Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

преди 13 минути, batibon написа:

Имам чувството, че във форума само hpz и vamp111 търгуват.

не си прав, просто само ние си плямпаме за това... къде на лично, къде тук..

освен това аз не търгувам, а бавно, но сигурно дарявам във insurance fund-a на Битмекс

Темата е такава, за цената, все пак това е което най-много вълнува хората иначе ми е малко болно, че все по рядко някой се обръща към мен с технически въпрос...

След бум-а 2017-та малко определението на Биткойн се отклони от първоначалния му път. В смисъл не ме разбирайте погрешно, никога ама никога не се е строяло и   работело повече върху биткойн от колкото днес, просто лицето с което се познава и представлява пред "външния свят" е на един крайно спекулативен актив, достъпен за всеки ,по всяко време от всяка точка на света, средство за бързо забогатяване. И все пак това е по-добре от анонимни пари на нардкодилъри, хакери и педофили..... Да щеше да е хубаво ако всички осъзнаваха това единствено, уникално и най-важно качество, което Биткойн има, но за жалост света се върти благодарение на сегашната банкова и финансова система и повече от всякога алчноста, себелюбието и стремежа към личните придобивки са наделели над морала. Не очаквам революция..

преди 56 минути, batibon написа:

Имам чувството, че във форума само hpz и vamp111 търгуват.

Аз като посегна да кажа нещо актуално ям бой през пръстите.

Сега вече само минали сделки мога да споделям.

На крекса си пуснаха собствен токен изпълняващ ролята на метла - буквално. Всички изритани койни се обменят в техния токен нещо като да не без хич или за бог да прости.

Когато се регистрирах там кранчетата пускаха само с една капча всичките и бях натрупал две страници боклуци.

След като ги смених за крекс токен се оказа че имам цели 50 сатошита - нищо и половина...

Но едно бързо прегледче кво е тва животно новия токен, кво да видя:

Луд ажиотаж и 20% марж купува - продава...

Ох на батко от късен сабахлям къмто 10:00 до към 15:00 без много да му отделям постоянно време, щото не можех да повярвам а е трябвало..

От 50 сатошита станаха малко над 6000 сатошита.

Но за това пък после си нахлупих един HODL и сега имам богат татко с тъща BTT по 13 сатошита парчето:

BTT BitTorrent568.99373492

Жълти стотинки ама как звучи в % .

Тази тема прекалено много се изроди, не мисля да я чета повече. Забравихте се хора...

Ще помоля друг модератор да взема отношение при нещо станало тук.

Преди 5 часа, hpz написа:

Този път не се чудих за добавката. Сложих я малко високо, но добре. На 10156. Сложих още една в граничната зона 9800-9900, но до там не стигнахме (засега)... @Гари кое те учудва? Има 3 много, много прости правила:

1. Който не търгува, той не губи

2. Който печели по-малко отколкото губи не търгува дълго.

3. Някой го правят за спорта.

п.с. Продължавам да си мисля, че държиш някаква онлайн борса. Последните ни изказвания с @vamp111 90% са на печалба. А аз и не търся разбиране, защото ако това стане, значи съм станал от стадото и със сигурност ще губя!

Странни ми приятелю, да направя ли малък анализ на последното ти изречение? 

Не търсиш разбиране защото ако те разберем ще станеш като нас? Един от стадото...

Като не търсиш разбиране от нас защо пишеш въобще тук?  Да покажеш колко си по-по-най ей такъв неразбираем?

Това  е обидно поведение за тези новите които влизат и тези които не търгуват.

Благодаря ти.

37 minutes ago, batibon said:

Странни ми приятелю, да направя ли малък анализ на последното ти изречение? 

Не търсиш разбиране защото ако те разберем ще станеш като нас? Един от стадото...

Като не търсиш разбиране от нас защо пишеш въобще тук?  Да покажеш колко си по-по-най ей такъв неразбираем?

Това  е обидно поведение за тези новите които влизат и тези които не търгуват.

Благодаря ти.

@batibon не съм искал да обидя никой. Говоря образно - повечето в сделки губят. Това е единственото логично и универсално правило. Прави изключение само при подем, т.е. нови магарета идват да купуват на по-скъпо, което пък може да стане още по-скъпо. Влизам поради същата причина, която го правих преди година примерно - за да вдидя мнения и да си направя извода накъде са тръгнали всички, че да тръгна наобратно. Звучи тъпо, но в спекулативните пазари върши чудна работа.

