Pistolero Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 -> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 Отговора защо скочиха толкова много дългите като обем: Miners have priced the $BTC halving at $6,500. That is x2 the $3,100 market cycle low. Halving price is being defended with $300 million long on Bitfinex. That is x2 the amount of long there was at the $3,100 market cycle low. Because halving cuts supply issuance by 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 @Pistolero да ти развия ли сценария в който, SBF Alameda си clame-ват дългите, дето сами са си ги заложили във Финекс, в същото време са шорт в собствената си борса FTX и рязко всички започваме да дишаме под вода или това ще е туу дарк за черния Петък ? Pistolero 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 добра гледна точка, обаче шансовете нагоре/надолу са 70/30... дори и да се завърти около 7К ще е моментно, а под 6,8 почти няма шансове... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 интересно предложение https://medium.com/capriole/bitcoins-production-cost-88d889462ea7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 @Pistolero това сигурно е по повод този туит Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 дневната доза хопум Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 https://www.tradingview.com/chart/BTCUSD/9JjNWEpW-BTCUSD-BITFINEX/ WOW, както се казва, time to pay attenton https://www.tradingview.com/chart/BTCUSDLONGS/oLp0C8Xj-BTCUSD-LONGS-Bitfinex/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 не разбирам от копане, попаднах на това в нета, breakeven на Antminer S17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 помпа ли чакаме, че някой да напише нещо в тоя форум? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 Нека и аз дам моите 5 стотинки по темата. (не са много, но могат да свършат работа на някой) Сценария на @vamp111 за черния петък и клаймването на дългите много ме забавлява - не стана, но наистина е възможен. Имаше и една графика по-горе с едни лъчи на извънземни... нещо като черно и бяло без сиво Истината е, че всичко може да стане и дори най-големият експерт не може да гарантира нищо. (Моите напомпани къси взеха да плесенясват и мухлясват, тук таме паяжина, но малко над водата са) Ако банките и FED са едно и също, логично следват борсите и копането да са вече част от монопола. Реално има само 2 варианта - нагоре и надоле: 1. Надоле - почват да се затварят мощности. Идеално за монопола при копането и обирането на дългите. (доста хора приемат, че "mining cost" определя цената, като забравя "яйцето или кокошката") 2. Нагоре - тук трябва някой друг да се изкаже. Възможно е късите и дългите във финекса да е най-големият номер на китайката. Едно е сигурно. Почти всички ни ще оберат и излъжат. Как точно ще се случи ще бъде доста интересно. (най-възможно ми се вижда плавно потапяне с големи,бързи корекции >70% , примерно последното падане от 7800+ до 7000+ в момента - има ли изобщо някъде "сигурен вход"?!?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 https://www.tradingview.com/chart/BTCUSDLONGS/oLp0C8Xj-BTCUSD-LONGS-Bitfinex/ WTF продължават да се трупат дълги във Финекс, всеки ден чупим ATH, което ме притеснява е, че всичко го виждат това, а обикновено такива неща не завършват добре hpz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 11 minutes ago, vamp111 said: https://www.tradingview.com/chart/BTCUSDLONGS/oLp0C8Xj-BTCUSD-LONGS-Bitfinex/ WTF продължават да се трупат дълги във Финекс, всеки ден чупим ATH, което ме притеснява е, че всичко го виждат това, а обикновено такива неща не завършват добре Да, аз това си мислех, отдавна не са имали от хубавите свещи. Дали не може да докарат една до 10k и обратно за няколко секунди. Дали всички го виждат показва натрупването на позиции Мен ме притеснява дали няма да ни направят номер и с грешна информация да разтоварят повечето маймуни преди началото на голям bull run. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 @hpz ако този сценарии те забавлява, чакай да чуеш какво имам за Блокстрийм 1- Блокстрийм директора Адам Бак, се е срещал с федерални... 