Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

ще оставя това тук, за всички нокойнъри, шиткойнъри и т.н. за всички привърженици на банковата система и изобщо за всички врагове на биткойн

както казаха от европейската централна банка, биткойн е един провален проект

ето как се представя един " провален" проект за 10 год. All time + 4,874,536% е наздраве за следващите 10!

DsQAoLNUUAM2HvK.jpg

преди 46 минути, vamp111 написа:

StableCOINите, подобно на ICO-тата и преди това на ALT-oлтовете, са начин на някой да придобие БИТКОЙНА ти!

имах в предвид transition period за нонкойнъри и баби, както бяха дебитните карти в началото... което да подобри адобшъна...

Нямам как да израсте едно дърво и покрай него да не израстнат храсти и треви. Всичко това е доста ново и е трудно да се предвиди природата и какво ще се случи.

Едва ли някой е мислил, че ще има бКЕШ, а в последствие бКЕШ 2. Всички алтове и войни са си необходимото зло и драма, които трябва да се случат. И ще има и още... 

стейбъл койнове, алтове, ицота всичко ще си дойде на мястото... и в ежедневието на хората, както едно време колите, както скоро електричките, както интернет, смартфоните.

Просто няма как толкова бързо да еволюира обществото колкото бързо  еволюират самите технологиите. Те технологиите се създават от доста по напредничави умове и средният ум няма как толкова бързо да ги възприеме.

12.дек

1 hour ago, ivan said:

Просто няма как толкова бързо да еволюира обществото колкото бързо  еволюират самите технологиите. Те технологиите се създават от доста по напредничави умове и средният ум няма как толкова бързо да ги възприеме.

Според мен много малко хора осъзнават какво могат да им донесат блокчейн технологията и криптовалутите. Най-готиното за мен е, че ще направят света рай за разработчите. Всеки, който е достатъчно добър и има стойностна идея, може да си осигури финансиране като пусне някакъв токен, чиито купувачи, а и ползватели ще участват в бъдещата печалба. Първите са вече налице - имаме Steemit /който е калпаво направен и няма да го бъде ама дано следващия свърши работа/, имаме браузера Brave, разни dApps като SIA, Storm Play и др. Всичко е още в началото, но е ясно защо технологичните гиганти са против тази технология - и разработчите им ще избягат един по един, и потребителите.

On 11/17/2018 at 11:24 PM, hpz said:

5. Ако наречем Балон BTC-то, то трябва да наречем много по-крехки балони и USD + EUR. Ама баяджа година са издържали, вероятно и ще ни погребат.

Да сравняваш реални валути със спекулативни такива (които въобще не може да се наричат "валути"), които не зависят от нищо друго, освен от текущото състояние на пирамидата е много самоманипулативно (да си мислиш, че си даваш парите за нещо различно от вноска в пирамида). BTC по нищо не се различава от онези хартиени бележки по 100 лева в началото на 90те, които разни хора разнасяха насам натам. Истината е, че дадените реални пари отдавна са изхарчени за реални неща (ламборджини, вили, плажове и коктейли) и са изтекли от системата и ако (а както се вижда такава е тенденцията) не идват нови, които да заменят дупката, се отива в определена посока.

И както някой писа "1000000%" - BTC е най-грандиозната финансова пирамида, възможна благодарение на интернет и достъпността на комуникациите (съответно ловене на шарани с голи ръце в порядки по-големи обеми от едновремешните пирамиди).

Така участниците в системата са два вида - балъци (внасящи свежи пари) и спекуланти (които много добре знаят в каква система участват), надцакващи се едни други като игра на покер, в което няма нищо лошо. Едни губят, други печелят. Общо взето на последните не им пука каква е точно текущата стойност, защото за тях е важно да ходи нагоре надолу, от което да се опитат да спечелят, проблем е само за първите, които са купили на някаква цена (право на участие в пирамидата) и само седят отстрани и или се вайкат колко била паднала или се кефят, колко се била увеличила цената.

@stamat, казваш някой истини. И си прав защо лесно се подтиска цената. Но за едно определено не си прав.

1. Това нещо има реална (било то чисто спекулативна) стойност. EUR и USD, колкото и да са контролирани, стойността им също е спекулативна - спрямо търсене и предлагане. Как апартаментите и всичко се вдига, или пък пада... измерена в EUR.

2. Няма фалит за HODL-рите. Обяснявам подробно:

- Купувам 1 BTC на 5000$. То пада на 1000. Купувам още 1. То пада на 200. Купувам още едно, или дори 5. Нека станат 7, ще съм дал 7000$. При скок до 1000 вече ще съм на 0.

- Системата за удвояване при загуба не е печеливша. Вероятноста от последователни загуби е 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64... Но увеличаването на капитала за да възстанови предходните загуби (удвояване) расте 2, 4, 8, 16, 32, 64... Т.е. разпределяме риска във времето, но не печелим. Това ако вероятността за загуба и печалба е еднаква. Но при логаритмичната скала на Биткоин това не е така. Ако чакам по 2 или делено на 2 (еднаква вероятност) от начална 5000$, то печеля 5000$ или "губя" 2500$ (губим ги само когато продаваме). Очакването за печалба става 2:1, и системата на удвояване при дълги става съвсем друга. Реално се обезмисля и затварянето на загуба и отварянето на по-голяма дълга позиция, просто се добавя.

Затова да падне и на 10$, стига ми да се качи после до 50$ и ще съм на +. Кои ще са балъците не знам, но и не ме интересува.

Преди 1 час, metaflute1 написа:

Ех, колко романтично беше, когато наивно чакахме да се вдигне цената, заради Черния петък.

Тъкмо се чудех сега като я натискат какви "основателни причини" има... ама ти ми отговори на въпроса... :D

все пак 75% офф си е оферта...!

Не е критично, война на нерви  и ум е. Колкото и да  пада, все някъде ще спре. Има производствена цена, има миньори, има корекции на трудност...има и холд...  Предполагам ще започне и преливане на алткойни в биткойн...главно от дребните копачи ровещи разни шитове и прежалили тока...

• batibon locked and unlocked this topic