Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Всъщност се чакаше 200 EMA/MA, да отскочим от нея, ама йок, сега се чака 6000USD, ако и там даде фира, отиваме на тест на дъното от 3к USD, тоест преди халвинга (7.5месеца) имаме доста време в което да слизаме и качваме в рейндж и след него да има скок евентуално. Абе с 2 думи това беше всичко приятели, bear market is back :D

Можем да върнем още днес на 6к, и все още да сме в бултренд, ненарушили трендлинията от септември 2015, от която отскочихме април, така, че е рано да говорим за край на бултренда все още ...

:D  При нас българите като стигнем дъното, не го приемаме за истина или факт, почваме да копаем под него за да видим какво има отдолу. 

Вече има баккт...но нещо няма мераклии.../не е писано че няма да има/...всичко го чакахме, всеки Акумулираше каквото може, и борси и обикновените ходлери.  И всеки го свързваше със лунна цена...но се забравя едно нещо - приемането на крипто. Неизвестността поражда страх, нерешителност...пускат се слухове, всеки рови за информация, тълкува я както му се иска...намесва игри на борси, на китове, на трибуквени организации, на световен заговор, на миньори, прекупвачи, конкурентни криптовалути, халвинг, Световна Рецесия и/или криза /усеща се вече/ и  т.н. Но играта си продължава, сега сме почти на реални нива на цена. Курса няма къде да иде в дългосрочен план освен нагоре, така че търпение... Началото на 2018-та се появи тук един човек, който направи тема - Как се става милионер от биткойн?  :) Щуря из форума около месец, искаше всичко веднага...да разбере, да почне, да направи и да стане...Милионер. Надявам се че не се е клонирал много, хох...

Биткойн не е работил по време на криза, това е първата...измислен е точно заради нея. Песимист съм за близките години по ценово отношение, но съм оптимист че ще оцелее и и ще го има по-силен.

Горното е лично мнение. Не претендира за достоверност.

преди 11 минути, batibon написа:

всичко го чакахме, всеки Акумулираше каквото може, и борси и обикновените ходлери.

Точно това имах предвид. Посоката беше зададена от групата хора с интереси и поддържана чак до 14к. Сега посоката е отново зададена от тях. Обикновенните хора само следват посоката, и продават по пътя за надолу и купуват по пътя за нагоре. През цялото време не успях да проумея как може хората да смятат, че този ръст беше нормален... През цялото време до 14 к направих само 1 покупка в началото на ръна, ако беше си проверило съпорта на 4200, щях да продължа да купувам. Но само като видях 1к зелената свещ, и се разколебах, че трябва да имам нещо общо след това... Между другото ако си бяхме ударили дъното като хората, и бяхме тръгнали нагоре с множество проверки на почвата, 100% сега щяхме да сме на по-голяма цена от тази в момента. 

@Гари Въпрос, лесно ли се случва арбитража между битфинекс и другите големи борси с тази на BAKKT?

Възможно ли е малкият обем да се дължи на липсата на депозирани биткойни и Wall Street паричките да не искат да купуват на по-висока цена, защото няма предлагане? Някъде може ли да се види ордер бука на BAKKT?

Днеска гледам че обема е нараснал на 100бтк за 12 часа. @vamp111 беше споменал за 5000 койна оборот на CME при отварянето и. Имаш ли линк къде може да се гледа какви дневни обороти се въртят?

Според мен 70-80% от оборота на CME ще мине в BAKKT. Там всеки купуващ ще предпочете да мине на фючурси с реални койни защото ще вдигне цената с тази покупка а в CME покупката няма да е в негова полза. Съответно продаващите няма да имат и вече тази ликвидност понеже купуващите ще са доста по малко...

@Гари Имат ли някаква пречка хората/институциите които търгуват там (CME) да преминат на BAKKT?

Тук пише някакви обеми, но нещо все различни неща.

https://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/bitcoin.html

image.png

И обема и цената на БАККТ

https://www.theice.com/products/72035464/Bakkt-Bitcoin-USD-Monthly-Futures-Contract/data?marketId=6137541

БАККТ вече 137 койна обем.... 

дали имаше липса на биткойни в БАККТ?

дали играта с хеша беше случайна?

тази разпродажба на биткойните по борсите... не ми се струва логична....! Просто спекулативна.

някога от 6 на 3 според мен беше заради тъпите КЕШ и Фейктоши  и им трябвха пари за тока и затова разпродадоха на висока цена... друга логика не виждам за спада тогава...

вече никой не продава койни всички си ги стискат, даже се замислям да ли и миньорите изобщо продават, все пак вкарват много в техника а явно някой им дава пари и имат да си платят тока директно в кеш...

* просто разсъждения

Със сигурност миньорите и собствениците на борсите знаят какво влиза на пазара като ново изкопани или от стари холдъри. Също така какъв кеш влиза по борсите... Миньорите и борсите няма да искат да бутат много цената надолу, дори и да искат да се въртят схеми чрез Битмекс с марджините и тн. Висока цена -> висок интерес към биткойна. Ниска цена и липса на нови ATH води до отлив на нови и стари потребители и клиенти. Борсите печелят от оборот а липсата на обем и ниска цена определено не им харесва и не биха бутали в тази посока.

5 hours ago, ivan said:

@Гари Въпрос, лесно ли се случва арбитража между битфинекс и другите големи борси с тази на BAKKT?

Възможно ли е малкият обем да се дължи на липсата на депозирани биткойни и Wall Street паричките да не искат да купуват на по-висока цена, защото няма предлагане? Някъде може ли да се види ордер бука на BAKKT?

Днеска гледам че обема е нараснал на 100бтк за 12 часа. @vamp111 беше споменал за 5000 койна оборот на CME при отварянето и. Имаш ли линк къде може да се гледа какви дневни обороти се въртят?

Според мен 70-80% от оборота на CME ще мине в BAKKT. Там всеки купуващ ще предпочете да мине на фючурси с реални койни защото ще вдигне цената с тази покупка а в CME покупката няма да е в негова полза. Съответно продаващите няма да имат и вече тази ликвидност понеже купуващите ще са доста по малко...

@Гари Имат ли някаква пречка хората/институциите които търгуват там (CME) да преминат на BAKKT?

Тук пише някакви обеми, но нещо все различни неща.

https://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/bitcoin.html

image.png

И обема и цената на БАККТ

https://www.theice.com/products/72035464/Bakkt-Bitcoin-USD-Monthly-Futures-Contract/data?marketId=6137541

Много въпроси, Ванка. Много съм далече от Уолстрийт и от БАККТ, така че отговорът на повечето е "не знам". Това, което знам, е че не става въпрос за липса на предлагане. БАККТ си има маркет мейкър, който има задължението да осигури оферти отгоре и отдолу като поддържа постоянен нисък спред. Иска се лиценз за търговия с фючърси, не би трябвало да има пречки от СМЕ да се прехвърлят в БАККТ. Обаче пак ти казвам, не разбирам оптимизма ти, не знам от какъв зор някакви играчи да ходят за реални койни в БАККТ? Пък и с тяхната Warehouse нещата не са ми ясни. Май не може оттам да се изтеглят купените биткойни. А и след 30 юни догодина ще вземат такса за съхранението. А информацията за търговията и ордербука е платена ако не си участник.

Дали ще видим прехвърляне на обем от cme към баккт. 

Обема на бинансе е супер измислен, герой собственици на алтове го правят за да не ги делистнат...