Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Ако 3 месечните фючърси пробият 860$ тогава вече картинката ще се измени.

Премина Границата на Данчо. А аз не мога да си обясня защо в Coinbase няма никой. Сякаш двама стоят един срещу друг и се надлъгват:

https://bitcoinwisdom.com/markets/coinbase/btcusd

За много години и от мен. 

Както този солидно доказал се "пророк" казва в тази си статия, в момента Биткойн заема функцията си като store of value. Тук и 1% да вземе от дяла на златото, цената ще е петцифрена.

Как точно ще се развият платежните канали (Lightning или друг метод, с или без SegWit) няма значение - но явно в момента никой не му е нужен биткойн като разплащателен метод, за това и е малко вяла реакцията към SegWit. Дори и аз като мега привърженик на SegWit още не съм минал в https://crypto.bgна Bitcoin Core 0.13.1 и така не съм показал подкрепа - не защото я няма, а защото изисква определена работа, за да можеш да работиш правилно със SegWit и защото има доста друга работа по сайта.

Мое мнение е, че балонът тепърва започва да се надува и ще се пукне много над $2000, но да видим... 

r145fCcHe.jpg

Значи оборотът по USD борсите днес е 10% от 30-дневния - малко ми се губи точно логиката как беше, но покачваща се цена при покачващ се оборот няма как да бъде в следствие на манипулация...

Да, но обемите по китайските борси са също толкова големи - идеята ми е, че цената не е толкова изкуствено завишена.

И да, сега тепърва навлизаме в балон покрай медийната активност и ФОМО, но мисля, че сме в началото му, а не в края му.

Например, преди малко цената тръгна да крашва от 8400 - стигна до 8200 и за 20 минути пак се качи нагоре - нещо, което се случва постоянно последните дни...

Волатилността подсказва, че е възможен връх скоро, но това е твърде нездравословно да се търгува :). За мен огромен интерес представлява до къде и колко време ще коригира тези 15 месеца бичи тренд.(когато го направи въобще). 

Китайските ботове ще я пъмпят колкото се може по-дълго, до 28 Януари ще е задържат над 8800 CNY, но мисля, че най-много до там ще я откарат. На новата им Година сигурно ще почнат да продава, както е казал колегата горе Запада иска да продава, и това ще е лавинообразно. При някой по-сериозна корекция, това ще се случи. Мисля голямо влияние оказва и страха от хакването на някой от големите борси, Хората си държат БТК борсите заредени и готови да продават, дано лавината не е чак толкова голяма та да го свали под 1К, 1000USD е някаква мярка която някак си е по-здравословно да не бъде пробита надолу за да не повлече още по голямо количество със себе си.

ами аз така си мисля, понеже доста хора почнаха да продават, ако не са китайците щеше да тръгне надолу вече, мисля че няма много повече да се качи, до довечера пробива цената на златото и ATH, но не мисля, че ще му останат силички за по-нагоре. Колко според теб ще да е този дъмп, 1000 $ е стоплос на голяма маса хора, за това си мисля, че няма да го допуснат да слезе по-надолу, 700 долара звучи доста реално прави си, но си мисля че и Юли месец 2000 $ също не е нереално. Пак всичко лежи в ръцете на китайците, колкото и да се продаде на запад, те бият спирачките. Мнозинството от хората не са тук заради блокчейна, биткойна, идеята за децентрализиция или ново платежно средство, тук са за да изкарат профит от разликата купува/продава, това са дребни търговци с една торбичка БТК, трябва да се намесят китовете за да започне лавинообразно сриване с цел профит и после пак яко купуване на ниска цена, което си звучи доста логично де...

Колега това ако спре тук ще падне много под 1000$ в това съм убеден. Съвсем реално е на пролет да купуваме на 700$.

Да, и аз така мисля.. Смяташ ли, че тези турбуленции последните два часа може да означават края на bull run-a  - направо не ми се иска да го вярвам, но по принцип така свършват повечето дълги runs - с големи обеми и турбуленции...

Дано да пробие днес ATH, че иначе лошо.. От друга страна си има позитиви да падне пак на 700$...

Да, и аз така мисля.. Смяташ ли, че тези турбуленции последните два часа може да означават края на bull run-a  - направо не ми се иска да го вярвам, но по принцип така свършват повечето дълги runs - с големи обеми и турбуленции...

Дано да пробие днес ATH, че иначе лошо.. От друга страна си има позитиви да падне пак на 700$...

днеска го пробива 100%, а позитивите какви са да падне на 700 ? освен да си купиш на тази цена ?

Силно впечатление прави голямата разлика между китайски и западни борси и дълбоките пропадания в цената при малки обеми от последните часове. Това говори за яката манипулация и някакъв вид тест за плътност на orderbook-а  или shakeout, пък и сме го виждали като патерн това доста пъти - пропадане / рейндж / ликвидация на късите / нови височини. За да продам бих чакал чувствително по-големи червени обеми, имаше зверска акумулация в рамките на 2600 - 2900 CNY в продължение на 6 месеца, тия койни ще направят цунами ако се изсипят и ще е очевидно като знак кога да продадем. В дългосрочен план би било страхотно да коригира до 700$ и да атакува в края на тази година 2000$

• batibon locked and unlocked this topic