Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

11 hours ago, vamp111 said:

@Pistolero source ? ;) Tози го плямпа това от 2 седмици най-сетне му върза да го публикуват някъде! Нещо подобно с нашите койни от митниците след публикация на Биволъ седмица по-късно се появи и в CoinDesk 

Все пак ако е вярно, им се разказа играта на контрола върху цената. Ще им изкупят евтино всички изкопани резерви, дето си подтискат цената за да се оттърват от BTC. Хубав момент, когато долара е на системи. Реално рублата няма да загуби много от BTC, най-много биха загубили САЩ, защото това би бил краят на долара и тъпият им контрол над всичко.

според мен само се тръби по тази нова резервна валута, Руснаците и като цяло БРИКС лансират петро-юана, един вид като левъридж в тези така наречени търговски войни, понеже САЩ са най-големия консуматор на стоки в света и са пазар на който всички разчитат

Ще поживеем и ще видим. Може пък да е статегически ход и само да надават вой без нищо. Факт обаче, че се появи на няколко места като новина.

Сега като се замисля, защо ми се струва, че няма нито едно правителство ЗА децентрализацията... :( 

понеже вече много хора ме питаха на ЛС пускам го тук, след ден два админа най-учтиво го моля да го премести в по подходяща тема

това е видео клип с разяснение как работи coinjoin на wassabi и как може да си анонимизирате (не знам дали има такава дума) койните

*тествано, работи + само добри отзиви за https://www.wasabiwallet.io/ един портфейл, който аз лично ползвам САМО и единствено за миксиране на царевицата

АБСОЛЮТНО на никой не препоръчвам да си я пази на десктоп портфейл, редом с онлайн портфейлите това е доста рисков метод!

ползвайте ХАРТИЯ най-ефтино и просто или хардуерни устройства като https://trezor.io/ и https://www.ledger.com/ закупени САМО от официалните им страници директно!

преди 59 минути, Mdr написа:

Привет. 

И мен ме занимава силно този въпрос. 

За преводи към Coinbase използвах Unicredit- Revolut - Coinbase. Всичко си работеше отлично до тази седмица. 

Получих съобщение, че акаунта ми в Revolut е блокиран, заедно с парите, които преведох там. Добре, че беше не голяма сума. 

Започна едно размотаване - от къде са ми приходите, искаха документи удостоверяващи много лична финансова информация. Поискаха ми даже данъчна декларация и payment slips. Извъртях нещата и се отказаха да ми ги искат. Но .... ми поискаха извлечение за последните три месеца от Coinbase! Направих се на шашав и им пратих само последните два превода от Revolut, като беше видно, че моментално съм пазарувал крипто валута. Препратиха ме на по-голямо ниво и уж акаунта ми беше блокиран за 1 ден, а стана за три след като направих това! След проучване по форумите се оказа, че се притесняват да не би от Coinbase просто да ги изпращам някъде другаде. Затова и изпратих снимка, че съм купувал крипто, като замазах какво. Казах им, че силно ме притеснява да споделям third party financial information ей така; че съм доказал, че ползвам парите по предназначение, а не ги превеждам другаде. Отговориха ми, че са лични данни и се пазят читаво на техни SSL не знам какво си, че са защитени съобразно закона. 

Независимо от всичко ми поискаха 3 месечно извлечение. Не знам дали няма да почнат да ме чоплят от къде са ми парите, ама прати документ ала бала (при все, че вече им пратих един договор). 

Сега съм изправен пред дилема - да им изпратя ли извлечение от койнбейз за последните три месеца? Какво бихте ме посъветвали?

П.С. Между другото, като се порових по форумите, установих, че има голямо напрежение с Револют нещо. Масово блокират профили без мотив; като се оплакваш за това или за бъгове във facebook МАСОВО директно те блокират!!! Връщат ти парите и просто ти закриват акаунта. Но така или иначе си дал вече personal info, заради което работят без такси. Плс хелп! :) 

аз не съм достатъчно компетентед да дам мнение по въпроса, повече инфо потърси моля в тази тема: 

@админа

Моля колегата да си свърши работата и да те премести в правилната тема, че тази е само за цената, благодаря! 

Краткосрочно за Биткоин:

Заплахите на Русия и независимостта на Китай си казват думата относно нереално ниската цена на BTC.
Мисля, че сме в режим на капитулация. Ще последва "игла" надолу. Колко като продължителност и форма, не е ясно, но ще се одруса крушата. Напрежението расте. Има голяма вероятност масоните да не издържат дълго на натиска и да се изстреляме.
Фундамента от преди нова година е ясен - повишени лихви в САЩ, начало на криза и вероятна хиперинфлация. Това ще се усети към април. Обезценяването на долара не е скрито за много хора, търсят се дефлационни варианти за запазване на стойност. Двете основни алтернативи са злато и Биткоин.
Технически - повтаряемостта на графиката отдавна показва периода януари-април като преходен. До април би следвало да сме в същия рейндж. След май - по-скоро късмет. Който не е заредил е хубаво да го направи преди това.

Огледайте графиката и помислете какво се случва.
Има много хора, които вярват, че свободен пазар, или че техн. анализ са част от реалността. Тази масова заблуда реално е най-логичното нещо, което човек да си помисли.

BTC.thumb.jpg.6285c5ce40cf22935d91286a8a29872c.jpg

Или по-специално това явление. Забелязва се често след юни-август миналата година.

BTC2.thumb.jpg.e0151188aa3c43e3dbb97fcedbb34e0d.jpg 

Аз на това му казвам контрол на цената. Да речем, че първите движения може да са предизвикани от инвеститори на пазара. Вторите движения са предизвикани от (вече знаем #КОЙ).
Интересни обаче остават първите движения. Според мен все по-малко стават хората предизвикващи такива движения. Т.е възможно е часто от движенията "да ни клатят" с цел.

Има и една трета невидима сила на акумулация. Цената се държа между 6-7к (предимно 6500). Сега между 3-4к (предимно около 3600). Причината е тази невидима сила. Забелязва се в обема за 24 часа. При слизането имахме доста време повишен обем. Разбира се цената не го показа - важно е всички да си мислят, че има стагнация и падане на цената. Точно тази сила до няколко месеца ще запали ракетните двигатели и ще ни върне в глобалния тред + инерция нагоре, от която ще има корекция. Всичко това ще отнеме 2-3 години, вероятно 4-тата ще е корекция.

btc3.thumb.jpg.1e83927192b6dad14a49ecb8de670c77.jpg

Според мен не трябва да се използва CoinmarketCap за какъвто и да бил източник за обем, освен за някой никому непознат шиткойн - несериозно е :)

Особено за Биткойн си има индекс цена към обем и ливкидност -BraveNewCoin.

www.bravenewcoin.com - доста добът източник на информация също, имат много материали.

Индексът в TV - https://www.tradingview.com/chart/91WM7Auy/

Интересно е, дали и там се наблюдава този феномен.

Дневна е най-малкият период.

за любопитните

https://bg.wikipedia.org/wiki/Операция_„Бернхард“

Nazi campaign of printing British bank notes that would be air dropped over the UK and bring about economic collapse.

просто е, печатат се повече банкноти, стойноста им намалява, това е заложено в традиционото банкиране, на нас ни трябва нов златен стандарт, Биткойн разрешава този проблем защото е анти-инфлационен и не подлежи на фалшификация!

C5cuqFzVUAQCcBP.jpg

2 hours ago, KhanValentin said:

Според мен не трябва да се използва CoinmarketCap за какъвто и да бил източник за обем, освен за някой никому непознат шиткойн - несериозно е :)

Особено за Биткойн си има индекс цена към обем и ливкидност -BraveNewCoin.

www.bravenewcoin.com - доста добът източник на информация също, имат много материали.

Индексът в TV - https://www.tradingview.com/chart/91WM7Auy/

Интересно е, дали и там се наблюдава този феномен.

Дневна е най-малкият период.

Ко речи?
Дори да е така по принцип, в примера който дадох НЕ Е...! Ама извода се затри между тъпи забележки. Май само си хабя клавиатурата...

@hpz така наречените барт патерни, са с цел ликвидиране на голям брой позиции (без значение посоката) 

ако гледате обема ще видите, че обем почти няма, в момента по борсите търгуват само ботове

https://www.bitmex.com/app/leaderboard

https://coinfarm.online/rank/

как ви изглежда този списък ? топ трейдърите от 2017 никакви ги няма, треъдъри като angelobtc, като aabtc дето ежедневно местиха пазара

Преди 9 часа, hpz написа:

Огледайте графиката и помислете какво се случва.
Има много хора, които вярват, че свободен пазар, или че техн. анализ са част от реалността. Тази масова заблуда реално е най-логичното нещо, което човек да си помисли.

BTC.thumb.jpg.6285c5ce40cf22935d91286a8a29872c.jpg

Или по-специално това явление. Забелязва се често след юни-август миналата година.

BTC2.thumb.jpg.e0151188aa3c43e3dbb97fcedbb34e0d.jpg 

Аз на това му казвам контрол на цената. Да речем, че първите движения може да са предизвикани от инвеститори на пазара. Вторите движения са предизвикани от (вече знаем #КОЙ).
Интересни обаче остават първите движения. Според мен все по-малко стават хората предизвикващи такива движения. Т.е възможно е часто от движенията "да ни клатят" с цел.

Има и една трета невидима сила на акумулация. Цената се държа между 6-7к (предимно 6500). Сега между 3-4к (предимно около 3600). Причината е тази невидима сила. Забелязва се в обема за 24 часа. При слизането имахме доста време повишен обем. Разбира се цената не го показа - важно е всички да си мислят, че има стагнация и падане на цената. Точно тази сила до няколко месеца ще запали ракетните двигатели и ще ни върне в глобалния тред + инерция нагоре, от която ще има корекция. Всичко това ще отнеме 2-3 години, вероятно 4-тата ще е корекция.

btc3.thumb.jpg.1e83927192b6dad14a49ecb8de670c77.jpg

Tози волюм долу, не показва ли броят на BTC изтъргувани за 1 ден ? Нормално е при по-ниска цена на BTC броят им да е по-голям. Ако на 6к за btc са се търгували средно 4.5к btc на ден, то на цена от 3к за btc се търгуват 9к btc на ден за същите пари. Аз ли не съм разбрал нещо, или волюма да е повече при по-ниска цена е съвсем нормално ?

Преди 2 часа, AdamKadmon написа:

Tози волюм долу, не показва ли броят на BTC изтъргувани за 1 ден ? Нормално е при по-ниска цена на BTC броят им да е по-голям. Ако на 6к за btc са се търгували средно 4.5к btc на ден, то на цена от 3к за btc се търгуват 9к btc на ден за същите пари. Аз ли не съм разбрал нещо, или волюма да е повече при по-ниска цена е съвсем нормално ?

Виж май месец, че е близо до ограденото в зелено. Волюмът не означава едностранно по-голям интерес при по-ниска цена. Може да има голям интерес и при висока цена, а може и да няма интерес и при ниска. За мен тези анализи са "според каквото ми изнася". Математиката е най-точната наука, но тя си включва и маса фактори. Има цикличност,  но и странични параметри, които могат да я объркат. Този, който ти туитва какво ще стане, а не е в топ 10 по богатство си е чист шарлатанин за мен.

Преди 14 часа, MartenBG написа:

Виж май месец, че е близо до ограденото в зелено. Волюмът не означава едностранно по-голям интерес при по-ниска цена. Може да има голям интерес и при висока цена, а може и да няма интерес и при ниска. За мен тези анализи са "според каквото ми изнася". Математиката е най-точната наука, но тя си включва и маса фактори. Има цикличност,  но и странични параметри, които могат да я объркат. Този, който ти туитва какво ще стане, а не е в топ 10 по богатство си е чист шарлатанин за мен.

Ясно е, че не означава по-голям интерес при ниска цена. Въпроса ми е, че има едни и същи милярди търгувани и в зеленото оградено и в червеното, просто волюма в червеното е повече, понеже btc които са се изтъргували в червеното са повече, тъй като цената им е по-ниска. Но милярдите които са се изтъргували са едни и същи и в червеното и в зеленото - следиш ли ме ?

аз продавам X койна свалям цената с X % после си изкупувам същия брой койни + тези които са се подлъгали по пазара

не случайно финекс и мекс имат най-голям обем, просто предлагат най-голям левъридж

така един кит, както си плава из крипто океана се храни с планктон

Сега въпрос с повишена трудност, специално към @AdamKadmon

Ако се търгува 1 милярд долара при цена на BTC 10k. BTC падне на 1k. И пак за ден се търгуват 1 милярд долара, това нормален спад на цената заедно с интереса ли значи?
И пак погледни вляво от ограденото какво става.
Ако някой си мисли, че прехода 6,5к -> 3.5к е нормален или реален, нямаме общи теми на разговор или анализи...

преди 15 минути, hpz написа:

Сега въпрос с повишена трудност, специално към @AdamKadmon

Ако се търгува 1 милярд долара при цена на BTC 10k. BTC падне на 1k. И пак за ден се търгуват 1 милярд долара, това нормален спад на цената заедно с интереса ли значи?
И пак погледни вляво от ограденото какво става.
Ако някой си мисли, че прехода 6,5к -> 3.5к е нормален или реален, нямаме общи теми на разговор или анализи...

Не е ли нормално при спад на 1к, да се повиши количеството изтъргувани койни (волюм) ако парите за които се търгуват са си пак 1 милярд ?

Едва ли някой си го мисли, при положение, че 6к се държа 9 месеца, преди да падне до 3к за няколко дни :)

• batibon locked and unlocked this topic