Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

В момента следят 1 минутната ей така от чисто любипитство да видя къде как реагира. Стана ясно, че 4 часовата не пробихме, в момента се спря на ръба на триъгълника. Да видим, дали ще натежи достатъчно. 

download.png

Преди 21 часа, vamp111 написа:

@AdamKadmon добра графика, вчера отскочи точно от 100DМА, съпътствано с баккт, хората са бичи настроени, това е добре, но е факт и че пазара обича да се държи не рационално..

анализа на боба каза следното:  биткойн под $7K няма видим никога повече, ако на някой му се купува да не чака Коледа ами да се възползва от всяко излязло намаление.

14K е много ключов резистънс, ще бъде пробит рано или късно, гледай какво ще стане Септвември месец АРтур Хейс като се върне от почивка...

да се върнем на темата за Баккт, искам и @ivan малко да поръсъжава с нас.

-кое прави Bakkt булиш за биткойн?

физически разплатени фючърси, т.е. Баккт трябва да държи резерв койни, за да се разплаща със клиентите си.

друго не се сещам..

кое прави bakkt бериш за биткойн?

Bakkt, собственотс на Ice, собственост на NYSE, сбственика на които се произнесе, че ще опитоми биткойн...

Bakkt както и всяка друга борса печелят от таксите в/у търговията, т.е. дали биткойна е скъп или евтин, не ги засяга толкова, опааа засяга ги.. За да имат резерв биткойни с които да се разплащат, трябва да си набавят такива, с увеличаване на оборотите на борсата, ще им става все по трудно да си купвуат биткойни ако биткойните стават все по скъпи ?? и пак да кажа физическо разплащане сс биткойн, отново интерес биткойна да е по евтин..

до колкото си спомням пускането на фючърсите на CME и CBOE не беше най-доброто нещо което се е случвало на биткойн.

не на послеdно място ETF в/у биткойн, ако следва пътя на златото, цената на лъскавото парче скала се манипулира от десетилетия.. в момента инвеститорите могат да закупят GBTC ако толкова не искат да пипат Биткойн с пръст..

На ли се сещате как листването в койнбейз на някой алт водеше до изтрелването му. Е то листването на биткойн на wall street е нещо подобно в много по голям мащаб.

Сегашните спекулативни обороти които отидоха в CME и CBOE на биткойна, половината от тях би трябвало да се върнат в фючърсите с реално покритие.

Нов клас актив на wall street ще издърпа от парите които са там, инвестиции в акции...никой не очаква 50% от парите в акции, но едни 5% от трилиони, какво биха направили само.

все повече реални обороти в американски борси, което ще доведе до одобрение на ЕТФ. Реално си мисля, че все ощеняма да го одобрят октомври и ще го изтеглят и ще го входират на ново. Но началото на другата година и вече цена 30-40к ще го одобрят. Което ще позволи на пенсионните фондове да влизат(които влизат само на дълги за дълго, те не спекулират), разбира се никой не очаква да влязат с 10% от парите си, но с 1% от трилионите им само лонг без спекулация....

В предишен пост бях казал, че вече пътеките стават магистрали, скоро и ракетни площадки. 

Следва Халвинг, който преди това е предхождат от 20к цена и лудница по всички медии в цял свят 2017г. А не както е било при предишните халвинги, лесно копаене, хакове кражби и тн... А сега халвинга ще е и с нов ATH я 50k :) я 300к :D 

Май се казваше линди ефект, колко по дълго едно нещо върви в дадена посока толкова е по вероятно да продължи в тази посока.

Пари в алтове ще отидат малко и то само при някои при следващият булрън

Ако погледнем назад пътя ще видим как едно малко домино микроскопично, бута все по-голямо и вече сме на едно доста голяма плочка. Нова Зенландия плашане на заплати, Запад търгуване на WS. 

Прогнозата на "пътешественика във времето" става все по вероятна...

@Гари ще се включиш относно БАККТ 

Умиращи звезди... От доста време следя съотношение бтк-алтове

Примерно декември 2017 -август тази година или от появата им, приблизителни стойности, не съм аналитик

Етер 0.05 сега 0.018

XRP 0=00016  към 0.00002

Кеша 0.199 към 0.03

Лайт 0.01 към 0.007

ЕОS 0.001 към 0.0003

SV 0.01 към 0.01

Монеро 0.02 към 0.008

Стелар 0.000005 към 0.000006 !?

Лео 0.0001 към 0.0001

Кардано 0.000005 към 0.000004

Трон 0.000002 към 0.000001

....

....

зикеша 0.03 към 0.005 и т.н.

По-надолу в списъка съотношението към биткойн става до десетина пъти в минус...

Изглежда нов алт сезон май няма да има.... и съответно все още няма койн който да измести биткойн от първото място.

то точно това е смешното в цялата ситуация, феновете на алтовете купуват като за световно, вече са -80% то и да има алт сезон колко ще е ? 

няма никакъв шанс даже за брейкивън :lol:

Какво не Ви харесва на алтовете? Да сега паднаха, паднаха много ако ги съпоставим с Бума през зимата на 2017/2018. Сега са на нормалните/дъно цените си. Ако сега се акумулира количество, след време от къде знаете, че няма да има пак АЛТ БУМ.... Всичкото to the moon , hype , all time high, според мен ще се повтори.

Така, че драги биткойн съмишленици, аз съм тук за профита, и мисля скоро да закупя поне 3-4 алта, които ще продам на по-късен етап. Бих ги споделил , но преди време получих "молба" от админа да не подвеждам колегите със финансови съвети.

Всеки сам да решава в какво да инвестира, но според МЕН ще има АЛТ БУМ someday in near future и който посял ще жъне, който не - ще купува на високи цени пшеницата..

аз, колкото и да съм биткойн максималист, нямам нищо против феновете на алтовете да прокопсат и те. В смисъл повечето биткойн максималисти се молят алтовете да умрат и да остане Биткойн само, аз не го правя, защото не искам "инвеститорите" в алтове да изгорят със средствата си, но няма сила във вселената, която да ме накара да дам BTC за ALT без значение колко примамлива изглежда цената и възвръщаемостта.

Не ми дава да натисна понеже иска да съм регистриран, но както всички се изумиха от биткойна като средство и той избухна, така ще има и избухване на алтовете, трябва време. Не може да остане само единият биткойн. Винаги трябва да има други към които да се съпоставя и срещу които да върви. И те тези алтове ще си имат своите пикове и времена на ръст и МЕГА падания :)

на кратко, аз съм вярващ с алт бума и то бум към сегашните нива - август 2019, "варай ги там" 2017 пикове разни.

Все едно че сега да купиш за пръв път и да продадеш през 50% печалба, не говоря за All Time HigH

Момент на влизане и момент на излизане, не че вярвам в алтовете, гледам ги като потенциал.

Последно и спирам, никой не купува акции защото обича мерцедес, някаква си белгийска фармацевтика, швейцарски шоколад или е хипер влюбен във фейсбук или амазон. Акции се купуват за да се HODL и после да се продадат на печалба. При алтовете е същото.

Ще има алт сезон, за 1-2% от алтовете и ще е от 90% спад да възстанови до към 50%60% спад. 

Разбирасе може да има и някой алт да направи по 5 спрямо дъното си, но няма да има нищо общо с 2017. Ico бума е дот Ком бума.. 

Ще има 2-3 други алта, които ще оцелеят и това ще е, другото ще са стейбълкойнове. 

On 8/18/2019 at 4:54 PM, ivan said:

@Гари ще се включиш относно БАККТ 

Не съм го разучавал тоя БАККТ, не ми се струва важен и хич не ми е ясно защо всички са толкова ентусиазирани от старта му. Какви институциални инвеститори очаквате да инвестират в биткойн? 

"Баккт трябва да държи резерв койни, за да се разплаща със клиентите си." Не, не му трябва резерв от койни, защото борсата не е страна по сделките. И двете страни са техни клиенти - един купувач и друг продавач. Те трябва да имат необходимите наличности.

*има се в предвид това, че борсите държат някаква наличност в резерв, т.е. ще трябва да купят Биткойнита

като цяло аз съм скептично настроен, примерно Джейми Димон, може да си шорти собствените койни в собствените си бидове, като завлича по-малките играчи

както друг път съм казвал, кита се храни с планктон..

Преди 1 час, vamp111 написа:

@Wabi лошото е, че всички го чакат и това 8500-8700 е на всички в чартовете...

Значи или няма въобще да върне до там, или ще върне до 7000 -7100 преди отново да тръгне нагоре....

като цяло нивата са 9,7(което мина), 9,1 8,7 8,3 7,9 7,5 тоест може и да се пробият, може и да не се...  мислех да учасвам в тиража на всяко ниво, ама чувствам някаква несигурност, изчислявам шансовете и нещо не ме кефят... 

@Pistolero просто не бъди алчен, прибирай профит често, ползвай нисък левъридж и затваряй навреме губещи позиции.

от както спазвам тези елементарни правила, не съм си ликвидирал акаунт, преди това ми се случваше доста често...

@mihluzin не мисля, че ще се позволи да се попълни дупката на CME, твърде очевидно е.

от тука следва пазара да реагира много бурно на ивенти като bakkt и т.н. и то да реагира НЕ рационално..

например вчера цял ден от долу бутат едни $130ММ чак @Pistolero им повярва и както никой не очакваше, бум едни -5% надолу с нетърпение очаквам да се рефрешне bitmex insurance fund листа, за да видя колко койна са били ликвидирани в полза на Артур.. понеже такива движения, са големи само за хората дето ползват голям левъридж