Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Преди 2 часа, Гари написа:

Има и друга възможност. Цената пада заради твърде разочароващия старт на баккт. Няма и 100 биткойна обема, а институционални инвеститори не се забелязват на хоризонта.

да и това е възможно и тези възстановявания да са от големите играчи/борси с опит да задържат цената 

Но според мен тези "институционални инвеститори" стоят на страни и чакат да видят какво ще се случи. Някога и CME започна с малък обем и за 1-2 години обема се повиши не малко. Предполагам и сега ще се случи така, обема ще започне с малко и след месец два ще е доста по висок ( а дано :)). Мисля си даже, че и всички long мераклии от CME ще се преместят в БАККТ което ще дръпне и short мераклиите заради ликвидността и обема доста ще се повиши. 

Със сигурност много "институционални инвеститори" стоят от страни и наблюдават. 

@Гари Тези опции на CME които пускат и тели няма да са с покритие, може ли да разясниш малко повече за тях. 

Според мен цената от другата седмица ще тръгне да се качва нагоре.

14 hours ago, ivan said:

@Гари Тези опции на CME които пускат и тели няма да са с покритие, може ли да разясниш малко повече за тях. 

Няма много инфо за тях още, ще ги пускат чак догодина. Но ще са опции върху фючърсите, така че няма как да са с покритие.

Вероятно се възползват добре от ситуацията, тези, които искат да купят евтино. Пуска се бактт, но никой не купува. Генерира се умишлен фал старт,  което генерира това, което виждаме. Въпросът е  колко са търпеливи и по-важното, ами ако наистина няма интерес?

19 minutes ago, MartenBG said:

Вероятно се възползват добре от ситуацията, тези, които искат да купят евтино. Пуска се бактт, но никой не купува. Генерира се умишлен фал старт,  което генерира това, което виждаме. Въпросът е  колко са търпеливи и по-важното, ами ако наистина няма интерес?

Институционалните инвеститори са предпазливи - за тях биткоин все още е рисков актив за 2 дни са изтъргувани само около 30 биткоина

Bakkt ™ Bitcoin (USD) Monthly Futures Contract

CME завъртяха над 5000 биткойна оборот за първите 24ч от пускането си

Баккт със ~70 

всички очакваха дъмп-а

въпроса сега е къде се крият най-много стопове

btw @ivan  мнението ми за теб "рязко падна" след като виждам, че ползваш blockchain.com :lol: при  тях излиза, че е паднало с 40%

пробвай с по-точна информация тук: http://bitcoin.sipa.be/ или тук: https://bitinfocharts.com/comparison/bitcoin-hashrate.html#log&3m 

не изглежда толкова зле..

• Positions [1]
  • Closed Positions
  • Active Orders [7]
  • Stops [1]
  • Fills
  • Order History
Symbol
Qty

Summary                    
                ---    

XBTUSD    8787.0
XBTUSD    8778.0
XBTUSD    8777.0
XBTUSD    8666.0
XBTUSD    8555.5
XBTUSD    8444.0
XBTUSD    8333.0

Преди 1 час, vamp111 написа:

btw @ivan  мнението ми за теб "рязко падна" след като виждам, че ползваш blockchain.com :lol: при  тях излиза, че е паднало с 40%

Минавам на страната на Роджер и КЕШ компания. Биткойн КЕШ е истинският биткойн и вече блокчейн.инфо е моят любим пътеводител :P и биткойн.ком (щях да го изпусна)

Преди 17 часа, ivan написа:

От вчера, след фалл старта на баккт... Рязко пада хашрейта, изключват се мощности... 

Или се готви голяма манипулация... 

Или миньорите се готвят за нова зима... 

Още е рано да се каже, но някак си мощностите започнаха да се възстановяват...!?!?

image.png

Аз вече на толкова нива купих, че изгубих статистиката.... И всичкото сатошита, които закупя обръщам в алтове, за бъдеща продажба и генериране на повече сатошита. PURE търговия с валутни двойки ;)

Сега чакам един ордър от няколко дни, като постоянно намалявам цената на покупка. Мъча се и аз да правя нещо, ама....

111.png

image.png

image.png

Мрежата се възстанови сякаш. Мисля, че рентабилността на при 100 EH е при цена 10к$....

Според мен това с падането на хашрейта си беше манипулация за сваляне на цената, но за кого ли в полза на старите играчи с борсите или на новите от wall street чакащи да влезнат чрез bakkt(само където няма още никакъв обем!?!?)

Аз продължавам да твърдя, че цялото това движение от април до сега, беше дирижирано при това доста добре. Сякаш всички забравиха колко бързо се качихме 3х от дъното и начупихме няколко рекорда. Балона се наду до там, според мен точно заради очакването на Бакт, с вътрешна информация, че той ще се случи така или иначе.Отлагаха го до последно, за да може напрежението и очакването на хората да ескалира колкото може повече. Хората налапаха куките по пътя нагоре, след 10к започнаха да говорят за 20к. Сега няма да се учудя ако начупим и няколко рекорда за на долу. Един от тях, е че никога в Булмаркер не сме слизали под 200 дневната МА. На мен лично, ми изглежда, че ще паднем. 

download.png