Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Когато има истинска причина средностатистическия човек да отиде в магазина и да плати с биткойн тогава ще спрем да продаваме и да чакаме до $100,000. Към момента това звучи като нещо много далечно.

Когато има истинска причина средностатистическия човек да отиде в магазина и днес да плати повече пари за един хляб от колкото е струвал вчера, тогава ще си продам биткойна... .

Когато има истинска причина средностатистическия човек да отиде в магазина и когато направи сметка по-голяма от 10 000лв да трябва да попълва декларация за произход на средствата, тогава ще си продам биткойна... 

За повечето ходлери истинската причина е да си толкова напред, че да можеш да си позвилиш да харчиш без да се притесняваш, че цената утре може да е двойна. Колко ще са тези хора към цялото след още два халвинга? Според мен това може да се окаже проблем ... психологически. Няма спор, цената ще продължи да се покачва, но дали ще има масово пазаруване, или по-точно кога ще се достигне прага да с еизползва масово като пари :rolleyes:

За да има масово ползване, трябва да има масово приемане.Според глобалния поглед на Гари, едно сатоши може да има максимална равностойност на 0.4 цента...ако не греша ...така че може би ще се наложи да се цепи.  Наивно ти отговарям, може би ще се ползва масово като разплащателно средство  като стигне прага си на цена/стойност. В това би трябвало да е замесено изкопаването на последния биткойн, миньорите да станат пощальони за транспорта... на големия кантар да има по-малко дръпнати очички, националните валути да се приравняват към биткойн, волатилност почти колкото Гринуичкия меридиан. Всичко това е в идеалния случай че биткойн продължава да умира всеки месец и все пак го има, продължава да се развива и не му пука за квантови компютри и други успоредни технологии...

Лично виждане.

Преди 1 час, rippleche написа:

@vamp111@metaflute1 Мислите ли, че ще се стигне до там, че с БТК да си купуваш хляб ? Според мен го виждам хем като средство за съхранение на богатство и за купуване на коли, имоти и яхти и т.н.

хляб не, пица да! Тук -> https://www.facebook.com/maimunderesvoge/

и с това изчерпвам отговора си! 

никой нищо не пише....  за да всея малко смут, само ще кажа, че в момента прочистваме пътя към 8800-8600 като преди това може да посетим 11300, но по скоро няма :lol:

м/у временно продължават да ни чопват в нивата от рисунката ми  https://www.tradingview.com/chart/XBTUSD/iWf55IBV-XBTUSD60MINSUPP-DEMZONE/

+_8167cc179ef6c3c9ba84c19dc5bb4fd6.jpg

3 hours ago, vamp111 said:

никой нищо не пише....  за да всея малко смут, само ще кажа, че в момента прочистваме пътя към 8800-8600 като преди това може да посетим 11300, но по скоро няма :lol:

м/у временно продължават да ни чопват в нивата от рисунката ми  https://www.tradingview.com/chart/XBTUSD/iWf55IBV-XBTUSD60MINSUPP-DEMZONE/

Какво да пишем? Само ти и hzp имате кристални топки и знаете накъде ще върви цената. Аз си признавам, че в момента не зная. Когато имам някаква сигурност, ще напиша. Както написах на 28 февруари, тогава имаше всички основания. Сега може да тръгне и към 15 хил. и към 5 хил. Ако трябва да гадая - няма има съществени движения и ще си тъпчем още месец около тия нива. 

@Гари аз топка нямам, просто пиша рандом цифри, които изкачат в главата ми, даже за да не спамя тук се преместих в 

там си споделям вижданията,  сам си ги обсъждам, сам си пиша, питам се разни въпроси, отговарям си :) 

не можах да намеря актуална тема за алтове, нима тук всички са се превърнали в биткойн максималисти ? 

за тези с торбички нарисувах това със затворени очи

https://www.tradingview.com/chart/BTC.D/bmtsJmGY-BTCmARKETdOMINANCEdAILY/

*админа да го премести в подходящата тема, за което му благодаря предварително!

държим се между ема 21 и 55, higher lows, lower highs, мижав volume и очаквано падане до ~8500$ , както @vamp111 спомена. Интересно е дали ще пробие и надолу, под 8100$, ако падне до там то следващите месеци ще са бааааавно падане и падане, и падане, и падане.

@Wabi ако ни свалят под 200МА, която се намира долу горе там, това може да стартира сел-оф  целящ се в  нива под $7К което е  много малко вероятнолично за мен смятайки следното: Масата пропусна движението от $3К до $13К защото чакаше $1500, сега е не по-различно и това е всеки път, но не и в такъв мащаб, защото потенцяла на пазара беше разкрит, балон не балон, нищо не се възтановява толкова бързо колкото биткойн, не случайно всеки дип бива срещтнат с маса пари изкупуващи на поразия. За мен да слезем под $8К е възможно краткосрочно, но не и под $7К представи си че всичко под $6700 е макро бериш, т.е. от това ще последват още едни 2години мъки, но пак така макро погледнато, до халвинга остават едни 300дни и като добавиш и още едни 200-300 дни след халвинга намаления съплай да удари борсите ето ти ги 2-те години... не звучи толкова нелогично. Пак се връщаме на това, че хората виждат възмоност за правене на пари, лесно и бързо, всеки иска да бъде богат, не след 10-20-50год. ами точно сега, днес и утре! Това е маркет психологията и това е което кара ФОМО-то. ФИнекса е борсата на миньорите, това е гръбнака на целия пазара ако не са Финекс, ATH на биткойн все още щеше да е едни $1500 (примерно) никой няма интерес да допуска толкова ниски цени на за биткойн. В момента наблюдаваме едни агресивни движения от по 5% за деня в двете посоки, но с малък обем поради простата причина, че Американците, които съставляват най-голямата част от пазара са се прикрили, защото CFTC разследват Битмекс и същевременно всички чакат да видят какво ще стане с Тетър и NYAG това е което  в момента е всяло страх и резерви в търговците и то точно американците. Съпвада и с почивните месеци, когато хората си топят краката в морето надявайки се да им се излекуват гъбичките, за това и писах преди, на Есен с нова песен, дайте му време, ще стане. Представи си реакцията на пазара ако всичко излезе точно в Тетър? Няма да имаш време да купиш, съответно  и обратното. Като цяло добре е човек да не се самозабравя, да прави това което прави, кой търгува, кой нещо строи, друг си стаква сатишите, цикличноста в Биткойн е а 4 години, не е чак толкова много та да си къса нервите човек.

ей така само да вмъкна, скоро се запознах с едни пичове от един морски град, купили за 100 000лв на 17-ти Декември.... после в бума на алтовете си дали Биткойните са Рипъл, Еетер и Лайт........ мисля няма смисъл да коментирам резултата от това. Няма значение, момчетата вместо да се спичат са продължили напред, изкупили маса техника от olx преди месеци, направили си фермичка, присъединили се към енергото,  копат шитни и ведната обръщат в биткойн, всичко дето са имали преди макар и на голяма загуба обърнали в биткойн, теглили кредити и купували биткойн, сега като стана 13К нищо не са продали, продължили да купуват, DCA е много важно нещо и може да ти помогне много повече в дългосрочен план от колкото ежедневно да се пулиш пред чартове....

та идеята ми е, не се отплесвайте краткосрочно какво се случва, просто си гледайте напред и междувременно правете нещо полезно за себе си и околните

Всеки път като тръгна да ти чета писанията и се изгубвам на 2рия ред. Отдавам го на слабото си познание по търговия и далеч по-слабото ми развитие на логическата ми мисъл. И математика разбира се ...

1 hour ago, AdamKadmon said:

Всеки път като тръгна да ти чета писанията и се изгубвам на 2рия ред. Отдавам го на слабото си познание по търговия и далеч по-слабото ми развитие на логическата ми мисъл. И математика разбира се ...

Той сам не си го разбира, а какво остава за някой друг :lol:

свещ от типа " за всеки случай" или " благодаря на всички за участието" 

каква божествена свещ само, малко съм кисел, понеже ми чукна стопа, но не и бидовете отдолу...

аут от всички позиции, до Сряда! 

777.png