Който е тръгнал да гледа мнения, да се учи от книги - загубата е сигурна. Вярвам могат да го потвърдят мнозинството потребители, всеки е изпатил по нещо, някой по много пъти - доста сметки са занулили. Не казвам, че и аз не губя. Губя по много, най-вече от алчност. :(

....и ако трябва да коментираме цената, мене ми се струва че 8,3 е в тиража.... 11,2 -> 8,3 добре ми звучи...

хпз... знаеш ли... колко странно цвете е... ряпата... (въпроса е риторичен)

22 minutes ago, Pistolero said:

....и ако трябва да коментираме цената, мене ми се струва че 8,3 е в тиража.... 11,2 -> 8,3 добре ми звучи...

хпз... знаеш ли... колко странно цвете.... е ряпата... (въпроса е риторичен)

Знаеш ли, че доматите могат да се ядат без колците... (въпросът е риторичен)

Пусни логаритмична и ми кажи къде ги видя тези 8,3...

Съфорумджии, както @batibon спомена по-горе, моля спрете с тези докладвания, кой какви сделки е направил. Темата е за цената на биткойн, но наистина идва в повече да гледаме списъци от сделки. Започва да заприличва на акаунт на някой бот, който следи ликвидациите в битмекс. Темата е за цената на къде ще отиде/отишла в кратък и в дългосрочен период но не и справка за това всеки кой какво е изтъргувал.

Темата трябва да е четима...

подкрепям мнението на колегите @ivan @batibon ще се въздържам какво споделям 

отнесох се и позволих личния чат между мен и @hpz да го пренесем в публичната тема

едно време само @St0ky си позволяваше да пуска рисунки тук, неговите поне имаха логика и смисъл :lol:

Преди 22 часа, batibon написа:

Тази тема прекалено много се изроди, не мисля да я чета повече. Забравихте се хора...

Ще помоля друг модератор да взема отношение при нещо станало тук.

Мисля,че това може да се промени с отварянето на една нова тема с примерно наименование : "Ежедневна дискусия",или нещо подобно. Възможно е дори тя да стане най-четената. Там всеки да може да споделя това което го вълнува в света на криптото.

На 26.06.2019 г. at 16:22, AdamKadmon написа:

На мен този ръст все повече ми заприличва на мини декември 2017. Има една линия която гледам, и ударихме Януари/Февруари на дъното, а тръгва от Ноември/Декември 2016. В момента сме 244% над нея, а все си мисля, че някъде в бъдешето пак ще кацнем на нея. Явно ще си запазя покупките за тогава. 

Ако греша, ще купя Юни 2026, когато ще срещнем линията на тази цена, на която сме в момента :) Обещавам ! 

Явно ще е преди 2026 :)  Бях споменал и минимумът за 1ви Януари 2020 - 7400$ тавана е т.н луна. 

Притеснителното е, че нито 50 нито 100 седмичните МА са се доказали като сигурен съпорт, при възходящ тренд се пробиват с лекота, както и обратно. 100 седмичната беше и тази която не издържа 6к нивото, което всички знаем до какво доведе. В момента са съответно на 7200 и 6000к, дано не се наложи да опираме до тях :) 

32 minutes ago, AdamKadmon said:

Явно ще е преди 2026 :)  Бях споменал и минимумът за 1ви Януари 2020 - 7400$ тавана е т.н луна. 

Притеснителното е, че нито 50 нито 100 седмичните МА са се доказали като сигурен съпорт, при възходящ тренд се пробиват с лекота, както и обратно. 100 седмичната беше и тази която не издържа 6к нивото, което всички знаем до какво доведе. В момента са съответно на 7200 и 6000к, дано не се наложи да опираме до тях :) 

Много бързо всички развяха бялото знаме! Е, щом и Тръмп се намеси, значи работата е дебела.

Според мен всичко под 6к си е подарък, т.е. такива нива не би следвало да видим вече. Има хора говорят за 3, други за 1,5. При такива падания има инвеститори, които биха изкупили всичкия биткоин. САЩ, САЩ... ама да не забравяме Китай и Япония.

т.к. 9,5 е много подходящо начало на неочаквано ФОМО.

като помпи всички викат 20К, като дъмпи всички викат 3К ...........  просто следвайте тренда и не търгувайте с/у него

сутринта добре отскочихме, аз съм се устремил към 10030 съвсем краткосрочно

средносрочно @dreamer4o изглежда най-логичен, за мен 14К си беше топ, време е пазара малко да се поохлади, на есен пак започваме да катерим

дългосрочното съм го писал и преди, цената ще ми е интересна 7-14 месеца след халвинга

всички движения преди това са разсейване от голямата картинка

Ще видим това което видяхме 2017 с Джейми Димон от JP Morgan, цената тръгна нагоре рязко, излезе говори, падна, и след това пак си продължи нагоре... Интересното е че сега говори сената и президента, сега и Г7 ще го обсъждат. Ще мине и тази битка срещу него, коя ли ще е следващата, че неостанаха нещо :) 

БАККТ... Вече има два физически фючърса, БАККТ ще е третия, въпрос на време е... а след това е въпрос на време и ЕТФ-а...

Цената на биткойн е нестабилна защото е млад още, с годините ще става по-стабилна и висока....

Септември ще гледаме движения

Преди 13 часа, hpz написа:

Много бързо всички развяха бялото знаме! Е, щом и Тръмп се намеси, значи работата е дебела.

Според мен всичко под 6к си е подарък, т.е. такива нива не би следвало да видим вече. Има хора говорят за 3, други за 1,5. При такива падания има инвеститори, които биха изкупили всичкия биткоин. САЩ, САЩ... ама да не забравяме Китай и Япония.

т.к. 9,5 е много подходящо начало на неочаквано ФОМО.

Никой не говори за бели знамена. Бяло знам извадих на 13к, когато не посмях да купя. Сега купувам по малко и ще го правя в най-лошия случай до 6к. Ако пробием 6к, лично аз ще продавам защото не смятам, че биткойна има място там ,след като привлече толкова много внимание вече, и ако отиде то ще е най-вероятно заради нещо което не знам. Според мен вероятността е по-малка от 1%, но ако нещо научих от този бул рън, то е, че трябва да съм готов за всеки сценарий. Именно Биткойн 1 милион и биткойн до 1к. Не е полезно ако гледаш само в едната посока :) 

В този рън нямаше нищо логично и счупи няколко рекорда при 10годишната си история. Всичко което се случи е било само предположения в на някой главата защото е допускал невъзможното, но това трябва да се направи и към двата края а не само за нагоре. 20 седмици бяхме надценени на RSI, това не се е случвало никога, предния бул рън си правихме 30-40% корекции, но вероятноста и при този да е така е много малка, поне за мен или ще минем без тях или ще са малко по-големи. Да се движи както никога досега нагоре, и да следва нещата които са се случвало за надолу предните години също е до някаква степен FOMO. А има ли страх има и емоции.

Все още издържа на тренд линията от Април насам, ако задържи още 2 дни докато дойде уикенда и в понеделник пускат Баккт може и да видим нагоре обратно до 11к този месец.

Преди 1 час, Wabi написа:

Все още издържа на тренд линията от Април насам, ако задържи още 2 дни докато дойде уикенда и в понеделник пускат Баккт може и да видим нагоре обратно до 11к този месец.

Къде гледаш, че казваш, че издържа ? Аз виждам как удари в нея отдолу+ точно 50 дневната минава от там и спря възхода на 9800. 

Издържаше до вчера, когато проби 9900, сега ще се пробва отдолу наново да се качи. Ако се върти около тези нива 2-3 дни може и да успее. 

Но тази тренд линия е толкова стръмна, че ще е още едно чудо ако продължи за нагоре по нея. Може и да не му се наложи на г-н Макафее да прави демонстрации ... 

Не знам защо, но ВСИЧКИ говорят за надолу. Ордър бука показва същото, но той е ясен колко може да му се вярва.

При това положение много ми се струва, че може да пробием 14к в най-скоро време. Най-малко вероятното е слизане до 8,4к, което всички очакват.

• batibon locked and unlocked this topic