2- Блокстрийм от скоро са в миньорския бизнес 3- Блокстрийм разработчиците са с най-голям брой ангажименти в/у Биткойн 4- Блокстрийм са основен провайдър на Биткойн софтуер 5- Блокстрийм софтуер се ползва от почти всички големи борси 6- Блокстрийм са основен инвеститор в Битфинекс 7- Битфинекс притежава Тетър 8- Тетър се ползва от почти всички големи борси сега навързваме точките и какво следва: От горното ставя ясно, че Блокстрийм контролира биткойн. Ползваме Тетър да докараме цената на Биткойн близко или под производствената му, изкарваме голяма част от миньорите извън играта, борсите осигуряват ликвидност, докато обикновените търговци капитулират, каскада от левъридж ликвидации, още по ниска цена, супресира се достатъчно време, че да накара и най-заклетия ходлер да се откаже от този пропадал проект. М/у временно Блокстрийм продължава да трупа мощности и копа още по-голям дял, след няколко години, баницата вече е разделена по друг начин, Китай не са основния миньор, копането е централизирано на запад (Сащ, Канада, Коста Рика..) Правителство на САЩ притиска Федералния резерв да започне да работи с нов вид актив, а именно всички дигитални валути да са обезпечени с Биткойн, бум !! Хипербиткойнизацията е добре дошла, само че без правото на лична собственост и неприкосновеност, всяка една транзакция на обикновения потребител се записва от Банката, съответно власите знаят за какво си харчат парите обикновените граждани, всичко благодарение на софтуера, който се ползва. И преди някой да ме атакува, не съм фен на големите блокове, бкеш-а и т.н. това е просто една теория в главата ми, често оцветявана и доразвита от леки опиати и алкохол. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 37 minutes ago, vamp111 said: @hpz ако този сценарии те забавлява, чакай да чуеш какво имам за Блокстрийм 1- Блокстрийм директора Адам Бак, се е срещал с федерални... 2- Блокстрийм от скоро са в миньорския бизнес 3- Блокстрийм разработчиците са с най-голям брой ангажименти в/у Биткойн 4- Блокстрийм са основен провайдър на Биткойн софтуер 5- Блокстрийм софтуер се ползва от почти всички големи борси 6- Блокстрийм са основен инвеститор в Битфинекс 7- Битфинекс притежава Тетър 8- Тетър се ползва от почти всички големи борси сега навързваме точките и какво следва: От горното ставя ясно, че Блокстрийм контролира биткойн. Ползваме Тетър да докараме цената на Биткойн близко или под производствената му, изкарваме голяма част от миньорите извън играта, борсите осигуряват ликвидност, докато обикновените търговци капитулират, каскада от левъридж ликвидации, още по ниска цена, супресира се достатъчно време, че да накара и най-заклетия ходлер да се откаже от този пропадал проект. М/у временно Блокстрийм продължава да трупа мощности и копа още по-голям дял, след няколко години, баницата вече е разделена по друг начин, Китай не са основния миньор, копането е централизирано на запад (Сащ, Канада, Коста Рика..) Правителство на САЩ притиска Федералния резерв да започне да работи с нов вид актив, а именно всички дигитални валути да са обезпечени с Биткойн, бум !! Хипербиткойнизацията е добре дошла, само че без правото на лична собственост и неприкосновеност, всяка една транзакция на обикновения потребител се записва от Банката, съответно власите знаят за какво си харчат парите обикновените граждани, всичко благодарение на софтуера, който се ползва. И преди някой да ме атакува, не съм фен на големите блокове, бкеш-а и т.н. това е просто една теория в главата ми, често оцветявана и доразвита от леки опиати и алкохол. Две неща не съм съгласен: 1. "Правителство на САЩ притиска Федералния резерв да започне да работи с нов вид актив" - подчинения нарежда на шефа... отделно те са едни и същи хора, правителството са назначени от федералния резерв - техни служители "пионки" 2. Блокстрийм контролира биткойн - зависи доколко Китай е независим наистина. Китай имат финанси да изкупят Биткоин, и Блокстрийм могат да си заврат софтуера и борсите където слънце не огрява. Цената просто ще стане висока като има хипер търсене. Борсите с всичките им извращения и манипулации НЕ СА BTC, не са част от блокчейна. А контрола на тетъра - вярно е, но не виждам разликата с напечатаните долари. То напрактика си е едно и също. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 федералния резерв е създаден от правителството, не обратното подецняваш Тетър, благодарение на него все още се разхождаме около 7кекса, благодарение на него може да видим нов ATH подценяваш Блокстрийм, ти на какъв портфейл си държиш койните? можеш да влезеш в github и да видиш каква част от портфейлите ползват софтуер на блокстийм, освен това Блокстрийм могат да форкнат биткойн до положение в което основната верига да изостане от форка и за биткойн да се приеме форка! както стана със Segwit само че това в случая е софт форк, всички рано или късно ще почнат да ползват segiwt, всяка една иновация която се имплементира е от блокстрийм, много ама много ги подценяваш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 https://www.moonmath.win/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 @vamp111 това за FED и конспирациите няма смисъл да го обсъждаме. Не един президент е изгърмял, а перчема е поредната пионка. FED и банките и Блокстрийм и борсите, Amazon, M$, Facebook, Intel (големи производители на храна, корабните монополи, нефта и т.н.)... Всичко това се държи от едни и същи хора. Може да ги наречем Масони - за по културно. Дъгата е хубава, но не казва нищо. "видимо" сме в дъното, което спорде дъгата е до към 4к. Тук специелно не съм съгласен да има такава граница, но има голяма вероятност да познае. Аз парите ги държа в нещо направено от дърво. И кодирана китайска флашка от най-евтините. Не ползвам телефон или компютър с камери около тях, нищо че съм сложил допълнителен ключ. Който разчита на някакви си хардуерни или софтуерни портфейли, за мен постъпва направо безрасъдно с престъпна безотговорност към себе си и към блокчейна. Но пък смятам, че борсите са по-сигурни от тях... до някаква степен. Но повече от 10 000$ (около 1 BTC) е рисковано да стоят в борсата за дълго време, поне за мен. Повече от 1000$ в нехартиен портфейл - също. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 On 12/12/2019 at 1:15 PM, vamp111 said: дневната доза хопиум Тук картинката позна (в някаква степен). Точното пропадане се оказа с малко по-различна форма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 аз си чакам барта до към $72++ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 @hpz там за тръмп и разни илюминати, прочети какво е https://en.wikipedia.org/wiki/Time_preference и малко си го намали, ако мислиш че тука говоря за 1-2год. или даже и следващия мандат на Тръмп (а той ще има такъв) грешиш, говорим за период от 10-20год. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Преди 3 часа, hpz написа: Който разчита на някакви си хардуерни или софтуерни портфейли, за мен постъпва направо безрасъдно с престъпна безотговорност към себе си и към блокчейна. Но пък смятам, че борсите са по-сигурни от тях... до някаква степен. Но повече от 10 000$ (около 1 BTC) е рисковано да стоят в борсата за дълго време, поне за мен. Повече от 1000$ в нехартиен портфейл - също. освен ако не разрешаваш блоковете на лист хартия с химикалка както тук: значи ползваш някакъв софтуер, за да транзактваш, шанса този софтуер да е разработен от Блокстрийм са над 50% Herzog 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 4 hours ago, vamp111 said: освен ако не разрешаваш блоковете на лист хартия с химикалка както тук: значи ползваш някакъв софтуер, за да транзактваш, шанса този софтуер да е разработен от Блокстрийм са над 50% Има един сайт BTC Paper Wallet. Тегли се офлайн копие и се пуска на стар компютър, без WiFi и мрежа. Компютъра трябва да е поне на 15-16 години. Иначе - не се знае знае ли се... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rippleche Posted December 17, 2019 Report Share Posted December 17, 2019 Някъде има ли като за петокласник как се решават блоковете ... ей така от любопитсво да пробвам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts