ivan Posted October 30, 2020 Report Share Posted October 30, 2020 Явно изтекоха опциите днеска, които ги чакаха, us пазара си продължава уж надолу, биткойна тръгна нагоре... Е това сега как го гледат от wall street пс. ами и ни сме едни финансови разбирачи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Facira Posted October 30, 2020 Report Share Posted October 30, 2020 те WS отдавна са в пазара Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гари Posted October 31, 2020 Report Share Posted October 31, 2020 On 10/30/2020 at 1:53 PM, vamp111 said: Deribit Options: уцелиха за Октомврийските, че ще се търгуват над 13К да се надяваме, че ще уцелят и за Януарските над 35К Това, че предлагат тези опции означава, че залагат на обратната хипотеза. За март имат опции за 40 000 долара за биткойн ама още никой не си бил купил. Не са чак толкова оптимистите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Facira Posted October 31, 2020 Report Share Posted October 31, 2020 ама ти не знаеш ли, че Вамп живее в ХопиумЛенд, понякога (почти винаги) прекалява с цифрите ще посетим много по-ниски нива преди нов ATH. пазете си кеша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted November 1, 2020 Report Share Posted November 1, 2020 Някой забеляза ли доминацията на Биткойна вчера ? Помислих, че е някакъв бъг, но пък го има и на графата на алтовете. vamp111 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 Не знам да ли усещате но някак ми се струва, че това с алтовете е сякаш "искат да ти оберат биткойните" - всеизвестен факт в който едни вярват а други не. Та някак си доста често се наблюдава а и с едни анализи които правя в момента върху туитовете в туитър ... та така, пропоганда за някой алт, биткойна скача малко, алта скача повече, след това биткойна пада и забива алта в земята... та да го погледнем малко на ново. Пропаганда за алт - тоест някой който ще го пропагандира, картоф, суши или там каквото име е останало свободно вече е взел и има от него или тайно участва в създаването му. Лансира го на борса 1,2,3 и вика новото чудо от което той има вече та даже го има и без пари! Някак си става в момент когато биткойна е хванал тренд нагоре - лек или слаб няма значение, всеки момент трябва да се използва. Отчаяни трейдъри за поредният хайп като етериум или новият биткойн почват да купуват, и цената му скача рязко нагоре(или вече даже е скочила). Цената на биткойна просто продължава да си пълзи нагоре. След това идва момента, че тоя който го е промотирал/създал ще трябва да продава. Почва да продава и точно в този момент някак си цената на биткойна пада надолу и бута целият пазар надолу, алтовете направо със засилка надолу. А цената им се срива, най-вероятно защото създателя им ги е продал. Рибките обвиняват ей този биткойн се срина точно когато купих алта, той е виновен. Създателя се измъква с чисти ръце. Абе в общи линии някак ми се струва, че алтовете ще изчезнат от пазара, ама кога. Въпроса е CZ, Arthur и др. ще изчезнат ли... Ще има ли други като тях. Определено те са едни дубликати на Ружа. Като цяло какво ли ще стане с тази цялата среда на алтовете... защо лайткойн и разни други държат цена и съществува !? пс. Не ме разбирайте грешно, EOS е върхът това е единственият смислен алт, ще го бъде и пребъде, ту дъ муун, ще флипне биткойна.... "само веднъж да се отърва от торбата която имам с eos-и" помислих си преди да напиша EOS is the best Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamKadmon Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 Ама това някакъв бъг ли е с доминацията ? Или нещо реално се е случило Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 2, 2020 Report Share Posted November 2, 2020 преди 30 минути, AdamKadmon написа: Ама това някакъв бъг ли е с доминацията ? Или нещо реално се е случило Някакъв бъг е, просто двете графики взимат една обща информация, просто някой измислен алт е полетял или грешно са го вкарали и са го извадили от статистиката или нещо подобно. пс. Това е супер безсмислена графика и няма смисъл да се следи и гледа. От страна на алтове постоянно добавят някакви нереални капитализации. Там са стейбълкойните, даже и заключените биткойни в етериума, което няма никакъв смисъл. пс2 .