vamp111 Posted December 7, 2018 Report Share Posted December 7, 2018 с риск не да се повторя ами вече не знам за кой път да кажа, само със спот търговия само 2016 год. съм изгубил над 40% от стака си. СПОТ търговия не маджин, доста усилие се изисква за това... след като спрях да търугувам още миналата година, тази реших да си чеша крастата във битмекс ползвайки левъридж. 5 акаунта съм ликвидирал до сега, вече се спрях, търговията не е за всеки, дори напротив, за хора без опит води до 100% загуба ако не знаеш какво правиш, по добре холд olivar 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tziko Posted December 7, 2018 Report Share Posted December 7, 2018 Има демо акаунти на някои платформи, пробвайте първо с тях. Аз успях да фалирам един демо-акаунт на бичи пазар. Разбрах, че като го гледаш след като е минало - изглежда много лесно, ама като предстои - не е ясно какво ще се случи. Сега съм само ходл и от време на време продавам/купувам с до 30% от активите, ама не на борса. Забравих да отбележа: маржин + биткойн = гарантиран фалит hpz and olivar 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamat Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 On 12/4/2018 at 2:58 PM, stoko said: Мисленето на повечето хора, че каквото се е случило в миналото пак ще се повтори е малко грешно. Може и да се случи, но това незначи, че е закономерност. Иначе казано, ако нямаш така наречения късмет, незначи, че един ден ще го имаш Особенно от извадка с 2 3 4 случая да се прави извод е малко казано грешно. Биткойн ще стига луна това е яснои, но това няма нищо общо с какво е било 2014 2013 2000 1999.. Първи и втори параграф са абсолютно верни, но не и третият - просто защото си противоречи с първите два Това че 5 пъти досега се е надувал балон, не означава, че ще има шести (може да има, а може и да няма - даже по-вероятно след като при последния и бабите по селата чуха за BTC, а някои си и купиха). SOFIX (също типичен балон в края на 2007) да не би да има някакви изгледи да мине 2000 (и тогава бабите станаха инвеститори, защото по радиото казаха, че ставала голяма далавера на БФБ)? Ако сметнем за 10 години и инфлацията, то той направо отиде в кофата вовеки. Изобщо имам едно подозрение, че на нещо балонирано, в което се включат бабите и дядовците (в прекия смисъл), това му е за последно. Това е моментът, в който масата от заинтересовани така се е наситила с шарани, че нови няма и съответно пирамидата рухва. Относно търгуването с BTC (типична пирамида, където цената няма никаква база, единствено спекулативна стойност = проста функция на интереса към BTC от N на брой хора) личната ми препоръка е да го прави само този, който има познания едновременно по математика (за да си направи разни анализи) и програмиране и може да си напише определени инструменти, с които както да следи в реално време всяка транзакция (а не да гледа картинки, където най-малкият интервал е цяла минута, а не поне секунда), така и да може бързо да купува и продава (а не да пише нещо на ръка и да натиска бутони) защото за успешната търговия е важна всяка секунда. Ако се разчита на зяпане само на стандартните графики на онлайн борсите, със същия успех може да се печели и губи и на рулетка. (Подразбира се, че тактиката HODL още по-очевидно не е най-умното нещо на света. Другата подобна - да се купува винаги даже и при падащ пазар, пък после когато цената станела 100000 щяло да се компенсира, също е не е пример за подражание.) Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 7 hours ago, stamat said: Първи и втори параграф са абсолютно верни, но не и третият - просто защото си противоречи с първите два Това че 5 пъти досега се е надувал балон, не означава, че ще има шести (може да има, а може и да няма - даже по-вероятно след като при последния и бабите по селата чуха за BTC, а някои си и купиха). SOFIX (също типичен балон в края на 2007) да не би да има някакви изгледи да мине 2000 (и тогава бабите станаха инвеститори, защото по радиото казаха, че ставала голяма далавера на БФБ)? Ако сметнем за 10 години и инфлацията, то той направо отиде в кофата вовеки. Изобщо имам едно подозрение, че на нещо балонирано, в което се включат бабите и дядовците (в прекия смисъл), това му е за последно. Това е моментът, в който масата от заинтересовани така се е наситила с шарани, че нови няма и съответно пирамидата рухва. Относно търгуването с BTC (типична пирамида, където цената няма никаква база, единствено спекулативна стойност = проста функция на интереса към BTC от N на брой хора) личната ми препоръка е да го прави само този, който има познания едновременно по математика (за да си направи разни анализи) и програмиране и може да си напише определени инструменти, с които както да следи в реално време всяка транзакция (а не да гледа картинки, където най-малкият интервал е цяла минута, а не поне секунда), така и да може бързо да купува и продава (а не да пише нещо на ръка и да натиска бутони) защото за успешната търговия е важна всяка секунда. Ако се разчита на зяпане само на стандартните графики на онлайн борсите, със същия успех може да се печели и губи и на рулетка. (Подразбира се, че тактиката HODL още по-очевидно не е най-умното нещо на света. Другата подобна - да се купува винаги даже и при падащ пазар, пък после когато цената станела 100000 щяло да се компенсира, също е не е пример за подражание.) Според мен всичко това не е вярно. Защото: 1. За да има нов бул рън, трябва всички да се откажат. Четейки горния пасаж, виждам че това вече е в процес. 2. Много големи риби оплюващи биткоин всъщност купуват огромни количества, правят борси и т.н. 3. Дори т.2 да е заради "контрол на актива" от Картела, все някъде цената ще се спре и обърне. Не гарантирам да съм прав, може и целта да е дълготрайно подтискане с две средства - спад на цената и минимална волатилност в рейндж. Но засега имаме ясни числа от медиите на Картела - 1500$, вероятно там някъде ще обърне, или ще продължи да пада. Мисълта ми е, че ако вече имате Биткоин, няма голям смисъл да се купува още преди тези нива. Продажбата също не е вариант, защото нищо чудно да стане изненада - бърза и неочаквана. (виж т.1) 4. Забравете игрите на манипулация, те симулират контрол. Ако дори само 21 милиона души по света решат да държат по един Биткоин на HODL, къде отива цената?!? (един в момента струва колкото 1-2 месечна заплата в Европа и САЩ. 21 млн. е образно казано, в момента има 17,5 млн изкопани, като вече има HODL-ри като мен, държащи голям процент, които не биха пуснали кокала преди 100 000$) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 21 hours ago, tziko said: Има демо акаунти на някои платформи, пробвайте първо с тях. Аз успях да фалирам един демо-акаунт на бичи пазар. Разбрах, че като го гледаш след като е минало - изглежда много лесно, ама като предстои - не е ясно какво ще се случи. Сега съм само ходл и от време на време продавам/купувам с до 30% от активите, ама не на борса. Забравих да отбележа: маржин + биткойн = гарантиран фалит Много вярно! Но искам да добавя нещо. Играта на демо винаги е била много по-лесна. Хората обикновено печелят на ДЕМО, а на реална обратното. Когато се играе с истински пари е различно. Ордерите не се изпълняват веднага, психологическата настройка е съвсем друга. tziko and vamp111 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 @stamat Благодаря за анализа, и че е абстрахиран от пристрастие... надявам се повече хора да ти прочетат поста и да се замислят сериозно... единствено не съм съгласен че няма да направят нов буллрън, защото насъбраните койни нямат какво да ги правят.... а ще трябва да се продават... просто друг тип центрофужна индустрия за събиране на кинти... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartenBG Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 А зад Фейсбук какво седи? Не е ли пирамида? Щом и бабите от село се регват, значи е време Марк да стяга куфарите. Не може еднозначно да се каже - това е пирамида. Трендът е надолу и вече край. Може да няма нов булрън, може Биткойн да не е царят, но блокчейн ще има, дали сега, дали след 20 години. Не е реално светът да се развива, а да седи в първобитно - общинен строй с разплащателни средства, които дори нямат покритие. На всички им е ясно, че това е бъдещето, но далаверката ще секне, защото сега е много лесно сенатът да гласува да се напечатат, уж за последно, няколко милиарда хартийки без покритие! batibon and ivan 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 Благодаря MartenBG ... щеше да пиша нещо подобно. Познавам човек който никога не е влизал в банка, няма дебитни или кредитни карти нито банкови заеми, няма здравни осигуровки и вноски в пенсионен фонд - такива хора са все по-голяма рядкост... Биткойн и блокчейн са вече измислени, светът и финансовата система никога вече няма да са същите, за добро или зло - според мисленето от едната или другата страна на барикадата. Не мисля, че голяма част от хората на земята имат представа какво е виртуални пари. Няма всеобщо приемане на технологията и скоро няма да има, заради недорастване, недовиждане на предимства и заради отпора на правителства, банки и частни финанси. Отворена счетоводна книга... Всяка обществена поръчка, всяка стотинка от фонд, всеки мижав договор между Пешо и Гошо за доставка на Фафли ще са отворени и прозрачни пред всички. И какво ще правят тогава всичките интернационални мистър / или министър/ 10% ... или проиграните финансови синджири, вериги, чадъри по частна приватизация на еврофондове, световни фондове? Иначе цената си е цена, памук-шекера - лапаш нещо - гълташ нищо, но пак си има цена... Когато цената стане нула, тогава няма да има нито един вярващ в технологията и проекта ще е неуспешен - това изречение звучи абсурдно... Десет години.. доста дълго време за балон...по-скоро прилича на пенсионен фонд по времетраене спрямо някои други. MartenBG and hpz 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NotLikeMe Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 Харесва ми как сте се отчаяли, продължавайте в същия дух. Alexleo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 Не казвам че няма надежда или смисъл или че няма да сътворят следващ балон, а че идеята и концепцията ги изметнаха нацяло и ги превърнаха в центрофуга за кинти... както в БГ филма... куче-касичка... маймунка-касичка... skd and batibon 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 С най-добри чувства и леко иронично даже и към себе си... hpz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 Предстои световна финансова и икономическа криза...Биткойн и блокчейн са сътворени след ипотечната криза, не забравяйте това, никога не е работил в такива условия, пряко и косвено ще му се отрази...както на цена така и на приемане.... но аз съм оптимист, просто ще изчакам това време да мине. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 1 minute ago, batibon said: Предстои световна финансова и икономическа криза...Биткойн и блокчейн са сътворени след ипотечната криза, не забравяйте това, никога не е работил в такива условия, пряко и косвено ще му се отрази...както на цена така и на приемане.... но аз съм оптимист, просто ще изчакам това време да мине. Той е създаден, но точно като алтернатива на хартийките. "Нещо" съхраняващо истинска стойност. "Нещо" което не може да се имитира и печата, т.е. дори по-добро от диамантите, дигитален аналог на златото (още не ми е известно да могат да облъчват и синтезират ядрено елемента злато). Ако има криза, историята в Гърция ще се повтори. Всеки ще се чуди къде да си тикне парите, а това са МНООГО пари. Алтернативите на практика са изключително ограничени. Дори имотите стареят, а нарочно ги облагат и с данъци, като изключим таксите, пълна загуба на капитала в рамките на 100-150 години. Според мен алтернативите за сигурно съхранение са крипто, земята и златото. Последните 2 имат доста недостатъци - трудна покупка, менажиране, данъци / волфрам и не на последно място - при една война ни ги взимат... При крипто нещата са ясни - Биткоин на този етап е абсолютен лидер в избор за съхранение на стойност в дългосрочен план. MartenBG, batibon and olivar 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 Вижте, биткойн си има своето бъдеще и неговата дефлационна същност сама по себе си може да се окаже и печеливша по време на криза. Предстои да видим. Аз вече една година не съм участвал активно на криптопазара и ходлвам, но съм хвърлял от време на време през тези месеци по едно око какво се случва. Въпреки че изгуби над 80% от стойността си от големия пик преди година, продължавам да го държа и точката ми на лична капитулация все още не е настъпила. В края на краищата всеки разумен човек, вложил нещо, си има такава. Само че... екосистема и стабилни позиции така не се градят и нещата наистина се изродиха. Нещата допреди средата на ноември вървяха в сравнително предвидими граници. През последните два месеца обаче не съм следял какво се случва и при последната ми проверка това, което видях, вече ми дойде в повече. Честно ви казвам, ако бях следял, щях да го изшортя като куце пиле домат, но може би е било по-добре, че не съм знаел. Лошото от целия този пореден голям даунтренд, който някои имат нахалството да наричат "малка корекция" , е, че шепа големи, които клатят така безрасъдно системата, убиват енергията и най-вече времето за общо възприемане. Крипто светът изгуби най-вероятно много ентусиасти, привлечени през изминалата година, които капитулираха вече. Много кръв се проля, образно казано. Но знаем, че когато се изгуби много кръв, организмът страда критично и се възстановява бавно. Това касае нас, ходлърите и заинтересованите хора, които искаме да се разплащаме свободно и безприпятствено по цял свят и като минимум ако не печелим, то поне да не губим в такива мащаби. Днес замръкваш със 100 лева, утре се събуждаш с 50. Не може така, това си е като "среднощна" кражба от някой, който съвестно си е купил актив, макар и рисков, който вече се превръща в свръх високорисков . Ако това безумие не спре скоро и някави там алчни миньори и картели продължат да клатят крушата изцяло в своя облага, цялата работа няма да завърши много добре. Или поне за много дълго време. Всички тези нароили се коин-шитове само допълнително утежняват нещата, вместо да се концентрират усилията на световното крипто общество в най-много десет валутни проекта с различна функционалност. Прекалено много се нароиха, то са хиляди шитове и не виждам никаква полза от тях, освен да ескалират до луната алчността и да водят до подобни катаклизми. Pistolero and MartenBG 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted December 8, 2018 Report Share Posted December 8, 2018 хубаво е да останат малко проекти, ама за да си харесаш някой се иска четене, разбиране, мислене... а пък повечето хоране не знаят даже как да си пуснат менюто с настройките на телевизора .. пък ти им говори за блок вериги, големина на блока, трудност на копаене, частни и публични ключове, рутиране на трансакции в LN, главни възли.... абе едни хамалогии, дето и 3 висши да имаш, пак може да се пулиш и да питаш... "Ко речи!?" ivan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoko Posted December 8, 2018 Author Report Share Posted December 8, 2018 23 hours ago, stamat said: Първи и втори параграф са абсолютно верни, но не и третият - просто защото си противоречи с първите два Това че 5 пъти досега се е надувал балон, не означава, че ще има шести (може да има, а може и да няма - даже по-вероятно след като при последния и бабите по селата чуха за BTC, а някои си и купиха). SOFIX (също типичен балон в края на 2007) да не би да има някакви изгледи да мине 2000 (и тогава бабите станаха инвеститори, защото по радиото казаха, че ставала голяма далавера на БФБ)? Ако сметнем за 10 години и инфлацията, то той направо отиде в кофата вовеки. Изобщо имам едно подозрение, че на нещо балонирано, в което се включат бабите и дядовците (в прекия смисъл), това му е за последно. Това е моментът, в който масата от заинтересовани така се е наситила с шарани, че нови няма и съответно пирамидата рухва. Относно търгуването с BTC (типична пирамида, където цената няма никаква база, единствено спекулативна стойност = проста функция на интереса към BTC от N на брой хора) личната ми препоръка е да го прави само този, който има познания едновременно по математика (за да си направи разни анализи) и програмиране и може да си напише определени инструменти, с които както да следи в реално време всяка транзакция (а не да гледа картинки, където най-малкият интервал е цяла минута, а не поне секунда), така и да може бързо да купува и продава (а не да пише нещо на ръка и да натиска бутони) защото за успешната търговия е важна всяка секунда. Ако се разчита на зяпане само на стандартните графики на онлайн борсите, със същия успех може да се печели и губи и на рулетка. (Подразбира се, че тактиката HODL още по-очевидно не е най-умното нещо на света. Другата подобна - да се купува винаги даже и при падащ пазар, пък после когато цената станела 100000 щяло да се компенсира, също е не е пример за подражание.) Абзац 3 казва, че няма нищо общо с 1 и 2. И ти сравняваш минало софикс мофикс и тем подобни. Без значка кривите анализи на хората с извадка от случай който могат да се броят на пръсти и това им пречи да видят бъдещето. Ей ама мъдро го казах! Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted December 9, 2018 Report Share Posted December 9, 2018 12 hours ago, Shmitkata said: хубаво е да останат малко проекти, ама за да си харесаш някой се иска четене, разбиране, мислене... а пък повечето хоране не знаят даже как да си пуснат менюто с настройките на телевизора .. пък ти им говори за блок вериги, големина на блока, трудност на копаене, частни и публични ключове, рутиране на трансакции в LN, главни възли.... абе едни хамалогии, дето и 3 висши да имаш, пак може да се пулиш и да питаш... "Ко речи!?" По принцип е така, и не е така. Много хора по света с много по-ниско образование от 3 висши хал хабер си нямат как работи Windows, Android или устройството въобще, но въпреки това ежедневно го ползват. Не е необходимо да знаят, има си специалисти и напреднали потребители за това. Вече има толкова опростени портфейли, че всеки може да си купи лесно, без да знае в кой блок или нод се намира, да го зареди и да го деноминира както си иска. Въпросът е, че като го купи, как да разчита на него, като утре си погледне портфейла и види, че е обеднял наполовина? Това е самоубийствено за системата. А какво да го прави после? Този биткойн може да го продаде или да плати нещо с него. Това отново иде да покаже, че биткойнът се държи двуяко: и като пари, и като търгуем актив/стока/commodity както го определят на много места. Когато курсът му е сравнително стабилен, което е относително в крипто света, но да речем +-5%, се държи като пари. Когато го лашкат така, е по-скоро супер рисков актив или в най-добрия случай, колкото и парадоксално да звучи - хиперинфлационни пари. И тук обикновеният потребител, който не знае какво да прави, затъва. И не само за обикновения потребител е лошо, ето какво се случва и с бизнаса след подобни извращения и което е трагедията относно възприемането, за която говоря: https://btcmanager.com/bearish-market-chatspin-crypto-payments/ Quote Companies that have been quick to jump on the crypto bandwagon, offering coins such as Bitcoin as a form of payment, were even quicker to abandon their plans as the uncertainty surrounding the asset is everything but good for business. Това е просто супер анти. Тези огромни манипулации, макар и в немалка степен предизвиквани от неговите най-големи врагове и алчните кръгове, водят до жестокия му фейдинг, който просто не може да удържи още дълго. Според мен стигнахме някава критична граница на критичен съпорт и ако тук вече не намери реверсивна сила и минимално оздравително успокоение, следваща "малка корекция" ще е истинска катастрофа за екосистемата. Лично аз му стискам палци да удържи тази битка, за да спечели войната. В противен случай ще се окаже, че всички ние сме направили така, че да изродим идеята на "Сатоши Накамото" и да се предадем обратно и доброволно в изедническите лапи на онези, от които уж искахме да се спасим. Тази алчност човешка ни самозатрива. Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjzagf4sb Posted December 9, 2018 Report Share Posted December 9, 2018 A защо миналата година по това време, когато цената летеше никой не пишеше подобни коментари за "манипулации" ? Докато цената расте всеки е доволен. Всеки, който си купува биткойн или друго крипто БИ ТРЯБВАЛО да е наясно какво си купува и какво да очаква от пазара. Ако искаш голяма възвращаемост, би трябвало да си готов и да поемеш големи евентуални загуби - crypto is not for the faint of heart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted December 9, 2018 Report Share Posted December 9, 2018 Говориш като високорисков търговец, а не като адоптър. Шансът с набраните капитали миналата година бе изпуснат. За да конкурираш нещо с по-добри цели, както е според уайтпейпъра на проекта, ти трябва мощ на капитализация, която ти дава силата да го направиш. Ако бе задържан поне на нивото отпреди няколко дни, имаше още шансове за отскок. А сега всичко живо се разбягва като пилци, точно защото има хора, на които не им пука за нищо друго, освен за печалбата! Абсурдно е да се сравнява енергията от набирането на капитали с манипулациите. Корекция 10% - добре, 20% - добре, ама 80-90%... Сори, ама майната им на миньори и неояли се борсови мошеници. Pistolero and hjzagf4sb 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted December 9, 2018 Report Share Posted December 9, 2018 преди 10 минути, hjzagf4sb написа: A защо миналата година по това време, когато цената летеше никой не пишеше подобни коментари за "манипулации" ? Докато цената расте всеки е доволен. Всеки, който си купува биткойн или друго крипто БИ ТРЯБВАЛО да е наясно какво си купува и какво да очаква от пазара. Ако искаш голяма възвращаемост, би трябвало да си готов и да поемеш големи евентуални загуби - crypto is not for the faint of heart. Съмненията и анализите ги имаше, само че никой не им обръщаше внимание заради хайпа.... и когато една стратегия е печеливша, ще я повторят и то с по-голяма сила... ... и като обобщение към тези които мислят да купуват... мнението ми е че още не сме стигнали дъното... някъде под 3 ще е... но колко...? ....ами като видим една бърза дълга къса по-голяма от $400... там ще е...!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tziko Posted December 9, 2018 Report Share Posted December 9, 2018 Тези които бяха за печалбата бягат още 10к$ на долу, но вероятно има и доста такива в момента, маскирани като ходлери. Вече останаха само най-коравите ходлери, но изпитанието тепърва започва. Сперед мен ясно изразено дъно няма да има, защото всеги го очаква, ще се търкаляме по дъното най-малко до края на 2019, и ако токава не сме навлезли във финансова криза, може да тръгне да пълзи нагоре. Ако има криза, зависи колко е силна, може да се търкаляме по 1000$ до 2021. След евентулана криза пътят нагоре ще е по-ясно изразен и ще последва нов пик. Самото очакване за криза е знак, че такава предстои. Дано това очакване, да е само в моята глава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted December 9, 2018 Report Share Posted December 9, 2018 Хубавото е, че никой не знае какво предстои. Ако знаехме, щяхме да сме вече милионери. Обикновено очакваме едно, а друго идва. Иначе не съм съгласен, че под 10К бягат. Могат да бягат и под 5К и не мога грам да ги виня. Човекът може да си е купил и на курс 3, 4, 5000 и да е искал да възприеме и повярва в идеята, като си инвестира част от парите в нея, но при такъв срив, ако е вложил 10 хил, а сега е с 5, не е като да не му пука за едни 5 бона, нали? Трябва нещо да не е наред с главата или да е толкова богат, че да не му пука за 5 хил. 2019 първата дата, която ще се чака, вероятно ще е 27.02 и после от там нататък... зависи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute1 Posted December 9, 2018 Report Share Posted December 9, 2018 Последен шанс да купите над $3000. /крднато от редит/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted December 10, 2018 Report Share Posted December 10, 2018 Преди 7 часа, metaflute1 написа: Последен шанс да купите над $3000. /крднато от редит/ няма как да се вадят изводи за цената на базата на един отминал ден.... чист фъд според мен... към края на декември до началото на януари го очаквам 2,5-2,8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 10, 2018 Report Share Posted December 10, 2018 22 hours ago, skd said: Говориш като високорисков търговец, а не като адоптър. Шансът с набраните капитали миналата година бе изпуснат. За да конкурираш нещо с по-добри цели, както е според уайтпейпъра на проекта, ти трябва мощ на капитализация, която ти дава силата да го направиш. Ако бе задържан поне на нивото отпреди няколко дни, имаше още шансове за отскок. А сега всичко живо се разбягва като пилци, точно защото има хора, на които не им пука за нищо друго, освен за печалбата! Абсурдно е да се сравнява енергията от набирането на капитали с манипулациите. Корекция 10% - добре, 20% - добре, ама 80-90%... Сори, ама майната им на миньори и неояли се борсови мошеници. Вече картинката за мен е ясна. По шит медиите се говори за 1500$. Картелът няма да си компроментира медиите, ще направи всичко възможно предсказанието и манипулацията им да се сбъднат в най-неочаквания момент. От друга страна вече година се говори за КАПИТУЛАЦИЯ, като май много малко хора разбират какво всъщност означава това. На фона на пуснатите графики от 2014 и начина по който се одрусва крушата тогава, не мога да си обясня този феномен. Явно историята ще се повтори по възможно най-тъпият начин! 21 hours ago, tziko said: Тези които бяха за печалбата бягат още 10к$ на долу, но вероятно има и доста такива в момента, маскирани като ходлери. Вече останаха само най-коравите ходлери, но изпитанието тепърва започва. Сперед мен ясно изразено дъно няма да има, защото всеги го очаква, ще се търкаляме по дъното най-малко до края на 2019, и ако токава не сме навлезли във финансова криза, може да тръгне да пълзи нагоре. Ако има криза, зависи колко е силна, може да се търкаляме по 1000$ до 2021. След евентулана криза пътят нагоре ще е по-ясно изразен и ще последва нов пик. Самото очакване за криза е знак, че такава предстои. Дано това очакване, да е само в моята глава. Да, аз съм от най-коравите ходл-ри, понеже системата ми е такава. Стабилни свежи финанси всеки месец. Или се кешират, или се вкарва в крипто събраното. При падане 2 пъти добавката се увеличава, но не 2 пъти, защото вероятността е логаритмична. Шанса за печалба е 2:1 при движение x2 или /2. При много лоши условия (под 1000$) системата се видоизменя на 3:1, 5:1 или 10:1. Което означава, че се чака движение по или делено на 3,5 или 10. Примерно от 1000 до 10000 е еднакво вероятно от 1000 до 100. Някой може да си мисли, че второто е от 1000 до -9000, ама трябва да спре да гледа линейната графика. При първия вариант се печелят 9000$, при втория - загубата се губят 900$ - 10:1 вероятност за печалба. Ако актива не умре (което е абсурд, защото хората като мен са милиони), тази система със сигурност вади на печалба, в дългосрочен план - ламбо, вила на... и т.н. Според мен долната мъртва точка е между 100-300$. Под нея няма да падне. Това означава, че ако до края на 2019 не падне под нея, аз ще съм на същото финансово очакване като в момента, ще съм надмогнал загубите и една лека корекция до тези нива в момента ще ме извадят доста на +. Не съм изчислявал 2 или 5 пъти на всички вложени финанси, но има ли значение ако сравняваме с обезценяващия се фиат?!? petbita and skd 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts