Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

@vamp111

Вярна ли е линията с производствената цена, все ми се струва ще трябва да е по малко.!? 

Това е само за тока или е калкулирана и техниката като оборудване(до колкото е възможно)?

Последно време се чудя, каква част от изкопаните койни заминават по борсите, реално никъде в нета не намирам такава информация.... Ако има някой ще е добре да я сподели... ако не накрая ще се науча да програмирам и ще си извлека инфото от блокчейна :P

Реално сценариите според мен са няколко от 80-90% заминават по борсите до 40-50% заминават по борсите и не знам кой ме устройва повече. 

В единият означава, че има по-голямо търсене на койни и вместо да ги купуват от борсата ги купуват чрез инвестиции в копаене и реално скоро ще започнат от борсата да ги взимат ако там е по евтино. Все си мисля, че влизат много големи пари в системата чрез копачите защото таиз мрежа не може просто ей така да се разраства на подсебестойност. Но за големите пари е ок да се забави повишенеито на цената за да капитулират малки миньори и или да не привличат други големи пари на масата които ще са им конкуренция в копаенето и привличането на койни. До колкото се вижда от хешрейта, мрежата нараства, до колкото чета, нараства с максимума на поточните линии да произвеждат техника(TSMC според свободният им капацитет в тази посока). Да ли е така !?, ако пък има супер голямо търсене защо не се включат и други производства(може би защото е ниска печалбата там....?).

Абе все много фактори за които си нямаме представа, но обемите по борсите са много по малки но и с тях цената пак скача, което уж е хубаво.

Преди 2 часа, vamp111 написа:

ако ти се задълбава тази статия обобщава и обяснява доста от нещата  https://medium.com/capriole/bitcoins-production-cost-88d889462ea7

1*8rgCxeaW2L87MVFLi262dg.pngТова ми допада повече и ми изглежда по реалистично, от статията която си посочил.

Щом Фейктоши кеш & Бимайн КЕШ скочиха(толкова рязко),

а техните бащи все пак имат доста добър поглед върху какво се случва с потока на пари към борсите,

а и гледам как тези дни Кракен е по-водеща (по често скача цената първо там, явно $$$ вървят стабилно на там) и след това Финекс догонва,

ме навежда на мисълта, че започна новата вълна на дневна/седмична графика,

то нали дойде Иванов ден да задвижи вълната :) (реших да купя една пачка биткойни, както ви бях писал преди някой друг месец, но все пак идеята ми беше да видим 1к на ден свещ)

Идеята е до къде ще изкара тази вълна:

предишната 3к->14к - 4 месеца (покрай фомото за БАККТ)

сега до халвинга остават 4 месеца, аз залагам покрай халвинга 20к (поне така ми се иска) но и по-малко и повече да е.... важното е след халвинга с намаленото предлагане на койни да се задържи постигната цена и да започне плавен процес нагоре до 1трл капитализация декември (ама кой точно B) ), което ще бъде много голямо ФОМО