Евентуално би имало смисъл графика, която мери доминацията спрямо първите няколко 2,3,5 алта а не спрямо измислени, знайни и незнайни алтове AdamKadmon 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 3, 2020 Report Share Posted November 3, 2020 дневната доза хопиум, btw пригответе се за малко сътресения на пазарите довечера... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzveto99 Posted November 3, 2020 Report Share Posted November 3, 2020 Преди 2 часа, vamp111 написа: дневната доза хопиум, btw пригответе се за малко сътресения на пазарите довечера... Ако август 2021 е 100 000 долара ще те черпя нещо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistolero Posted November 3, 2020 Report Share Posted November 3, 2020 Преди 5 часа, vamp111 написа: btw пригответе се за малко сътресения на пазарите довечера... що, мислиш да продаваш с ремаркето ли... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 Преди 15 часа, Pistolero написа: що, мислиш да продаваш с ремаркето ли... не, флуктоации на традиционните пазари = флуктоации на крипто пазарите, заради изборите *отдавна не продавам биткойн Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 Преди 18 часа, Tzveto99 написа: Ако август 2021 е 100 000 долара ще те черпя нещо не тая големи надежди.. покрай Тапруут (Февруари 2021) сигурно ще има ФОМО и все пак 6 цифри е малко вероятно да видим преди следващия халвинг Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 Преди 3 часа, vamp111 написа: не тая големи надежди.. покрай Тапруут (Февруари 2021) сигурно ще има ФОМО и все пак 6 цифри е малко вероятно да видим преди следващия халвинг ее вамп как може да предадеш хопиума.... аз тая за декември догодина 200к ти 100к чак след 4 години Според мен е много важно да се разбере..."След 20г или ще имаме адски много транзакции или 0" Преведено малко -> "биткойна или е всичко или е нищо, няма средно положение" Веднъж минал 20к или 1100$ първи супер връх за който да са знаели няколко милиона до десетки от света когато е станал, когато стана 20к научи целият сват за биткойна, веднъж да мине сега 20к света ще замлъкне "А ма той е мъртъв" и ще кажат това ще го бъде щом възкръсна и пребори ковид. Няма вариант биткойна да се влачи малко над 20к години наред. Просто вече няма стари холдъри, които да искат да разпродадат големи количества, няма КЕШ 2 история (надявам се)... "Всичко или нищо" няма средно за биткойна, като направи 2-3 пъти капитализацията на златото ще спре може би. пс. лично виждане пс2. не е финансов съвет пс.3 ммммммм я купувайте най-добре Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 @ivan никога не съм предавал хопиума!! Жена ми съм предавал, приятели съм предавал, брат си съм предавал, себе си най-много, но хопиума НИ-КО-ГА !! Ако бях предал хопиума отдавна нямаше да съм тук.. btw цената в момента лесно може да се тика нагоре или надолу, от китове като микростратеджи въоражени с армия от ботове, само казвам, че ако искат да я държат в едно ниво било то 20К ще успеят и с помощта и на фючърсите, също както става при златото! Facira 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 4, 2020 Report Share Posted November 4, 2020 няма как да я държат изкуствено 20к в продължние на седмици ако реалната е 10к примерно(от пазара).. изкуствено могат да си правят игли или някакви трендове но за ден два... не мисля че за повече са способни.. нека да не забравяме и хашрейта Както казах преди Тръмп е куко (не че Байдън не е) но Тръмп е нагло куко.... и очаквам доста интерсна седмица. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 Все още е пълно с мераклии да шортат, белите точки са места на ликвидации... като зад всяка стоят доста. Едно време много трудно се пречупи съзнанието на хората, че тренда отдавна мина своя пик, сега пак ще им е трудно да повярват, че дъното отдавна е минало безвъзвратно. Хем имаме не малък обем, хем имаме много трейдъри настроени да продават, че върха е стигнат и ще ходим надолу до 10к, хем цената продължава нагоре... Хора просто няма койни по борсите, разберете го. Като стигнем 20к и се отключи фомото на масата народ (не на институционалните инвеститорите), само те ще изстрелят цената на 50k-100к без така вечно чаканите институции... след това ще се включат и те и така нагоре до безкрай. За разлика от миналият път, като стигнахме или още преди да стигнем 20к: този път нямаме стари холдъри, които да разпродадат стотици хиляди койни, от тях ще се разпродадат сигурно 10-20 пъти по-малко количество. нямаме КЕШ компания, която да всява смут в технологията и в пазара миньорите все повече си пазят койните за тях няма да имаме "правителствата го забраняват" няма банкери/новини че ще умре - вече ще им се смеят за първи път виждаме толкова продължително източване на борсите от страна на койни, някога 2016 са продължавали да се пълнят няма да има странични проекти като ico defi ieo jgh rbd блк алабала проекти които да дърпат пари към тях и да разочароват хора - за това не съм много убеден ще имаме стабилно печатане на пари централните банки ще кажат технологията на биткойна е супер за разлика от преди където казваха нямаме нужда от това и ще се опитат да си направят техни алтове мога да продължавам и още ама някой друг път като станем 20к, до тогава Тръмп трябва да освободи поста и от него може да се очакват много неща Койните в обръщение (хората, които биха продали някога в техният живот), тези по борси и в лични портфейли, едва ли са повече от 7-8 милиона. Всичко друго е изгубено и на хора, които имат десетки хиляди и стотици хиляди (на тях няма да им се наложи да продадат повече от няколко процента). Та койните, които ще се търгуват ще са макс половината на обявените и по-които се смята капитализацията. Тоест при цена 1млн$ за койн означава писана капитализация 19-20трлн реална на половина 9-10трлн, което е колкото златото... А ако си мислите че няма да го стигнем жестоко се лъжете, една дигитална треска може спокойно да стигне капиталзацията на сп 500 та даже и да я задмине, а те са доста повече един умрял епъл струва 2 трл а има супер мижав дневен оборот на акции те си и е толкова само защото още вярват последователите с капаци на очите си(като Уорън Бъфет, който през последните 10 години от акъл в инвестиции е изкарал много по малко от това ако си беше държал акциите само в един сп 500 и нищо друго - малко го разбират това, че е само на загуба). Компания, която вече не предоставя нищо иновативно, продажбите намалят от 2г. а с новият си телефон без кабел май ще са още по зле. Така е с модите сменят се, я долар, я евро, я злато, биткойна да се наведа да си взема сатошито. Аз залагам на катерене катерене с различни темпове до следващият халвинг без супер пикове и без супер пропадания, ще има 20-30% пропадания може и 50 но за кратко и пак по тренда нагоре. Стабилизиране и успокоение на пазара след 3-4 години на равнища 500к+... пс. Все пак аз съм много булиш настроен и имам изкривена представа, въпроса е колко ще се изкриви представата на другите, които не са булиш настроени. olivar and RTotevBG 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 Eдин смислен пост да прочета от снощи и това за 3-те Български форума в които съм и още 3 чужди.... Браво @ivan ако мода да допълня, истинския бул рън ще започне когато счупим стария ATH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filchef Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 Биткоина достигна нов АТХ в турски лири As Bitcoin’s Price Hits a New All Time High, What Happens Next? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 Преди 1 час, filchef написа: Биткоина достигна нов АТХ в турски лири As Bitcoin’s Price Hits a New All Time High, What Happens Next? и в други страни: Бразилия, Аржентина, Судан, Ангола, Венецуела, Замбия (ако се разровя предпалагам, че и други има) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 преди 1 минута, vamp111 написа: и в други страни: Бразилия, Аржентина, Судан, Ангола, Венецуела, Замбия (ако се разровя предпалагам, че и други има) сега видях и Иран , Ливан и Сирия Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzveto99 Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 Преди 3 часа, ivan написа: Все още е пълно с мераклии да шортат, белите точки са места на ликвидации... като зад всяка стоят доста. Едно време много трудно се пречупи съзнанието на хората, че тренда отдавна мина своя пик, сега пак ще им е трудно да повярват, че дъното отдавна е минало безвъзвратно. Хем имаме не малък обем, хем имаме много трейдъри настроени да продават, че върха е стигнат и ще ходим надолу до 10к, хем цената продължава нагоре... Хора просто няма койни по борсите, разберете го. Като стигнем 20к и се отключи фомото на масата народ (не на институционалните инвеститорите), само те ще изстрелят цената на 50k-100к без така вечно чаканите институции... след това ще се включат и те и така нагоре до безкрай. За разлика от миналият път, като стигнахме или още преди да стигнем 20к: този път нямаме стари холдъри, които да разпродадат стотици хиляди койни, от тях ще се разпродадат сигурно 10-20 пъти по-малко количество. нямаме КЕШ компания, която да всява смут в технологията и в пазара миньорите все повече си пазят койните за тях няма да имаме "правителствата го забраняват" няма банкери/новини че ще умре - вече ще им се смеят за първи път виждаме толкова продължително източване на борсите от страна на койни, някога 2016 са продължавали да се пълнят няма да има странични проекти като ico defi ieo jgh rbd блк алабала проекти които да дърпат пари към тях и да разочароват хора - за това не съм много убеден ще имаме стабилно печатане на пари централните банки ще кажат технологията на биткойна е супер за разлика от преди където казваха нямаме нужда от това и ще се опитат да си направят техни алтове мога да продължавам и още ама някой друг път като станем 20к, до тогава Тръмп трябва да освободи поста и от него може да се очакват много неща Койните в обръщение (хората, които биха продали някога в техният живот), тези по борси и в лични портфейли, едва ли са повече от 7-8 милиона. Всичко друго е изгубено и на хора, които имат десетки хиляди и стотици хиляди (на тях няма да им се наложи да продадат повече от няколко процента). Та койните, които ще се търгуват ще са макс половината на обявените и по-които се смята капитализацията. Тоест при цена 1млн$ за койн означава писана капитализация 19-20трлн реална на половина 9-10трлн, което е колкото златото... А ако си мислите че няма да го стигнем жестоко се лъжете, една дигитална треска може спокойно да стигне капиталзацията на сп 500 та даже и да я задмине, а те са доста повече един умрял епъл струва 2 трл а има супер мижав дневен оборот на акции те си и е толкова само защото още вярват последователите с капаци на очите си(като Уорън Бъфет, който през последните 10 години от акъл в инвестиции е изкарал много по малко от това ако си беше държал акциите само в един сп 500 и нищо друго - малко го разбират това, че е само на загуба). Компания, която вече не предоставя нищо иновативно, продажбите намалят от 2г. а с новият си телефон без кабел май ще са още по зле. Така е с модите сменят се, я долар, я евро, я злато, биткойна да се наведа да си взема сатошито. Аз залагам на катерене катерене с различни темпове до следващият халвинг без супер пикове и без супер пропадания, ще има 20-30% пропадания може и 50 но за кратко и пак по тренда нагоре. Стабилизиране и успокоение на пазара след 3-4 години на равнища 500к+... пс. Все пак аз съм много булиш настроен и имам изкривена представа, въпроса е колко ще се изкриви представата на другите, които не са булиш настроени. С всичко съм съгласен освен с тезата за Apple : за последните 10 години са на печалба ( и то увеличаваща се ) , обемът им от продажби се увеличава, дългът им намалява и са в супер финансово състояние и ще продължат да доминират. За сравнение, Самсунг и ХуйВей ( или там както се казва ) сумарно не могат да стигнат финансовите показатели на Apple. А за Бъфет, неговия фонд е на мега печалба за последните 10 години ( публична информация) и постоянно увеличават кеш позицията си , защото явно знаят нещо , което ние простосмъртните не знаем - разбирай срив на този тек балон и пазаруване на промоция. Buffer също така купи много акции на Snowflake на цена 70-80 долара предвид, че сега се търгуват на около 230 . Отделно увеличава позициите си в някакви компании за злато , а той винаги е говорил против златото. И последно - когато си инвестирал в компании , които плащат солидни дивиденти на quater base и в същото време не плащаш данъци от това, че държиш акции и не търгуваш, не мисля, че има смисъл въобще да го мислим - той със сигурност ще успее. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 Преди 1 час, Tzveto99 написа: С всичко съм съгласен освен с тезата за Apple : за последните 10 години са на печалба ( и то увеличаваща се ) , обемът им от продажби се увеличава, дългът им намалява и са в супер финансово състояние и ще продължат да доминират. За сравнение, Самсунг и ХуйВей ( или там както се казва ) сумарно не могат да стигнат финансовите показатели на Apple. А за Бъфет, неговия фонд е на мега печалба за последните 10 години ( публична информация) и постоянно увеличават кеш позицията си , защото явно знаят нещо , което ние простосмъртните не знаем - разбирай срив на този тек балон и пазаруване на промоция. Buffer също така купи много акции на Snowflake на цена 70-80 долара предвид, че сега се търгуват на около 230 . Отделно увеличава позициите си в някакви компании за злато , а той винаги е говорил против златото. И последно - когато си инвестирал в компании , които плащат солидни дивиденти на quater base и в същото време не плащаш данъци от това, че държиш акции и не търгуваш, не мисля, че има смисъл въобще да го мислим - той със сигурност ще успее. Уорън щот е много умен влезна накрая в епъл, а някога ги е игнорирал, сега да си го чул нещо за тесла, той е глупак но още много го следват. Последната му придобивка май в златните минодобивни компании е "най-умното" нещо което е направил. Не знам колко е вярна от гугъл е взех. Но от 2016 или 17 са спрели да ги публикуват продажбите в презентациите си за това колко са успешни. Да приходите може би са малко нараснали ама май защото себестойността на телефона пада(няма нищо иновативно и ново) но цената му не, съответно да изпомпят поклонници колкото може, а даже май имаше година в която бяха вдигнали цената даже. Тук ще кажа историята на Yahoo някогашен лидер при търсенето в интернет.... Гугъл се появява на пазара, Yahoo дай да ви купим за 1млн Гугъл не искаме повече 1.5млн, Yahoo: не, луди сте .... Yahoo дайте да ви купим за 1млрд, Гугъл не искаме 1.5млрд Yahoo, не луди сте .... Microsoft дайте да ви купим (Yahoo) за 44 млрд, Yahoo не луди сте искаме (примерно 80) след година и нещо Verizon купува Yahoo за 4.5млрд Това е история за всеки динозавър, това ще е за банките с биткойна за "дъртите/динозавър" играчи с акции като Уорън. Имаше една приказка на някакъв преподавате, но съм забравил къде точно как съм я срещнал. "Едно време учениците, като започнаха да си пращат смс в час и да си цъкат на телефоните, как не проумях че това е бъдещето и да инвестирам в него." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tzveto99 Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 преди 16 минути, ivan написа: Уорън щот е много умен влезна накрая в епъл, а някога ги е игнорирал, сега да си го чул нещо за тесла, той е глупак но още много го следват. Последната му придобивка май в златните минодобивни компании е "най-умното" нещо което е направил. Не знам колко е вярна от гугъл е взех. Но от 2016 или 17 са спрели да ги публикуват продажбите в презентациите си за това колко са успешни. Да приходите може би са малко нараснали ама май защото себестойността на телефона пада(няма нищо иновативно и ново) но цената му не, съответно да изпомпят поклонници колкото може, а даже май имаше година в която бяха вдигнали цената даже. Тук ще кажа историята на Yahoo някогашен лидер при търсенето в интернет.... Гугъл се появява на пазара, Yahoo дай да ви купим за 1млн Гугъл не искаме повече 1.5млн, Yahoo: не, луди сте .... Yahoo дайте да ви купим за 1млрд, Гугъл не искаме 1.5млрд Yahoo, не луди сте .... Microsoft дайте да ви купим (Yahoo) за 44 млрд, Yahoo не луди сте искаме (примерно 80) след година и нещо Verizon купува Yahoo за 4.5млрд Това е история за всеки динозавър, това ще е за банките с биткойна за "дъртите/динозавър" играчи с акции като Уорън. Имаше една приказка на някакъв преподавате, но съм забравил къде точно как съм я срещнал. "Едно време учениците, като започнаха да си пращат смс в час и да си цъкат на телефоните, как не проумях че това е бъдещето и да инвестирам в него." Yahoo е fail-a на века, спор няма. А що се отнася до Бъфет - той си знае как да управлява ама истината е , че са печеливши , а той, както всеки човек си има визия за това в какво да инвестира - било то "грешно" или "правилно". Таблицата , която си публикувал е за Iphone Sales само, което е само част от палачинката. Ето ти данни за Apple : https://www.macrotrends.net/stocks/charts/AAPL/apple/financial-statements Ако знаеш как да ги четеш тия данни , ще видиш , че има логика да купуваш Apple. Бъфет инвестира в тях ,защото просто отговарят на критериите му за стабилна и печеливша компания през годините. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamp111 Posted November 5, 2020 Report Share Posted November 5, 2020 Жена ми отново ми говори axl100 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts