Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

на пазара има търсене на синтетичен долар, хората продават крипто, но не излизат във фиат, тези които искат да останат на пазара готови да купят пак, решението е тетър, следователно нови и нови такива се "печатат"

може да видите и другите "стейбъл" койни как се представят тук: https://stablecoinstats.com/   

За мен увеличението на тетъра е пряко свързано на повече долари влизащи в системата. Няма такова нещо продава за да стои в стейбълкойнове, продава спекулативно за да купи на по ниска цена(дали ще е друг въпрос) и продава за да си вземе долари те кеш. Далече сме от това синтетичен долар тетър да се ползва в магазина... Сега са единични случаи които са много малък процент. 

От началото на кризата обемите са доста големи.. Крипто се продава от стари холдъри според мен а се купува от нови играчи които влизат сега.

който продава в момента има два варианта или продава за USD или продава за USDT, или продаваш да си вземеш печалбата и да си харчиш парите или продаваш, за да купиш отново на по-добра цена

само няколко борси имат фиат USD и те изискват пълно KYC, без значение дали искаш да си изтеглиш печалбата в USD или не, самата търговия с/у USD изисква KYC

търговията срещу синтетичен долар USDT обаче не изисква KYC, т.е много хора искат да продадат за USDT без да минават KYC, без да си изтеглят печалбата, т.е. от чисто спекулативна гледна точка, чакат по-добра цена да купят отново.

Тетъра е първия такъв долар, най-популярен, най-търсен

аз така мисля, не знам за какви магазини говориш

Здравейте крипто маняци. Какво се случва с койните от MtGox? От доста време нищо не съм прочел и съм притеснен с тази измислена криза да не решат да ги продават... Бъдете здрави и разумни. HODL.

• Всички искания за фиат ще бъдат изплатени в брой
  • Исковете за BTC / BCH могат да бъдат изплащани в брой или чрез замяна като BTC / BCH (заявявате ги от определена борса [все още не е известна], не се плаща от довереника)
  • Всички искания за фиат ще бъдат изплатени 100% преди всичко друго = 1-ви аванс
  • Фискални претенции = $ ~ 450 $ * <Приети искания за BTC> + оригинални искания за фиат (в действителна фиат валута)
  • Възможно е довереникът да продаде BTC / BCH, за да изплати фиатните искове
  • Малките суми за всеки ищец до 200000 йени ще бъдат втори приоритет (искане за фиат и комбиниран иск за BTC / BCH)
  • Почивката ще бъде платена по-късно (за да разберете колко са останали)
  • Управителят няма да купува повече BTC / BCH във всяка ситуация
  • Датите на плащане от всякакъв вид не са известни; Вярвам, че ще бъдем по-умни през април след срещите / крайните срокове
  • Всички останали криптовалути ще се продават за йени
  • Цялото Ви искане за BTC / BCH ще бъде преобразувано в йени, като се използва следната оценка:
  • 749,318,83 йена / BTC („курс BTC“) = 6758 $ / BTC
  • 97 481,19 йена / BCH = 879 $ / BCH
  • След като финални искове и малки суми са изплатени от синдика ще има последно, трето „това, което е останало, ще бъде споделено“ -плащане
  • Можете да очаквате да получите следните пари през последното плащане:

Цялата ви приета претенция в йени

Преди 15 часа, vamp111 написа:

който продава в момента има два варианта или продава за USD или продава за USDT, или продаваш да си вземеш печалбата и да си харчиш парите или продаваш, за да купиш отново на по-добра цена

само няколко борси имат фиат USD и те изискват пълно KYC, без значение дали искаш да си изтеглиш печалбата в USD или не, самата търговия с/у USD изисква KYC

търговията срещу синтетичен долар USDT обаче не изисква KYC, т.е много хора искат да продадат за USDT без да минават KYC, без да си изтеглят печалбата, т.е. от чисто спекулативна гледна точка, чакат по-добра цена да купят отново.

Тетъра е първия такъв долар, най-популярен, най-търсен

аз така мисля, не знам за какви магазини говориш

Да, но не трябва само някой да иска да продаде, някой трябва да иска и да купи именно тези нови тетъри си минават KYC и влизат на много борси едновременно и купуват BTC с "неизяснен" произход... Увеличението на тетъра е реципрочно на парите влизащи по борсите с фиат. Увелчиенето на тетъа е нови пари в системата и респективно вдигане на цената на БТК. Просто сега страх паника криза много продадоха, миньори/спекуланти и тн.. цената е надолу, големи риби ги устройва и влизат. Отделно опасения за инфалция на фиата в сериозен мащаб тласка част от фиата в други обежища. Поне таки си мисля, че е. Идеята ми за този разговор е че не е продава просто във тетър само за да купят на по ниска цена после. Някой продава защото някой купува и обратното. 

https://wallet.tether.to/transparency

Total Liabilities $5,945,144,684.10

На 12.03.2020 г. at 21:53, ivan написа:

Total Liabilities $6,014,443,887.36

За две седмици....

Кой ли беше този който разпродаде...за да падне цената...

Значи света остава по къщите си до 12-13 април.... според мен и след това дори и да... печатена ще има и на тетъри и на долари... каква ли ще е цената края на април 15 дни преди халвинга!?

на хората, които изпитват двоумение в тези трудни времена дали Биткойн ще оцелее искам да кажа следното:

2017-та година Финекс с помоща на Тетър успяха да вдигнат биткойн от $1000 на $19 891, тогава капитализацията на Тетър беше около $800 милона

сега капитализацията е над $ 5 милиарда ..... не подценявайте ситуацията, изкарайте си карантината вкъщи и просто доживейте момента!

Преди 3 часа, vamp111 написа:

сега капитализацията е над $ 6 милиарда .....

скоро и 7...8..9..10..11...12 и ученика(BTC) порасна и взе неговото място сред възрастните.... мина време и той взе да се грижи за тях...

Нещо не мога да разбера тази драма с Тетъра. Как така постоянно нараства, а не пада "circulation supply"? Това са много пари по банки и никой да не тегли, а само да се наливат? Може да звучи глупаво, но ми е странно.

бих казал може би най-доброто нещо, което съм чел напоследък, за цената, капитулацията на миньорите и натиска, който халвинга оказва в/у тях

оригиналната статия:  https://www.blockwaresolutions.com/research-and-publications/2020-halving-analysis

коментарите за по-лесно разбиране : https://threadreaderapp.com/thread/1243236523149004800.html

EUDY0i4WsAIA2Bs.png

На 17.03.2020 г. at 9:20, vamp111 написа:

пробихме 200WMA, но 300WMA удържа като видяхме едно доста бързо изкупуване

ако затворим тази седмица на 200WMA това ще осигури един солиден съпорт за образуване на дъно

изтеглен файл111.png

по всичко личи, че това е било дъното 

1изтеглен файл1.png

Абе с 10 милиона безработни (6.6 милиона само предните 7 дни) в САЩ пазарите ще се сринат днес/утре, не мисля, че биткойн ще удържи положението.

За сравнение предната криза 9 милиона безработни за 3 години общо, сега са за 14 дни... Засега всичко върви нагоре, ама е крехка работа, няма никакви обеми, цената се качва, обема на 15% от тоя в началото и средата на март. Нямам как да се поддържат тия цени, залагам на спад аз, да тестваме пак 4000 долара...

Тя е грозна и връхчето изглежда излишно. Прилича на мечи знак, точно затова е по-вероятно да се качи. Близо или над връхчето. Ако стане, после трябва пак ще компенсираме надолу. Цената е празна. Някой помпи в момента и точно заради лошата прогноза лесно може да си помпи до където иска.
Дано като се събудя реалността не се окаже друга :D

Преди 8 часа, hpz написа:

Тя е грозна и връхчето изглежда излишно. Прилича на мечи знак, точно затова е по-вероятно да се качи. Близо или над връхчето. Ако стане, после трябва пак ще компенсираме надолу. Цената е празна. Някой помпи в момента и точно заради лошата прогноза лесно може да си помпи до където иска.
Дано като се събудя реалността не се окаже друга :D

не бих се учудил на още един импулс днес по някое време съдейки по това как се изкупи всичко

ако някой скучае тази вечер, но пък цени времето си и не би го пропилял в гледане на турски сериал за готвачи по БТВ

горещо препоръчвам: https://anchor.fm/daniel-prince6/episodes/saifedean---Time-Preference-Is-The-most-Important-Aspect-Of-Economics-That-You-Can-Learn-ecceij/a-a1roi75

не съм фен на самия подкаст, но този епизод определено си заслужава