Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

25 minutes ago, olivar said:

screencapture-bitfinex-t-BTC-USD-2018-11-15-12_53_56.thumb.png.3fa920bd63af3053c1db8bb4bbde1850.pngПривет на групата,рядко се включвам тази вечер бях тотално разгромен и реших да споделя неуспеха си...

Аз за съжаление, нищо не виждам. Надявам се омазването, ако е такова, да не те връща на кота 0.

А иначе, цената си е супер, 50% от тук надолу и сме на дъното.

Едно време имаше "Последен шанс под 18к, супер цена под 15к, последен шанс под 10к"...

On 11/16/2018 at 10:14 PM, stamat said:

Сега за спорта - мисля че вървим към 5000 (до 0-2 дни) и след това по-вероятно да се върне на 6000 в рамките на 5-10 дни, т.е. шанс за едни 20% печалба. Обаче на 5000 ако ентусиастите този път не са достатъчно може да катурне и надолу и тогава и до 3000 може да стигне без проблем обаче това е по-малко вероятно. Нещо такова (гледам това което направих на http://banki.link още си работи - "бъдещи цени"):

Трябва да признаете, все още мога да познавам :)

Дали обаче все още ми се вижда по-вероятно сега да се качи до 6000 вместо да падне до 3-4000 - май не, в момента е 50:50.

On 11/16/2018 at 1:30 PM, Alexleo said:

ти говориш за комар, а тука е инвестиция ( къса или дълга ), но разчиташ на себе си.

Инвестиция се казва когато знаеш какво ще бъде търсенето и предлагането след време, когато не знаеш се казва комар :D

3 hours ago, hpz said:

@stamat, казваш някой истини. И си прав защо лесно се подтиска цената. Но за едно определено не си прав.

1. Това нещо има реална (било то чисто спекулативна) стойност. EUR и USD, колкото и да са контролирани, стойността им също е спекулативна - спрямо търсене и предлагане. Как апартаментите и всичко се вдига, или пък пада... измерена в EUR.

2. Няма фалит за HODL-рите. Обяснявам подробно:

- Купувам 1 BTC на 5000$. То пада на 1000. Купувам още 1. То пада на 200. Купувам още едно, или дори 5. Нека станат 7, ще съм дал 7000$. При скок до 1000 вече ще съм на 0.

- Системата за удвояване при загуба не е печеливша. Вероятноста от последователни загуби е 1/2, 1/4, 1/8, 1/16, 1/32, 1/64... Но увеличаването на капитала за да възстанови предходните загуби (удвояване) расте 2, 4, 8, 16, 32, 64... Т.е. разпределяме риска във времето, но не печелим. Това ако вероятността за загуба и печалба е еднаква. Но при логаритмичната скала на Биткоин това не е така. Ако чакам по 2 или делено на 2 (еднаква вероятност) от начална 5000$, то печеля 5000$ или "губя" 2500$ (губим ги само когато продаваме). Очакването за печалба става 2:1, и системата на удвояване при дълги става съвсем друга. Реално се обезмисля и затварянето на загуба и отварянето на по-голяма дълга позиция, просто се добавя.

Затова да падне и на 10$, стига ми да се качи после до 50$ и ще съм на +. Кои ще са балъците не знам, но и не ме интересува.

От това, което пишеш, признаваш, че интересът ти също е спекулативен. Добре, може да не правиш това, което винаги съм твърдял, че си струва и е ефективно (да се правят поне 1000 сделки на ден, но накрая никога да не се остава във трибуквена "валута"), но все пак попадаш в категорията на спекулантите. Не пропускай и фактора време и накрая да разделиш печалбата (ако я има) на времето, т.е. за колко време си спечелил X пари. И да си дадеш сметка не е ли по-добре да вложиш същите пари в нещо реално (било то и най-лесното - търговия) и дали няма да спечелиш доста повече за същото време. Защото при такива набалончени неща, каквото е BTC може да мине мнооого време преди след сериозен краш като тази годишния да се случи възстановяване и отново ръст в десетки пъти, че да си върнеш загубите чрез нова покупка. Пак ще напомня за БФБ и как тогава много хора мислеха по същия начин и как ей сега пада ама от утре почва да расте и ше си върнем загубите. 10 години по-късно от тези чакащите - почти никой не си е върнал загубите, а се ипотекираха апартаменти, акции и какво ли не по два пъти даже, голяма еуфория беше как се правят пари от нищото. Понеже както във физиката, така и във финансите няма перпетуум мобиле, а просто един пари минават от един джоб в друг, всяка пирамида се срутва в един момент.

преди 7 минути, kmeta написа:

Я малко по весело !!!

25 Dogecoin Dogecoin 57 858 BTC 0,00000049 BTC 3 446 BTC 117 057 187 670 DOGE

6,77%

Е не пада и не само лае ами и ръмжи.

Някой ще каже ама спрямо $ , кой ги бръсне вече вестниците.

Оставям ти мнението единствено за да е по-весело.

преди 26 минути, stamat написа:

От това, което пишеш, признаваш, че интересът ти също е спекулативен. Добре, може да не правиш това, което винаги съм твърдял, че си струва и е ефективно (да се правят поне 1000 сделки на ден, но накрая никога да не се остава във трибуквена "валута"), но все пак попадаш в категорията на спекулантите. Не пропускай и фактора време и накрая да разделиш печалбата (ако я има) на времето, т.е. за колко време си спечелил X пари. И да си дадеш сметка не е ли по-добре да вложиш същите пари в нещо реално (било то и най-лесното - търговия) и дали няма да спечелиш доста повече за същото време. Защото при такива набалончени неща, каквото е BTC може да мине мнооого време преди след сериозен краш като тази годишния да се случи възстановяване и отново ръст в десетки пъти, че да си върнеш загубите чрез нова покупка. Пак ще напомня за БФБ и как тогава много хора мислеха по същия начин и как ей сега пада ама от утре почва да расте и ше си върнем загубите. 10 години по-късно от тези чакащите - почти никой не си е върнал загубите, а се ипотекираха апартаменти, акции и какво ли не по два пъти даже, голяма еуфория беше как се правят пари от нищото. Понеже както във физиката, така и във финансите няма перпетуум мобиле, а просто един пари минават от един джоб в друг, всяка пирамида се срутва в един момент.

Дали правиш разлика между технология и "набалончена цена"...

1 hour ago, stamat said:

Няма как. И ти си прав. Но реален доход над 10% на година също ме устройва. БФБ е българска работа, да не се връщаме на cryptoLev... Тук говорим за международна технология. И прав си - има интереси, които искат да я няма, но ще има интереси и да я поддържат. Според мен поддръжката е от всички хора. Намериха шантави начини да ни лъжат да си продаваме коините. Всеки месец излиза нещо ново. Но има 2 варианта:

1. Никой не продава -> цената се вдига

2. Много хора разпродават -> онези вдигат цената да им оберат и фиата

Не изключвам среден вариант между 2-те, които ще ни държи дълго в блатото. Относно спекулата ми, аз съм скептичен. Реално съм HODL-ър. Това е сигурно, стабилно, имам математическа система, знам какво се случва в цифри. В момента търпя малки загуби, които не са затворени, но ако се растежа продължи, дори 10% да има вероятност за 100 000$, то риска си струва. Но има едно НО, дори до 20 само да ни върне, аз ще имам доста голяма възвръщаемост в пъти. Е няма да е пенсиониране и ламбота, ама пак ще е мноого добре. И 10 - пак съм на печалба... Всеки един актив пада, но в един момент се вдига, ако не е тотален балон. Всеки излязал да търгува си знае рисковете. Знае и причините които го карат да вярва в дадено нещо. Само времето показва, но аз за себе си съм прав. Аз вярвам в Биткоин технологията и знам, че ако той няма бъдеще, то вероятноста нещо крипто да има голямо бъдеще в близките 20 години (когато искам да си харча) не е голяма. Т.е. за мен това вече е вид философия дори.

Забравих да кажа, удвояването на дълги при логаритмична графика не е x2, но пак увеличава всяка следваща сделка. За да се застрахова човек от лоши моменти (като този) трябва да преглътне егото си и чувствата си, и да почне утрояване, учетворяване или одесетворяване. Нещо с което аз не съм се преборил. При 10 пъти нещата на логаритмична излизат 10:1, съответо и нещата с капитала са много по-добре, но и чакането си се увеличава много пъти. Мърдане 2 пъти на цената е едно, 4 пъти друго, а 10 пъти... още го нямаме от последния ATH. Но ако тръгнем към 100$ или към 10... това е вариант. Да го кажа на български - разреждане на добавките през по-големи интервали в % спрямо цената на последната добавка.

3 minutes ago, stoko said:

Броя на букви в постовете расте с волатилноста.  Май трябва един бот да се спретне на тази основа.

Или зад всяка волатилност има причина(и), а спрялата кардиограма няма какво да се коментира. Така ли е или не е така?

Тук сме и за да събираме колкото се може повече мнения и в спора да се роди истината. Всеки чете всичко, и си прави изводи за себе си.

само приятелско напомняне, че една сделка има две страни, тези които си продават царевицата сега, я продават на някой който ще я жъне след време!

така наречената капитулация е просто смяна на собствениците на х брой биткойни!

Здравейте !
Нов съм във форума , но не и в криптото !
Искам да споделя с вас едно мое мнение:

Очаква се другия месец да се включи NY фондова борса .
До тогава "китовете" ще натискат цената надолу.
И тогава ще кажат: "Ето , стигнахме дъното ! "
И ще последва "помпа"!
"Влизайте в криптото или ще изпуснете асансьора нагоре !"
И когато почнат да се вливат нови инвестиции цената ще хвръкне  , балонът ще почне да се надува , докато ...........
................. "китовете" не се нагушкат и решат да го спукат .:(
Това е относно цената . 
Извинявам се ,  ако повтарям някого или се изразявам неуместно и не намясто .

8 minutes ago, assassin975 said:

Здравейте !
Нов съм във форума , но не и в криптото !
Искам да споделя с вас едно мое мнение:

Очаква се другия месец да се включи NY фондова борса .
До тогава "китовете" ще натискат цената надолу.
И тогава ще кажат: "Ето , стигнахме дъното ! "
И ще последва "помпа"!
"Влизайте в криптото или ще изпуснете асансьора нагоре !"
И когато почнат да се вливат нови инвестиции цената ще хвръкне  , балонът ще почне да се надува , докато ...........
................. "китовете" не се нагушкат и решат да го спукат .:(
Това е относно цената . 
Извинявам се ,  ако повтарям някого или се изразявам неуместно и не намясто .

Здравей,

добре дошъл. 

Частично валидно мнение според мен.

Цената няма как да хвърчи нагоре, без да има реакумулация, т.е. месеци наред в рейндж.

Нека да видим как bakkt ще се отрази на пазара.

понеже @stamen обяви че обмисля капитулация на около $5000 онзи ден

да обявя и аз моята на $235 <-- да 0 отзад няма, това е HODL не да се плашиш от пазара

не бих се учудил ако до края на седмицата отскочим пак до $6К, не бих се учудил и до края на годината да ни свалят на $2К или пък $10К

нищо от това няма значение, защото долара е история а бъдещето е сега, значение има дали имаш един биткойн или два, не колко долара струват в момента

1 hour ago, vamp111 said:

BTC 4y cycle

DsZso8JVYAATnF4.jpg

Само където през 2014 от 1177 (връх) до 167(дъно) през 2014 са ти едни 86% надолу.
При 20к топ, да кажем, едни 3к. Не сме много далеч. Плюс това, пързалката е малко по-различна. Още повлек надолу, за под 3к, максимум болка, хората да започнат да чертаят не triangles, a REKTANGLES и тогава сме ол йн.

• batibon locked and unlocked this topic