Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

Ще го обясня по-подробно. Зад всяка валута стои икономика. Интереса на едни (индустриалци) е фиата да е по-евтин, а на други (конкуренти от чужбина) да е по-скъп. Надпреварата е кой ще направи по-голям обем продажби, затова има нива на подръжка и съпротива.

ВТС е като пазар на актив (участват само оптимисти и някой спекулант със заемен капитал). Спекуланта има шанс само когато оптимистите се колебаят. При 1080 Евро за първи път в историята имаха шанс за спекула, но в момента ще си отрежат главата. 

Докато Bitman и Heshnest  продават куцо и сакато, което изкарат на пазара (оптимистите финансират пирамидата) човек трябва да не прави резки движения.

Относно цената 1000 евро си е техническа съпротива и е вероятно да обърне от тук обратно до 870 евро където обича да си танцува - https://www.tradingview.com/x/rSEHcNFb/

https://www.tradingview.com/x/jVmCGY58/

:blink: С тази новина ... и това е само първия leg

Чукче, айде да си отвориш една тема "Всички сте заблудени" и там да се пренесе дискусията. Не ѝ е тук мястото :)

Мислих , че тук  е мястото за коментар на цената, но явно не е . Тук е място за оптимизъм само. Дропа ви изнерви нещо. Успокойте се приключи, ако сте работили със собствени средства значи сте оцелели, какъв е проблема? Мисля , че тук съм коментирал само цената и някои въпроси зададох на които получих отговор "чупка от тук".

Малко по-ведро ....

Не помня дали съм го пускал и преди- https://www.tradingview.com/chart/BCHAIN/MKPRU/nvcHNfKD-The-235-Day-Cycle-somehow-is-Still-Not-Dead/  (натиснете play бутона за да се актуализира графиката)

Само времето ще покаже дали тази цикличност е показател за обръщане на посоката, но на пръв поглед е !

Мечта: PBOC забранява и на копачите да разпращат изкопаните биткойни на неизвестни адреси, всички се махат от техните пулове, цената пада на $400, SegWit се приема и сме на луната :)

Не знам, Данчо пак ще каже, че съм с розовите очила, но е потресаващо колко слабо влияние като време и спад имат тези иначе гротески действия на китайската НРБ :)

На предишния локален връх 778 има една корекция до 38% и после до 50%:

4FD4_589D11440.jpg

Сега корекцията е до 38%. 650 са 50%.

7794_589D11450.jpg

При 778 най-голямата разлика между high и low за седмица е 40%. При сегашния връх най-голямата разлика между high и low за седмица е 36%. През 2013 при върха има два седмични бара със 115% и 125% раазлика между high и low.

Искам да кажа, че волатилността не е толкова голяма, че да се говори за обръщане.

Иначе, като гледам как отвори сега дневната, май ще ходи да тества нивата около вчерашното дъно 920 и, ако не го пробие, ще сме пак нагоре.

Кой връх не е бит?  4-01-2017 btc-e high 1095.78$(1063 Евро)  <--> 30.11.2013 - 1090.01$ (872Евро).

Ако сте продали  .... може би ще пропуснете този порив, а ако сте  продали на марджин ,,,, леле.

Данчо много ми е интересно обяснението как Китайците ще си теглят парите в Юани за да ги изперат (ти на тяхно място това ли ще направиш?). Дай някаква друга апокалиптична  причина, но едва ли . Мечтите за 600$ може би са за другия век.

ПП. Верният прочит на новината е , че Китайската банка смята , че ВТС е минал детския си период и ще оцелее и приходите там ще нарастват затова е редно вече всички да си плащат данъците. Как от бича новина направи меча .... не е истина просто.

ПП. Верният прочит на новината е , че Китайската банка смята , че ВТС е минал детския си период и ще оцелее и приходите там ще нарастват затова е редно вече всички да си плащат данъците. Как от бича новина направи меча .... не е истина просто.

Чукче не само писател, чукче мислител :)

И аз така смятам, и гледам и Запада така смята.

Само okcoin futures не смятат така, което е леко плашещо действително

Аз ли бъркам или е абсурдно да се говори за техника в случая? Очевидно има непредвидени обстоятелства, както в началото на януари, така и сега. Ако утре ЕК и САЩ вкарат тежки регулации или забранят пак ли ще търсим чартове за обяснение? :)

Биткойн волатилността от 2г е на рекордно ниски нива,даже по-ниски и от някой форекс двойки. Скролни надолу https://btcvol.info/ 

Не мисля и че по високата или по-ниска  волатилност, определя  кога един тренда ще обърне....

Рекордно ниска спрямо тази от 2013? Там при първия връх от 04.2013 има 470% разлика между най-високата и най-ниската цена за седмица, 12.2013 има два седмични бара с разлика >100% между най-високата и най-ниската цена. Бих казал, че в момента волатилността е що-годе нормална спрямо предишната такава. Мисля, че тенденцията е към още намаляване.

Например златото 09.2011 има разлика за седмица между най-ниската и най-висока цената от 12%. Тогава се обръща бичият седмичен тренд. Обикновено най-големите седмични разлики са 5-6%, което е два пъти по-малко спрямо тази от 12%.

По-големите разлики между най-ниската и най-високата цена (например на седмична база) може да бъде добър индикатор за обръщане на тренда и нагласите.

D190_589DA1FA0.jpg

1 -  върхът 04.2013

2 - върхът 12.2013

3 - дъното 01.2015

П.С. Макар че не знам, тези кои цени (на отваряне, на затваряне, най-висока, най-ниска, всичките или част от всичките) вземат за изчислението на стандартното отклонение. Опитах да стигна до това 3.82%, но ексел все ми връща по-голям процент.

Аз ли бъркам или е абсурдно да се говори за техника в случая? Очевидно има непредвидени обстоятелства, както в началото на януари, така и сега. Ако утре ЕК и САЩ вкарат тежки регулации или забранят пак ли ще търсим чартове за обяснение? :)

Какви бяха непредвидимите обстоятелства началото на януари? Очкаваната/нормалната 50% корекция на движението от 465 до 1139?

Какви бяха непредвидимите обстоятелства началото на януари? Очкаваната/нормалната 50% корекция на движението от 465 до 1139?

Съобщението, че PBOC прави инспекция на борсите? Което първоначално се появи като "рейд"?

Съобщението, че PBOC прави инспекция на борсите? Което първоначално се появи като "рейд"?

Дали щеше да е заради банката или заради дразгите относно транзакциите спадът беше неминиуем. Погледни движението от 465 до 1139 и особено последните два големи седмични бара преди върха - доста по-големи спрямо предните, а и доста приличат на тези от предишния връх на 778.

Дали щеше да е заради банката или заради дразгите относно транзакциите спадът беше неминиуем. Погледни движението от 465 до 1139 и особено последните два големи седмични бара преди върха - доста по-големи спрямо предните, а и доста приличат на тези от предишния връх на 778.

Може би си прав, няма как да знаем, защото не се е случило. Фактът е, че веднага след съобщението за инспекцията цената се срина 25-30% за часове.

Данчо, предполагам е така, защото техниката следва фундамента, а не обратното.

Данчо спомена за техниката и фундамента, че се припокриват и това е на 100% вярно при този многомесечен бичи тренд. Който е следил обаче спада 2014 - 2015 е разбрал, че там важеше само техниката, освен това процента обем на тези които спекулират е много по-висок от този на хората дето трупат дългосрочно в студени портфейли. Някой спомена, че няма да видим отново 500 - 600$ знам, че повечето сте оптимисти но тази стойност е много много вероятна още средата на лятото. Погледнете на месечна база какво се случва - класическо long legged doji и ако следващата свещ в която сме се затвори на червено направо сме се качили на мечия експрес. И пак на месечна база ако стигне до там - 560-580$ и задържи ще запази големия тренд от 200$ непокътнат с презаредени индикатори за много по-нагоре. Тия дълги (като за btc) трендове от по 15-16 месеца често обръщат и хората продължават по инерция със старите сантименти - върнете назад тази тема и ще видите хора които скъсяваха обръщането от дъното  :) и тогава се говореше за цени под 100$ дето не ги видяхме и сега дочувам някакви си 2000$. 

П.С. Сега е момента да се хеджне с малко подценени алтове пълзящи по дъното. :) Като това - link което са го налазили братята китайци със знаете какви намерения

Пазарната капитализация от 17млд и нещо ,пада на днес гледам е 15.6млд. Или едни 1.4млрд $ ги няма. 

Аре половината % да са на Запада,то остават едни 700млн (мръсни най-вероятно) китайски пари ,който са се изтеглили от пазара и няма никога повече да влезнат.

Тази математика не е много вярна, гледай дневните обеми а не общата капитализация като едно 99% от койните въобще не са сменили собственика си вчера. Реално да са изтеглени към макс 90 млн $ мръсни пари за последния ден.

Стоко не съм съгласен.В този период се дистрибутираха/продаваха постепенно 600 000 (точната цифра не ми се търси) хакнатите койни от Гокс,което си е фундамент.Имаше и някой други фундаментални фактори.

Разбира се, възможно е на някой пазар ,известно време да има само техника.Или както се казва ,едни пазар може да стои много дълго време ирационален  :)

Това е само хипотеза, никой не ги проследи тези пари както се случи с финекс. И освен това ако са дистрибутирани тия койни се е започнало преди върха над 1000$ и преди Гокса да клекне официално. Имам позната работила за лекето от Гокса той реално е бил кофти програмист и е оставил голяма част от платформата достъпна като код само за него.

• batibon locked and unlocked this topic