Jump to content
hash.bg - биткойн форум

За цената на биткойн

Recommended Posts

цената на крипто както и на конвенционалните пазари се "манипулира" от китовете, те пляскат с опашка, за да се нахранят с планктон, маркет капа на крипто е малък за това пляскането е все едно в легенче с вода... институциите им трябва ритейла за ликвидност, същото е и в крипто..

преди 4 минути, hpz написа:

Защо? В началото на април 2019 е било същото.

защото:

-шортърите се опитват да хванат всеки връх, съответно с приближаването на халвинга остават все повече под вода = ще издуят цената за халвинга да ги изцедят и после ще дръпнат килимчето

-има зверски много ликвидност под 6К дето си заслужава да се обере

-не влизат свежи пари, хората чаката халвинга да видят какво ще стане (аз съм един от тях)

* имам в предвид цялостната картинка, съвсем не, че ще затворим седмицата червена, ок ?

Преди 13 часа, ivan написа:

Влизат но не искат да купуват на 10 15 20к искат на 5к.... Но скоро ще почнат и на 10 и на 20 и на 100к.

Чакаме 3 години и отгоре, още една две... 

аз всъщност визирах субсидиите от миньорите, но не се изразих правилно, иначе си прав, масовката със свежи пари влиза само чак като чуе по БТВ :)

Преди 14 часа, hpz написа:

А мислил ли си за тетърите. Някакви си милиарди само ;) Дали не могат да напомпят цената до 15к и след това да дъмпят лонгърите? :rolleyes:

с тази относително малка капитализация на биткойн и тесния пазар, с 6 милиарда тетъра могат да напомпат цената и до 1 милион долара ако решат, въпроса е обаче, че след това някой ще влезе в затвора.

за тетър има търсене, защото представлява синтетичен долар към който може да се продава крипто, без да поражда данъчно събитие, също без да трябва да се излиза към легаси банковата система и още други функции, които тетър има.

истината е че ако нямаше тетър, щяхме да сме си на $1К все още и пазара щеше да е много ама много много по малък

23 minutes ago, vamp111 said:

истината е че ако нямаше тетър, щяхме да сме си на $1К все още и пазара щеше да е много ама много много по малък

Това и аз имах предвид.

16 hours ago, vamp111 said:

-не влизат свежи пари, хората чаката халвинга да видят какво ще стане (аз съм един от тях)

* имам в предвид цялостната картинка, съвсем не, че ще затворим седмицата червена, ок ?

Първото е така, но за свежите пари не може да се каже, че липсват. Червени свещи ще има, но не и докато шортърите са активни. 

-има зверски много ликвидност под 6К дето си заслужава да се обере

Да, точно това е което предизвиква и шортърите.

-шортърите се опитват да хванат всеки връх, съответно с приближаването на халвинга остават все повече под вода = ще издуят цената за халвинга да ги изцедят и после ще дръпнат килимчето

И аз мисла, че точно това ще стане, но не е задължително точно когато ТА го показва. Ако запазят стила си, ще има едно голямо червено дилдо.

преди 12 минути, hpz написа:

И аз мисла, че точно това ще стане, но не е задължително точно когато ТА го показва. Ако запазят стила си, ще има едно голямо червено дилдо.

вероятно халвинга ще е нон-ивент и екшъна ще се случи, когато ТА показва нещо друго :lol:

On 4/28/2020 at 10:10 AM, vamp111 said:

вероятно халвинга ще е нон-ивент и екшъна ще се случи, когато ТА показва нещо друго :lol:

Халвинга е почти нон-ивент за цената обаче очакванията за халвинга не са. И понеже всички знаят за него и който е успял, е купил преди халвинга, не мисля че ще има кой знае колко купувачи след халвинга. Струва ми се по-вероятно цената да пада месец-два след големия ден, отколкото да се вдига.

преди 8 минути, Гари написа:

Халвинга е почти нон-ивент за цената обаче очакванията за халвинга не са. И понеже всички знаят за него и който е успял, е купил преди халвинга, не мисля че ще има кой знае колко купувачи след халвинга. Струва ми се по-вероятно цената да пада месец-два след големия ден, отколкото да се вдига.

да и аз съм за, че цената ще падне пост халвинг

Мои мислѝ и разсъждения. Ако нямаше корона и изсипването от короната от 10 на 8 и после до 4-ри щеше да е нещо от сорта 12 халвинг и после да падне на 8. Сега си мисля, че тези които чакаха движението го хванаха по-рано. Но ако всепка напрвим едно 10к за халвинга може и да има падане 1-2к.

Интересно ще е на есен какво ще се случи....като се усети по-малкото предлагане от копачите. 

аз съм го писал, 150дни след халвинга почва следващия бул цикъл, 7-14 месеца след халвинга ще видим нов ath 

също годината ще я затворим по-добре от черния четвъртак в DJI и S&P500

ние си принтираме тетър, те си принтират долар, кервана си върви, кучето си лае

молете се да съм прав :lol: а ако не, след 4 години ще имаме пак халвинг

м/у другото този халвинг след 2 седмици дето е ще свали инфлацията на биткойн под 2% (което е някаква цифра, която някой икономист е измислил и твърди, че е много важна в световно ниво)

Преди 3 часа, vamp111 написа:

м/у другото този халвинг след 2 седмици дето е ще свали инфлацията на биткойн под 2% (което е някаква цифра, която някой икономист е измислил и твърди, че е много важна в световно ниво)

За мен тези два процента нямат такова значение. Ако биткойна имаше 1млрд потребители, да ли 2 или 4 % е копаенето няма да е от значение. Но сега при по малкото, ще се усети. Защото предполагаме, че това е основният източник на койни на борсите, скоро ще се разбере  B)

Аз гледам при рали къде е по голяма цената (разликата е 5-20$) ако в кракен е по голяма е спот цена, ако е битфинекс сие там марджини ифючърси деривати и 100% спекулация. 

Сега беше от кракен и от койнбейз.