Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Вкарвам малко интрига, защото се забравя откъде тръгнахме тази година...

На 21.02.2019 г. at 22:06, Altov написа:

Ти считаш, че това е бичи пазар ? А да ти прави впечатление, че ъглите на покачване с всеки изминал етап, стават все по полегати, а последващите падания и те стават все по плоски и все по-продължителни ? Ако апроксимираш цялата тая логаритмична графика в една, единствена линия, дали тя няма да придобие формата на падаща парабола ?

И още един въпрос: кой е този крупен, мастит инвеститор - милиардер, който ще тръгне да вдига "нещо" от стартова точка "3000" ? Колко пари трябва да налее, за да го вдигне , да речем със 100% , от там насатне да чака Тълпата да влезе на вече поскъпналата със 100% цена и тя да продължи да помпи, цената, а той поетапно да се затваря на неин гръб?

А колко ли пари, трябва да налее, за да направи пак 100%, но от един алт, който струва 1 долар ? Къде са потенциалните "Х-овете" с минимум усилия и риск и къде е "голата кука" за Тълпата ?

На 22.02.2019 г. at 21:37, Altov написа:

Именно, че не е същото, поради тази причина "галактическият" ръст на биткойнчето, което чакат биткойн-зомбитата няма как да се случи, чисто физически. За да качиш 100% от $100 се иска едни усилия, а за да качиш 100% от $1000 - 10 пъти по-големи усилия! Кой е тоя баламурник - "милиардер", дето ще тръгне "да вдига" нещо, за което ще трябва да вложи толкова много усилия ?! Дали ще си заслужава цената, това усилие ?! Неее, пич, няма да има никаква луна на биткойнчето. Запиши си го това много дебело! ЦЕНАТА и в буквален и в преносен смисъл става твърде висока и неоправдана, за такава помпа, а таргетираният краен резултат - твърде химерен и въобще негарантиран. 

Някои говорят за рипъл ?! Там също не виждам да има някакъв голям ръст, за какъвто някои мечтаят. 

$ 4500 - към първата половина на март, преди стареца да поеме на юг към $1800-2000

На 23.02.2019 г. at 12:18, Altov написа:

Вероятността от 10 хилки да отидеш на 20 е много по-малка от тази - да отидеш на 5, поради простичката причина - ще трябва все по-дълбоко да се бъркаш в джЕбчето, т.е. да плащаш все по-голяма цена, вместо просто да затвориш на 10 хилки и да прибереш фиата. А защо да се бъркам все по-дълбоко, т.е. да плащам все по-безумна цена , от какъв зор? Защото някой "прогнозирал" 100 хилки или 1 млн. ?! А кой ще плати цената, за да добута това безумие до 100 хилки, а да не говоря до 1 млн? Тълпата ли? Тя верно, че е проста, ама да е проста, да е проста ... колко пък чак да е проста? Биткойнчето пътя му е твърдо на юг ...

:)

На 28.06.2019 г. at 17:28, vamp111 написа:

мекс 12094, финекс 12078

стамп 12075,  кб 12080, 

нанс 12178, кракен 12118,

оспорвано, но присъждам в полза на възходящия тренд, оставям дългата отворена

все още не съм затворил, хареса ми как отскочихме, но като цяло 11К беше критичен съпорт, твърде вероятно е да отидем до под 10К 

фъндинга яде, но не чак толкова, че да ме накара да си затворя позицията преждевременно, още повече очаквам нa 3-ти Срещата на Артур и Нориел в Тайпе да ни засилят нагоре

следя на живо, ако ми запари, затварям с малък профит или не брейкивън, но липсата ми на дисциплина по-скоро ще ме накара да налея още в марджина, за да си сваля ликвидацията на около 9080 и да разхвърлям бидове от 9300 до 9700 

следя как се развива ЛТС доста по-интересно ми е покрай този халвинг

Заложените 1000 сатошки се върнаха като 2800, чиста печалба само 180 процента...разочарован съм.

Успоредно с това бях вкарал 0.001 за прогнозна цена в диапазон 17.5 - 37.5 К с падеж 31.12.19 , но вече не ме интересува, вдигайте цената колкото искате. 

:)

На 1.07.2019 г. at 6:53, vamp111 написа:

все още не съм затворил, хареса ми как отскочихме, но като цяло 11К беше критичен съпорт, твърде вероятно е да отидем до под 10К 

фъндинга яде, но не чак толкова, че да ме накара да си затворя позицията преждевременно, още повече очаквам нa 3-ти Срещата на Артур и Нориел в Тайпе да ни засилят нагоре

следя на живо, ако ми запари, затварям с малък профит или не брейкивън, но липсата ми на дисциплина по-скоро ще ме накара да налея още в марджина, за да си сваля ликвидацията на около 9080 и да разхвърлям бидове от 9300 до 9700 

следя как се развива ЛТС доста по-интересно ми е покрай този халвинг

все още съм лонг, бидовете са заложени както съм написал по-горе, срещата в Тайпей е довечера

следете новини от Asia Blockchain Summit 2019, конференцията вече започна!

7 hours ago, vamp111 said:

btw какво направихте с моя приятел @hpz за него ги пиша тия неща ?

Тук съм :)

Добре, че има хора като теб тук във форума! И аз направих някой добра позиция тези дни на късо, но сега въпроса е дали ще видим 8 и. Нарочно не заложих чакащи take profit на 9,5-9,6. Но както ти писа, че е критичен момент, и ордър бука нещо се обърна, затворих на 10064 на маркет. Сега 1-2 минути по-късно вече е 10400. Ако не беше ти, нямаше да отдам такова значение на ордър бука.

Преди 22 часа, vamp111 написа:

все още съм лонг, бидовете са заложени както съм написал по-горе, срещата в Тайпей е довечера

следете новини от Asia Blockchain Summit 2019, конференцията вече започна!

за съжаление само  един от бидовете ми  беше достигнат 9727, на косъм, а той беше най-малък, ако бяхме слезли още  по-надолу това щеше да увеличи сравнително доста размера на позицията ми и да свали средната цена на ентрито ми, шанс.... :lol: останалите ги махам

XBTUSD  35000  9323.0                
XBTUSD 30000  9424.0                
XBTUSD  25000  9525.0                
XBTUSD  20000  9626.0

очаквам този възход да продължи краткосрочно, бих затворил на профит над $12К после е възможно пазара малко да се поохлади, това е само предположение!

@hpz ако беше ползван висок левъридж, позицията не беше наблюдавана на живо и не бях реагирал на пазара, щеше да бъде ликвдирана. Разгледай ми постовете по-нагоре и от предната страница и проследи какво мисля, какво се случва и как реагирам. С високи левъридж и ползвайки 50% от акаунта си, нямаше да имаш топките да устискаш подобен шейк аут.

в тази търговия беше ползвано 0 ТА и 100% маркет психология...

16 minutes ago, vamp111 said:

за съжаление само  един от бидовете ми  беше достигнат 9727, на косъм, а той беше най-малък, ако бяхме слезли още  по-надолу това щеше да увеличи сравнително доста размера на позицията ми и да свали средната цена на ентрито ми, шанс.... :lol: останалите ги махам

XBTUSD  35000  9323.0                
XBTUSD 30000  9424.0                
XBTUSD  25000  9525.0                
XBTUSD  20000  9626.0

очаквам този възход да продължи краткосрочно, бих затворил на профит над $12К после е възможно пазара малко да се поохлади, това е само предположение!

@hpz ако беше ползван висок левъридж, позицията не беше наблюдавана на живо и не бях реагирал на пазара, щеше да бъде ликвдирана. Разгледай ми постовете по-нагоре и от предната страница и проследи какво мисля, какво се случва и как реагирам. С високи левъридж и ползвайки 50% от акаунта си, нямаше да имаш топките да устискаш подобен шейк аут.

в тази търговия беше ползвано 0 ТА и 100% маркет психология...

@vamp111, аз ползвам стопове. Винаги гледам нивото на ликвидацията и стоповете ми са над него. Често слагам последен стоп за огромна сума 20-30$ над ликвидацията. Иначе в момента съм на дълги, не искам да играя против тренда, било то и краткосрочен. Пък и на 11247 ми излизат 2 фибота на моята графика (едното краткосрочно). Според мен ги пробихме. Отделно пробихме единия краткосрочен тренд. Жалко, че първото влизане го чаках много оптимистично на 11209 примерно, понеже МНОГО ЧЕСТО пробиват под нивото и обират позициите. Но не го дочаках.

Не знам какво ще стане. Наредил съм стоповете в рамките на 500$, очаквам покачване до към 12-12,2-12,45. Нямам таргет. В момента докато пиша, ми направи добавката и едва не ми удари пъвия стоп. Но не е късно.

* като писах "в момента", добавката беше на 11376, а стопа на 11294. Това е първия стоп и над 11247, но мисля, че тренда върви нагоре и няма смисъл от ниски добавки и стопове, които вероятно няма да се изпълнят.

@vamp111 между другото в Кракен съм наредил покупка на левъридж 8900 (или 8800 - не помня вече) и sell (stop) на 6100. Този сел е задължителен, защото е на левъридж. Против логиката е, но трява да се избегнат загуби.

А за мекса, в момента средната ми цената е 11399. Ще трябва да изчакам няколко часа без да гледам графиката и да видя или ударени стопове или печалба.

* Кракен правят ужасни игли, и направо ме е страх какво може да се случи.

49 minutes ago, vamp111 said:
Symbol
Size
Value
Entry Price
Mark Price
Liq. Price
Margin
Unrealised PNL (ROE %)
Realised PNL
Close Position

XBTUSD

Close Order at 12075.0  

сигурно се шегуваш :lol::D:lol: 

1234.png

На мен ми удариха маса стопове... Преди малко на 11644 пак... естетвена покупката беше много тарикатска 11670. Но я затвориха преди да отиде нагоре.

Засега мисля, че ще качим 11800-11990 без да преминаваме 12к. и после пак към 11300 или поне 11500.

Вероятно пак ще искат да оберат позициите, но тогава няма да им излезе графиката. Затова го давам малко хазартно...

38 minutes ago, WinSpam said:

Абсолютно тези всички сигнали , коментари и обяснения които давате за търговия специално на биткойн  със @vamp111 са 100 % губещи във дълъг период от време . Естествено че всеки е на печалба тези месеци , но оставам със съмненията че едва ли не ,вие сте намерили начин как да търгувате ежедневно биткойн на печалба !! 

Малко седнете и се уседете  , покажете си за последните 2 години печалбите и загубите от търговията само на биткойн и тогава го играйте гурута тука !!  

Е стига де. Аз не се смятам за Гуру, а за новобранец.

Точно тези месеци само HODL-рите са на печалба, не всички! Ако ти си един от печелившите търговци, добре. Но повечето са загубили. Масата още чакат да купят... на 2500!!!

8 hours ago, Johny_Domino said:

На мен пък ми е интересна кореспонденцията между @vamp111 и @hpz. Никой не ви кара да търгувате по същия начин, но е любопитно да се наблюдава, как играят особено от лаици, като мен.

То това е идеята на форума... Истинската т.н. "общност", която в България все още липсва на всички нива, като почнем още от турско робство.

п.с. Или си голям или се правиш на голям. Като си голям - помагаш на братята (както @vamp111), като не си - хейтиш за да изглеждаш голям. А аз... съм малък! :) Барабар Петко с мъжете... Гледам да изкарам някое сатоши. Не ми подражавайте в търговията!

1 hour ago, hpz said:

То това е идеята на форума... Истинската т.н. "общност", която в България все още липсва на всички нива, като почнем още от турско робство.

п.с. Или си голям или се правиш на голям. Като си голям - помагаш на братята (както @vamp111), като не си - хейтиш за да изглеждаш голям. А аз... съм малък! :) Барабар Петко с мъжете... Гледам да изкарам някое сатоши. Не ми подражавайте в търговията!

и колко си изкарал досега? аз все оставам с впечатлението, че те ликвидират :lol:

1 hour ago, hjzagf4sb said:

и колко си изкарал досега? аз все оставам с впечатлението, че те ликвидират :lol:

Дано впечатленията ти от BTC графиката да са по добри от тези.

Засега имам една ликвидация на сметка отворена от част от печалба.

Едно обаче не разбирам, ако ме бяха ликвидирали, кое точно е забавното и смешното, т.е. ако теб те ликвидират аз трябва да се смея (като няма да ми е весело)?

• batibon locked and unlocked this topic