващите, може да гледате контрактите на тези дето много говорят в чата * инфото не е много актуално Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 6 hours ago, vamp111 said: https://userinfo.servehttp.com/ BitMEX trollbox userinfo за активно търгуващите, може да гледате контрактите на тези дето много говорят в чата * инфото не е много актуално Аз не намерих никой. А себеуважаващи се инвеститори не търгуват в тази боза, въпрос на хигиена. Тези дето говорят много пък изобщо не са интересни. Това да не е някакъв майтап, да логва по IP и какво търсиш? @AdamKadmon, твоя пост е доста конкретен, все едно е предсказания. Обаче аз не виждам смисъл в това. Търгуване след сигурен пробив на трендлиния е меко казано закъсняла сделка. А както си поставил нещата аз виждам поне 5-6 пътища за избор, като само един е верен. Аз ще се опитам да го поставя по-точно: "Или ще се вдига, или ще пада". Това са само 2 възможни пътя, от които пак само единият е верен. Доста по-лесен избор, нали? Жокер: Доста триъгълници вече приключиха без нищо от големите очаквания да се случи. Ще се радвам да си прав, но аз съм на малко по-различно мнение - ще поизчакаме. Наложих 2014 върху текущите събития и нещата доста си приличат. Ако това е така, ще имаме по-съществено вдигане и нови върхове чак края на 2019. п.с. Търпение му е майката. Сложните схеми са сложен за разбиране (и изводи) начин да си загубиш парите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted November 13, 2018 Report Share Posted November 13, 2018 преди 17 минути, hpz написа: @AdamKadmon Търгуване след сигурен пробив на трендлиния е меко казано закъсняла сделка. Това не го разбрах ? Аз не съм дал таргети кога да се търгува и кога не, просто изписах най-логичното което виждам, че може да се случи като движение. Всичко останало или ще е FOMO или FUD. Pistolero and hpz 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 превод от китайски: Аз Джихан мангала нямаше да пренасочвам мощности от биткойн към бкеш, за да не падне цената на биткойн до 5000, обаче войната си е война и Крейг фалшивия австралийски хомосексуалист ме обиди! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Преди 1 час, vamp111 написа: превод от китайски: Аз Джихан мангала нямаше да пренасочвам мощности от биткойн към бкеш, за да не падне цената на биткойн до 5000, обаче войната си е война и Крейг фалшивия австралийски хомосексуалист ме обиди! Потвърждавам, че споменава BTC и 5000. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Преди 19 часа, hpz написа: Аз не намерих никой. А себеуважаващи се инвеститори не търгуват в тази боза, въпрос на хигиена. Тези дето говорят много пък изобщо не са интересни. Това да не е някакъв майтап, да логва по IP и какво търсиш? @AdamKadmon, твоя пост е доста конкретен, все едно е предсказания. Обаче аз не виждам смисъл в това. Търгуване след сигурен пробив на трендлиния е меко казано закъсняла сделка. А както си поставил нещата аз виждам поне 5-6 пътища за избор, като само един е верен. Аз ще се опитам да го поставя по-точно: "Или ще се вдига, или ще пада". Това са само 2 възможни пътя, от които пак само единият е верен. Доста по-лесен избор, нали? Жокер: Доста триъгълници вече приключиха без нищо от големите очаквания да се случи. Ще се радвам да си прав, но аз съм на малко по-различно мнение - ще поизчакаме. Наложих 2014 върху текущите събития и нещата доста си приличат. Ако това е така, ще имаме по-съществено вдигане и нови върхове чак края на 2019. п.с. Търпение му е майката. Сложните схеми са сложен за разбиране (и изводи) начин да си загубиш парите. Не беше ли ти човекът, който изказваше мнението, че именно защото всички го очакват да се случи, няма да се случи ? Триъгълниците приключиха и нищо не се случи- а всички очакваха. (Между другото, последните триъгълници за които говоря още не са приключили) Сега всички започват да си налагат картата от 2014 и да очакват същото - не мисля, че ще се случи и това. (Понеже ситуацията с 2014 е мнооого по-различна, дори само ако вземем хака на Mt.Gox ) Хората с парите, няма да оставят акумулация за простосмъртните още една година. Или има нещо което не знаем, и BTC всъщност не струва пукната пара, или толкова бързо ще се изстреля, че ще пробие тавана. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pegass Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Някой знае ли на какво се дължи дъмпа от преди малко? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 преди 21 минути, pegass написа: Някой знае ли на какво се дължи дъмпа от преди малко? Този дъмп надмина прогнозите ми от вчера Бях си набелязъл таргети на 6000 и на 5800, сега не знам какво да си мисля ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Преди 2 седмици сънувах 3200 и се събудих изпотен... само това помня 3200... и мислех да Ви го пиша... и после си викам и на мен някой да ми каже и аз ще го помисля за луд... само където не мога да кажа в евра или $ (да не подведа някой все още ми се струва "невъзможна" тази цифра) Както и да е, смъкват го "инвеститорите" да си напазарят явно... той и Вампа каза че могат да го чукнат под производителната цена.... незнам каква "обективна" причина ще си измислят сега... контактите където ги следя също са в шок... маркет капа... ала бала... пък и Мекса що да не си приберат 600 милки... AdamKadmon and tuzara82 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 преди 12 минути, Pistolero написа: Преди 2 седмици сънувах 3200 и се събудих изпотен... само това помня 3200... и мислех да Ви го пиша... и после си викам и на мен някой да ми каже и аз ще го помисля за луд... само където не мога да кажа в евра или $ (да не подведа някой все още ми се струва "невъзможна" тази цифра) Както и да е, смъкват го "инвеститорите" да си напазарят явно... той и Вампа каза че могат да го чукнат под производителната цена.... незнам каква "обективна" причина ще си измислят сега... контактите където ги следя също са в шок... маркет капа... ала бала... пък и Мекса що да не си приберат 600 милки... Аз в 1вия момент бях объркан, в следващия си напазарих още малко и се почувствах добре . И да се сбъдне този сън, ми се струва, че ще направя същото... пък дори и в лева да е hpz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Според мен даунсуинговете никога не са единични... има и 2-ра вълна (която не рядко е и по-дълбока)... че рисково си е такова пазаруване... но не и ако е разделено на порции през няколко пипса за минимизиране на риска... На Уолстрийт казват, че да купуваш при дъмп е все едно да се опитваш да хванеш падащ нож във въздуха... (красноречиво..., че затова изчакват някакъв знак за ъпсуинг, за да не се надерат и на по-голям вторичен трус)... tuzara82 and AdamKadmon 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 @hpz Май позна .... За всички нас които си мислехме, че ще отпуши нагоре, ще го дочакаме... Иначе мисля, че този дъмп ако ще и до 5к да стигне и надолу е най-хубавото :), той ще е последният и ще положи началото на новият бичи тренд. Баккт 12 дек. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted November 14, 2018 Report Share Posted November 14, 2018 Хубавото на лошото е, че първия закон на Нютон вече е нарушен. Втори и трети закон следват по подразбиране.... Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts