Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

On 4/11/2019 at 8:36 AM, Pistolero said:

Пресен пример от снощи: скок +200 -> спад -360 и корекция 180... маржа е ясен... и ако някой ме убеди че това е "нормален маркет цикъл" или "някой е купил и продал големи количества", ще го почерпя с екскурзия до дестинация по избор... последните 3 месеца точно това движение (с леки изменения) си го разиграха незнам колко пъти...

Отново се повтарям (може и някой да ме обори), но за мен това си е "игра на обиранка" на къси и дълги... (като акумулираме достатъчно позиции и минаваме с тривката двупосочно)... и за това от много отдавна съм за орегулиране на борсите, защото си правят каквото си преценят и 2 думи: просто обират хората (изключително лесно е като имаш позициите къси и дълги да знаеш колко можеш да остържеш и какво ти стува да бутнеш цената до дадения таргет)... и това не го пиша щото са ме щтракнали снощи... напротив, хванах 2 дантелени позиции защото си мислех че движенията ще са още по-големи... просто се опитвам да играя тяхната игра..., но пък много се нервя на шашмите им....

Моите уважения, но това е само едната страна на монетата, защото това за мен си е просто "голямата тесла за късите", след акумулиране на позиции (двуседмично)... Не може да мислим че маститите инвеститори са прости и че ще купят на +5%, +10%, +15% и +20% от моментната цена... или на спот... Както всеки един проект имаме: 1. Таргет 2.Лимит 3.Стъпки(порции).... така че никой няма да купи от борсите за 100млн$ на спот, или ще е ОТС или с договорки... тоест вече са им продали на 4-4,2 за 100млн и идва момента в който имаме възможност и ликвидираме къси за 500млн... ами 1 към 5 си е много добър коефициент...

Че след всичките размисли и страсти си оставам на мнение, че под 3 е възможност с нисък % на вероятност, но я има и тя е в зависимост какви са им плановете на изедниците... обаче добрата новина е, че падне ли под 3 това ще е сигурното дъно и следва стратосферата... ;)

А добър ден! Това ти го казах преди толкова време, че го правят още преди BTC да се появи на бял свят.

Ще отговоря тук и на @ivan. Понеже твоят пост е донякъде отговор на въпроса. Ти каза 1 към 5. Досега всички казаха "нисък % вероятност" като теб за цена под 3к. Т.е. всички позиции ще са обратното на "не"логичното под 3к. нали?

Докато не почнем да мислим като тях, няма как да ги бием на техните игри. Радвам се, че @Pistolero го прави. Защото ТЕ определят правилата, не ние. За нас остава само една илюзия. Големите капитали няма да купят на 5к. Много по-вероятно е сега да се направи един голям обир на всички очакващи върха, а като се срине, капиталите да влязат.

п.с. Припомням, че чакаме капитулация. Аз такава не видях досега.

Другото за което може да се замислим е, ако падне под 3 нали 80%от играчите ще се вкарат на дълги... и то на левъридж... (и борсите естествено ще им акумулират залозите, дори и да няма къси насреща щото те така правят и после зависи накъде стоят нещата и бутат цената за ликвидации и профит).... ама после кой ще ги изплаща тея 80% дълги на левъридж... т.е. ако се получи такава ситуация борсите ще трябва да смъкнат още цената, за да ликвидират тея дълги...

ей за това казвам че % вероятност е ниска, щото ако допуснат тая грешка да бутнат цената под 3, ще трябва поле да бутнат под 2 (щото ще има закачени още повече дълги), и после още... и в омагьосаната спирала... и на спота ще чакат едни грандиозни ордъри, които ще качат цената и борсите които са акумулирали повечко дълги ще са фалит...

Че хайде да не всяваме паника излишно... като във всяка фирма топмениджърите определят посоката, и когато са добри фирмата се разраства, а когато не са - потъва...

Преди 7 часа, hpz написа:

п.с. Припомням, че чакаме капитулация. Аз такава не видях досега.

докато всички чакате капитулация, да не стане така, че ФОМО да купувате на по-високи цени.

п.с. капитулацията беше когато @stamen писа, че се чуди дали да продава

123123.png

Стамен писа когато капитализацията на биткойн падна под 100 млр....

...преди скорошния скок беше 60 млр.... сега е 90.... все едно си забравил боб във вряща херметическа тенджера....

ето го коментара на Стамен, от 18.11, точно след като слязохме под 100КАП и цена от $5.6К

за мен капитулацията се случи тогава, който е купил до сега купил, който чака 2К ще отане под-вода

ето моята дългострочна стратегия, не е нужно да се опитваш да хващаш ножки

Преди 15 часа, vamp111 написа:

понеже аз не разбирам то търговия, но когато вляза да си чеша крастата, все гледам 50/200МА

ето едно интересно предложение

D4CbDs8XoAMetHi.png

Да, всички го видяхме пробива, само че се чака да се види дали не е fake breakout...

2 hours ago, Pistolero said:

Да, всички го видяхме пробива, само че се чака да се види дали не е fake breakout...

Тук мисля, че идеята е да се забележи golden cross-а който евентуално е на път да се случи, а не просто пробива на 200МА.

преди 56 минути, vamp111 написа:

Поне @Sven Biorg схвана за какво говоря :D

ако погледнете лятото на 2015-та ще видите, че имахме такъв (или може би два) на дъното, след което последва бавно обръщане на тренда

Имало е 3. Мисля, че следим еднакви акаунти в Twitter. След като прегледам фийда, влизам във форума, и всичко най-важно е представено тук от теб всеки път :D 

On 4/13/2019 at 2:31 PM, Pistolero said:

Другото за което може да се замислим е, ако падне под 3 нали 80%от играчите ще се вкарат на дълги... и то на левъридж... (и борсите естествено ще им акумулират залозите, дори и да няма къси насреща щото те така правят и после зависи накъде стоят нещата и бутат цената за ликвидации и профит).... ама после кой ще ги изплаща тея 80% дълги на левъридж... т.е. ако се получи такава ситуация борсите ще трябва да смъкнат още цената, за да ликвидират тея дълги...

ей за това казвам че % вероятност е ниска, щото ако допуснат тая грешка да бутнат цената под 3, ще трябва поле да бутнат под 2 (щото ще има закачени още повече дълги), и после още... и в омагьосаната спирала... и на спота ще чакат едни грандиозни ордъри, които ще качат цената и борсите които са акумулирали повечко дълги ще са фалит...

Че хайде да не всяваме паника излишно... като във всяка фирма топмениджърите определят посоката, и когато са добри фирмата се разраства, а когато не са - потъва...

Вече ти отговорих на лично, но ще го напиша и за останалите. ЛЕВЪРИДЖ - това е еквивалент на фючърсите. Нещо нереално! Т.е. обир на борсите. Дори долари да обират, те са достатъчни за да си набавят BTC за да смъкват, въпреки че го правят по доста по-сложни начини - алгоритми, математика и т.н. А ако левъриджа е в BTC - това са безплатни BTC за борсите.

"ако падне под 3 нали 80%от играчите ще се вкарат на дълги... и то на левъридж..." - търговията с ливъридж е един бич за BTC. Тя е точно като фючърсите. Нещо нереално. Ако затворите на + разбира се ще трябва да вземат от някъде коините да ги изплатят на всички. Но според мен не разбираш, че ако всички купят по този начин, това няма да изчерпа свободните коини дори с 1, което обаче не е така за една в пъти по-малко реална покупка.

"ама после кой ще ги изплаща тея 80% дълги на левъридж" - няма как да се случи. Борсите определят цената с пари и резерв от BTC. Колкото повече се увеличава левъриджа, толкова повече могат да си играят с реалната цена. Особено в случай, че левъриджа е подплатен с BTC, а не долари. Замисли се над това. При левъридж в BTC борсите реално си ги крадат, без да мърдат цената с покупка.

2 hours ago, AdamKadmon said:

Имало е 3. Мисля, че следим еднакви акаунти в Twitter. След като прегледам фийда, влизам във форума, и всичко най-важно е представено тук от теб всеки път :D 

Това е ясно, но до началото на ново ниво (и липса на дъна под сегашното ниво) следва да е най-рано края на май. Дори може и до юли-август да откара, но да приемем че е май. Има още 1 месец. Може и да седим тук, но може и "да оберат паричките".

Никого не съветвам, ако не е натоварил, да не го прави сега. Просто казвам, че е изключително вероятно точно като натоварите на тази "изгодна" цена (особено след 3200) или дори на по-висока да купите, примерно 5 500, за да не изтървете влака, точно тогава може да има спад.

Аз съм натоварил яко. Но имам резерв, който няма да използвам на тази "изгодна" цена, като можех да го направя по-рано. Може и да сбъркам, но това е най-точно резервен капитал. НИКОГО НЕ СЪВЕТВАМ ДА ПРАВИ КАТО МЕН. Не гледам да взема максимума, защото няма как да се случи. Просто разбиранията ми за пазара, които ми движат покупките казват, че вероятността да изчакам и това да е по-доброто е доста над 50%. И като бонус - алогична, което винаги досега е работило за мен.

п.с. И все пак вече събрах 0.3 BTC, ще има ламбо при 3 млн. цена :D

Преди 10 часа, hpz написа:

Това е ясно, но до началото на ново ниво (и липса на дъна под сегашното ниво) следва да е най-рано края на май. Дори може и до юли-август да откара, но да приемем че е май. Има още 1 месец. Може и да седим тук, но може и "да оберат паричките".

Никого не съветвам, ако не е натоварил, да не го прави сега. Просто казвам, че е изключително вероятно точно като натоварите на тази "изгодна" цена (особено след 3200) или дори на по-висока да купите, примерно 5 500, за да не изтървете влака, точно тогава може да има спад.

Аз съм натоварил яко. Но имам резерв, който няма да използвам на тази "изгодна" цена, като можех да го направя по-рано. Може и да сбъркам, но това е най-точно резервен капитал. НИКОГО НЕ СЪВЕТВАМ ДА ПРАВИ КАТО МЕН. Не гледам да взема максимума, защото няма как да се случи. Просто разбиранията ми за пазара, които ми движат покупките казват, че вероятността да изчакам и това да е по-доброто е доста над 50%. И като бонус - алогична, което винаги досега е работило за мен.

п.с. И все пак вече събрах 0.3 BTC, ще има ламбо при 3 млн. цена :D

Не разбрах, това към мен ли беше някакъв отговор или по погрешка си ме цитирал ? И ако наистина си събрал 0.3, явно играем на едно ниво с тебе, само не знам как го определяш това като "натоварил яко" 

п.с и аз чакам спад с 4 ордъра от 4800 до към 3800. Да видим дали, и колко от тях ще хвана :D

• batibon locked and unlocked this topic