Tronald Dump Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 защо да не се отблъсне още от 0.236 нивото, както и май ще стане? Ами според техническия анализ, доколкото знам, предположението че няма да се отблъсне, е защото е пробило за пръв път синята прекъсната линия, и то доста агресивно. Но аз примерно не вярвам много на технически анализ, и според мен има 50% шанс и ти да си прав. Но ако бъркам нека Stoky да ме поправи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Някой знае ли синия и жълтия индикатор в полониекс какво означават? защото изглежда сякаш ще се пресекат скоро (и имам чувството че като се пресекат това обозначава нов тренд) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 Означават два moving average-a Единият е среден 50, другият експоненциален 30 при мен, и по теория да - като се пресекат, уж обръща тренда Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted January 7, 2017 Report Share Posted January 7, 2017 защо да не се отблъсне още от 0.236 нивото, както и май ще стане? Фибоначито е нещо което не е ясно защо работи едни си го обясняват с мистичното златно сечение, което прозира навсякъде в природата - от пропорциите на стегнато женско дупе до пропорциите в графичното представяне на движението на цените в различните пазари. Други смятат, че работи просто защото се съобразяваме с него . Ти си прав - може да се отблъсне от всяко ниво и да продължи надолу, но статистически най-често спира между 0.38 и 0.618. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/imageroot/2017/01/03/20170107_btcgold.jpg https://www.tradingview.com/x/w1xcw5T2/ китайците пак ще тестват 1000$ днес се търгува средно между 6300-6500CNY в Понеделник ще има повече активна търговия, мисля ще е добро време да стигне 6900-7200cny за да се стабилизират нещата е важно да се запази 1000 доларовия биткойн и пак казвам на мнение съм че до китайската нова година трябва пак да опитат да целунат слънцето на 8888cny Tronald Dump 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 Доста интересен и сякаш по-различен от останалите анализ: https://www.reddit.com/r/BitcoinMarkets/comments/5mlnjn/thoughts_and_statistics_about_bitcoins_recent/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 Проби и Fibo-то е като по учебник, така че 950 EUR трябва да е добро място за продан https://www.tradingview.com/x/Dg2NbhEl/ Ха, точно на 891 се отблъсна, което е 0.382 фибоначито... браво Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 Намерих това като ретуит на Боби Лий (CEO на BTCC) Оригиналния пост: https://twitter.com/NIRPUmbrella/status/817438501725683712 Боби Лий дава 20 месеца. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 кога ще се разбере дали биткойн etf-ите ще бъдат одобрени? говори се че тогава ще има огромно качване на цената Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 Ха, точно на 891 се отблъсна, което е 0.382 фибоначито... браво Обича ги тези линии https://www.tradingview.com/x/gGZnqxbT/ Ако е в настроение китайския народ може да ни качи и нагоре. Боби Лий дава 20 месеца. Продължавам хубавият ти пример с това : И си задавам въпросът защо има хора в България, които разглеждат 1500 eur/m2 за ново строителство в мръсна София като дългосрочна инвестиция... Като си отговоря си казвам, че винаги трябва да има прецакани купуващи на върха. кога ще се разбере дали биткойн etf-ите ще бъдат одобрени? говори се че тогава ще има огромно качване на цената Очакванията са за Март тази година, като противно на всички за мен това е мечи сигнал в рамките на няколко месеца като хипотезата ми е - тежка манипулация на големите пари. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted January 8, 2017 Report Share Posted January 8, 2017 Така е. В момента правя всичко възможно да събера асети които в следващата огромна криза ще скочат в пъти, и като паднат цените на имотите на дъното, тогава да купя, каквото мога St0ky 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted January 9, 2017 Report Share Posted January 9, 2017 под бичи тренд имаш предвид bull или bitchy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 това е непотвърдена информация, която се дискутира в момента, става въпрос за някаква регулация на БТК, моля някой с по-точно инфо да се включи. http://finance.ifeng.com/a/20170110/15133628_0.shtml http://finance.sina.com.cn/roll/2017-01-09/doc-ifxzkssy1565918.shtml Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Първото и най-важно е, че няма бан. Доколкото разбирам в туитър ще има сътрудничество с цел регулация, което е добра новина. Според мен (а и не само, но все пак доста спекулативно), възможно е това да даде старт на Китайското правителство да започне сериозно да купува. Мисля, че си струва да се следят: Баш шефа на BTCC: https://twitter.com/bobbyclee CEO & co-founder на BTCC: https://twitter.com/Excellion Edit: Bobby Lee @bobbyclee Jan 8 How to strengthen the #RMB*? Three 3's for #China: - $3 trillion #ForEx reserves (DONE) - 3 K tons #Gold (DONE) - 3 million #Bitcoin --> ? Звучи като майтап, но все пак предполагам, че той се е срещал с PBOC (Peoples Bank of China) *RMB - Ren Min Bi (currency of People's Republic of China) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Ако това е вярно - че Индия е забранила среброто и златото, както и че иска да забрани биткойна - в допълнение на факта, че най-голямата им банкнота е няколко долара, ще бъде страхотно за биткойна. 1. Защото само биткойна може да се справи с тези забрани в Индия (как се изнася злато или сребро през граница?) 2. Защото като няма алтернатива, всички ще чуят за биткойн и ще се научат да го ползват; 3. Но като затворят борсите, цената му ще стане по 2 и повече - както е цената на всяка валута в страните с контрол на капитала като Венецуела сега, а преди България и Сърбия Та ако стане, това ще е една много добра реклама за биткойн Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Стоки, заслужава ли си един спекулативен лонг от тези нива 5600-5700 - може ли да има двойно дъно? ЕДИТ: не.... Ако и на 5300-5400 не се спре, кофти работа Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Стоки, заслужава ли си един спекулативен лонг от тези нива 5600-5700 - може ли да има двойно дъно? Новината за Централната Банка на Китай предполагам задвижи нещата надолу днес. Жалко, че изкочи това иначе технически краткосрочно се приготвяше за още нагоре . Сега накъде и аз не знам. Може би нещо такова ако тренда се запази и започне да пълзи по сивата зона, падане под нея вони на мечки: https://www.tradingview.com/x/SUXv5mLL/ За сега на дневна индикаторите имат още доста време докато влязат в зоната на свръхразпродаденост. Реалният съпорт за следващите дни където може да се купува според мен е 718-725 EUR Edit: Хм, на пазара с юаните нещата стоят съвсем различно така, че всичко е мъгла. --------------------------------- Не знам дали би представлявало интерес следното: И повдигам също така въпросът - ако с пускането на фонда станем свидетели на смяна на водещите фактори и китайските борси постепенно влязат в ролята на европейските сега, тогава наистина ли смятате, че този процес би бил булиш? Според мен това ще една голяма смяна на едрите собственици, от една страна китайците губят контрол над пазар и продават всичко натрупано през години на акумулация и добив, от друга корпоративните(или както там ги наричаме) пари чакат на ниско. Едва ли такива стари кучета правещи пари от пари ще се оставят да плащат дебело на китайците при тези нива. Дългосрочно АКО играта се поеме от Запада това ще бъде супер червен пазар в рамките на няколко месеца. vamp111 and Данчо_Конкретиката 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 аз днес четох това:http://www.cnbc.com/2017/01/11/bitcoin-falls-5-as-china-plans-to-investigate-firms.htmlи ставам все по-беариш на биткойн, защото: 1. китайците нищо чудно да вземат да забранят биткойн 2. докато трае тоя страх, инерцията на биткойн съвсем умря, сега дори да стане нещо което да го вдигне, трябва да скочи 2 пъти, за да стигне до свестни стойности, а скок два пъти трудно 3. и ако някоя друга държава вземе че се наплаши по пример на китай - още по-надолу от друга страна, освен това за ЕТФ-ите скоро не виждам някоя причина да скочи, изгърмяхме си патроните с проблемите в Индия, Венецуела и т.н. единствено ЕТФ-ите или някоя световна финансова криза (за която съм сигурен, но не знам кога), но винаги си седи заплахата за делегализиране.. та, не знам. Ще чакам да пропадне още повече и ще купя още малко, та да видим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tronald Dump Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 всъщност аз се чудя според вас с колко ще падне при евентуални лоши новини след инспекцията? има ли смисъл да си направим един шорт на какъвто биткойн имаме - да го продадем сега и да си го купим като падне още? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Не знам, дали някой го спомена тук, но вчера излязоха солидни аргументи защо Китай не иска и няма да забрани биткойн. (ако искаше, нямаше да си играе да ходи да инспектира, а щеше да каже "баста"). Дори хората с розовите очила мечтаят, че тези проверки са с цел да установят по-солидни връзки с борсите, за да пуснат свой собствен ЕТФ или дори да ползват биткойн като резервна валута.. Ето една интересна наглед графика: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
St0ky Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Попаднах на друг интересен фрактал, пуснаха го в twitter, но много бързо изчезна. Идентични структури при многогодишния балон на среброто и BTC, също така тази картинка би се вързала с някакъв силен фундамент през тази година + завършена техн. фигура C&H Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 информация от последните минути: http://8btc.com/thread-45215-1-1.html без повече фалшиви обеми, до колкото разбирам се спира марджин търговията, това означава, че хората ще търсят други фирми, извън 3-те най-големи китайски борси! проверките на КНБ са във всички китайски борси не само крипто, но и стокови! Проверките ще траят около седмица, така че очаквайте сътресения +офшорния юан скочи снощи.. прочетох нещо и че КНБ била изтеглила 70 милиарда юана от пазара, които са били вкарани за 4 дни като помощ, но сега вкарвали нови над 300 милиарда с цел подпомагане на икономиката, миналата седмица е била същата като са изкарани над 500 милаирда, покачил се е вноса, паднал е износа, всичко това е защото китайската икономика отчита спад, в момента роля ще изиграят взаимоотношенията на Тръмп-САЩ с Китай. КНБ се опитват да стабилизират нещата, всички тези проверки и ходове са с цел ограничаване на изтичащия извън Китай капитал! някой беше писал за възможна държавна инвестиция в БТК, мисля че това звучи все по реално Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stamen Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Ами ако е така, Данчо - супер! Сега като не могат да печелят от марджин лихвата, борсите ще трябва да сложат комисиони на спот пазара, от там по-малко нереални бот обеми, значи по-прозрачна търговия => плюс за биткойна... Също така, сега като има ограничение на марджин търговията, няма да може да се шортва толкова... на мен ми е интересно, как само това не изстреля курса нагоре... може би е балансирало шока от тези верно драстични мерки... Да се надяваме, че няма да има ексцесии, да. Не си мислим, че ще влезнат, излезнат и кажат "Всичко е наред", нали Може и някоя глобичка да обявят на някой. Ей така, за стимул... Не е ли интересно, че Запада последните два дена не само държи, ами май дърпа цената нагоре (все следобед се покачва, като станат американците)... Замислих се преди малко, какво ще стане, ако верно затворят борсите. Курсът ще иде на $100 да речем, хубаво...И кво?Ще изкараме още година, две като 2014-та, ама ще пък ще е яко да се накупят биткойни по $100 Защото дори и да го забранят в Китай, биткойн не умира, хора - той е глобално явление. Но се отплеснах от темата, тук все пак говорим за цената. Да, ако Китайците наложат тежки санкции, цената ще иде на майка си у ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Given Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Здравейте и поздрави от поредния биткойн ентусиаст. Чета ви от месеци, като най-накрая реших да се регна, за да мога да участвам по-активно в дискусиите. И веднага започвам с въпросите, разбира се. Ако официално се потвърди новината за спиране на margin trading (не съм сигурен дали btcc и huobi са потвърдили, че е перманентно ), това не е ли добре за биткойн в средносрочен и дългосрочен план? За daytraders предполагам е проблематично, но не са ли точно "фалшивите" обеми в китайските борси една от основните пречки за привличане на по-сериозни инвеститори? Това с цената също е много интересно, след като реално новините са доста по-шокиращи отколкото преди седмица. Факт е, че не мърда, а дори леко расте. На какво се дължи това? "China ban bitcoin" важи само веднъж на две седмици? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metaflute Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Ами на индийците изглежда не им пука за Китайските проблеми. Там цената подпира $1000. Писаха го и по вестниците дори Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts