vamp111 Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjzagf4sb Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 2 hours ago, vamp111 said: който разбира, на Алткойнс БеГе се спира ? 14 hours ago, RTotevBG said: Ако иска да продаде... Да идва на Алткоинс БеГе Не съм продавал използвайки български чейндж, но няма ли да е странно, ако по-голяма сума от $ се появи в банковата ми сметка с подател български крипто чейндж? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tinchev54 Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 преди 42 минути, hjzagf4sb написа: Не съм продавал използвайки български чейндж, но няма ли да е странно, ако по-голяма сума от $ се появи в банковата ми сметка с подател български крипто чейндж? Ами може и да е странно, но зависи от сумата.. Може да се разбие на няколко трансфера примерно. В криптобг така правим. Има варианти... да чукна на дърво, все още имаме банкова сметка Това с банките си е gamble. Има шанс да не обърнат внимание, има шанс и да ти скъсат гъза от обяснения и накрая да ти закрият сметката... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 Преди 1 час, hjzagf4sb написа: Не съм продавал използвайки български чейндж, но няма ли да е странно, ако по-голяма сума от $ се появи в банковата ми сметка с подател български крипто чейндж? по-добре да е Български крипто ексчейндж от колкото чуждестранна крипто-борса, тогава попадаш под AML съответно банката ти казва, че не можеш да докажеш произхода на парите от чуждата борса и имат право да ти затворят сметка (пари не се конфискуват, но може да върнат транзакцията обратно към борсата) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjzagf4sb Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 4 minutes ago, vamp111 said: по-добре да е Български крипто ексчейндж от колкото чуждестранна крипто-борса, тогава попадаш под AML съответно банката ти казва, че не можеш да докажеш произхода на парите от чуждата борса и имат право да ти затворят сметка (пари не се конфискуват, но може да върнат транзакцията обратно към борсата) Аз това го разбирам, но ако избереш опция 'банков превод' каква е гаранцията, че пак няма да има заяждане Аз лично предпочитам p2p, но това не е чак толкова лесно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 преди 1 минута, hjzagf4sb написа: Аз това го разбирам, но ако избереш опция 'банков превод' каква е гаранцията, че пак няма да има заяждане Аз лично предпочитам p2p, но това не е чак толкова лесно. p2p е най-лесно, най-удобно, най-практично и каквото се сетиш, никой не знае днес колко койна си купил/продал, никой не може да има претенции като цяло БГ ексчейджовете са си вариант в тия времена 100% подкрепям tinchev54 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 На 5.05.2020 г. at 16:01, vamp111 написа: тик-так, часовника тиктака ~950 блока до халвинга, ако все още не сте разбрали, защо точно този халвинг е от такова значение, направете си труда моля! https://www.bitcoinblockhalf.com/ тик-так Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 дневната доза хопиум Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 Преди 3 часа, vamp111 написа: тик-так При златото тази линия на инфлация ми изглежда малко фалшива. Може би осреднено е някъде там. Идеята е че при цена 1700$ могат да копаят при по-редки находища. При цена 1300 долара при по-богати. Тоест ако е по-висока цената започват да копаят повече, ако цената падне копаят по-малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmitkata Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veni Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 На 8.05.2020 г. at 13:25, vamp111 написа: p2p е най-лесно, най-удобно, най-практично и каквото се сетиш, никой не знае днес колко койна си купил/продал, никой не може да има претенции като цяло БГ ексчейджовете са си вариант в тия времена 100% подкрепям Понеже незнам да попитам какво представлява p2p ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 Преди 1 час, Veni написа: Понеже незнам да попитам какво представлява p2p ? Понеже въпроса е лесен...това означава примерно аз и ти насаме, без чужди очи, да направим вход или изход от биткойн, една стойност си променя формата и собственика. Вампира визира конфиденциалност, дискретност и без документални следи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veni Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 преди 5 минути, batibon написа: Понеже въпроса е лесен...това означава примерно аз и ти насаме, без чужди очи, да направим вход или изход от биткойн, една стойност си променя формата и собственика. Вампира визира конфиденциалност, дискретност и без документални следи. някаква платформа ли се ползва ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 преди 1 минута, Veni написа: някаква платформа ли се ползва ? Това не знам, тук съм за малко и нищо не разбирам. Питай Вамп. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 Малко офтопик, че цената не е интересна. "Великия инквизитор бати- инквизитора.. дебне за не съгласни :)" 1. Аз не съм съгласен! 2. великияТ инквизитор 2 hours ago, batibon said: Това не знам, тук съм за малко и нищо не разбирам. Питай Вамп. Е хайде сега, не бъди скромен. Сигурно и Вамп не знае отговора. И аз не го знам. Имаше някакви идеи за такава платформа, ако не се лъжа края на 2017. Но повече нищо не се чу. Veni, убеден съм че Вамп имаше предвид: кафе, 2-ма човека, 1 лаптоп и пари в кеш. Може вторият и той да е с лаптоп, с активно банкиране (като по филмите), но се губи цялата идея, ако вкараме точно банките в схемата. Затова ме съмнява да съществува такава платформа, прихода по банкова сметка се отчита в НАП. Разхода също, и става интересно ако харчиш повече отколкото изкарваш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
batibon Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 hpz...този надпис на ника ми е цитат от мнение на един потребител от форума. Не отговарям за правопис или съдържание. Много добре знаеш кои и колко са платформите за P2P и имат ли почва у нас, по памет локалбиткойн имаше 2-ма работещи тук и в Румъния. Вамп по-скоро е OTC, доколкото чета форума. Питащата би трябвало да се насочи по-скоро към услугите на Тотев, за новорегистриран човек да влезе с обем в крипто не е присъщо. Може и да греша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 Преди 14 часа, Veni написа: някаква платформа ли се ползва ? отиваме да пием кафе някъде, даваш ми 5лв на хартия, пращам ти 5лв на биткойн, вери изи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 Преди 11 часа, hpz написа: Малко офтопик, че цената не е интересна. "Великия инквизитор бати- инквизитора.. дебне за не съгласни :)" 1. Аз не съм съгласен! 2. великияТ инквизитор Е хайде сега, не бъди скромен. Сигурно и Вамп не знае отговора. И аз не го знам. Имаше някакви идеи за такава платформа, ако не се лъжа края на 2017. Но повече нищо не се чу. Veni, убеден съм че Вамп имаше предвид: кафе, 2-ма човека, 1 лаптоп и пари в кеш. Може вторият и той да е с лаптоп, с активно банкиране (като по филмите), но се губи цялата идея, ако вкараме точно банките в схемата. Затова ме съмнява да съществува такава платформа, прихода по банкова сметка се отчита в НАП. Разхода също, и става интересно ако харчиш повече отколкото изкарваш. https://hodlhodl.com/ и https://bisq.network/ са платформи които съм ползвал https://localbitcoins.com/ преди да сложат KYC също, след това НАЙН! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 Преди 10 часа, batibon написа: Много добре знаеш кои и колко са платформите за P2P и имат ли почва у нас, по памет локалбиткойн имаше 2-ма работещи тук и в Румъния. Вамп по-скоро е OTC, доколкото чета форума. Питащата би трябвало да се насочи по-скоро към услугите на Тотев, за новорегистриран човек да влезе с обем в крипто не е присъщо. Може и да греша. за човек, който те първа иска да влезне в сферата, горещо препоръчвам първо да се образова, какво е биткойн, второ да си зададе въпроса защо му е на него биткойн, според целта и нуждитему да си избере портфейл, после да отиде до някой от БГ ексчейндж бюрата (без значение сумата) това е възможно най-безопасния, най-безболезнения старт, от там на сетне е само четене, четене, четене... tinchev54 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hpz Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 https://fiatleak.com/ Малко остана. Приготвихте ли шампанското? Вамп, начинаещите е най-лесно да влязат през Coinbase или Kraken с директен транфер от алтернативните "банкови институции". Лимитите са достатъчни за начинаещи. Такива са A1 и iCard. Доста са ги използвали, разправят че става. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 преди 33 минути, hpz написа: https://fiatleak.com/ Малко остана. Приготвихте ли шампанското? Вамп, начинаещите е най-лесно да влязат през Coinbase или Kraken с директен транфер от алтернативните "банкови институции". Лимитите са достатъчни за начинаещи. Такива са A1 и iCard. Доста са ги използвали, разправят че става. аз по съвет от другия форум, ще сложа памперса за всеки случай, не знам хората на какво се надяват довечера https://www.bitcoinblockhalf.com/ rippleche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 попаднах на това в нета, не знам колко е вярно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filchef Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 интересно предложение https://www.tradingview.com/chart/XBTUSD/kcMxfltw-This-will-be-the-most-brutal-Bitcoin-Halving-in-history/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 freepalpha или, когато вълка проговори, по-добре хората да слушат: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts