Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Аз си представям точно на Ст0ки графиката от горния пост, до къде пада Ст0ки?

https://www.tradingview.com/x/W1IAnibs/

Грубо на около 4300 юана. Ако ми е верен тайминга ще разберем някъде в началото на декември дали ще заформи реален съпорт на дневна точно там. Рекордните обеми в момента (фалшиви или не) са нещото което не ми се вписа в картинката.

Има опровержение на тази информация тук: https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/5ay1yx/i_just_asked_some_good_friends_in_china_and_they/

Един от коментарите:

Да, общи глупости, Китай предприема по-позитивен подход към Bitcoin и blockchain технология. Конференцията е положително доказателство за това.

Връзка към цитираната в поста конференция: https://news.bitcoin.com/chinese-govt-blockchain-conference/

Аз възприех последните коментари на Данчо и Стоко като пазарен тест сам по себе си. Нямам категорично мнение, но съм по-скоор настроен да приема именно това. Според мен е полезно като опит и дори може да не е имало кой знае какви надежди да се случи нещо. Според мен е малко вероятно да се надуе цената до достигането на предната истерия през 2013 - 2014. Трябва да захапят останалите континенти, а това зависи от фундаменталните новини. 

Съгласен съм Данчо, само че имам около 8000 от тях, та експозицията ми е предостатъчна :)

Домързя ме да ги обръщам в акции, което май беше грешка, ама не ми се разправяше.... 

Какви са вижданията ви за цената колеги :) всички потапяния до сега бях категорично отказани и ето ни пак на високо. Изглежда така сякаш ще направи опит да полети до 6400 CNY

Тrumpflation-а доста зле се отразява на всички борси, включително и на CNY, което е добре за BTC, пада ли Юан-а, BTC се качва, навсякъде прогнозират нова вълна от спадове по борсите и задаваща се криза, China пазарят койни, UK пазарят койни, India пазарят койни, всичко това се диктува от тези изкуствени спадове които се създават и ползват Тръмп за още по масово поразяване. По борсите е пълно с дребни собственици които са тук да направят удара на живота си. Може да не ви се вярва но тяхното трейдване се отразява не по малко от колкото на ботовете, Масов адобшън на Биткойн има, само че по борсите, търговците са тук, за да направят състояние, разполагат с малко ресурс, но тук става дума за хиляди хорица държащи BTC, идеята за правене на пари е много по добра от колкото идеята за ежедневно ползване на койна като средство за разплащане. Хората в момента следят дори развитите по делото на Кимдотком и това може да се отрази добре, само и единствено дебата по блока може да наруши бавното, но стабилно качване на цената, както е казал колегата по горе изгледите за Коледа са доста добри.

Ако имаш възможност да следиш от близо нещата, в началото на корекция купувай алтове, при първите дивергенции на часовата графика на BTC продай алтовете и стой в BTC - изчакай следващия бул рън и повтори цялата процедура отново на локалния връх = профит!  :wub: Хамалогия е, но в процентно изражение корекцията на алтовете(надолу/нагоре) е по-силна от тази на BTC и в цялата система го няма рискът на търговията със заемни средства.

• 2 weeks later...

Много е сложно с БТК в момента, Индийците купуват заради деноминацията на Рупийте, което помпи здраво цената, обаче сега този казус на Данъчните с Койнбейз не се знае как ще се отрази, снощи започна помпа на Монерото, доста хора ще го намерят като привлекателно уж заради по-голямата анонимност, за това и го пуснаха в Битфинекс, предполагам това би привлякло внимание и върху ZEC заради анонимността му. Като цяло в момента Етера е добре да се купува защото е с ниска цена, няма да го оставят да падна много повече от това, Виталик си знае работата, ама и те са един дол мошеници и капиталисти, Етц обаче е обречено,виж за Лайткойн-а никога няма да умре, не може директора на една от най големите китайски борси да остави брат си създателя на ЛТЦ да потъне в глад и мизерия. 2017 ще е добра година като цяло за Алт-овете, тъйкато е годината на прилагането им, само че колко ще е добра за БТК те първа ще разберем. И все пак по-горе колегата е писал че не може да се търгува по информация в един форум и адски прав.

Сериозна динамика в момента. Китайските борси са доста съмнителни в последните дни особено. Бих внимавал много за съществена корекция скоро. Няма да ме учуди мощен мечи пазар с водещо китайско участие точно по време на коледните празници и Нова година и това чак до китайската Нова година. 

Ето тия юнаци са българи и преди години много ме разочароваха, като твърдяха че цената се е запътила към нулата, което било и реалната стойност на биткойн, ама явно им е просветнало:

https://ewminteractive.com/bitcoin-bulls-seem-getting-tired/

Предполагам ще е интересно за технически настроените трейдъри...

Добър фрактал. Eдинственото, което ме притеснява е, че повтаряемостта е прекалено очевидна, но пък колкото по дълго стоим над 5100 CNY толкова по-бичи изглежда хоризонта.  Ще бъдат интересни Празнични дни :)

Забелязал съм, че когато с Данчо сме на едно мнение нещата се случват с голяма вероятност (справка- дъното на 150$). Въпросът е ще има ли фойерверки или Kоледни намаления?

Да си призная на мен тази фигура ми се струва като класическа подготовка за корекция. Но все пак теорията казва, че трябва да се изчака пробив в една от двете посоки. Всичко изглежда добре нагласено, че да се случи през празниците в Америка и Европа.

https://www.tradingview.com/x/5zDRMjSg/

Лайткойнът не може да се нарича брат на биткойн, според мен - може би клонинг е по-точната дума...

Тази статия в сайта е вече на повече от три години. И в това време често съм се учудвал колко точна се оказва. 

Единственият плюс, който мога да видя в краткосрочен план, е че лайткойн и виакойн ще включат  SegWit преди биткойн и това може да създаде интерес за тях.

В допълнение на горното ми мнение, ето нещо интересно от bitcoin magazine: 

How the Lightning Network Layers Privacy on Top of Bitcoin

Сега, ако лайткойна го постигне това (но без помощта на BlockStream ще стане трудно, Данчо), вместо да минават през ZCash много хора ще почнат да минават през лайткойн, който има много по-добре изградена борсова мрежа. И изведнъж може да дръпне много нагоре, но не мога да преценя до колко фантазия влагам в тези съждения....

Етц обаче е обречено,виж за Лайткойн-а никога няма да умре, не може директора на една от най големите китайски борси да остави брат си създателя на ЛТЦ да потъне в глад и мизерия.

Братята китайци инициатори на лайта (известен като rockcoin) съвсем не са гладни. Ояли са се много отдавна. Фундамент зад тоя клонинг няма, реално усвояване от крайни потребители също няма... раздут шиткойн на n-та степен. Технически може да си пада чак до 0.0024, но по дългия път до там ще му разиграят няколко пъти театър в някой тъмна борса. Преди месеци беше станал и малък скандал с китайското му девче, което организираше доста некадърно пъмп в btc-e като за сигнал поставяше предварително уговорени като големина и позиции поръчки. Въобще лайта заслужава да потъне и умре напълно и трябва да се научим да разпознаваме безполезни проекти използвани очевидно само за печалба. Погледнете на възможно най-голяма рамка в логаритмична скала историята на Dogecoin и лайта - прилича на доброволна игра на столове (където за последният винаги няма стол) или "Кой тъпак ще носи чантите до следващия пъмп"

• batibon locked and unlocked this topic