Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Напротив всички очакват нагоре заради  изказванията на U.S. Treasury secretary Steven Mnuchin и Trump щом говори за биткойн и БАККТ чакат всички на 22 юли и всички чакат да литне да избухне... а пвоече го виждам да одрусат  и да купят на евтиното и от там вече може да пробием и 14 и 20 и 25к ;)

Bakkt на 22 ри тръгва тестово(така е обявено) , не се очаква пускане за масата риби. Мисля че още чакат и одобрение от CTFC. Така че на 22 ри не мисля, че ще видим нещо специално заради теста им. 

тъй като темата е за цената, цената е и това което вълнува 99.9% от всички Биткойн ентусиасти, моля всички да си направят труда да прочетат този коментар на Theymos по повод изказването на конгресмена Патрик МакХенри "There's no capacity to kill Bitcoin"

(за тези които не знаят кой е съветвам да задълбаят по-дълбоко в заешката дупка, започвайки в r/bitcoin и https://bitcointalk.org/ )

Че събития от този тип, биха повлияли на пазара е повече от сигурно, въпроса е до колко биха повлияли и на ежедневието ни. Нека разсъждаваме малко над написаното.

Въпреки биткойн ентусиазма ми да е пряко свързан с едно утопично бъдеще, където модерната цивилизация съществува съвместно с пиратството и всички форми на управление са автоматизирани и автономни, постигайки желания баланс чрез налагане на норми и стриктно следене да бъдат те спазвани осъществимо само когато човешкия фактор е премахнат напълно. Настроението ми спрямо политическата мафия и банковите картели управляващи големите империи като Сащ и ЕС (вкл. България) и бунтовническия ми дух, аз рядко си позволявам съзнанието ми да бъде замъглено от идеята, че някога този капиталистически модел ще бъде изкоренен и всички ще заживеем като равни в едно по-социално икономически ориентирано общество, където гладни и боси няма! Не далеч съм от тези мисли, далеч съм от идеята и че Биткойн е непобедим и напълно споделям опасенията на Theymos. Биткойн за мен ВСЕ ОЩЕ е инструмент за борба с/у вечното вмешателство на държавата в личната собственост и права на обикновения човек, въпреки спекулативния характер, който придоби след Q42017 ....

Най-учтиво моля колегите с мнение по въпроса да се включат. Пак да кажа подобни действия пряко бих рефлектирали в/у цената на Биткойн, за това и си позволявам да коментирам това в тази тема!

Крипто е просто инструмент за печелене на пари. Създава работни места, дърпа пари от едни и ги дава на други. И за банките, и за майка Тереза, и за църквата в началото са мислели, че са баси якото нещо, но реалността е, че всичко е за печелене на пари. Няма утопия, няма равенство. Няма идеология, която да дава равенсто, само такива, които го проповядват. Биткойн бил независим, бил свобода от банките - е, нали през банка си зареждаш акаунта, нали си минал KYC, ползваш компютър с IP през браузъри, които са проследими, през електричество за което плащаш и всеки момент може да ти го спрат, в държави, които имат твоите данни. Дори директно да продаваш на друг човек ползвате телефони с регистрирани номера и се виждате един друг, има камери и гео локация и един куп други неща, които правя на практика невъзможно да си "невидим" за обикновените хора.

Единственото off the grid платежно средство са кеш парите хвърлени през терасата или оставени някъде в гората, всичко останало е просто по-удобен и лесен начин за местене или печелене на пари, за които хората си мислят, че са "новото 20".  Ако биткойн скочи до 1 милион примерно няма да е защото е мега борбата срещу света, ами защото е възможност да живееш по-добре въпреки света.

Забрана от страна на САЩ на биткойн само доказва колко зависими са крипто валутите и че просто инструмент за печеле, който е в грешните ръце...

Преди 1 час, vamp111 написа:

ще заживеем като равни в едно по-социално икономически ориентирано общество, където гладни и боси няма!

За съжаление, това е един от големите проблеми. Твърде сме далеч еволюционно за да можем да си пзволим като човешка раса да сме толкова много на планетата. 

Изградили сме един модел на експоненциален растеж след 2рата световна, който сме приложили във всяка една сфера на живота ни. Експоненциално расте и икономиката ни, и експоненциално грабим от бъдещето чрез кредити с надеждата в бъдеще да растем още по-експоненциално за да можем да ги изплатим тези заеми, и да продължим да взимаме. Целият този модел вече започва да влачи, и се наблюдава как все повече изоставаме с връщането на тези заеми, понеже не можем да смогнем за изплащането им. 

Целият този процес е бил много приятен отначало, и много хора са живели много добре, излишъкът на храна от развитите страни се е усетил и при по-изостаналите и те са започнали да живеят по-добре. Но тук идва проблемът - с излишъкът на храна всяко семейство вместо 1, вече може да си позволи 2 деца. Всяко с 3 може да си позволи 4. И това е довело до експоненциалния растеж и на населението. 

Тук идва и дисбалансът ни с природата. Ако преди сме живяли под определен закон- на тази територия разпологаме с тези ресурси нашата общност не може да си позволи повече от 500 човека, сега сме на принципа на тази територия разполгаме с тези ресурси трябва да отидем да бомбандираме на няколко места за нефт за да си позволим 10% ръст за да може да изхраним населението, което като се нахрани ще може да си позволи още 1 дете, което сами разбирате до какъв порочен кръг води. 

Развиваме се ЕКСПОНЕНЦИАЛНО в ОГРАНИЧЕНА физическа среда, с определени ресурси. Този път няма да доведе до нищо хубаво в близкото бъдеще. Единственият вариант при такъв модел на развитие е да колонизираме друга планета. Ако си стоим тук и живеем то този начин, няма да остане нищо от това място. Представете си, че сме паразити и замърсяваме и гризем от един жив организъм. Колкото по-голяма е инфекцията, толкова по-бързо се разпространява и унищожава живата плът. 

Не си мислете, че съм някакъв социопат, но това е горчивата истина която никой не иска да види, но всеки малко или много усеща, че нещо не е наред с начина ни на живот и развитие. Никой не иска да има гладни и боси, но ако няма, това води до размножаване, а то води до експоненциален растеж на населението. Добре е да се запитаме защо точно Европа е с най-нисък прираст на населението ? И защо точно Африка гърми от население в момента ? 3-4 пъти по бързо се размножават там хората. Защо ромите се размножават много по-бързо от нас ? Дори защо все по-свободно и ясно се говори за хомосексуализъм и настойчиво се въвежда като нещо нормално ? Защо младите все по-рядко искат да се женят, и защо все по-трудно се създават връзки ? Защо младите не искат и да чуят за деца ?  Защо поколението на моите родители избухна с разводи и съсипани семейства, когато поколението на баба ми е било нещо срамно и неприемливо дори да се говори за развод ? 

преди 13 минути, AdamKadmon написа:

Не си мислете, че съм някакъв социопат, но това е горчивата истина която никой не иска да види, но всеки малко или много усеща, че нещо не е наред с начина ни на живот и развитие. Никой не иска да има гладни и боси, но ако няма, това води до размножаване, а то води до експоненциален растеж на населението. Добре е да се запитаме защо точно Европа е с най-нисък прираст на населението ? И защо точно Африка гърми от население в момента ? 3-4 пъти по бързо се размножават там хората. Защо ромите се размножават много по-бързо от нас ? Дори защо все по-свободно и ясно се говори за хомосексуализъм и настойчиво се въвежда като нещо нормално ? Защо младите все по-рядко искат да се женят, и защо все по-трудно се създават връзки ? Защо младите не искат и да чуят за деца ?  Защо поколението на моите родители избухна с разводи и съсипани семейства, когато поколението на баба ми е било нещо срамно и неприемливо дори да се говори за развод ? 

Добра проповед, благодаря, споделям мнението ти. Ядат ми се ябълки с вкус на ябълка, с малко дете съм не искам да го пускам на градина да му напълнят главата с предразсъдъци, форума мога да изпиша по тя тема, жалко за хората... Само да вмъкна, че в момента приръста на населението на земята отвива към all time low... процес който добре явно контролират отгоре, чрез GMO храни, гей бракове, вазектомия и пропаганда на какво ли още не, не случайно колкото по тъпо нещо направиш толкова повече те харесват в интернета, също и колкото по-канцерогено, толкова по- вероятно да бъде одобрено от FDA.. 

преди 32 минути, Wabi написа:

нали през банка си зареждаш акаунта, нали си минал KYC, ползваш компютър с IP през браузъри, които са проследими, през електричество за което плащаш и всеки момент може да ти го спрат, в държави, които имат твоите данни. Дори директно да продаваш на друг човек ползвате телефони с регистрирани номера и се виждате един друг, има камери и гео локация и един куп други неща, които правя на практика невъзможно да си "невидим" за обикновените хора..

всички тези неща на въпрос на личен избор, информация и усилие от твоя страна, технологията е едва 10год. образованието на хората по нея е много далеч, въпреки, че информацията я има и е достъпна, масата не си прави труда да се защити, ТОЧНО заради по-горе написаното в поста ти, Биткойн е нова ниша в пазара с правенето на пари!

споделям мнението ти

Само да вмъкна, че в момента приръста на населението на земята отвива към all time low...

Контролират, но ромите не подлежат на контрол. Скоро и немците ще го разберат това. Африка беше излирана с десетелетия преднамерено, но в момента в който малко се отпушиха нещата, и там започнаха да се наливат средства, се вижда какво се случи. В Китай дължат пари за всяко дете след 2рото, като цената нараства с всяко следващото . Като бях в Италия имаше една китайка, която каза, че не живее в Китай, понеже техните не можели да си позволят да платят за сестра и която е 5тото им дете ... Там и в Индия се забелязва първо какво би било бъдещето, ако продължим по този начин. Тези държави са индикаторите, дали искаме такова бъдеще за поколенията :) 

Държавите като България с отрицателен прираст са много малко по света. Може да се каже, че ние сме по-сензативни към промените които предстоят, и осъзнато или не, гледаме да не сме част от проблема. За сметка на това, нашите сънародници роми наваксват, но пак не могат да ни стигнат темпото :) 

преди 54 минути, vamp111 написа:

само да вмъкна за цената в момента, триъгълника на едночасовата се затваря, така че @hpz да се приготви

купуваме ли този дип или чакаме да потъне още, някой с виждане да казва докато имам пари :lol: ?

чисто откровено, нямам идея на къде сме се запитали за това съм флат, поне до Понеделник ще се въздържам да търгувам освен ако не видя 8800-8500 където мога да отворя една мазна дълга

чисто откровено, нямам идея на къде сме се запитали за това съм флат, поне до Понеделник ще се въздържам да търгувам освен ако не видя 8800-8500 където мога да отворя една мазна дълга

Аз си мисля, че ще ги видим :ph34r:

На мен днес отвратително ми набиха всички стопове на дълги. Ако не алчнеех толкова, може би сега щеше да е далеч по-добре, защото първата позиция си беше добре отворена от 9130 някъде.

Та по повод цената, аз си мисля, че ще катерим поне до 11к. Ама ще е толкова мазно, че не бих рискувал с ликвидация. След това наистина може и да е надолу, но лично на мен не ми се вярва да слезем под 9к. Просто си мисля, че сме на друго ниво вече и не е редно да слизаме почти 2 пъти. Все някой ги изкупи тези "скъпите" коини, едва ли е вчерашен, че да не чака 8к.

Едно друго нещо обаче ме притеснява. Рептилите могат да си печатат и изкупуват на всякаква цена. Защо не първо на 13, после на 8, после да ни докарат до 5. Все нещо трябва да ни докара до 8к, защо не изкупените на 13к коини?!? Изхарчените долари за тях са маловажни, което не може да се каже за ЦЕНАТА на Биткоин.

абе подмятат ни на където си поискат... днес устроиха едно капанче за мечките от $9,9к  до $9,3к и после гааааз баце... :).. но покрай тия приказки на Перчема.. може и да се кротнат малко ... докато хората ги забравят... :)

П.П.  Само около тия нива да не минем в "Bart Mode" както преди... ще е кофти... 

бях решил да не коментирам, че така или иначе съм флат, но помпата от вчера съвпада със сваления Ирански дрон!

преди помпихме на новини за ракети от С.Корея, сега Иран е на дневен ред, бих се ослушвал за подобни новини...

м/у временно ето една графика на едночасовата, със зони на съпорт и резистанс м/у които мисля ще ни чопват до края на лятото

не бих си позволил да коментирам сериозни спадове или покачвания, тъйкато такива биха били в следствие само на екстремни ситуации

за мен 14К си беше топ, 8К си беше дъно, до края на лятото рейнджваме, игра на стопове...

https://www.tradingview.com/chart/XBTUSD/iWf55IBV-XBTUSD60MINSUPP-DEMZONE/

някога, някой, беше доказал, че е пълно менте тоя сигнал....

пълно е със сигнали, мечи, бичи, всеки вижда това което му харесва... БТК не го пипам с пръчка поне до Понеделник.

По интересно ми е LTC как ще върви, но за повече информация там следете другия форум, колегите са доста по запознати с движенията му

• batibon locked and unlocked this topic