Гари Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 1 hour ago, vamp111 said: ето още малко храна за душата Не знам откъде изкопа това, обаче забавно съвпадение - аз моя минимум бях го заковал на 3600. Обаче това беше преди драстичните спадове на хашрейта и трудността, към момента ми излиза към 3300. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Аз залагам че под 4к(3900) няма да падне и 4к съпротивата ще издържи. Не че ще купувам или продавам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 всички възможни институции работят с/у биткойн, това е добре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 преди 19 минути, Гари написа: Не знам откъде изкопа това, обаче забавно съвпадение - аз моя минимум бях го заковал на 3600. Обаче това беше преди драстичните спадове на хашрейта и трудността, към момента ми излиза към 3300. хашрейта дропа заради битман и 'войната' им. ще се възстанови съответно и трудността ще качи пак, ако някой си мисли че има случайност в това обезценяване (обезценяване <-- даже не знам как успя да ми го роди ума) на биткойн дълбоко се залъгва, в биткойн, всичко е точна математика, т.е. всяко едно движение на цената е добре координирано, пресметнато и екзекутирано Като цяло ако мислиш да купуваш 10 биткойна, разликата от 3.6 и 3.3 си е почти цял биткойн, но ако смяташ да купиш, 0.00 нещо си не си заслужава да се опитва човек да лови някакви ножки и да изтърве влака. горното го давам само като пример @Гари не конкретно към теб Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NotLikeMe Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 6 minutes ago, vamp111 said: всички възможни институции работят с/у биткойн, това е добре Това е техния вход в играта, разбира се че е добре. Входа на институционалните инвеститори Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Някак си ми се виждат все още ниски обемите, за да го приемем това за вход на много сериозен играч... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Според мен всичко това се случи заради войната на КЕШ-а и на двата отбора им трябваше кеш пара, мощности, бтк които да обръщат в КЕШ 1/2 и тн... Самата идея, че те тръгват да разпродават биткойни повлича и спекулантите и другите миньори за да имат кеш за тока... и стана този спад. Интересно ми е, колко ли ще издържат двата отбора и докъде ще се докарат, вижда се че са арогантни и са готови да жертват много биткойни заради егото си. Това което също гледам е как рипъл правят всичко възможно да задържат цената и да я качват спрямо биткойна, същото и за стелар който се бори, чрез поми да мине кеша (а не чрез еко система) за да могат да се задържат по-напред при следващият рън. Много е интересно колко имат още закътани фиат, биткойни и тн... и до кога ще издържат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NotLikeMe Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Ванка, тази "война" между б.кеша беше просто удобен момент да свалят цената и да капитулират най накрая 5-те месеца консолидация, аз лично очаквах последици от форка на б.кеша, той си смърдеше на дъмп, но ограничени до $5200, а някой се възползваха да повлекат още и да се стигне до капитулация. С този темп на тренда до края на деня може да видим $3800 без съмнение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexleo Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Само да сме наясно, какво става сега с ХАШ рейта на биткойна, пренасочва се към бкеш-овете, играчите продават биткойни, за да спонсорират копането ли, ....малко се пообърках Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 преди 1 минута, Alexleo написа: Само да сме наясно, какво става сега с ХАШ рейта на биткойна, пренасочва се към бкеш-овете, играчите продават биткойни, за да спонсорират копането ли, ....малко се пообърках Няма как копачите на КЕШ 1 и 2 да си продават бКЕШ-а и да си плашат тока, защото няма кой да купи, дори и да им анякой той ще купи много малко количество. Реално продават биткойни защото има кой да ги купи и след това си плашат тока. Също така всички копачи на КЕШ са от мрежата на Биткойн и му я отслабват като копаят КЕШ 1/2 но няма как да издържат дълго време. На ден тока мисля, че някъде по-горе се бяха постнали някакви сметки, че е стотици хиляди$ тока на ден за КЕШ 1 и 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Човека е изчислил баунса за 24-ти, дотогава ще сме в разпродажба..... tuzara82 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 шорт селъри супресират цената, битман пренасочиха хаш към кеш-а, същевременно продават БТК, всички Уолстрийт медии бълват с/у биткойн, даже крипто-туитър допринесе като почнаха да обявяват капитулация sec и cftc излизат с някакви предполагаеми действия с/у крипто, Англия вкарва някакви регулация, защото не може да спре капитал оутфлоу-а си заради брексит това което остава я Корбаяши да започне да продава пак гокс койни или поне да каже че ще го прави, да