Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

44 minutes ago, vamp111 said:

@hjzagf4sb чувството ти за хумор е правопропорционално на цената на един биткойн спрямо долар ?

Не, не просто меркурий е ретрограден и това влияе лошо на цената, така щяло да бъде до 7 декември

Малко оффтопик. Аз пък ще споделя този адрес:

https://www.blockchain.com/btc/address/1H9bS7Zb6LEANLkM8yiF8EsoGEtMEeLFvC

За 3 дни +3.7 BTC (т.е. 18,000-20,000 USD). Така се правят пари от тъпотия в интернет.

Това е една от всички (представете си за каква сума става въпрос) сметки на тия, които в последно време пращат спам от вида "аз ти хакнах паролата пуснах камерата и снимах как си пипаш ... и ако не ми пратиш 0.2BTC ще го пусна на всичките ти контакти" (а всъщност нищо нямат, само блъф).

Това вероятно са някви изгорели копачки, които за нищо не стават. Ползват видеото за FUD, а ако са работещи - изключително малоумна постъпка, няма логика да ги изхвърлиш на боклука, може да ги спреш и да изчакаш по-добри времена (трудности на копане).

Преди 16 часа, tziko написа:

Това вероятно са някви изгорели копачки, които за нищо не стават. Ползват видеото за FUD, а ако са работещи - изключително малоумна постъпка, няма логика да ги изхвърлиш на боклука, може да ги спреш и да изчакаш по-добри времена (трудности на копане).

И аз не успях да проумея идеята на това видео ? Кой изобщо би си помислил, че понеже вече не им е рентабилно копането, ще ги изхвърлят на боклука, това няма никаква логика ...

Аз съм се заредил с вино и сланина и дори уиски и пръжки. Дърва няма, но ще се завивам повече, а да и доста торбички имам, които чакат да бъдат жертвани за повече Биткойн :wub:  

Преди 1 час, vamp111 написа:

Аз съм се заредил с вино и сланина и дори уиски и пръжки. Дърва няма, но ще се завивам повече, а да и доста торбички имам, които чакат да бъдат жертвани за повече Биткойн :wub:  

След някой др година, никой няма да ползва дърва за огрев, а торбички с $ :D

Малко от моите расъждения - От началото на годината влизат нови копачи (както се вижда от графиката горе), повечто едва ли са ходлери, тъй като трбва да продават да си плащат тока и да преживяват, т.е. това са нови продавачи на биткойн. От другата страна ходлери и други потребители на биткойн(то има ли други?) са се нагълтали с биткойн до козирката по пътя от $18к на долу, така че търсенето е нормално да намалява. Всичко това са предпоставки за намаляване на цената. От началото на Октомври т.г. обаче, започва отлив на копачи, заради достигането на критичната точка на цената, под която не им е изгодно да копаят. Това е добре, както за цената, така и за обикновенните копачи на дребно. Защо е добре за цената? -  Като спрат да копаят - ще спрат и да продават и т.н. ...(надявам се имате базови познания по икономика). Другото следствие ще е падането на трудността на копане, което пък ще влее малките и гъвкави копачи с по 1-10 видео карти обратно в играта, отървавайки се от големите, ще ги нарека майнинг заводи, системата ще стане пак децантрилизирана, както е била замислена.

Според мен, ще станем свидетели на още едно доказателство, колко гениално е замислена системата и как сама ще даде един суров урок, на големите инвеститори, опитващи се да я централизират и да вземат власт над нея.  В тоя ред на мисли, цената още не е стигна дъното, в което ще се оттръска от вредните играчи.

Цената на биткойн определя хашрейта, а не обр

1 hour ago, hjzagf4sb said:

Какво става с hash rate-a?

Цената на биткойн определя хашрейта, а не обратното. Тия дни това ясно се вижда. И хашрейта няма връзка с предлагането на биткойни от копачите. Какъвто и да е хашрейта, все средно 12.5 BTC за около 10 минути се копат. А това как големите ферми щели да се откажат, а за малките копачи на лаптопа щяло да е рентабилно, е просто утопия.

Преди 2 часа, Гари написа:

А това как големите ферми щели да се откажат, а за малките копачи на лаптопа щяло да е рентабилно, е просто утопия.

Нищо чудно да видим скоро домашно копаене на  КЕШ 1, КЕШ2, КЕШ 3..... ;)

image.png

• batibon locked and unlocked this topic