Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Понеже разправям в много други мой предишни постове че биткойните в обръщение не са 18млн а са няколко 2-4 милиона... 

От тези 1млн по борсите, голяма част са на дребни холдъри, които предпочитат да ги държат там. Другите извън борсите са още няколко милиона, които биха се продали на висока цена. 

Но това е до хипербиткойнизацията има за продан макс 4 млн от сегашните и още няколко от следващите изкопани през следващите 4 години. 

On 10/9/2019 at 1:24 PM, AdamKadmon said:

не те разбрах, но вижте това: 

След 10 февруари догодина, не очаквам да паднем някога под тази цена. Ако стане, ще е много притеснително. 

download.png

Абсолютно съм съгласен, като имам само 3 забележки:

1. Февриари е доста далеч

2. Цената няма дъно.

3. Теорията ти е напълно правилна, вероятно ще стане точно обратното.

За тези които не са ме разбрали, или ще спорят имам само 3 въпроса:

1. Кой най-много се обогатяваше от движението на цената досега?

2. Кой ще се обогати най-много, ако цената временно (но значително) падне под тази линия?

3. Кой ще се обогати най-много при връщане след "притеснителното" падане под линията? (ако все пак някога се случи)

Ако паднем под линията, това ще означава само едно. Дъното от Април, не е било реално и цялото движение до 14к е било изфабрикувано. Което автоматично означава, че шансът да се върнем там и да го проверим още веднъж там ли е, не е ли, е голям. Минимумът би бил 6400-6000, после 200 седмичната (червената) . Мое малко крайно  виждане :) 

И да паднем и да бием пак ще се напием :)

Хора на всички ни се искаше по бързо да се случват нещата но явно света не се преобразява за година две или 10г. 

В миналото светът се е преобразявал за векове минавали са 100-200-500 години. 70-80-90 те години са били годините на деситилетието, където нещо което се случва трае по около 10+ години диско мода и разни други. Сега новите моди и тенденции се случват за по кратко време - 3-5години. И всичко това ни изкривява представата за очакваният и времевият период в който трябва да се случат нещата. + Хйпа, който беше 2017г. 

Нещата се случват когато най малко се очаква. Идва халвинг догодина, той ще си окаже влиянието, да ли май месец или следващият декември ще видим. След още 4 години следващ халвинг (а през тях още много разработки и подобрения на леарите). 

Едно от изказваният на Сатоши е след 20г или ще има огромен обем от транзакции или никакъв... Над софтуера работят топ специалисти, хора които могат да си изкарват по милион на година само ако работят към някоя банка като онлйан секюрити. Всичко това са го зарязали и работят заради идеята(не че нямат биткойни). 

Няма как за 10години да се преобърне финансовата система зад която стоят, войни, армии, правителства и хора 40+ годишни. Всичките тези елементи са трудно променяеми, сменяеми и възприемащи нови неща.

Масовото ползване на биткойн ще започне след следващият халвинг 24-25година... Идеята е да видим при този хайп догодина началото, края или + 1г. какво ще изкярим. А 20г като минат ще се види какъв обем ще е биткойна транзакции капитализация и тн.

Една груба сметка:

Около 30 милиона $ струва 1 EH/s(мрежата сега е около 90-100EH). Само оборудването! Без тока после за копаене! Според мен големи пари влизат в еко системата, но не чрез покупки а чрез копаене и вкарване на парите в техника и ток да си плащат. След като се напълни тази дупка (а най-вероятно вече e пълна ) ще започнат и да изкупуват. 

и преди съм го казвал и сега ще го кажа, в най-лошия случай нов ATH ще видим 7-14 месеца пост халвинга

без значение колко се супресира цената и в каква посока, намаления на половина съплай рано или късно ще удари борсите

освен това не знам дали някой се сеща но себестойността на един биткойн ще се качи двойни, след като наградата вече ще е наполовина по-малка...

On 10/14/2019 at 10:44 AM, AdamKadmon said:

Ако паднем под линията, това ще означава само едно. Дъното от Април, не е било реално и цялото движение до 14к е било изфабрикувано. Което автоматично означава, че шансът да се върнем там и да го проверим още веднъж там ли е, не е ли, е голям. Минимумът би бил 6400-6000, после 200 седмичната (червената) . Мое малко крайно  виждане :) 

Точно затова писах 4500. Това е най-неочакваното. Някой очакват може би 4к или 4200. Други мислят, че ще стигнем 3.2 и надолу. Има и доста които си мислят, че 6.4 - 6к е непреодолимата зона. Има и психологическо ниво на 5к. Общо взето 4.7-4.6 с бързо и леко докосване на 4.5к е идеален вариант за банките. Това би създало FUD за нива под 3.2 и усещане за тотален срив, а реално ще обере биковете.

On 10/14/2019 at 1:19 PM, vamp111 said:

и преди съм го казвал и сега ще го кажа, в най-лошия случай нов ATH ще видим 7-14 месеца пост халвинга

без значение колко се супресира цената и в каква посока, намаления на половина съплай рано или късно ще удари борсите

освен това не знам дали някой се сеща но себестойността на един биткойн ще се качи двойни, след като наградата вече ще е наполовина по-малка...

Всичко това е вярно, но мнението на Сатоши за след 20 години е много показателно. Може всеки връх да е последен, включително и 20к, който изобщо не е малък като market cap.
Аз си го обяснявам научно - какъв е проблема след края на 2017, когато банките се включиха активно във войната, а сега изведнъж спряха да го правят. Преди щяха да забраняват, да спират, да криминализират, ДДС да му слагат... Сега не го разрешават, но и няма нищо против биткоин. Не е ли малко странно? Аз това си го обяснявам с това, че вече са поели контрола както над златото. И наистина след 2017 много глупости се измислиха, фючърси, окрупнняване на борсите и т.н. Всичко това направи едно - премести изключително много биткоини от хората в едни неправилни ръце. А това, че адресите с количества се увеличават е поредната манипулация.
Тогава ти казваш съплая ще е на половина, значи цената двойна. Ако ти държиш дори всички биткоини за които говоря, пак това ще е така. Но те са в хора, които си печатат безплатен долар. Т.е. за тях парите нямат стойност, а най-важното е финансовата стабилност на статуквото.
Биткоин в момента доста стабилно се холдва. Ако поразвържат кесиите, не виждам проблем съплая да стига за цена дори под 8к за доста дълъг период напред. А те тез кесии са точно затова, не им трябват пари, нали си имат собствен долар и евро...

Добре тоест искаш да кажеш, че ще пресират цената. Окей да кажем, че има логика. Ще пресират цената като на залтото как? Изкупили са много биткойни и ще си ги държат... добре, но на пзара стават все по-малко, ценатае се вдигне щото има търсене и малко предлагане. Те си казват ей товс тръгва много нагоре. Бам продават изключително много, за да съборят цената... и разбира се FUD ... и цената пада следнкато тръгват да продават ама винаги ще има хора, които да купуват и хората ще започнат много повече да схващат идеята и какво става ... някой започват да им изкупуват койните... и ще стискат и как ще си гк върнат... 10% да им вземат ... другия път пак ще се нсмерят хора да им вземат 20% ... не могат да го правят постоянно според мен. Но това, което казваш е много правилно. Преди ги беше страх, а сега замълкнаха. Може и да е за това, че цената слезе 80% надолу.

4 hours ago, rippleche said:

Добре тоест искаш да кажеш, че ще пресират цената. Окей да кажем, че има логика. Ще пресират цената като на залтото как? Изкупили са много биткойни и ще си ги държат... добре, но на пзара стават все по-малко, ценатае се вдигне щото има търсене и малко предлагане. Те си казват ей товс тръгва много нагоре. Бам продават изключително много, за да съборят цената... и разбира се FUD ... и цената пада следнкато тръгват да продават ама винаги ще има хора, които да купуват и хората ще започнат много повече да схващат идеята и какво става ... някой започват да им изкупуват койните... и ще стискат и как ще си гк върнат... 10% да им вземат ... другия път пак ще се нсмерят хора да им вземат 20% ... не могат да го правят постоянно според мен. Но това, което казваш е много правилно. Преди ги беше страх, а сега замълкнаха. Може и да е за това, че цената слезе 80% надолу.

Ей това "Бам продават изключително много" не го разбирам. Трябват доста малко коини, за да мърдаш цената. Отделно ако държиш 99% от борсите, не трябват изобщо. Логично погледнато и тогава трябват, но практиката показва, че докато има левъридж, фючърси и коини стоящи в борсите, коини не трябват. Дори в един момент да потрябват, аз мисля, че не сме толкова близо до него. А след него ще трябват МАЛКО... по 1000 коина на ден. Особено ако крепят цената между 5 и 10 к не виждам къде го видяхте това търсене... от къде ще се появи ?!?
И пичовете ако са събрали 10 милиона, по 1000 на ден... нека сме ларж, халвинг и копане да го забравим... 2000 на ден! Това прави само някакви си 12-15 години за да държат цената на това положение САМО С КОИНИ при сегашното търсене при тази цена... Няма да коментирам какво ще стане с търсенето ако откараме под 10к до и малко след по-следващият халвинг... след около 5 години.
Ако съм прав, може да се повтори историята на златото.

Трябва само да нарушат цикъла и очакванията и пазара сам ще се разпане. А това е крайната им цел. Затова събирайте парички за дъната... Ако не дойдат дъна - добре, ще пием коктейли на някой остров...

1 hour ago, vamp111 said:

@vamp111, виж fear index-а, определено не е в минимум. Въпреки, че е на 40, технически погледнато е дори високо в момента.

Този индекс е най-показателен за настроенията на пазара и манипулацията на куклуводите. Някакви "авторитети" пускат велики туитове, а аз го местя от левия в десния и обратно...

12 hours ago, vamp111 said:

update:

EHGVO-rWsAIJoRZ.jpg

дали историят, ще се повтори..

Според мен не. Преди е било почти идеална крива, а сега има сили, които целенасочено действат на пазара и това се вижда доста добре на графиката. Има и друго: формата на върха и тайминга му е бил съвсем друг, логично е след него също да има съществени разлики. Загледате се какво точно "определя" правоъгълниците, и ако сега цената спадне с 1-2к, дали няма просто правоъгълника да се разшири и графиката пак да е вярна :D

8 minutes ago, vamp111 said:

@hpz абсолютно е така, графиката се чертае и е валидна докато не бъде пробита структурата, след това просто вече не важи..

Абсолютно! Но в случая дори не говорим за структура. Във втората част правоъгълника е пробит отдолу, т.е. е изтеглен наляво, за да е по-еднакъв с това което се очаква. На сегашния пък му е скъсена лявата част, която логично би трябвало да се включи. Това според мен още сега би го разширило малко.

Направо се чудя някой нов Леонардо, Донатело, Рафаело или Микеланджело ли е баща на това творение, или някой нов Шрьодер 

преди 36 минути, hpz написа:

Абсолютно! Но в случая дори не говорим за структура. Във втората част правоъгълника е пробит отдолу, т.е. е изтеглен наляво, за да е по-еднакъв с това което се очаква. На сегашния пък му е скъсена лявата част, която логично би трябвало да се включи. Това според мен още сега би го разширило малко.

Направо се чудя някой нов Леонардо, Донатело, Рафаело или Микеланджело ли е баща на това творение, или някой нов Шрьодер 

да това е проблема при рисунките, всеки така опъва линиите, че да му фитната в картинката... съответно вижда, това което иска да види.

p.s. аз за това съм оставил детето ми да рисува вместо мен..