Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

преди 12 минути, Pistolero написа:

Преди 2 седмици сънувах 3200 и се събудих изпотен... само това помня 3200... и мислех да Ви го пиша... и после си викам и на мен някой да ми каже и аз ще го помисля за луд... само където не мога да кажа в евра или $ (да не подведа някой все още ми се струва "невъзможна" тази цифра)

Както и да е, смъкват го "инвеститорите" да си напазарят явно... той и Вампа каза че могат да го чукнат под производителната цена.... незнам каква "обективна" причина ще си измислят сега...

контактите където ги следя също са в шок... маркет капа... ала бала... пък и Мекса що да не си приберат 600 милки...

zzz.jpg

Аз в 1вия момент бях объркан, в следващия си напазарих още малко и се почувствах добре :D. И да се сбъдне този сън, ми се струва, че ще направя същото... пък дори и в лева да е :D

Според мен даунсуинговете никога не са единични... има и 2-ра вълна (която не рядко е и по-дълбока)... че рисково си е такова пазаруване... но не и ако е разделено на порции през няколко пипса за минимизиране на риска...

На Уолстрийт казват, че да купуваш при дъмп е все едно да се опитваш да хванеш падащ нож във въздуха... (красноречиво..., че затова изчакват някакъв знак за ъпсуинг, за да не се надерат и на по-голям вторичен трус)...

@hpz Май позна .... 

За всички нас които си мислехме, че ще отпуши нагоре, ще го дочакаме...

Иначе мисля, че този дъмп ако ще и до 5к да стигне и надолу е най-хубавото :), той ще е последният и ще положи началото на новият бичи тренд. 

Баккт 12 дек.

16 hours ago, AdamKadmon said:

Този дъмп надмина прогнозите ми от вчера :D Бях си набелязъл таргети на 6000 и на 5800, сега не знам какво да си мисля ...

Е аз точно затова казах, че трендлиниите като се пробиват видимо (не лъжливо), е твърде късно за действия, както и че вече няма логика. За да запазят обаче пропагандата за технически анализ, тези неща които се случват сега придобиват или ще придобият форма, която преди да се случат я няма.
Точно затова мисля, че сме в момента на последно изпомпване, точно както 2014. Просто твърде много хора си мислят, че няма да стане като 2014, а ситуацията е аналогична.

Всички алтове БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ са понзи схеми. Просто някой се задържат доста дълго, ама какво са 2-3 години?!? Хайда, да кажем ще има 1-2 алтернативки които ще се запазят, но това не ги прави схеми измислени за печелене на пари от създателите им. След 20 години е съмнително дори за BTC, за другите изобщо не бих коментирал.

Не казвам, че е най-добрия момент за купуване. Но със сигурност не е най-лошият. Само не знам какъв ми е късмета, винаги 2-3 дена след като купя - пада. Ако го гледам от добрата му страна, явно усещам кога е момента, а просто съм се родил бик. Ако го гледам от лошата, този форум е пълен с фалирали хора.

Преди 1 час, hpz написа:

Е аз точно затова казах, че трендлиниите като се пробиват видимо (не лъжливо), е твърде късно за действия, както и че вече няма логика.

Пак не разбирам какво точно искаш да кажеш. Защо да е късно за действие в този случай след като щях да купя 2 пъти - на 6к и 5800$, след като сега направо прескочихме тези нива и купих наведнъж на 5.7к ?

За мен в случая не е късно, а по-добре, защото сега имам малко повече BTC, отколкото ако бях взел на 6 ....

Сега чакам 4.7к, но ако направо дропне на 3.2к пак ще е по-добре. Не те разбирам като казваш, че е късно за действия ?

1 hour ago, AdamKadmon said:

Пак не разбирам какво точно искаш да кажеш. Защо да е късно за действие в този случай след като щях да купя 2 пъти - на 6к и 5800$, след като сега направо прескочихме тези нива и купих наведнъж на 5.7к ?

За мен в случая не е късно, а по-добре, защото сега имам малко повече BTC, отколкото ако бях взел на 6 ....

Сега чакам 4.7к, но ако направо дропне на 3.2к пак ще е по-добре. Не те разбирам като казваш, че е късно за действия ?

Радвам се. Постъпил си точно както бих постъпил и аз. Само че аз купих на 6300. Сега пак ще купувам.

Имах предвид, че търгуване по технически анализ е загуба на време - по-добре без анализ изобщо. Иначе да, може да се ползват за входни нива, но преди да бъдат пробити. Явно точно това правиш, понеже видимо търгуваш по моята система.

п.с. Дано не фалираме :) Аз лично влагам всички свободни пари в това, стоене в Евро или нещо друго си е сигурна загуба. Държа малък резерв за да няма изненадващи движения на които не мога да реагирам.

Аз и на 6300 купих :D Лошото е, че явно достигам лимитът си на инвестиция с която бих се разделил без депресия. Досега за средставата които бях вкарал не ме беше грижа, но усещам как нещо почва да ме гложди. Затова си набелязвам още 2-3 нива и съм до там :)

Ако на някой му е интересно, последното ниво е 2к, след него бих обмислил ново влизане на 200$ :D

8 minutes ago, AdamKadmon said:

Ако на някой му е интересно, последното ниво е 2к, след него бих обмислил ново влизане на 200$ :D

Такива прогнози форума трябва автоматично да ги крие и да ги замества с бутон "Не е за хора с лабилна психика и слаби сърца" + подписване на декларация, че след шока от прочитането  на скритият текст няма да съдят форума за нанесени вреди :)

3 minutes ago, AdamKadmon said:

Аз и на 6300 купих :D Лошото е, че явно достигам лимитът си на инвестиция с която бих се разделил без депресия. Досега за средставата които бях вкарал не ме беше грижа, но усещам как нещо почва да ме гложди. Затова си набелязвам още 2-3 нива и съм до там :)

Взимаш ми думите, аз няма какво да пиша...
Защо аз бих направил същото? За да избия загубите от 15к надолу с малки вложения. Долу горе и аз изчерпвам лимита на добавките, защото всяка следваща е с покачващо се ниво за да покрие изискването за "удвояване", но заради логаритмичната симетрия добавките отдолу не са реално "т.н. удвояване". Проблема е, че сумата доста набъбна и ще следва разреждане на позициите. Т.е. системата на утрояване и учетворяване и т.н. Колкото слизаме надолу, толкова повече ще се усложнява модела.

преди 2 минути, hpz написа:

Взимаш ми думите, аз няма какво да пиша...
Защо аз бих направил същото? За да избия загубите от 15к надолу с малки вложения. Долу горе и аз изчерпвам лимита на добавките, защото всяка следваща е с покачващо се ниво за да покрие изискването за "удвояване", но заради логаритмичната симетрия добавките отдолу не са реално "т.н. удвояване". Проблема е, че сумата доста набъбна и ще следва разреждане на позициите. Т.е. системата на утрояване и учетворяване и т.н. Колкото слизаме надолу, толкова повече ще се усложнява модела.

Точно !

Преди 2 часа, KhanValentin написа:

4 позиции са ти били ликвидирани или какво имаш предвид?

хахаха, позиции в секунда може би....  4 акаунта брат, остана ми 1 с някакви дребни вътре, в момента се опитвам да ликвидирам напълно и него...

преди 2 минути, rakomak написа:

Това само инсинуации... всеки може да вземе едно следствие и да го отрупа с причини... главната причина не е това....

Много ме притеснява, че всички си мислят, че това е дъното. Много вероятно да е, но точно затова ще пада още.
Много ми намопмня за момента като за пръв път падна до 6600.

• batibon locked and unlocked this topic