може още повече да слезем надолу, колкото повече и по-рязко толкова по-силен ще е баунса нагоре оставяйки ритейла с пръст в уста всичко това преди Баккт, много добре координирано. не познавам никой, който е продал биткойн, за да си купи нещо различно от биткойн на по-ниска, цена с цел да има повече биткойн tuzara82 and assassin975 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Отлагат баккт Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Преди 1 час, ivan написа: Отлагат баккт Дааа, това го предполагах защото няма как да пуснеш продукт преди приключването на финансовата година..... обаче почнаха да пускат и позитивни новини https://www.ccn.com/doubling-down-tom-lee-wont-abandon-15000-year-end-bitcoin-price-forecast/ , което ме навежда на мисълта че искат да накарат хората да купуват, и после да последва 2-ра по-силна негативна вълна.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KhanValentin Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Обявиха, че отлагат BAKKT, насочено към институционалните играчи, но за малките риби пускат REKKT. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tziko Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 $4000 издържа една атака, да видим, ще има ли още и ще издържи ли. MartenBG 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriptogruh Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 Аз не знам за моментния срив, но като цяло мисля, че навлизаме в нова ера на криптото. И в бъдеще и да има скок в цената, той ще е от друго естество. Досега цените се помпаха надолу и нагоре от емоциите на хората относно една нова технология, и големия ѝ потенциал, който обаче за момента няма реално приложение в живота (освен като дигитално злато). Затова и цената лесно слизаше и се качваше - защото няма реално покритие, освен разходите на миньорите, и валутите нямат стойност сами по себе си. Мисля, че спекулативната ера приключва и навлизаме във фаза, в която ще умрат най-накрая 90% от алтокойните, а ще оцелеят тези, които имат реално приложение в живота. И тяхната цена би могла да скочи, но този път и да го направи по друг начин, по-естествено (и може би по-бавно), но ще се задържи, защото ще има покритие. Примери: рипъл (може да се ползва от банките), проекти разработени върху dapps платформата на етереум, които имат реално приложение (тоукънизация на недвижими имоти например) итн. Причината да мисля това е, че периодът, през който светът научи за биткойна, мина. Това беше период, в който ограничена група от хора - криптоентусиастите, създадоха и оформяха криптопазара, а различните вълни (помпи през 2-4 г.) бяха вълни на нови пришълци на този пазар. Сега вече цял свят знае за биткойн, не мисля, че ще дойдат още като нас или те няма да са значително голяма група, за да направят голям бул рън. А и когато пазара чака бул ръна много време и той не идва, накрая цената почва да пада - защо, ами защото ако ние сме пазара и ние чакаме тоя бул рън и ние самите не го направим, той няма откъде да дойде (а както казах, не виждам нова спекуланти да влязат вече на пазара), и като няма да се купува, остава да се продава. От друга страна, големите играчи вече вземат насериозно криптото с тея борси в Швейцария и Bakkt в САЩ, които ще отварят, и е крайно време да го регулират. Така че сигурно в близко бъдеще вече ще навлезе мейнстрийм, но цената няма да хвърчи така нагоре-надолу, защото ще се трейдва на големи обеми. Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 А пък аз мисля, че спекулациите никога няма да приключат, освен ако не изчезнат борсите. Откакто те се появиха с API-тата си, това нещо ще се ползва предимно за спекулации. Откакто те се появиха се наду и балона до пръсване и съответно се пръсна грандиозно. А на падащ пазар се печели най-добре, тогава хората правят много повече глупости. В дни като днешния добър спекулант лесно прави +15-25% че и повече. (Разбира се не с тактиката на @hpz Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 12 hours ago, vamp111 said: понеже @stamen обяви че обмисля капитулация на около $5000 онзи ден да обявя и аз моята на $235 <-- да 0 отзад няма, това е HODL не да се плашиш от пазара не бих се учудил ако до края на седмицата отскочим пак до $6К, не бих се учудил и до края на годината да ни свалят на $2К или пък $10К нищо от това няма значение, защото долара е история а бъдещето е сега, значение има дали имаш един биткойн или два, не колко долара струват в момента Евала. До 1000 следвам плана за реинвестиране. От 1000 надолу разреждам позиции, вероятно на 400 и на 100 ще купувам. От там на 50 и на 10$. Ако падне под 10, ще помисля, но вероятно на 5$ пак бих инвестирал. AdamKadmon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted November 20, 2018 Author Report Share Posted November 20, 2018 https://twitter.com/cz_binance/status/1064901607425376257?s=09 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KhanValentin Posted November 20, 2018 Report Share Posted November 20, 2018 1 hour ago, pastet89 said: Аз не знам за моментния срив, но като цяло мисля, че навлизаме в нова ера на криптото. И в бъдеще и да има скок в цената, той ще е от друго естество. Досега цените се помпаха надолу и нагоре от емоциите на хората относно една нова технология, и големия ѝ потенциал, който обаче за момента няма реално приложение в живота (освен като дигитално злато). Затова и цената лесно слизаше и се качваше - защото няма реално покритие, освен разходите на миньорите, и валутите нямат стойност сами по себе си. Мисля, че спекулативната ера приключва и навлизаме във фаза, в която ще умрат най-накрая 90% от алтокойните, а ще оцелеят тези, които имат реално приложение в живота. И тяхната цена би могла да скочи, но този път и да го направи по друг начин, по-естествено (и може би по-бавно), но ще се задържи, защото ще има покритие. Примери: рипъл (може да се ползва от банките), проекти разработени върху dapps платформата на етереум, които имат реално приложение (тоукънизация на недвижими имоти например) итн. Причината да мисля това е, че периодът, през който светът научи за биткойна, мина. Това беше период, в който ограничена група от хора - криптоентусиастите, създадоха и оформяха криптопазара, а различните вълни (помпи през 2-4 г.) бяха вълни на нови пришълци на този пазар. Сега вече цял свят знае за биткойн, не мисля, че ще дойдат още като нас или те няма да са значително голяма група, за да направят голям бул рън. А и когато пазара чака бул ръна много време и той не идва, накрая цената почва да пада - защо, ами защото ако ние сме пазара и ние чакаме тоя бул рън и ние самите не го направим, той няма откъде да дойде (а както казах, не виждам нова спекуланти да влязат вече на пазара), и като няма да се купува, остава да се продава. От друга страна, големите играчи вече вземат насериозно криптото с тея борси в Швейцария и Bakkt в САЩ, които ще отварят, и е крайно време да го регулират. Така че сигурно в близко бъдеще вече ще навлезе мейнстрийм, но цената няма да хвърчи така нагоре-надолу, защото ще се трейдва на големи обеми. Причината да мисля това е, че периодът, през който светът научи за биткойна, мина. Това беше период, в който ограничена група от хора - криптоентусиастите, създадоха и оформяха криптопазара, а различните вълни (помпи през 2-4 г.) бяха вълни на нови пришълци на този пазар. Сега вече цял свят знае за биткойн, не мисля, че ще дойдат още като нас или те няма да са значително голяма група, за да направят голям бул рън. Може би си искал да кажеш, че всички, които този път искаха да бъдат на клона бяха. Но това е валидно за всеки пик, във всеки пазар. 8% от американците са имали Крипто - https://www.cnbc.com/2018/03/16/why-just-8-percent-of-americans-are-invested-in-cryptocurrencies-.html Идва още по-модернистично настроено поколение от нашето. Ако ние познаваме парите кеш, сегашните 10 годишни, вече увредени и без ценности деца плащат само с карта, свързана към сметката на родителя. Те ще порастнат и ще търсят свои инвестиции. От 2013 умират алткойните, ама все още не са умрели. Няма и да умрат. Причината е проста - всеки търси голям ROI, които Биткойн не може да ти даде. Целта нали е да се купува, тогава когато никой няма интерес. С разразяваща се криза обаче, не мисля, че близкото минало от 2014 ще се повтори. по време на несигурност, хора без работа и покрив на главата, никой няма да инвестира във волатилно нещо като корна. Според зависи колко е тежка кризата (2008 ще ни се стори като полъх, според мен), Биткойн ще може да се пазари и на 500-600 долара. Тъй че, надявайте се кризата да не се разрази сега, а де доотложи до към 2021. Предполагам, много хора ще ми се смеят, че Биткойна в такъв случай може да падне до 500 гущера. Те обаче вероятно ще са и тези, които казваха "Последен шанс да се влезне под 15 000 долара".... olele 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 21, 2018 Report Share Posted November 21, 2018 Преди 10 часа, hpz написа: Евала. До 1000 следвам плана за реинвестиране. От 1000 надолу разреждам позиции, вероятно на 400 и на 100 ще купувам. От там на 50 и на 10$. Ако падне под 10, ще помисля, но вероятно на 5$ пак бих инвестирал. на 0.01$ ще изкупя всички съществуващи биткойни, не се притеснявайте, няма да позволя да ударим нулата никога tziko, ivan, Tihomir and 2 others 2 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjzagf4sb Posted November 21, 2018 Report Share Posted November 21, 2018 Биткойн на $1000, 400, 100 това звучи като хората дето викаха, че една по-късно биткойна щял да бъде $100,000. Несериозни работи започнаха да се пишат в тоя форум. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 21, 2018 Report Share Posted November 21, 2018 @hjzagf4sb чувството ти за хумор е правопропорционално на цената на един биткойн спрямо долар ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts