Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

2 hours ago, NotLikeMe said:

Ето каква била работата :lol:

Пича вярва, че цялата работа е една мега пирамида, смятам че няма какво повече да си говорите с него:lol:

Как се нарича "предприятие", при което цялата идея е че първите инвестирали (early adopters:lol:) ще се обогатят за сметка на последващите инвеститори ( late adopters), които ше купуват/влизат на все по-висока цена и по висок риск?

Огромното болшинство от собствениците на, биткоин да речем, купуват не за да го ползват за плащане, а "да ходят на луната":lol: Късно влезлите могат или да купят на по-висока цена обогатявайки предишните и рискувайки да няма следващи, които да им върнат жеста или да игнорират цялата работа.

И това е по замисъл, а не нещо временно. Не знам как се нарича това, помагайте. Децентрализирана....?:lol:

:D:D:D:DПич, толткова ти бяга материята, че не си и малко близо дори. Нямам желание никакво, да ти обръщам внимание, приеми този коментар като последен към теб, въобще не ми дреме за теб и какво мислиш, ясно? ;)

Абе, ми то и Гугъл или Амазон май не раздаваха дивиденти, ми значи и то е пирамида.

А иначе, сега разбрах, че Биткойна е предприятие.

Аз сега като съм купил койните преди 10 дена на по-висока цена, електронно, според Европейския Закон имам право да си получа парите обратно в рамките на 14 дни без да давам обяснения.

Как да се свръжа с CEO-то, господин Сатоши?

1 hour ago, NotLikeMe said:

:D:D:D:DПич, толткова ти бяга материята, че не си и малко близо дори. Нямам желание никакво, да ти обръщам внимание, приеми този коментар като последен към теб, въобще не ми дреме за теб и какво мислиш, ясно? ;)

Абсолютно, чувствата са напълно взаимни, просто взех повод от безпредметно-папагалското ти изказване, за  да илюстрирам картината за общия случай на елементарници, които не се замислят, а повтарят какво са прочели от писаници на ламбо-лунарниците:lol:, не че съм искал да те тагвам тебе специално.

37 minutes ago, KhanValentin said:

Абе, ми то и Гугъл или Амазон май не раздаваха дивиденти, ми значи и то е пирамида.

А иначе, сега разбрах, че Биткойна е предприятие.

Аз сега като съм купил койните преди 10 дена на по-висока цена, електронно, според Европейския Закон имам право да си получа парите обратно в рамките на 14 дни без да давам обяснения.

Как да се свръжа с CEO-то, господин Сатоши?

"предприятие" има и друг смисъл от този който ти си вложил, а именно "начинание", това имам предвид, сори за сложнотията...

А тва за Гугъл/Амазон от кой клин и после в кой ръкав си ги свързал с биткоин идея си нямам, признавам.

Преди 1 час, doc написа:

биткоин

Ясен си ми като прочетена книга. Нали се сещаш, че 95% от населението на България мисли като теб ? Всичко това което казваш може и да е вярно( никога не съм мислил, че това което аз мисля е на 100% вярно) BTC да се окаже една голяма измама, пирамида и комар, но от всички 9 коментара които си пуснал няма нито едно вярно нещо, което да се отнася за BTC. Той може да се окаже такъв за какъвто го мислиш, но няма нищо общо с това което си описал.

Странно запознат си с материята, та чак и битконект, явно не си чак като 95%. По-скоро си като онези 1% от тези 95% които са инвестирали в него. И ти си бил мн надъхан по пирамидата май ? Разбира се ще отречеш и най-вероятно ще си прав. Шансът да си вкарал в битконект е твърде малък като се замисля .... Нищо де, пожелавам ти да гледаш малко по-напред в бъдещето от собствения ти живот, все пак това, че има държавно устройство от 2000-3000 хил год. не означава, че ще го има още толкова нали ? Искам да кажа, че това да няма държави не е непременно лошо, след като никой от нас няма никаква опитност в такова битие. Само можем да си мислим, че ще е лошо или, че ще е добро поради хиляди причини, които за теб може да са лошо, за друг добри и така. Едно  чисто човешко качество е страхът от промяната. И можем да измислим всевъзможни причини за да докажем най-вече на себе си колко лошо ще бъде ако нещата се променят. И тъй като съм сигурен, че ще дадеш отговор, въпреки, че не съм задавал въпрос, ще ти кажа от сега, че в близките 3-4 дни няма да мога да отговоря, тъй като съм на 12 часови смени( ехх и аз да можех да съм свободен когато си поискам като теб) ... а чакай, днес пуснах молбата си за напускане. Опа, промяна към по-добро ( въпреки неизвестно) Надявам се ме разбра :)

Виждате какво се опитват да направят Германия и Франция.... окрупняване,комасация на жители и структура....отбрана, съвместни действия...може би се върви към създаването на няколко мегаполиса....силни, които ще изсмучат ресурса от какъвто и вид  да е на останалия свят....без значение раса, националност, верска принадлежност и т.н....а защо и не с обща цифрова  валута.... това естествено е още абстрактна ламбада на мисълта...

Следя мненията с голям интерес от самото начало, ползвайте аргументи, не лични нападки...май на предната страница  помолих за култура в изказа на мисли на бяло поле.

Благодаря.

Докторе, doc специално към теб ...пирамида или не единствено времето ще покаже...естествения подбор... не изкуствения който виждаме от година време...манипулации, мачкане на цена от финансови мастодонти и т.н....но все още има биткойн... криптовалутите не са наложени от никой...нито държава, нито банка, нито съюз...те се разпростараняват свободно между хората...когато света почне да си събува цървулите не можеш да го спреш...може би е на път времето да се мине на друго ниво на лични, частни и обществени финанси... Не мисля, че почитателите на биткойн сме решили да ставаме партизани и радикално да градим нов вид фундамент на обществото като цитираното мнение.... просто промяната ще стане от само себе си...

На 6.02.2018 г. at 22:32, Gendermerist написа:

Аз много съм мислил, как да се изолират мафиотите превзели държавните институции. Изводите ми сочат, че трябва да се използва фундаментално нова концепция за изграждане на директни отношения, без посредник. Част от това е да се отнемат инструментите, които ползват мафиоти и банкери. Мисля, че като се използват термини, правила и средства от сегашния живот на Тези ... ние няма как да не останем подвластни на тях. Това означава, че трябва да въведем изцяло нова терминология и отношения, подкрепени с наши инструменти за комуникация, разменяне на ресурсен интерес и автентикация по начин, който до сега не сме използвали. Това значи, че и юристите на тези мафиоти ще са не подготвени, също, силовите структури няма да са, булвално ще са извън пространството.

Ако използваме средства с нови качества, различни от "актив", "валута", "ценна книга", "цена", "плащане", "блокчейн", "криптовалута", няма да има дефиниции и закони, по които ще може да се прави ограничение или натиск.

Базата, която може да се използва е областта на договорите. Ако създадем няколко нивова система за комуникация и термини ще постинем следното:

Всяко ниво ще познава само по-старшето от него. Стойността или условния интерес от сделката ще може да си сменя дименсията при всеки преход.

Не трябва да има блокчейн дори. Не трябва да има никаква централизация. Дори да се появи троянски кон в лицето на някой вътрешен човек от системата, да не може да я манипулира.

Ако се приеме, че ще се използват винаги бъндъли с физическа и виртуална съставка може, да се стигне до там, че физическия предмет обявен за продажба, ще съдържа в своето SKU криптирана стойност на условния интерес за целия бъндъл (това е виртуалната съставка), както от кого е продаден и на кого е продаден. Такава ценност обезсмисля наличието на контролиращи институции, които може да тормозят гражданите, в полза на държавните мафиоти, както и сегашната концепция с блокчейн.

Нещата може да стигнат още по-далече..

За в бъдеще може пари повече въобще да не ни трябват. Може да се направи, всеки предмет да носи в себе си, чрез виртуалната си съставка изражението на стойността му, но по новому - условен интерес. Така банките и всички на хранилката стават излишни.

Нека вземем от криптовалутите идеята за свободата на п2п отношенията, но да продължим напред, като обезсилим педерасите от банките и правителствата!

Надявам се разбрахте, че банковия трансфер за биткойни, в горното изложение е излишен. Трябва да се мисли глобално, иначе оставаме в ерата на чейдж бюрата с десятък към кварталния инспектор.

Може би само ще е достатъчно в тази игра от ниво "Прецакай другарчето" да минем на следващото ниво "Аз не съм ненаситно прасе и ооо чудо около мен има и други същества и може би е добре да измислим как да заживеем заедно." и нещата ще се наредят доста по-добре :)

Според мен, чакаме още един wick под SMA200 на седмична :). 2к има смисъл.

От друга страна, Биткойн никога не е виждалм мечи пазар за себе си + рецесия в световен мащаб. Това е голямото неизвестно.

https://www.tradingview.com/chart/BTCUSD/baUKxYWo-BTCUSD-crypto-market-down-trend-has-ended/

6 hours ago, doc said:

Абсолютно, чувствата са напълно взаимни, просто взех повод от безпредметно-папагалското ти изказване, за  да илюстрирам картината за общия случай на елементарници, които не се замислят, а повтарят какво са прочели от писаници на ламбо-лунарниците:lol:, не че съм искал да те тагвам тебе специално.

Doc, отиди при колегите, вземи мерки. Имаш симптоми на "арогантен професор със собствена реалност". Болеста няма конкретно личение и се лекува симптоматично. Много често последствията са трайни и пълно излекуване не е възможно.
Друго - отвори си тема, примерно "кошче за душевни отпадъци"! Спри да спамиш! Имаш ли мнение без 4-5 обиди към някого?

6 minutes ago, KhanValentin said:

Според мен, чакаме още един wick под SMA200 на седмична :). 2к има смисъл.

От друга страна, Биткойн никога не е виждалм мечи пазар за себе си + рецесия в световен мащаб. Това е голямото неизвестно.

https://www.tradingview.com/chart/BTCUSD/baUKxYWo-BTCUSD-crypto-market-down-trend-has-ended/

Според мен е фъд. Няма логика при вдигане на лихвите, аз мисля, че ще има обратен ефект. Лихвите са отражение на инфлацията и проблеми за инфлационните валути (фиата), а Биткоин е дефлационна валута.

Преди 4 часа, KhanValentin написа:

Когато обикновения човек едвам свръзва двата края, да си плати наема и да си изхрани децата, няма да скача в нещо волатилно като Биткойн.

Въпроса тук е до маститите фондове и инвеститори как виждат графиките средносрочно и какъв % от наличните на пазара ще изкупят, защото като намалее предлагането цената скача...

Той обикновеният човек, дето едва изхранва децата не е бил, не е, никота няма да бъде инвеститор в Биткоин. Аз не смятам, че имат някакво забележимо влияние на пазара хора с по-малко от поне 1 БТК. Поне на този етап... Момента в който биха станали съществени вероятно е СЛЕД следващият ATH.

На 12.01.2019 г. at 8:33, vamp111 написа:

За истинските фенове, прикачвам ви *pdf вариант на " The  Bitcoin Standard"  копие на самата книга на Saifedean Ammous с превод на Англиийски.

The Bitcoin Standard.pdf

ако някой го интересува *pdf варианти на книги за форекс, сток, крипто и др. търговия, може да се върже към този телеграм https://t.me/libTA

редовно се публикуват заглавия, абсолютно безплатно си ги теглите

On 1/10/2019 at 6:58 AM, Pistolero said:

@hpz относно златото... ако се купува от лицензиран посредник няма как да се попадне на менте, защото има едни скенери които ти казват за секунди % наличие на всички метали в дадена сплав.... освен ако не търсим по-ниска цена от пазарната = тогава със сигурност ще продадат волфрам... + познавачите казват че е най-добре да се купуват монети Филхармония... ти едва ли ще купуваш слитъци по килограм... така че пазари смело! :)

Онтонсно скенерите съм чел статии, че "няма такова животно". Волфрама няма как със сигурност да се засече.

Малко офтопик. Някой знае ли как може да се "откачим от мрежата" финансово? Всички транфери се следят, дори тези златари :) нищо че работят директно с Биткоин, докладват на някой регулатор. От там по мрежата, и в НАП. Дори да си декларираш 10%, при един нов ATH ще настане банкова война. Вече имаме доста примери за навън как се случват случки с хора, защо да не дойде и при нас? Мен вече ми отказаха да ми открият фирмена сметка (не лично моя) в банка, където съм трансферирал към coinbase. Т.е. аз вече съм черна овца. Нямам равни права с други граждани.
Лошото е, че със сигурност ми знаят и биткоин адресите. Има някакви системи за разбъркване, ама не ми се рискува. Покупка от борсите е най-сигурният начин да ти следят "сметката" с коини.

On 12/28/2018 at 11:24 AM, hpz said:

Последен шанс да купите на 3670$ !!!

laughing-bonobo-crop.jpg

On 12/28/2018 at 11:32 AM, Гари said:

hpz Този ти пост за пореден път доказва, че много зле разбираш нещата.

On 12/28/2018 at 11:48 AM, hjzagf4sb said:

Мисля, че на @hpz криптото не му влияе добре 

Познал съм. Голяма работа! Можеше и да сбъркам, никога не съм твърдял на сигурно, както квалификациите на база поста ми.

Ама като обидиш, и сбъркаш, можеш ли да се извиниш?

Коментирам това, за да не се смеете като кажа, че според мен ще ходим до или под 3к. Ще се радвам да чуя и други залагания...

@hpz ако някой ти знае публичния адрес на биткойните или може да ти проследи транзакциите, значи не боравиш правилно с биткойн

нямам нищо против да те консултирам безплатно какво да направиш за да подобриш анонимността си, пиши ми на лично с повече инфо

12 hours ago, hpz said:

Онтонсно скенерите съм чел статии, че "няма такова животно". Волфрама няма как със сигурност да се засече.

Малко офтопик. Някой знае ли как може да се "откачим от мрежата" финансово? Всички транфери се следят, дори тези златари :) нищо че работят директно с Биткоин, докладват на някой регулатор. От там по мрежата, и в НАП. Дори да си декларираш 10%, при един нов ATH ще настане банкова война. Вече имаме доста примери за навън как се случват случки с хора, защо да не дойде и при нас? Мен вече ми отказаха да ми открият фирмена сметка (не лично моя) в банка, където съм трансферирал към coinbase. Т.е. аз вече съм черна овца. Нямам равни права с други граждани.
Лошото е, че със сигурност ми знаят и биткоин адресите. Има някакви системи за разбъркване, ама не ми се рискува. Покупка от борсите е най-сигурният начин да ти следят "сметката" с коини.

Само не ми е ясно, как ти знаят, адресите на Биткойна, като си пращал към Койнбейз?

Мен само ме подканиха да си закрия семтката в ЦКБ и турската банка, но в Уникредит нямам проблеми.

Как ти знаят адреса на Биткойните? Че лесно ще ги препереш с един фалшив акаунт в Финекс, или ще ги пуснеш към Бинанс и от там ще ти ги пуснат от нов уникален адрес?

А за това, че си бил познал нещо си.... - https://en.wikipedia.org/wiki/Survivorship_bias

@Pistolero source ? ;) Tози го плямпа това от 2 седмици най-сетне му върза да го публикуват някъде! Нещо подобно с нашите койни от митниците след публикация на Биволъ седмица по-късно се появи и в CoinDesk 

• batibon locked and unlocked this topic