Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

On 4/5/2019 at 9:40 AM, vamp111 said:

@hpz защо да слушаш музика, като можеш да слушаш @invictus007 и да си купиш XRP

Не бе, купувай си на дядо ти койна и чакай по 100 часа да ти мине транзакцията след като си платиш $50. Пък другия месец като китайците ви ударят ще ви се смея без грам съжаление :D

pegass, pistolero... човека просто има различно виждане....мисли, че неговия койн е номер едно в сегашно време, без да отчита цялостната картина...  на добив, търговия, стакване, известност, процентната доминация на биткойн по време на криза,когато всички алтове стават като  несебърски чирози... и т.н.

Винаги съм казвал, биткойн ще бъде изместен в бъдеще време от нов, модерен, универсален продължител на на идеята вложена в него. Засега няма такъв. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.

Нова тема ще се прави само ако нещата загрубеят много.

:) Ако трябва да перифразирам, едно е да имаш внучета, съвсем друго е да караш пубертета, преди да достигнеш състоянието за зачатие. Та така, invictus007...

Преди 4 часа, invictus007 написа:

Не бе, купувай си на дядо ти койна и чакай по 100 часа да ти мине транзакцията след като си платиш $50. Пък другия месец като китайците ви ударят ще ви се смея без грам съжаление :D

ти да не пушиш трева преди да пишеш тук? 

On 4/8/2019 at 8:05 PM, Vlad0 said:

До края на седмицата падаме (мисля че на '4200' ще намерим съпорт) и пак сме нагоре. Айде изкарвайте бобове, кристални топки и прочие да ви чуя предположенията?

Ако паднем пак, което е по-вероятно, ще бъде до 2,7к примерно. Естествено никой няма да го очаква :)

2 hours ago, batibon said:

pegass, pistolero... човека просто има различно виждане....мисли, че неговия койн е номер едно в сегашно време, без да отчита цялостната картина...  на добив, търговия, стакване, известност, процентната доминация на биткойн по време на криза,когато всички алтове стават като  несебърски чирози... и т.н.

Винаги съм казвал, биткойн ще бъде изместен в бъдеще време от нов, модерен, универсален продължител на на идеята вложена в него. Засега няма такъв. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.

Нова тема ще се прави само ако нещата загрубеят много.

:) Ако трябва да перифразирам, едно е да имаш внучета, съвсем друго е да караш пубертета, преди да достигнеш състоянието за зачатие. Та така, invictus007...

Всичко е хубаво на теория, ама това не е спор. Това е оф-топик, а нещата отдавна са загрубели. Отвратително ми е да чета нагли изцепки за неща които изобщо не ме интересуват. Все едно някакъв тийн е влязъл, и обяснява как всичко дето хвърчи се яде. Вероятно това е Алта с нов ник, и него ще блокирам... (как не се сетих досега!?!) ама това е безобразие! Как е възможно... А той се прави на още по велик и обижда - според него ние ядем доматите с колците... Щото явно сме дядовци и инвестираме само в "на дядо ти коина"... Човека има нужда от помощ. А аз не разбирам ние с какво сме го заслужили да го четем.

преди 8 минути, hpz написа:

Всичко е хубаво на теория, ама това не е спор. Това е оф-топик, а нещата отдавна са загрубели. Отвратително ми е да чета нагли изцепки за неща които изобщо не ме интересуват. Все едно някакъв тийн е влязъл, и обяснява как всичко дето хвърчи се яде. Вероятно това е Алта с нов ник, и него ще блокирам... (как не се сетих досега!?!) ама това е безобразие! Как е възможно... А той се прави на още по велик и обижда - според него ние ядем доматите с колците... Щото явно сме дядовци и инвестираме само в "на дядо ти коина"... Човека има нужда от помощ. А аз не разбирам ние с какво сме го заслужили да го четем.

Какво предлагаш, на всеки потребител персонален модератор ли? Хейтъри и тролове винаги ще има... Няма как да насаждаме полицейщина, правила, стереотипност и догми в сайта, при положение, че целта на крипто е обратната.

Вече сме писали с теб за това, няма как да делим потребителите на умни, глупави, тинейджъри, старци, миньори, търговци, идеалисти и реалисти... и т.н.

Не съм проверявал, но не мисля, че е Alt.... ще проверя като имам време.

Преди 11 часа, batibon написа:

човека просто има различно виждане...

така е, и всички уважаваме различните мнения... обаче той не казва кой е койна за да го анализираме (не е сигурен и го държи за себе си)... само се гадае дали е XRP (ако е това, ясно че се е объркал щото (не помня как се казваше създателя) само се чуди на кого да пробута продукта си... ако е BNB няма с какво да блесне (държа някакво количество като своеобразни акции на Бинанс)... имаше един пич където се беше въодушевил от Пънди-то и си го споделяше...

...но като цяло се нервя от дебилското отношение:

Преди 14 часа, invictus007 написа:

Пък другия месец като китайците ви ударят ще ви се смея без грам съжаление

човек, който всява смут на база на фъд (без цитати и анализи) за мене си е просто панаирджия...

Преди 10 часа, hpz написа:

Ако паднем пак, което е по-вероятно, ще бъде до 2,7к примерно. Естествено никой няма да го очаква :)

може, но няма да е изведнъж (поне 2 вълни) + не за толкова кратко време + % е супер малък....

как се придобива Биткойн ?

честна дистрибуция чрез копане

директно закупуване 

кражба/хак/измама/

понеже да копаш е доста скъпо и с наличието на не мега ами гига миньори (и пулове) обикновения човек не може да влезе, му остава да си купи директно от борса

понеже обаче с времето фиатната равностойност на биткойна доста се е увеличила, да си купиш биткойн излиза буквално много скъпо, да разчиташ на това, че може да откраднеш биткойн???? (по-лесно е да обереш някой магазин дори банка) също не е вариант.  А пък биткойн кода не може да бъде хакнат, оставаме като най-лесен/достъпен и евтин варианта с измамата

*не случайно тук заклеймих опита на някой хора да създадат левкойн и подобни.

Измамата се състои в това създаваш един алткойн (като под създадеш разбирай, копираш готов код и само сменяш името) после помпайки го и дъмпейки в/у @invictus007разработчиците (не е нужно да са такива всъщност) набират капитал в $ и Bitcoin 

ето това е единственото приложение на алтовете, аз самия също имам солидни торбички от топ капитализациите, единствено за да ги търгувам за повече БТК

ако искаш може да ти пратя скрийншот от бинанса ми, да видиш че също имам рипъл и го ползвам редовно, не говоря празни приказки

Преди 15 часа, hpz написа:

не мисля, че ще видим биткойн повече под $3К, всички очакват резки свещи нагоре, а то лека полека oт Декември си ни отнася 

повече се притеснявам за тези дето капитулираха на $5к чакайки $2-1к, с една помпа до 5.6/5.8 да не ги затвори долу, да не говорим за FOMO-то което може да видим като доближим 6, и всички чакащи биткойн от $3-2-1 да почнат да купуват от страх

аз отдавна вече нямам капитал с който да чакам отстрани биткойна да пада повече

и все пак аз не ги познавам много, всеки сам си вади изводите за себе си

Аз бях нападнат заради това, че казах, че XRP е по-добър койн технически от BTC, а после ми се дразните и ми казвате, че имам нужда от помощ... Въпреки всичко, аз вярвам, че високата вълна повдига всички кораби и ще се радвам, ако BTC стане $1м някой ден както много хора се надяват. 

Относно цената на биткойн - в момента сме в бул трап и в средносрочен план ще пада под $3к. Все пак е възможно да удари $6к преди това, за да изцеди шортовете. Ако ще се обиждаме, направо ми трийте акаунта.

@invictus007 докато се ровиш в подобни форуми като 4chan се образовай малко за XRP, пак казвам аз също имам рипли, милиони при това, но да го сравниш с биткойн !?!?? и то да дадеш точни такива примери за сравнение, даже да назовеш XRP децентрализиран.......... (мозъка ме заболя като четох) за това открито те "нападнах", трябва да по прочетеш малко повече. И все пак добре си се насочил към 4chan пробвай и 8chan нещата първо се случват на изток. P.s. прав си че вълната вдига всички лодки, алтовете правят по добър гейн спрямо фиат от колкото биткойн, но и по-големи загуби, за това умната!

за всички останали:

предикции за цената дава всеки, но какво всъщност ще се случи никой не знае, пазара вече е достатъчно голям в същото време е достъпен т.е. свободен да реагира на всякакви новини и всичко може да му повлияе

борбата между китовете е това което решава цената днес и утре, а сложния математически модел в/у който е изграден биткойн е предрешил по-далечното му бъдеще

Вече доста хора се изказаха против цена под 3к. Всички очакват свещите нагоре. А всички дори само в този форум означава всички в световен мащаб, защото информацията пътува по социален начин.

Но по пътя на логиката, повтаряемоста и периодичността на вълните - трябва да има вълна надолу. Разбира се, че може и да няма, но реално всичко може да се случи с BTC, просто разсъждавам за по-вероятните сценарии.

Колкото повече хора казват, че няма да падне под 3к, толкова по-вероятно става като сценарии да им вземат паричките. Особено за тези на левъридж.

Преди 1 час, hpz написа:

Вече доста хора се изказаха против цена под 3к. Всички очакват свещите нагоре. А всички дори само в този форум означава всички в световен мащаб, защото информацията пътува по социален начин.

Но по пътя на логиката, повтаряемоста и периодичността на вълните - трябва да има вълна надолу. Разбира се, че може и да няма, но реално всичко може да се случи с BTC, просто разсъждавам за по-вероятните сценарии.

Колкото повече хора казват, че няма да падне под 3к, толкова по-вероятно става като сценарии да им вземат паричките. Особено за тези на левъридж.

По тази логика всички казват че няма да падне по 1к, това означава ли че ще падне под 1к. 

Настроения и очаквания всякакви, за падне на 1-2-3-4к трябва да има някакъв фундамент/новина негативна или някой да продаде голямо количество. Но просто ей така не виждам как ще падне.

Само да кажа това че всички се правят, че не знаят как скочи от 4.2 на 5 за 2 часа, не е че не знаят собствениците на борсите от къде се взеха купувачите а не искат да кажат, защото ще вдигнат още цената. Според мен до 7-8к няма да имаме корекция надолу с повече от 500$, ако не и до 20к.

Все още се чака БАККТ! и нищо не се говори... От там ще влязат много пари. Не напразно на фючърсите играят милиони и рекорди, голяма част от тях ще минат от виртуални на реални фючърси. А към края на годината ЕТФ-а?

Пресен пример от снощи: скок +200 -> спад -360 и корекция 180... маржа е ясен... и ако някой ме убеди че това е "нормален маркет цикъл" или "някой е купил и продал големи количества", ще го почерпя с екскурзия до дестинация по избор... последните 3 месеца точно това движение (с леки изменения) си го разиграха незнам колко пъти...

Отново се повтарям (може и някой да ме обори), но за мен това си е "игра на обиранка" на къси и дълги... (като акумулираме достатъчно позиции и минаваме с тривката двупосочно)... и за това от много отдавна съм за орегулиране на борсите, защото си правят каквото си преценят и 2 думи: просто обират хората (изключително лесно е като имаш позициите къси и дълги да знаеш колко можеш да остържеш и какво ти стува да бутнеш цената до дадения таргет)... и това не го пиша щото са ме щтракнали снощи... напротив, хванах 2 дантелени позиции защото си мислех че движенията ще са още по-големи... просто се опитвам да играя тяхната игра..., но пък много се нервя на шашмите им....

Преди 10 часа, ivan написа:

всички се правят, че не знаят как скочи от 4.2 на 5 за 2 часа, не е че не знаят собствениците на борсите от къде се взеха купувачите

Моите уважения, но това е само едната страна на монетата, защото това за мен си е просто "голямата тесла за късите", след акумулиране на позиции (двуседмично)... Не може да мислим че маститите инвеститори са прости и че ще купят на +5%, +10%, +15% и +20% от моментната цена... или на спот... Както всеки един проект имаме: 1. Таргет 2.Лимит 3.Стъпки(порции).... така че никой няма да купи от борсите за 100млн$ на спот, или ще е ОТС или с договорки... тоест вече са им продали на 4-4,2 за 100млн и идва момента в който имаме възможност и ликвидираме къси за 500млн... ами 1 към 5 си е много добър коефициент...

Че след всичките размисли и страсти си оставам на мнение, че под 3 е възможност с нисък % на вероятност, но я има и тя е в зависимост какви са им плановете на изедниците... обаче добрата новина е, че падне ли под 3 това ще е сигурното дъно и следва стратосферата... ;)

• batibon locked and unlocked this topic