Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Според мен това беше помпата на борсите. Те най-добре знаят (статистически) как се движи пазара, т.е. какво може и какво не. Един обикновен кит не би ръчкал пазара в такъв момент.
Не гарантирам, че ще слизаме, но за мен това е много по-вероятното. Обема се вдигна още повече, т.е. УМНАТА!

п.с. Това е първото реално движение нагоре от месеци.

Преди 15 часа, invictus007 написа:

T.e първата и най-стара технология е най-добрата? Vamp111, излез от 91-ва година, моля...

85-та за да бъдем по-точни, но все пак това е без значени с нетърпения очаквам да ми напишеш един проект, който бие Биткойн

16 hours ago, invictus007 said:

T.e първата и най-стара технология е най-добрата? Vamp111, излез от 91-ва година, моля...

Назови POW coin с по-голям хашрейт, съответно по-сигурна мрежа. Инстантни и безплатни транзакции, нали? Това е аргумента на всичките алткойнъри, но ще разбереш, че всичко това е за сметка на сигурност. Ако ти си склонен да изтъргуваш сигурността за "безплатни" транзакции, това е твоя воля, но всеки технически грамотен знае, че това е троянския кон на всяка друга монета, която се продава като "бърза и безплатна"(особено тези с Premine). В този ред на мисли, всекиднения потребител няма нужда от такава момента, защото със същата(а даже и по-добра) ефективност може да използва и Visa...

POW като цяло е зле и води до централизация. Познавам миньори, които затвориха ферми, защото не им излизат сметките. Също така Китай (комунистически режим) във всеки един момент могат да спрат биткойн, ако преценят, че е заплаха за икономиката им, тъй като над 70% от хашпауъра е концентриран там.

Има много по-сигурни технологии, но те не са POW. Затваряте си очите за тях, защото сте инвестирали в Биткойн и всичко друго е заплаха за инвестицията ви. Confirmation bias.

Една трактовка за сегашния скок. Не мога да преценя, доколко е вярно, но звучи логично. И преди са се случвали подобни помпи "for no reason":

https://dailyhodl.com/2019/04/02/massive-bitcoin-whale-triggered-btc-surge-with-100-million-order-says-crypto-investment-firm-ceo/

2 hours ago, invictus007 said:

POW като цяло е зле и води до централизация. Познавам миньори, които затвориха ферми, защото не им излизат сметките. Също така Китай (комунистически режим) във всеки един момент могат да спрат биткойн, ако преценят, че е заплаха за икономиката им, тъй като над 70% от хашпауъра е концентриран там.

Има много по-сигурни технологии, но те не са POW. Затваряте си очите за тях, защото сте инвестирали в Биткойн и всичко друго е заплаха за инвестицията ви. Confirmation bias.

Води до централизация на какво? Производството на картофи? Как означава ще спрат биткойн, т.е. ще му дръпнат кабела и повече биткойн-о няма да съществува? 
Големите китайски миньорски операции отварят ферми и в други части на света,което е своего рода гаранция срещу този сценарии (въпреки че кой би се застрелял сам в крака?!).

Това, което си дал като аргументи попада в графата "има някакъв % вероятност да се случи x, което ще доведе до y". Дай пример за децентрализирана монета, с по-сигурна мрежа и доказала се във времето като надеждна "инвестиция". 
И нека да не е нещо със "CEO", все пак се води "сериозна" дискусия било то и в грешната за това тема.

Преди 3 часа, invictus007 написа:

:D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol::D:lol:

1 hour ago, hjzagf4sb said:

Води до централизация на какво? Производството на картофи? Как означава ще спрат биткойн, т.е. ще му дръпнат кабела и повече биткойн-о няма да съществува? 
Големите китайски миньорски операции отварят ферми и в други части на света,което е своего рода гаранция срещу този сценарии (въпреки че кой би се застрелял сам в крака?!).

Това, което си дал като аргументи попада в графата "има някакъв % вероятност да се случи x, което ще доведе до y". Дай пример за децентрализирана монета, с по-сигурна мрежа и доказала се във времето като надеждна "инвестиция". 
И нека да не е нещо със "CEO", все пак се води "сериозна" дискусия било то и в грешната за това тема.

Води до централизация над контрола над дадената валута. Сатоши в един от последните си мейли сам си признава, че не е предвидил сценария с pool-овете.

За спирането на Биткойн, става въпрос за pool атака и не, миньорите няма да имат избор, ако правителството на Китай реши да го направи  - за повече инфо по темата: http://galgitron.net/Post/How-China-Can-Kill-Bitcoin

За децентрализирана монета с по-сигурна мрежа и доказала се във времето като надеждна инвестиция давам XRP. Ще се радвам да чуя критика, но не съм сигурен, че ще е по-различна от масовия ФЪД, който макситата разпространяват без да са проверили фактите. И само да кажа - XRP не е Ripple. Ripple е една от многото компании, които работят върху adoption-a на XRP. Други такива са R3, Coil, дори Coinbase напоследък (https://www.coinbase.com/international). XRP няма CEO.

А по коментара на vamp111 разбирам, че няма смисъл да продължавам. Така че да сме живи и здрави, и времето ще покаже кой крив, кой прав :)

бахахахахахаха @invictus007 наистина няма смисъл да продължаваш, за твое огромно съжаление не изненада никой с примера си... XRP,  вече даже не съжалявам овце като теб ами ви се смея на глас

такива като теб (да точно, класифицирам те) повтарят едно и също положително за XRP и отрицателно за BTC, слушам го това от няколко години, като гледам колко ОВЦЕ като теб се въдят ежедневно може би ще трябва да го послушам още няколко години, но аз имам търпение

Преди 22 часа, invictus007 написа:

Също така Китай (комунистически режим) във всеки един момент могат да спрат биткойн, ако преценят

дано преди това да спрат Интернета, за да не ти чета глупостите

Да не ви охлаждам ентусиазма, но след този мощен отскок е по-скоро време за продаване. Ако цената се е качила с 20%, продай 10% от позицията си, правило на Гари. :) А ако падне - купи пак. 

35 minutes ago, vamp111 said:

аз бях шорт, така че никак не съм ентусиазиран... пак си гръмнах акаунта, YOLO!

а ентусиазма ми идва Октомври тази година

E как шорт бе, човеко...Нали уж си биткойн ентусиаст...

То всички сме ентусиасти ама си шортим. Аз съм ентусиаст и искам да купя колкото се може по-евтино и колкото се повече за дългосрочен план. Друг ентусиаст може да иска цената да не пада никога повече, защото е доволен от това, което има. Май говорим за една и съща монета, но с две страни.

Преди 1 час, Гари написа:

E как шорт бе, човеко...Нали уж си биткойн ентусиаст...

едното няма нищо общо с другото, просто си чеша крастата в Битмекс, ако търгувах активно въобще нямаше да припарвам там, има достатъчно качествени борси на които имам макснати акаунти

Преди 6 часа, Гари написа:

Да не ви охлаждам ентусиазма, но след този мощен отскок е по-скоро време за продаване. Ако цената се е качила с 20%, продай 10% от позицията си, правило на Гари. :) А ако падне - купи пак. 

По моето скромно виждане трябва да има още един отскок в 54-5600 рейнджа.... 

Oт моя скромен 20 годишен опит във форекс на DEMO/ повтарям на DEMO/ шортите ги изпраха и туриха да съхнат да си ги носят чисти за сезона а кога ще обуват дългите гащи не мога да прогнозирам.

Мнението ми може да доведе до загуба, не ми се връзваите.

Най-добрата игра става като гледаш отстрани глупостите, нито купуваш, нито продаваш! Пиеш си виното на HODL, и слушаш музика...

Е те такива говеда като мен ММ как ще излъжат да им вземат коините?
(може да е само един или половин - капка по капка - море от HODL-ери)

преди 52 минути, vamp111 написа:

за да може твоите койни да струват повече :lol:

Това ясно, ама кой е този дето плаща, за да може моите койни да струват повече, с цената на това да си унищожи неговите.... То ясно че той има много ... Но така ли иначе няма да ги похарчи в близките 10-20 години (има си и други за харчене). Явно за да унищожиш 2000+биткойна или е най тъпата грашка, която е станала или имаш поне половин милион койна.

Не знам да ли осъзнават фиатаджийте, че реално в обръщение биткойните, които са готови да бъдат продадени за фиат на цена 1 миолон $ не са повече от максимум 2-3 милиона койна. Което прави цена от 2-3 трилиона $. Или казано по друг начин 1бтк = 1млн$ и капитализация 19 трлн. - ако в системата се налеят само 2-3 трилиона$. Което за институциите не е нещо непосилно...

@Гари Какво мислиш за това с трилионите? Знам от финансистите, че 1 млрд налят в акции на компания Х вдига капитализацията с около 1млрд.

• batibon locked and unlocked this topic